Roken tijdens zwangerschap...

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Minyaweth, 28 aug 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    :oops: Ik weet het... SLECHT!
    Maar ik kan het (nog) zo moeilijk laten... Ik ben al stukken geminderd en rook nu zo'n 3 a 4 sigaretten per dag.
    Zijn er nog meer vrouwen hier die roken en al iets verder in de zwangerschap zitten? Ik ben wel benieuwd of jullie kindje gewoon gezond groeit... Eventueel iemand tips om helemaal te stoppen?¿?
     
  2. maisy

    maisy Fanatiek lid

    12 jun 2006
    4.859
    0
    0
    oeiii wat een onderwerp.....suc6 met stopen
     
  3. Sientje

    Sientje Fanatiek lid

    4 mei 2005
    2.747
    0
    0
    Mama
    Ik ben zelf wel gestopt met roken, en ging eigenlijk zonder moeite!
    Tja ik kan wel zeggen je moet stoppen dat is beter en bla.bla.bla maar dat weet je zelf ook wel :)

    Mijn vriendinnen (ja 2 ervan) hebben beiden ongeveer 4 sigaretten gerookt de gehele zwangerschap en hebben beiden een gezonde goed volgroeide jongen op de wereld gezet.
    Ik wil hiermee zeer zeker niet mensen aanmoedigen door te blijven roken, maar ik wil wel een hart onder de riem steken dat als t echt niet lukt om helemaal te stoppen t niet direct betekent dat er wat mis is met je kindje
     
  4. Kweenie

    Kweenie Fanatiek lid

    12 aug 2006
    3.199
    1
    38
    Jeetje moeilijk meid,

    Maar jij hebt een keuze en je kindje niet! Terwijl als hij/zij kon kiezen liever niet mee wil roken.

    Ik weet dat het zwaar is. Ik rook zelf ook (maar ben nog niet bezig om zwanger te raken.)

    Heb je al eens gekeken op http://www.ikstop.nl Ik kom daar (na een mislukte poging van ruim 3 maanden gestopt te zijn.) af en toe nog eens aanwaaien (om weer moed te verzamelen) en er is daar sowieso 1 zwangere die ook is gestopt.

    Echt eens gaan kijken als je daar nog niet bent geweest!!

    Succes meid en bedenk dat je het nu niet alleen meer voor jezelf doet maar ook voor je kindje!

    Kweenie
     
  5. Meliske

    Meliske VIP lid

    29 mei 2006
    7.731
    0
    36
    NL
    ik ben ook zo goed als gestopt sinds ik weet dat ik zwanger ben. heb er afwisselend wel en niet moeite mee. de ene dag gaat het prima en de andere dag echt klote. ik ben van mening dat het absoluut niet goed is, maar ook niet super slecht zal zijn als je 3 a 4 sigaretten rookt. een anders verhaal vind ik als je er 10 ofzow rookt. ik heb stage gelopen in de kraamzorg, was een kraamvrouw die rookte dus echt veel tijdens de zwangerschap, en de baby was wel kern gezond, maar had afkickverschijnselen, en dat vond ik zo triest dat ik zelf niet teveel wil roken. dus thuis rook ik niks, af en toe savonds 1 sigaretje, en op me werk heb ik er echt moeite mee, en rook ik een sigaret of 2. en werk maar 3 dagen in de week. en daar ben ikzelf trots op, dat het me lukt om maar zo weinig te roken. je kan wel naar de niet rokers luisteren maar die zijn toch allemaal van mening dat je je kindje ongevraagd iets aandoet, maar je kan ook een stuk minderen en dan denken wat goed van mezelf dat het me lukt om zo weinig te roken!
     
  6. SandraK

    SandraK Fanatiek lid

    29 mei 2006
    3.282
    1
    0
    Aan het IJselmeer....
    Ik rookte 5 sigaretten op een dag....mijn kindje werd geboren met 32 weken en ging regelrecht de couveuse in....
    De eerste jaren heeft ie heel vaak oorontsteking en bronchitus gehad...toch echt wel terug te leiden tot het roken...
    Ik kon er heel slecht mee stoppen, maar heb me altijd schuldig gevoeld...
    Nu sinds 4 jaar ben ik er godzijdank vanaf...

    Inderdaad....jij hebt een keuze...je kindje niet...
     
  7. Claartje79

    Claartje79 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    4.862
    1
    0
    huismuts
    Groningen
    klik hier
    Klik hier

    een kennis van de familie heeft ook gewoon doorgerookt tijdens de zwangerschap en werd zo'n typisch voorbeeld van wat er kan gebeuren als je dat doet. het kind is te vroeg geboren en te licht. daardoor was het kind minder sterk en heeft veel gezondheidsklachten gehad. haar klind is nu 15 jaar en doet met moeite vmbo. hij heeft altijd hulp bij het leren nodig en heeft moeite om met leeftijdsgenootjes mee te komen, hierdoor heeft hij weinig vriendjes en hij voelt zich dan ook vaak alleen. hierdoor is hij thuis weer erg onhandelbaar, omdat hij zich slecht begrepen voelt en niet zoveel aandacht krijgt/aanspraak heeft als een gemiddeld kind.
    De artsen hebben al vastgesteld dat dit allemaal sterk verminderd en wellicht volledig voorkomen had kunnen worden als moeder tijdens de zwangerschap beter op haar en de kleine zijn gezondheid had gelet.

    Ik weet hoe onwijs moeilijk het is om te stoppen, ik heb het zelf ook moeten doen en ik en mijn man waren verstokte rokers! maar om nou te zeggen dat 3 a 4 sigaretten per dag wel mee valt.... dan val ik toch echt van m'n stoel. zoiets zeggen vind ik overkomen alsof je het wel best vind zo en dus niet je best doet nog verder te minderen.

    ik zou als ik jou was meteen een afspraak met je huisarts maken. hij kan je helpen met het stoppen met roken. en lees elke dag de website van de kankerbestrijding eens door, dit heeft mij én mijn man geholpen volledig te stoppen. alleen al het idee dat ik bewust het risico op een van die gruwelijke aandoeningen verhoog door iets waarmee je ook kunt stoppen. Maar echt, je ha kan je helpen! morgen meteen bellen dus!
     
  8. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    bij beide zwangerschappen heb ik gerookt (wel minder dan wat ik normaal rookte) heb 2 gezonde kids gekregen beide de volle 9mnd + uitgezeten en allebei een dikke 7,5 pond....

    tis met roken net als met zoveel andere dingen je weet dat je het beter kunt laten als je zwanger bent (of wilt worden) maar ja voor de een makkelijker gezegd en gedaan dan voor een ander...

    als je maar even kunt stoppen moet je natuurlijk gewoon stoppen, kun je niet stoppen probeer dan zoveel mogelijk te minderen...er zijn zoveel dingen die niet goed kunnen zijn voor het ongeboren kind waaronder roken dus...

    maar niemand kan jou zeggen dat je door wel te blijven roken een ongezond kindje ter wereld brengt....je kunt zo gezond leven als een vis en toch een kindje ter wereld brengen die niet helemaal in orde is...

    het gebeurt meestal al tijdens de begin fase waarin het eitje zich deelt en ontwikkeld waaruit later zal blijken dat het kind iets mankeert....

    mijn advies probeer te stoppen of te minderen maar ga je niet als een crimineel voelen omdat sommige mensen er zo op tegen zijn....dit is nou eenmaal een onderwerp waaruit vaak blijkt dat des te langer de discussie des te erger de verwijten...

    doe wat je kunt zou ik zeggen...en idd als je echt zo graag wilt stoppen zet de stap naar de ha misschien dat die je verder kan helpen....

    heel veel succes
     
  9. sophietje

    sophietje Actief lid

    3 jan 2006
    166
    0
    0
    huismoeder
    den haag
    :( nou sorry hoor,maar ik vind mensen die roken tijdens n zwangerschap heel ontverantwoordelijk :) t is maar 9maanden op n mensenleven,als je dan nog niet kan stoppen voor dat kleine wondertje :) als je kindje straks wat mankeert :) zal je daar altijd spijt van houden :) en zijn mensen die er alles voor over zouden hebben om zwanger te worden,dus stop gewoon als je zwanger ben :) wat is nou 9 maandjes vor zo iets moois ;) gr sophietje
     
  10. anita22v

    anita22v Actief lid

    22 aug 2005
    271
    0
    0
    moeder en huisvrouw
    heerlen
    hallo

    ik heb 4 kinderen en ik heb tijdens mijn zwangerschappen gewoon door gerookt en mijn kinderen zijn alle 4 lekker gezond en volgroeid geboren .... zelfst mijn tweeling die te vroeg geboren zijn (zo'n 6 weken te vroeg) waren zelfst erg groot en zwaar voor de duur van de zwangerschap ... dus ja ik wil natuurlijk niet zeggen dat er niks aan de hand is gezond is het natuurlijk niet maar of het echtt kwaad kan betwijfel ik ook ik heb het geluk gehad dat terwijl ik gerookt heb 4 gezonde kinderen heb gekregen.


    ik heb zelfst mee gemaakt toen ik zwanger was van de eerste dat ik accuut stopte met roken hoe ik het heb gedaan moet je me niet vragen maar toen ik 4 weken later bij mijn vk kwam duwde zij mij een sigaret in de handen en zei tegen mij dat als ik me kindje niet wilde verliezen ik accuut een sigaret moest roken ... het kindje had namelijk afkickverschijnselen in mijn buik dus die sigaret heeft mijn kindje het leven gered.

    liefs anita
     
  11. Angel79

    Angel79 VIP lid

    14 jan 2006
    5.090
    0
    0
    Lekker mama zijn
    Limburg
    Ikzelf ben ook een roker, en ok ik weet dat het niet goed is, maar continu stress (die ik dan zeker zal hebben) is ook absoluut niet goed.
    De vorige 2 zwangerschappen heb ik ook gewoon gerookt (probeer wel zo min mogelijk) en beide meiden zijn voldragen en waren beide rond de 3 kilo. Ze hebben een goede gezondheid en alles werkt zoals het hoort.
    Bij de geboorte van de placenta kon de vk het niet eens geloeven dat ik had gerookt, want er was totaal niets in te herleiden dat er ook maar 1 sigaret was gerookt. Zij heeft mij toen verzekerd dat mijn 2 meiden er dus totaal geen hinder van hebben ondervonden, want als ze er veel van hadden binnengekregen was dit te zien aan de placenta, al was t maar een beetje.
    Ik wil het hier absoluut niet mee goedpraten en voel me evengoed wel schuldig, maar na mijn vele stoppogingen, (waarna ik alleen maar meer ging roken als ik weer begon) heb ik het stoppen opgegeven.
    Mijn kindje nu lag met 20 weken iets achter qua groei, maar hierbij zeiden ze dat dit veel voorkwam rond die periode en zodra ik wat meer rust kon nemen, ze vaak zagen dat de baby dan ook weer beter zou groeien.
    Dat mijn kindjes klein en fijn zijn, KAN misschien wel door het roken komen, MAAR kan ook erfelijk zijn, mama is maar 167cm en weegt (buiten zwangerschap) maar 45 kilo ;)

    Liefs Angela.
     
  12. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    zo zie je dat bij de ene het indje niks mankeert als je door blijft roken, en bij de ander flinke schade aan kan richten.

    Durf je die gok te nemen?..........

    Ik zou het mezelf nooit vergeven als ik dat op mijn geweten zou hebben.

    Ik ben na 12 jaar verstokt roken nu 2 jaar gestopt. Bewust 2 jaar geleden, zodat ik nu rustig zwanger kon worden.

    Men mag zelf bepalen, maar ik weet niet of zo'n dom stokje dat je aansteekt en een beetje verslaafd op gaat roken het wel waard is om de gezondheid van je kind op het spel te zetten. :cry:

    Het hoeft niks te doen,maar dat weet je dus niet.
     
  13. Niet meer actief

    ik ben gestopt toen ik het wist!

    Je weet vaak pas op langer termijn of het wat schde heeft aangericht. Je kan nu je kindje nu wel ogenschijnlijk gezond ter wereld hebben gebracht, maar goed.. dat is nu.. wat over 10 jr?
     
  14. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Het lukt me met pijn en moeite.
    Ik heb altijd zoethout in me mond in de maat van een sigaret. en als je met een zoethout smaak een sigatret aansteek ga je echt direct over je nek van de smaak.
    Hopelijk heb je er wat aan
     
  15. Niet meer actief

    Beste Angel79, heel knap dat je 3 keer mazzel hebt gehad met je kids!!!

    Roken en alcohol tijdens de zwangerschap, het blijft natuurlijk een heel gevoelig onderwerp.
    Ik vind het absoluut not done om een van deze 2 te doen. Iedereen wil zo graag zwanger worden en is zo blij, slikt foliumzuur, eet geen lever enz. Maar roken kunnen ze niet laten. Sorry, maar ik vind het gewoon een zwaktebod. Tuurlijk hoeft het niet fout te gaan tijdens de zwangerschap. Maar de kans is groot dat dat wel gebeurt!! Zou je het jezelf ooit vergeven als je een ziek/zwak kindje krijgt doordat jij niet van de nicotine af kan blijven?

    Ik ben een verstokte roker geweest, rookte 3 pakjes op een dag, dus weet zeer zeker waar ik over praat. Maar het stoppen met roken is een eitje. Zeker als je het vergelijkt met de stress die je zal hebben om je zieke kind die dat dankzij jou verslaving heeft opgelopen!

    Noem mij maar bot, sorry, maar ik kan hier echt geen begrip voor opbrengen...
     
  16. Me2

    Me2 VIP lid

    30 mei 2006
    6.888
    0
    36
    Ik vind dat een ieder hier de ander in zijn waarde moet laten. Ik ben gestopt toen ik het wist dat ik zwanger was. Had heel mijn leven geroepen dat ik zou stoppen as ik zwanger zou zijn! Nou ik vond het VERDOMDE moeilijk. Dat het een eitje is absolute onzin en slechts subjectief. Voor iedereen is het anders. Anderen veroordelen hier is dus niet op z'n plaats.
    Een luisterend oor en opbouwnde woorden wel!
    Meisjes, probeer zo min mogelijk te roken. De huisarts kan je er bij helpen wat ik heb begrepen. Ik moet zeggen dat het bij mij nu na 3 weken stoppen (ben nu dus 7 weken) wel redelijk goed gaat. Heb er nog wel zin in maar echt die enorme drang waar je gek van wordt is weg. Een collega van me heeft bijvoorbeeld afgebouwd in twee weken. Dat hielp bij haar heel goed. en onthoud dat 1 sigarte altijd beter is dan 2 dus hou je ook strikt aan de afspraken die je met jezelf maakt!

    Heel veel succes!
     
  17. natascha25

    natascha25 Bekend lid

    1 nov 2005
    732
    0
    0
    toen ik hoorde dat ik zwanger was wilde ik gelijk stoppen. Nou helaas mooi niet gelukt. Ik rookte een pakje per dag. Ik ben toen het stoppen niet wilde lukken heel erg gaan minderen. Elke ker als ik trek heb in een sigaretje dan stelde ik het uit. En gewoonte sigaretten (in de auto tijdens het wachten op mn werk) heb ik allemaal afgeleerd. Ik rook nog wel maar soms een dag niet. Ik merk gewoon dat ik verslaafd ben maar probeer het uit te stellen zodat het sigaretje me ook nog veel lekkerder smaakt. Ik weet echt wel dat het niet goed is maar als het stoppen niet lukt. En ik ben twee keer gestopt geweest en toen kon ik ook makkelijk praten van stoppen stelt geen reet voor. Nou zeg ik ook anders.

    Ik probeer het tot het minimum te beperken en daarin tegen drink ik absoluut geen alcohol. Want dat is ook niet zo goed voor de kleine. Het is zelfs bewezen dat het heel erg slecht is. Dus ben benieuwd hoeveel vrouwen zich nu schuldig voelen voor dat ene wijntje????
     
  18. marline1983

    marline1983 VIP lid

    11 jun 2006
    9.402
    1
    0
    hengelo
    hoi dames

    nou k heb ook altijd gezegt als k zwanger raak stop k met roken nou het is verdomd moeilijk k heb namelijk veel stress gehad toen k het probeerde en de dokter raade het me aan van rook maar een paar per dag is in iedergeval beter dan een pakje per dag want de stress is helemaal niet goed voor de kleine de kleine ligt een week voor met de groei en gewicht k ga nu niet zeggen dat het goed is dat je door rookt als je kunt stoppen vind k het heel knap maar sommige kunnen het niet vanwege stress iedereen is anders
    groetjes marline
     
  19. Pientje

    Pientje Fanatiek lid

    17 apr 2006
    4.086
    0
    0
    stay-at-home-mom!!
    Noord-Holland
    Een kindje van een rokende moeder heeft meer kans op:

    Een klompvoetje of een hazenlip.
    Te vroeg te geboren worden.
    Een te laag geboortegewicht (minder dan 2.500 gram). Bij rokende vrouwen komt dat twee keer zo vaak voor als bij niet-rokende vrouwen. De baby’s van rokende vrouwen zijn gemiddeld 200 gram lichter.
    Overlijden tijdens de zwangerschap door loslating van de moederkoek
    Overlijden tijdens de geboorte.
    Overlijden door wiegendood in de eerste maanden na de geboorte.
    Een verminderde longfunctie, oorinfecties, astma en bronchitis.

    De voordelen van stoppen met roken:

    Je baby krijgt meer zuurstof en voedingsstoffen. Je kindje hoeft zich niet meer te verzetten tegen giftige stoffen in zijn lichaam.
    Je wordt fitter. Al na een week merk je dat je meer lucht hebt en meer energie. Geen overbodige luxe tijdens een zwangerschap!
    De kans op enge dingen als hart- en vaatziekten, kanker en luchtwegaandoeningen vermindert aanzienlijk.
    Je stem klinkt weer natuurlijker. Een lachbui eindigt niet in een hoestbui.
    Je smaak en reuk verbeteren op korte termijn.
    Voor de kinderen die je al hebt, maak je een rookvrije omgeving. Prettig voor hen, maar ook voor jou, want kinderen van ouders die niet roken hoeven minder vaak naar de huisarts en zijn minder vaak verkouden.
    Je huidskleur wordt gezonder. Je krijgt als je niet rookt een betere doorbloeding en daardoor weer minder rimpels

    Ik heb weleens gelezen dat bij elke hijs die je neemt je baby geen zuurstof krijgt en hetzelfde effect ongeveer als het dichtknijpen van het keeltje,nu mag jezelf beslissen of jij je dat je kindje aan wilt doen.

    Er staan ook stoptips op deze site waar ik ook deze infi van heb.
    Contact opnemen met de ha is ook een goed idee,ten minste als je echt wilt stoppen.

    En de uitspraak ik heb gezonde kids op de wereld gezet is ook een beetje onwetend en achterhaald omdat je niet meteen kan zien wat het op lange termijn heeft aangericht,dus die uitspraak zou ik niet in mijn mond durven nemen.
    Want als later blijkt dat je kind concentratie problemen heeft....terwijl jij hebt geroepen,mijn kind is gezond terwijl ik heb gerookt....

    Ik zou gewoon nooit dat risico durven nemen voor mijn kindje,want die zit er later mee als die leerproblemen enzo heeft.
    Vind dan echt dat je je eigen kind beperkt in zijn leven.

    Maar iedereen wie daar geen problemen mee heeft,rook maar door!

    Sorry als het bot overkomt,maar dit is mijn mening en zou het van mezelf erg onverantwoord vinden als ik zou roken tijdens zwangerschap.
     
  20. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Ja natuurlijk moet je iemand in hun waarde laten, ME2. Ben ik het mee eens.

    Maar.... Niet kunnen stoppen = niet willen stoppen.

    Want het enige wat je hoeft te doen is de sigaret niet meer opsteken. Dat is niet een kwestie van kunnen, maar willen.
    Fysiek kun je gewoon nooit meer eentje opsteken. Dus als men zegt ik kan het niet, is dit niet waar. Het lukt je niet omdat je het niet echt wilt.

    Ik weet zeker dat iedereen die wil, ook kan. Kwestie van rationeel denken. Het is namelijk irrationeel om te denken dat je roken moet, en nodig hebt.

    Ik ben zelf gestopt door cognitieve therapie toe te passen. Ik heb dit toen zelf opgezocht en gewoon toegepast zonder HA.

    Misschien hebben de rokers er iets aan.Ik hoop echt dat het jullie lukt. Ik was ook zo verslaafd, maar ik kon het ook.
    Ik wil niemand afbranden, juist helemaal niet. Maar denk echt dat het kan, en als het niet lukt dat je er gewoon nog niet genoeg achter staat( in je hoofd)

    Dus probeer de therapie. Misschien is het wat.
     

Deel Deze Pagina