Mei 2008 (bevallen) mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Ice, 4 mei 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    ff snel: Marieke, ik hoop dat ze Neia een beetje kunnen helpen en dat ze eens goed nakijken wat het is. Dit kan idd nooit normaal zijn en "erbij" horen.

    Sollicitatie ging niet slecht, maar durf niet meer te hopen. Weet alleen dat het echt een hele leuke baan is!

    lees nu het berichtje over Neia, Marieke heeeel veel sterkte!
     
  2. anastasia

    anastasia VIP lid

    29 jul 2007
    7.702
    0
    0
    verpleegkundige
    Zuid Holland
    daphne spannend afwachten .. wanneer hoor je de uitslag van het gesprek?

    Marieke en Neia bah wat een ellende...pffff Ik hoop dat het snel beter gaat met kleine Neia ..
    Zo zielig met die kleintjes zeker als ze pijn hebben.
    En je bent zo afhankelijk van anderen (huisarts bijv..)

    Ice Eerlijk beertje heeft het laatst mij gemaild dat het iets beter ging met de kleine, maar daarna heb ik niets meer terug gehoord op mijn mailtje.. helaas.
    Hoop ook het beste

    Hier om 19.20 de fles gegeven.. mw had enorme honger.. ga dan niet nog 45min proberen te rekken... Maar nu dus even uitvogelen hoe we het doen met de volgende voeding .. Nou ja, wat ik ook doe.. ws komt ze wel weer midden in de nacht.. Nou ja mijn eigen schuld had ik maar wat meer moeten rekken op de dag :)
    Kleintje kan er weinig aan doen dat ze honger heeft. :)
     
  3. onsukkie

    onsukkie VIP lid

    29 jun 2007
    6.874
    1
    0
    Monnickendam
    Jeetje dat is nog best heftig... arme Neia!
    En hoe komt ze dan aan zulke harde ontlasting joh?
     
  4. Jvtje

    Jvtje Fanatiek lid

    @fiona: pff, daar zou ik dus echt wel wat van gezegd hebben. Hier in huis wordt gewoon NIET gerookt, punt uit. Gelukkig durft mijn man dat ook best te zeggen :)

    @Lafo: volgens mij kan ik 16 augustus wel ja. 23 augustus zou al lastiger zijn, dat weekend zal m'n schoonvader zijn verjaardag wel vieren. Maar het weekend ervoor heb ik bij mijn weten nog niets gepland staan!

    @Gina: nee, dat vind ik echt niet egoïstisch hoor! Jij zit 's avonds immers met een huilend kind, daar hebben je ouders dan geen last meer van!

    Hmm, volgens mij heeft Maud dan toch niet lang genoeg langs Noah gelegen. Die sliep in elk geval vannacht niet tot 7 uur door ;)

    @Marieke: gatsie zeg. Kan me helemaal voorstellen dat het je veel verdriet doet om je kleintje zo'n pijn te zien hebben. En zulke ontlasting, dat lijkt me toch niet normaal inderdaad. Echt enorm zielig zeg!

    Lees net het bericht van Hannah. Gadver zeg :( Scheurtje in de darm, kloofjes aan de anus, daar moet je toch niet aan denken! En dan kan het ook nog wel 3 maanden duren :( Arme Neia!

    @witte reus: Hier was het mannetje ook pas tegen 11 uur thuis :(
    Wat goed hé, geslapen tot half 8 :D

    Jij dus ook al zo'n schoonmoeder :rolleyes: Je snapt toch niet dat sommige mensen dat maar niet willen begrijpen hè... en dat terwijl ze zelf toch ook ooit met van die kleine hummeltjes gezeten hebben! Als ik dat soort verhalen lees, ben ik toch blij dat ik daar niet zo'n last van heb! Hier snappen de (schoon)ouders het gelukkig ook als ik zeg dat Maud moet slapen!

    Nee, het is niet meer nodig geweest om tegen mn mannetje aan te kruipen (en dat is met dit warme weer ook niet zo erg ;)). Het heeft niet meer geonweerd vannacht :D

    @miriam: logisch hoor! Op een gegeven moment ga je je ook gek maken met dat soort dingen... en op internet kun je natuurlijk vanalles vinden... Pfff, een week wachten nog, als de ongi niet blijft komen :( Dat is inderdaad een lange tijd zeg! Zeker in zo'n situatie, dan lijken de dagen helemaaaal voorbij te kruipen!

    @dolphin: 63 cm al :confused: da's een lange dan! Dat gewicht haalt Maud ook wel (met gemak, 2 weken terug vrijdag woog ze 5380, dus denk dat ze onderhand wel zo'n 5800 zal wegen), maar volgens mij haalt ze die 63cm toch echt nog niet ;) Laatst hebben we zelf weer eens een meetlint langs haar lijfje gelegd en toen kwamen we op zo'n 58,5-59cm uit. Donderdag wordt ze weer gemeten, dus ben benieuwd wat het echt is.

    @deentje: en als je hem nou niet rond 11 uur wakker zou maken? Misschien dat als hij ook dan z'n eigen tijd kan 'kiezen', dat hij wat beter gaat slapen 's nachts?

    @friendly: misschien dat Ruben net dat zetje is dat hij nodig heeft om daadwerkelijk wat anders te zoeken?

    @anastasia: voor niets wachten is ook irritant :( Zeker wanneer je er absoluut zeker van bent dat je de juiste datum hebt!

    @Ice: jemig, wat ben jij bruin! :confused: Haha, hier is het precies andersom. M'n dochter heeft een lekker kleurtje (heeft ze al van dr geboorte af, trouwens) en mams is nog heerlijk melkflessen-wit :)
    Wat goed dat Luna het nu wel fijn vond :D Dan zal ze vorige week wel 'gewoon' last gehad hebben van die verkoudheid!

    Ja, ze slaapt op de laatste voeding normaal gesproken 6-7 uur, dus als ze die later zou krijgen, zou ze 's nachts ('s morgens...) ook later komen. Maar inderdaad, al meerdere pogingen gedaan, maar mevrouw werkt niet mee :rolleyes: (al lijkt ze de laatste dagen zelf wat minder vast te houden aan dat tussen 20.00-20.30 komen).
    We hebben voor dit jaar nog geen concrete afspraken gemaakt, maar ik ga er vanuit dat we wel weer naar de KreaDoe gaan ja! Zie net op de site dat het van 5 t/m 9 november is. Hmm, da's wel vrij laat dan dit keer. Meestal in oktober toch?

    @evelien: nou ja zeg, zeggen dat jij erop gestaan zou hebben, terwijl je juist veel liever ná de vakantie die prikjes wilt! Sommige mensen... :rolleyes: Ook al ben je nu voor niets naar het cb geweest, denk dat het dan toch wel goed is dat die verpleegkundige toch nog even met de arts heeft overlegd.

    @onsukkie: klinkt bekend. Maud drinkt ook meestal een minuut of 10 en opeens ging ze ook langer drinken, inderdaad 15-20 minuten. Maar inmiddels is het meestal weer 10 minuten. Probeer haar in elk geval ook zeker die 10 minuten (ongeveer) te laten drinken, want als ze maar 5 minuten drinkt, dan komt ze een uurtje later al wel weer.

    @daphne: kan me voorstellen dat je niet echt meer durft te hopen. Dat had ik ook na de zoveelste afwijzing toen ik nog aan het solliciteren was... en altijd met de dooddoener dat ik 'niet genoeg ervaring' zou hebben... :( Ja, hoe kan iemand nou ooit ervaring opdoen, als je altijd afgewezen wordt om die reden :rolleyes:

    Hier is het vannacht toch niet gelukt met het doorslapen... Om kwart over 4 kwam Maud weer voor een voeding. Terwijl ze normaal na de avondvoeding altijd zo'n 6-7 uur later pas weer komt, kwam ze nu dus net 4,5 uur later :( Denk dat ze last heeft gehad van de warmte. Ik lustte rond die tijd in elk geval ook wel een glas water ;)
    Nu heeft ze om half 6 voor het laatst gegeten en voor m'n gevoel niet eens echt goed ook, maar ze slaapt nog steeds... had haar echt een uur geleden (zeker) al wel verwacht voor de laatste voeding! Ben dus benieuwd hoe lang ze nog slaapt en hoe laat ze dan vannacht komt...
     
  5. onsukkie

    onsukkie VIP lid

    29 jun 2007
    6.874
    1
    0
    Monnickendam
    Schattig... kroelen bij papa.
    [​IMG]
     
  6. onsukkie

    onsukkie VIP lid

    29 jun 2007
    6.874
    1
    0
    Monnickendam
    Oh ja, en HET jurkje wat alle meisjes bij de mei-moeders schijnen te hebben, hihi.

    [​IMG]
     
  7. Hannah

    Hannah Fanatiek lid

    19 nov 2006
    4.137
    5
    38
    Nou he he eindelijk eens even tijd om te forummen...

    Elke keer dan lees ik even en dan komt er van alles tussendoor.
    Onverwacht bezoek, Nieve...

    Marieke vond het superlief dat jullie allemaal zo meeleven...

    @ Ice: wow ziet er goed uit die babymassage..Ga eens even kijken of dat hier ook is...Ja Nieve had honger........ :)

    @ Daphne: hoop dat het wat wordt je baan. Je klinkt in ieder geval enthousiast.

    @ Anastasia: oh wat vervelend zeg van je afspraak....ZOu daar ook niet blij mee zijn....

    @ Fiona: pff niemand die hier een sigaret in MIJN huis opsteekt...No way in mijn huis wordt pertinent niet gerookt. Dan gaan ze maar naar buiten of als het niet bevalt, pech gehad.

    @ Lafo: weet niet iof ik 16 augustus kan...Ben dan weer aan het werk, van de week even mijn rooster ophalen :cry:

    @ Gina: je bent echt niet egoistisch hoor....Jij zit met de gebakken peren daardoor...

    @ Wittereus: jeetje zeg wat laat...Hier heeft mijn man gisteren 4 uur gedaan over een ritje wat normaal een half uur duurt. Hier op de A12 was ernstig ongeval gebeurd met 3 vrachtwagens en 1 dode. Snelweg was afgesloten. Hij ging half 6 op zijn werk weg, half tien was hij thuis...

    @ Jvtje: fijn dat het niet meer geonweerd heeft. Was ik ook al zo blij mee*doodsbenauwd is voor onweer* Hier ook een meisje die bruiner is dan haar moeder ;)

    @ Miriam: pff meisje wat moeilijk zeg.......Kan me voorstellen dat je nu duideijkheid wilt, dan maar ongi..sterkte meis!

    @ Dolphin: wow 63 cm :confused: Jeetje wat is ie lang dan, Nieve was 2 weken geleden met 9,5 week 55 cm en 4330 gram.

    @ Friendly: hopelijk krijgt Ruben nu idd meer ritme....Pff vind het knap hoor hoor je het allemaal doet. Voel me wel gezegend met een meisje die slaapt, drinkt, speelt en slaapt. Nooit krampjes heeft en bijna nooit huilt.
    Neia ligt niet in ziekenhuis hoor, ze is gewoon thuis

    @ Evelien: gelukkig Iris goed gegroeid...En wat een dozen zeg bij dat Cb.... :( Goed dat je de prikjes hebt uitgesteld.

    @ Onsukkie: leuke foto's! En idd dat jurkje hebben we hier ook.. :)
    Nieve drinkt gemiddeld alijd tussen de 10 en 15 minuten, soms langer.

    @ meetingmeiden: leuke foto's van de beebjes op een rij....En fijn dat het zo gezellig was!
     
  8. Hannah

    Hannah Fanatiek lid

    19 nov 2006
    4.137
    5
    38
    Ik ook ff spammen....Mijn eigenwijsje..

    [​IMG]
     
  9. Hannah

    Hannah Fanatiek lid

    19 nov 2006
    4.137
    5
    38
    Mijn duimelotje........Ze heeft nu steeds vaker jaar duimpje te pakken...

    [​IMG]
     
  10. wat zielig zeg voor neia! maar als die ontlasting dunner word dan moet t toch allemaal wel wat makkelijker gaan lijkt mij?

    ik ga slapen! kom morgen wel weer ff verder reageren! was alleen ff benieuwd of er al nieuws was.

    weltruten!
     
  11. onsukkie

    onsukkie VIP lid

    29 jun 2007
    6.874
    1
    0
    Monnickendam
    Leuk, dat shirt lijkt op een shirt wat Louise ook heeft. Die is trouwens ook heel hard naar haar duim aan het zoeken, heel af ent oe heeft ze hem, maar als je probeert te helpen, lukt het niet zo best, want ze vergeet haar duim uit te steken, haha.
     
  12. onsukkie

    onsukkie VIP lid

    29 jun 2007
    6.874
    1
    0
    Monnickendam
    M'n oma belde om half 10, maar ik was boven, dus belde later terug, in gesprek. GeSMSt, belde ze terug. Of alles wel goed was hier en een heel verhaal over dat opa 2 mindere dagen had gehad (heeft 2 maanden terug in het ziekenhuis gelegen met vocht achter z'n longen, bleek dat hij nog 75% van z'n hartfunctie had, maar daar was verder niets mis mee en kon ie nog 100 mee worden, maar ja psychisch heeft dat helaas wel inpact gehad) en dat ie bloed moest prikken want hij had zere billen/bovenbenen of zoiets.

    Maar goed, niets bijzonders. Maar ze klonk zo maf, vroeg wel 3x of alles goed was en zei daarna net zo vaak dat "haar hart nu gerust was".

    Het zullen de hormonen wel zijn, maar ik krijg er de kriebels van. Echt heel vreemd telefoontje!
     
  13. Frostieke

    Frostieke Actief lid

    10 jul 2007
    300
    0
    0
    Studente
    Sint-Niklaas
    Arme Neia,
    hoop dat het snel beter met haar gaat!

    Ik mis trouwens enorm het zwanger zijn,
    zou het zo over willen doen ...
    En je wondertje op je buik krijgen en dergelijke.
    Zijn er nog meiden die dit hebben..
    Voel me er soms zelfs een beetje slecht door.
     
  14. Lafo

    Lafo VIP lid

    27 jun 2007
    7.460
    0
    0
    Kantoormiep
    Rhoon
    Meiden ik ben gesloopt na een waardeloze nacht zonder slaap bijna, en eens even kijken ja ik leef nog ;)

    Was wel erg leuk moet ik zeggen, morgen uitgebreid verslag met foto's!

    Lieve Marieke wat is dat allemaal weer met Neia ach meid wat moet je in de rats gezeten hebben en Neia heeft dus echt heel erg veel pijn gehad....dat is echt vreselijk zeg, m'n hart breekt ervan om dat te lezen :cry: :cry: :cry: ik ben vandaag toch al zo emo na een bruiloft.
    Ik hoop dat Neia beetje bij beetje opknapt en hou de moed erin meid, je hebt goed gehandeld.
    Nu lekker rustig aan doen!

    Meiden ik ga nu slapen ben zo moeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee en heb geen voeten meer over!
     
  15. anastasia

    anastasia VIP lid

    29 jul 2007
    7.702
    0
    0
    verpleegkundige
    Zuid Holland
    meiden hier heeft mw het zowaar gered tot 2400uur, nadat ze om 1920 de fles had gehad werd ze rond 21uur jengelig.. half uurtje mee rondgesjouwd en toen viel ze in slaap op mijn arm en we moesten haar net gewoon wakker maken !
    Ben benieuwd of ze nu ook weer een beetje wil slapen. Vond het wel erg lekker tot 7uur :)

    Daam: wat de voedingen betreft, heb er nog even mijn lijstje op nageslagen ( ja ja ben er 1 die het ook nog steeds bijhoud hoeveel ze drinkt en hoe laat etc) en toen Laura 4 weken was kwam ze ook nog om 2230/3uur/6.30 etc dus het komt bij jou gewoon nog.

    Gina ik vind het best een slim idee dat van dat bakje water in de koelkast, ga het maar eens overnemen :)

    Hannah Wat een schattige fotos van Nieve

    Frostieke: zwanger zijn mis ik niet hoor, ben juist zo blij dat ik de kleine nu kan aanraken en vasthouden etc. Maar je hoort wel vaker dat men er moeite mee heeft, dat het niet meer exclusief bij hen hoort zeg maar maar dat iedereen nu van de baby kan genieten ..

    Ons ukkie wat een creepy telefoontje.. zou ik ook gek vinden hoor.

    Deentje hoe gaat het met je meis? Heb je nog veel paniekaanvallen gehad?

    Lafo ben benieuwd naar je efteling verhaal, hoop dat je vannacht wat slaap in kan halen.

    Meiden ik ga slapen,
    x
     
  16. bo2008

    bo2008 Niet meer actief

    hey meiden ben er weer ff snel gelukkig nieuws over neai wat zielig zeg! ik kan me 10% voorstellen wat ze moet voelen als ze moet poepen ik heb zelf een scheurtje rond dat gebied zeg maar opgelopen tijdens het persen van de bevalling en auuwww dat doet pijn heb zooi gekregen om het zeg maar zacht te houden anders scheurt het elke keer open dusss ooowwe wat zielig zei heeft het 10x erger maar waarom is die ontlasting zo hard ? ik hoop toch echt dat ze een oplossing vinden of dat het beter gaat met de venkelthee want dat gaat zo langer niet
    marieke snap dat je kapot bent van de afgelopen dagen maar ik leef echt met jullie mee een dikke diggi hug van beau en mij

    onsukkie leuk man dat jurkje jaaa dat heb ik ook (hoe kan het ook anders) ga het haar van de week ff aan trekken heeft ze hem ook eens aangehad

    ice hmmm haha ja nou in iedergeval iedere dag moet ze wel een andere jurk van me aan maar heb haar idd laatst 2x verkleed ivm dat ze zich had odergespuugd;)

    pff het is hier ook zo benauwd nog
    hier vanavond om 19.00 voeding gehad ff naar opa en oma geweest toen in slaap gemaakt samen op bed maar ze moest steeds wat huilen en persen dus denk dat er ewat dwars zit
    heb haar wat water laten drinken een paar slokken en toen zijn we in slaap gevallen beiden
    we werden om 23.45 wakker ! en nu net heeft ze dus een hele fles op van 120 cc ga morgen 135 aanbieden kijken of ze dat opkrijgt de laatste flessen van 120 gaan wel op
    nou kijken hoelang ze doorslaapt zullen we nu voor 6 uur gaan beau?

    spreek jullie morgen xxx
     
  17. miriam25

    miriam25 Fanatiek lid

    9 jan 2007
    3.072
    0
    0
    cal center medewerkster
    o ik ben even een beetje van slag werd vanmorgen wakker door de rot muggen en kon niet meer slapen toen naar het toilet en weer een test gedaan en dames heel heel heel licht een streep moet je echt heel goed kijken ergens ben ik bang dat het gezichtsbedrog is maar ik zie heel vaag een lijntje

    en dat houdt in de er negen spannende maanden wellicht toch echt aan gaan komen

    ben heel blij vind het ook heel eng en ben even iets van slag

    maar moest het even bij jullie kwijt
    liefs miriam
     
  18. neia

    neia Fanatiek lid

    18 jul 2006
    3.341
    0
    36
    Even heel snel een berichtje:
    Ik vind het zo lief dat jullie allemaal met ons mee hebben geleefd. Dat doet me echt goed.
    Ik neem aan dat Hannah of Gina jullie wel op de hoogte hebben gebracht.
    Ik ben nu zoooooooo blij dat ik naar de ha ben geweest.
    We zitten nu sinds Neia's geboorte bij de ha van Mark, en die is zo fijn. Ze luisterde uitgebreid, stelde een hoop vragen, heeft even met Neia geknuffeld en toen alle onderzoeken gaan doen. Oh wat was dat zielig, maarja het moest echt gebeuren.
    Eerst heeft ze naar de darmen geluisterd, maar die klonken gelukkig goed, ze waren weer aan het rommelen, dus de verstopping was het een heel eind uit (kon ook niet anders :confused: ).
    En toen ging ze voelen. Ze dacht dus een klein scheurtje, maar helaas kunnen ze daar niks aan doen, dat moet helen. Ook heeft ze mega veel kloven en scheurtjes aan de buitenkant. Dat dacht ik al, maarja ik wist niet zeker of het zo hoorde :( . Het is ook echt vuurrood nu door het persen.
    Dus we hebben nu verdovende zalf die we erop moeten smeren, zodat dat een beetje rust geeft. Want onbewust, hoe klein ze ook is, gaat ze nu haar ontlasting ophouden en daardoor wordt het ook harder. Verder hebben haar darmen aanleg voor harde ontlasting. Darmproblemen zitten dus ook in Mark's familie.
    Maar met venkelthee (ze wist zeker dat dit mocht) en de melk dunner maken moet de ontlasting echt dunner worden.
    Gister was het ook flink raak weer, oh wat had ze pijn. En je ziet dan een enorme opening maar het komt maar niet verder, zo zielig. En dan dat gekrijs en de tranen, gewoon ondraagbaar.
    Maar we moeten erdoorheen, het kan wel 3 maanden duren voordat het geheeld is.
    Ze moet nu de komende dagen ook wat meer rust houden , en proberen om gelijke tijden te voeden, zodat haar darmen rustiger wordt.
    We hebben dus de kraamvisites afgezegd.
    Zelf ben ik ook echt kapot, vooral omdat ik het zo moeilijk vind om haar zo te zien. Maar dat maakt me niks uit, ons meisje is nu het belangrijkste.
    Heel erg bedankt voor jullie steun meiden!

    X Marieke
     
  19. onsukkie

    onsukkie VIP lid

    29 jun 2007
    6.874
    1
    0
    Monnickendam
    Ik heb hier een dondersteen die zichzelf constant bloot trapt in bad. Dus ben bang dat ik aan een slaapzakje moet. Maar hoe zit dat, is dat een dekenvervanger en wat voor een moet je er dan hebben?
     
  20. Hellepelle

    Hellepelle Bekend lid

    10 jul 2006
    844
    0
    0
    zorgplanverantwoordelijke
    Baarlo
    Marieke wat zielig voor neia.... En voor jullie moet dit ook ontzettend moeilijk zijn! Heel veel sterkte ermee hoor! Ik hoop dat de middeltjes snel helpen, zodat de kleine meid meer rust vind en geen pijn meer heeft..... Een dikke knuffel voor Neia en haar papa en mama!
     

Deel Deze Pagina