Tweeling

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Mima, 9 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. roca81

    roca81 Bekend lid

    26 okt 2006
    851
    0
    0
    FunnyMe, dat is inderdaad schrikken!

    Hopelijk krijgen we snel een beter bericht.
     
  2. liselotje

    liselotje Bekend lid

    17 sep 2005
    548
    0
    0
    limburg
    Hoi meiden
    Aangezien ik me in het begin van de zwangerschap eens gemeld heb hier maar daarna nooit meer geschreven heb ben ik wel dagelijks met jullie mee aan het lezen en las net het bericht over Funny Me...

    Aangezien ik ook officieel een September mamma zou moeten worden maar eerder Augustus denk ik :) maar dat terzake heb ik het daar ook even vermeld want niemand wist er nog van en zij schrijft daar ook steeds..

    Dus ik wou het even netjes vermelden niet dat jullie het daar lezen en denken wat is dat voor een vreemde stalker ;)

    Ja en nu ik hier toch ben even vermelden dat de foto`s van de inmiddels geboren tweelingen echt een genot zijn om na te kijken echt zo schattig ;)

    En iedereen met de laatste loodjes toi toi toi...ik leef met jullie mee ;)

    liefs liselotje ;)
     
  3. Daisy1975

    Daisy1975 Fanatiek lid

    20 aug 2007
    4.495
    0
    0
    Verkoopster
    brabant
    Moest ineens weer aan FunnyMe denken,ik duim dat alles goed gaat !

    @Tal,tsja en weet je het is toch bij iedereen weer anders lijkt me,ik wacht wel gewoon af :)
    Het lijkt me alleen zo raar om dan pas na 45/60min je kindjes weer te zien...

    @Noor, :)

    @Liselotje,en hoe voel jij je?
    Jij iig ook heel veel succes meis!
    En goed dat je de Septembermama's ook op de hoogte hebt gebracht!


    Nou ik kan echt niet in slaap komen,wan ellende!
    Maar komt tuurlijk omdat ik vanmiddag al heb geslapen,dat is het nadeel heh....
    Hopelijk liggen jullie nu lekker in je bedje....
     
  4. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Hee meiden,
    Ik zal even het verhaal vertellen:
    Donderdag had ik de hele dag de meiden nog niet gevoeld. Om 16.15 wilde ik net de gyn bellen toen ik er 1 begon te voelen. Zachtjes en weinig. Daarom om 17 uur alsnog gebeld. Ik moest meteen langskomen. Melden op de spoedeisende hulp en dan zou ik door de dienstdoende gyn opgehaald worden.
    Eenmaal boven bij de gyn moest ik in 1 van de verloskamers wachten. Het was te druk om me meteen te helpen. Om half 8 kwam er iemand die net naar huis wilde gaan. Ze vroeg of ik voordat ze naar huis ging nog een echo wilde. Dus echo gemaakt. Kindje 1 bewoog lekker (dat voelde ik ook) en kindje 2 lag stil. Maar allebei de hartjes klopten.
    Dus weer terug naar de verloskamer om te wachten op het ctg. Om 19.40 werd ik aan het ctg gekoppeld. En om 21.45 kwamen ze erachter dat ze 2x hetzelfde hartje registreerden. Dus een echo gemaakt. Daarutit bleek ook dat kindje 2 niet bewoog maar dat haar hartje wel klopte. De gyn heeft toen besloten om me op te nemen.
    Om 22.15 lag ik op de kamer, ik kreeg een 1persoonskamer. Het was te druk dus ik lag op de kraamafdeling. Wel gek hoor om de hele tijd baby's te horen huilen.
    Om 23.00 kreeg ik weer een ctg. Daar heb ik aangelegen tot 23.50 Op die ctg waren geen gekke dingen te zien zei de gyn. Ik mocht gaan slapen. Nou ja van slapen is die nacht niet veel terecht gekomen want ik maakte me veel te veel zorgen om mn kleine meisje. Uiteindelijk heb ik een klein uurtje geslapen. Om 6.15 zat ik alweer aangekleed en wel op bed mn boek te lezen.
    Om 8.30 weer aan het ctg. Deze ctg was niet echt goed gelukt omdat kindje 2 elke keer weg zwom.
    Om 10 uur zou de arts komen kijken bij me. Maar toen was ik net weg naar de groeiecho. Kindjes wegen nu 1704 en 1693 gram. Ook hier bewoog kindje 2 amper. Ze bewoog 1x met haar voetje en 1x met haar schoudertje. Om ongeveer 11 uur zei de verpleegster dat ik nog een ctg zou krijgen, als die goed was en mn urine was schoon dan zou ik naar huis gaan.
    Terwijl ik aan de ctg lag heeft GW de gyn opgebeld. Zijn zus haar eerste kindje was ook een meisje. Toen zijn zus 7 of 8 maanden zwanger was voelde zij haar kindje ook nietmeer. Zij mocht toen niet langskomen bij haar gyn en moest maar een dag wachten, hij zei dat het wel vaker voorkwam. De volgende dag was haar kindje overleden.
    De gyn schrok daar erg van en zou overleggen of ik mocht blijven.
    Ook de ctg van 11 uur ging niet goed. Toen om half 2 ctg. Deze lukte min of meer. Urine was goed, nog steeds klein spoortje van eiwitten maar niet genoeg om me daar te houden.
    Om kwart voor 3 kreeg ik ontzettende menstruatiekramp en harde buiken. Ik hoopte even dat dit het begin zou zijn. Dus voor de verandering maar weer aan de ctg.
    6 flinke harde buiken in 35 minuten. Volgens de gyn niks verontrustends. Er is nou eenmaal wat weeenactiviteit maar dat is normaal bij deze duur van een tweelingzwangerschap. Na anderhalf uur zakte het ook al wat af.
    Om 19.00 kwam de gyn weer. Ze had overlegd en als ik zou willen mocht ik blijven. Maar er zou geen ctg, of echo komen zaterdag. Ze vond dat ze er moeilijk dag en nacht bovenop kon blijven zitten. Ik heb nog gevraagd of ze ze niet konden halen. Maar daar zag zij geen reden voor. Vruchtwater heeft ze zo te zien nog genoeg, hartje klopt goed. Dus geen reden om ze te gaan halen. (dan snap ik niet waarom ze me die middag hebben verteld hoe een spoedkeizersnee in zn werk gaat, ja oke voor het geval dat...)
    Ze vond eigenlijk dat het beter was dat ik naar huis ging. In je eigen omgeving ben je meer ontspannen en dan is de kans dat ik haar eerder ga voelen groter. Dan zou ik zaterdag of zondag mogen bellen voor een ctg. Of midden in de nacht desnoods als ik het niet vertrouw.
    Nou ja daar hebben we dan maar mee ingestemd.... Dus nu ben ik weer thuis.
    Eenmaal thuis ben ik lekker gaan douchen en wilde ik jullie op de hoogte brengen, maar ik ben meteen in slaap gevallen sorry!
     
  5. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    Meissie meissie meissie wat een schrik!
    Ik hoop echt voor je dat je je meisjes vlug weer allebei goed gaat voelen bewegen! Ik herken het wel een beetje, maar niet zo extreem als jij het beschrijft.
    Pfffff. Hoe voel je je nu?
    Al s je ook maar enigszins twijfelt bellen hoor!
    Hele dikke kus, hoop dat je een beetje van de schrik bekomen bent en dat je meiden je vandaag lekker beurs trappen, da's beter dan dit!
    KUS!
     
  6. tal74

    tal74 Actief lid

    21 feb 2008
    420
    0
    0
    verkoper
    delft
    Dais, die eerste 40 tot 60 minuten, daar merk je echt weinig van, je bent alle besef van tijd kwijt door de adrenaline, endorfine(heet dat zo?), geluksroes etc etc....
    Als ze mij daarna verteld hadden dat ik maar 10 min op de OK gebleven was, had ik zomaar geloofd!

    Jezus, wat een verhaal Fanny.....
    Hoe voel je je nu? Ik hoop dat je idd wat kan ontspannen in je eigen omgeving, maar dat zal wel niet te doen zijn....
    Ik denk aan je!
     
  7. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Tja hoe voel ik me nu? Ik ben heel erg ongerust. Gisteren 1 schopje gevoeld van haar. Mocht vandaag of morgen bellen voor ctg, dus ik denk dat ik mooi vandaag bel! Geniet ik eindelijk van mn zwangerschap krijg je dit! Pfff! Als het goed is heeft mijn eigen gyn dienst het weekend dus ik wil mooi een gesprek met hem!
     
  8. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Even snel, FunnyMe, wat een verhaal zeg! Heel veel sterkte meid (en natuurlijk ook voor je man!)! Dat is niet niks zeg! Poeh! En idd gewoon bellen!

    Daisy, nog een paar daagjes meid! Succes!
     
  9. tal74

    tal74 Actief lid

    21 feb 2008
    420
    0
    0
    verkoper
    delft
    Inderdaad gewoon bellen, Fanny....sterkte meis
     
  10. jo7

    jo7 Actief lid

    17 nov 2006
    458
    0
    0
    net las de rest sta ik wel even te kijken van je verhaal.Raar dat ze je niet gewoon opgenomen laten voor de zekerheid.Zou ook echt vandaag voor ctg gaan en dan kan het altijd morgen nog een keer.Heel veel sterkte en ik leef met je mee.Hou ons op de hoogte
     
  11. Daisy1975

    Daisy1975 Fanatiek lid

    20 aug 2007
    4.495
    0
    0
    Verkoopster
    brabant
    @FunnyMe,jeetje wat een verhaal zeg,das idd heel erg schrikken!
    Ik zou als ik jou was ook gewoon bellen vandaag,beter 1x teveel he!
    Logisch dat je je zorgen maakt meis,nou hopelijk kan je vandag een gesprek met je gyn aan gaan..
    Heel veel sterkte en ik denk aan je meis!

    Knuff voor jullie...
     
  12. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Jippie ik heb mn meisje gevoeld! Ik kreeg ineens 2 harde schoppen van haar. Had een hele bobbel op mn buik. Het andere kindje heb ik nog niet gevoeld maar die wordt vaak 's middags actief.
     
  13. tal74

    tal74 Actief lid

    21 feb 2008
    420
    0
    0
    verkoper
    delft
    Dat is mooi! Heb je al wel gebeld
    xxx
     
  14. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Neenog niet. Wilde nog ff afwachten.... Ben nuwel weer een stuk gerustgesteld.
     
  15. sascha78

    sascha78 Actief lid

    3 mrt 2007
    256
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs
    funnyme wat een schrik zeg, gelukkig maar dat je haar nu wel weer gevoeld hebt. Is je andere kindje 's middags nog actief geweest?

    Allana is gelukkig weer helemaal beter, precies zoals het ziektebeeld (6e ziekte) aangaf, na 2 dagen zijn de vlekjes weer weg en dit was ook zo. Maar ja nu nog even afwachten of Marlena het ook nog krijgt, dit kan pas vanaf volgende week donderdag dus dat duurt nog even.

    Vandaag lekker wezen zwemmen, oma mee, want alleen met ons gezin is bijna niet te doen. Twee baby's omkleden daar heb je je handen al vol mee en dan Djuna nog. Maar goed het was gezellig, de dag is ook zo weer om. Morgen nog een lekker rustig dagje en dan is het weekend weer om. Nog 1 weekje en dan heeft mn man ook vakantie, eindelijk.
     
  16. Daisy1975

    Daisy1975 Fanatiek lid

    20 aug 2007
    4.495
    0
    0
    Verkoopster
    brabant
    Goedemorgen,

    @FunnyMe,wat een geruststelling zeg!
    En heb je ze nu alletwee weer gevoeld?

    @Sacha,fijn dat Allana weer beter is,hopelijk krijgt Marlena het niet maar de kans is tuurlijk wel groot.
    Ze hebben zeker de grootste lol gehda giste met zwemmen?

    @Audrey,hoe issie?Nog niks aan de hand? :)

    Fijne dag allemaal!
     
  17. Hee meiden,

    Jeetje, lees ik een paar dagen even niet mee, lees ik opeens heel dat verhaal van FunneMe. Ik schrok me rot zeg toen ik het 1e berichtje las. En het hele verhaal van jouzelf....even heel ego: maar dan zie ik mezelf daar al helemaal liggen in het ziekenhuis. Kan me voorstellen dat je flink geschrokken bent. gelukkig dat je nu een stuk gerust gestelder bent na die 2 trappen van d'r. Ik hoop voor je dat alles goed blijft gaan en dat ze het nog wel even naar hun zin blijven houden daar binnen in.

    Daisy: nog een paar daagjes....hoe voel je je eronder? Helaas zal ik pas na een week het verhaal lezen, want als jij op de ok ligt, zit ik in het vliegtuig op weg naar onze laatste vakantie met z'n 2tjes. Het is uiteindelijk Bulgarije geworden waar we naar toe gaan.

    Audrey: trek je het nog? Voor jou zijn het ook de laatste loodjes. Misschien ook wel tijdens mijn vakantie bevallen? Ik ben benieuwd

    Sascha: zit je met ze op babyzwemmen? Ik wil dat ook heel graag en opeens bedacht ik me: maar ik krijg er 2! hoe moet dat dan? Oma mee is misschien wel een oplossing ja, alleen zie ik mijn moeder niet zo snel in een badpak haha.

    Noor: alles goed? En met de kids?

    Roca: wat een knappe meiden! en dan dat haar....geweldig! (zat weer te janken hoor meiden bij het zien van de foto's)
     
  18. roca81

    roca81 Bekend lid

    26 okt 2006
    851
    0
    0
    FunnyMe, pfff... wat een heftig verhaal zeg! Gisteren was je gelukkig gerustgesteld na het voelen van de schopjes. Hoe gaat het vandaag?
    Hopelijk heb je ze weer alleibei gevoeld! En bij twijfel gewoon bellen he!
    Je bent nu bijna 32 weken, de kindjes moeten nog maar lekker een paar weekjes in je buik blijven zwemmen.

    Daisy, enne hoe voel je je? Nog een paar daagjes! Vreemd he, om een datum te weten. Echt een dag om naar toe te leven. Vooral dinsdag zal denk ik een rare dag worden. Ik heb dat ook, de dag van te voren, de allerlaatse dag met z'n tweetjes.

    Essie, wat heerlijk, nog even lekker met z'n tweetjes op vakantie. We gaan helaas dit jaar niet, we doen er de meiden geen plezier mee. Ik denk dat we in november of zo wel een midweekje naar center parcs gaan, dan zijn we meiden weer wat ouder.

    Sascha, babyzwemmen lijkt me ook erg leuk. Maar met 2 kids niet zo praktisch. Het lijkt me in ieder geval een hele organisatie, "even" met 2 kids gaan zwemmen. Gaan jullie nog wat leuks doen in de vakantie?

    Audrey, hoe gaat het met jou? Spannend !

    Maud en Fenna zijn vandaag precies 2 maanden oud. Het gaat super goed, alleen de dames hebben een ander ritme.
    Fenna heeft vannacht doorgeslapen tot vanmorgen 8.00 uur, laatste fles rond 23.30 gehad ! Echt heerlijk. Maar Maud wordt elke nacht rond 3.30 - 4.00 wakker en krijgt dus nog een nachtvoeding, maar geen volledige fles.
    We willen haar vannacht in een campingbedje op de logeerkamer laten slapen. Als ze wakker is schreeuwt ze de hele straat wakker en vaak ook haar zusje. We willen niet dat Fenna steeds wakker moet worden (en dan ook gaat huilen uiteraard en niet meer verder gaat slapen). Als ze op een ander kamertje slaapt, kunnen we haar even laten huilen, waardoor ze zich misschien sneller in slaap huilt en waardoor nachtvoeding misschien niet altijd nodig is.
    Geen idee of het helpt, maar we moeten in ieder geval iets. Zoals het nu gaat, gaat Maud steeds wennen aan het feit dat ze 's nachts zovaak "getroost" en opgetild wordt.
    @ de ervaren tweelingmoeders, wanneer sliepen de kids door? Allebei ongeveer gelijk of ook zo verschillend?

    Fijne zondag allemaal!

    Groetjes Roca
     
  19. sascha78

    sascha78 Actief lid

    3 mrt 2007
    256
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs
    Roca wat een schattige meiden heb je! Over het doorslapen, volgens mij sliepen ze beide tegelijk door vanaf dat ze 8 weken oud waren. Maar het probleem met huilen blijft natuurlijk wel. Als er hier eentje wakker is en aan t brullen gaat dan ga ik er ook gauw heen zodat de ander niet wakker wordt. Terwijl ik dat niet deed toen ik er eentje had, die liet ik af en toe gewoon even lekker huilen en dan viel ze wel weer in slaap. Maar goed das het nadeel van twee natuurlijk. Op den duur krijgen ze ook elk een eigen kamertje, maar dan moet mn oudste dochter naar zolder te slapen (wel vast trapje, maar heeel steil) en dan vind ik nu nog niet vertrouwd.
    Wij gaan trouwens niet op vakantie, maar gewoon wat dagjes weg. Volgend jaar maar weer even kijken. En jullie dan?

    Essie, ik ben 2 keer met ze naar babyzwemmen geweest. Mijn man ging dan mee en nog iemand om op onze oudste dochter te passen. Het is erg leuk, maar doordat het meer werk is met twee (gewoon al om in de auto te zitten en weg te rijden) gaan we nu toch veel minder vaak dan toen we Djuna alleen hadden. We zijn gisteren gewoon gezellig wezen zwemmen dat was geen "les". De kinderen in een babyband en Djuna met zwembandjes om.

    Vanmorgen lekker uitgeslapen tot 9.15 uur. Normaal ben ik er meestal rond 7 uur wel af voor de kids. Was wel even lekker.
     
  20. Licrys

    Licrys Actief lid

    10 sep 2007
    153
    0
    0
    Hai hai allemaal,

    Geheel onverwacht mocht ik vandaag een aantal uur naar huis! Vooral omdat de ctg's zo mooi waren, de afgelopen week! En inmiddels heb ik zelfs de 35 weken gehaald - en nog steeds geen datum voor een eventuele inleiding :)!

    FunneMe, ben erg onder de indruk van jouw verhaal - en vind het ook vreemd... Ik krijg iedere dag, ook in het weekend, 2x een ctg, omdat ze de conditie van de kindjes in de gaten willen houden... Dat ze er dan bij jou moeilijk over doen, vind ik echt een beetje raar... Hoop dat je ze nu telkens goed voelt bewegen!

    Vanochtend stond ineens mijn gynaecoloog aan mijn bed - en ik was net een beetje aan het grappen/mopperen tegen de verpleegkundigen, dat ik hoopte dat ik morgen van de gynaecoloog iets meer mocht doen dan op bed liggen... Heb inmiddels echt een zere rug van al dat liggen.. Ze zei dat mijn kindjes gewoon een lange neus naar ons allemaal maken; dat we ons zorgen maken over ze, maar dat zij het prima blijven doen! Mocht van haar wel even naar buiten, zelfs lopend en toen ik daar heeeeel blij van werd, vroeg ze of ik anders even een paar uur naar huis wilde.... :) :) :)! JAAAAAAAA! Als het ctg goed was, mocht ik gaan, om 17 uur weer terug zijn. In de auto werd ik gebeld, dat ik om 20 uur weer terug mocht zijn :)!. Ctg was weer prima JOEPIE!

    Morgen heb ik weer een afspraak bij de gyn, krijg dan weer echo's en metingen enzo, daarvoor weer aan de ctg.. 's Middags is er een overleg van de kinderartsen en dan gaan ze mijn 'geval' bespreken.. Een heel spannende dag dus weer..

    Weet niet meer wie het vroeg, maar heb geen buddy... Mocht iemand een sms willen ontvangen bij nieuws, pb me even (hihi, moet wel vanmiddag, want daarna ben ik weer naar het ziekenhuis)!

    Tot zover weer even, ik ga ook hier thuis braaf even rusten... Hoop dat het met jullie allemaal goed gaat! Wordt vervolgd!
     

Deel Deze Pagina