Hoe voelen weeen??

Discussie in 'De bevalling' gestart door melissa, 18 aug 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mirella28

    Mirella28 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    1.143
    0
    0
    Administratief
    Rotterdam
    Oké ik heb even meegelezen en nu heb ik een vraag voor iedereen die al eens is bevallen:

    HAD JE GRAAG EEN PIJNSTILLER WILLEN HEBBEN?

    of vond je het wel meevallen?

    EERLIJK ZEGGEN HÈ... Bedenk es hoe je je voelde op dat moment.

    Ik heb altijd het idee dat vrouwen stoer willen overkomen en niet durven te zeggen hoe erg het eigenlijk is. Of ze zijn het gewoon vergeten omdat je pijn meestal snel vergeet (is natuurlijk).
    Of heb ik het fout?
     
  2. melody

    melody Bekend lid

    29 mrt 2006
    672
    0
    0
    pfff wordt zelf ook steeds een beetje banger nu de grote dag dichter bij komt... ben wel bang voor de pijn... maar wat is pijn? echt ondraagelijk?? ik heb namelijk nooit menstruatie pijn, wel een keer blinde darm ontsteking gehad... dit deed echt PIJN! voelt het zo?? :(

    Ik sprak laatst iemand die had net als mij een tattoo op dr rug, zij had dan liever pijn van een bevalling dan van het zetten van die tattoo....
    opzich vondt ik dat ook wel pijnlijk maar kan me niet voorstellen dat een bevalling minder pijnlijk zal zijn... maarja waar ligt de grens?
    dat zal bij iedereen verschillend zijn denk ik!
     
  3. Jeanet

    Jeanet Actief lid

    10 sep 2005
    224
    1
    0
    EVV+ in de thuiszorg
    Zuid Holland
    Mijn mening is dat je niet kan uitleggen aan een ander hoe een bevalling voelt, je weet het pas als je het meemaakt, hetzelfde geldt voor het krijgen van een 1e kindje, je begrijpt het pas als je er een in je armen hebt en voor die tijd kun je alleen illusies maken maar je zult zonder eigen ervaring het niet begrijpen.

    De ene bevalling is zeker de ander niet wat wel heel belangrijk is, om je ondanks alles te ontspannen en af te sluiten van alles tijdens de weeen.

    Zelf heb ik absoluut niet het idee gehad om pijnstillers te willen want een wee komt ....maar gaat ook weer, en dan is de pijn even minder of helemaal weg, het is geen constante pijn, dat zou het wel anders maken.

    Bij de 1e heb ik me voorgesteld dat ik bij het begin van een wee een berg op liep en op de top was bij het hoogte punt van de wee, daarna liep ik weer de berg af en werd de wee minder....zo heb ik voor mijn gevoel het hele Alpengebied doorgewandeld.

    In ieder geval voor degene die nog moeten bevallen suc6 en sterkte en laat het je overkomen.
     
    Linda89 vindt dit leuk.
  4. ramona

    ramona Fanatiek lid

    9 mrt 2005
    1.200
    2
    0
    Huismama
    Zundert
    Hier sluit ik me bij aan.

     
  5. Mirella28

    Mirella28 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    1.143
    0
    0
    Administratief
    Rotterdam
    Ja maar wat moet ik dan denken van bijvoorbeeld die dochter van Jean Marie Pfaff die lachend in bed lag tijdens de weeën omdat ze een ruggenprik had gehad, of van Daniëlle Overgaag die tijdens haar 3e bevalling rustig een boek lag te lezen?

    En al die Amerikaanse vrouwen die ons voor gek verklaren, ook veel Franse, Belgische en Duitse vrouwen bevallen met ruggenprik, waarom zijn wij dan verplicht om pijn te lijden omdat bijvoorbeeld mijn ziekenhuis alleen ruggenprik aanbiedt tijdens kantooruren?!!! Ik vind het niet eerlijk hoor.

    Ga denk ik maar een geboortetens huren, dan heb ik nog iets...
     
  6. Jeanet

    Jeanet Actief lid

    10 sep 2005
    224
    1
    0
    EVV+ in de thuiszorg
    Zuid Holland
    Ieder moet het voor zich weten wel of niet pijnbestrijden, maar een vrouw kan het(de bevalling) in principe aan.....ik spreek ook alleen vor mezelf, ik ben zeker wel van mening dat hevige weeen die enkele uren duren ook geen pretje zijn en dat pijnstilling een goede optie is.
    Je moet voor jezelf uitmaken of je het wel of niet aan kunt.
    Een ding is wel zeker als je thuis bevalt krijg je geen pijnbestrijding, daar zul je echt voor in het ziekenhuis moeten zijn.
    Een nadeel van pijnbestrijding is wel dat je kindje het ook binnen krijgt en dan suffer wordt en minder snel zal reageren als het geboren wordt, ik zeg niet dat het niet goed is maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden als je daar principes in hebt.
    Tijdens de zwangerschap leef je zo gezond mogelijk...niet roken...niet drinken....geen paracetamol of andere medicijnen....en tijdens de bevalling zou je dan wel flink wat pijnstilling willen?
    Ieder zijn/haar keus ik heb het in ieder geval niet nodig gehad.
     
  7. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Ik vind dat je niet kan vertellen hoe een wee voelt, je kan je er weinig bij voorstellen als je ze nog nooit gevoeld hebt, en het is voor iedereen anders.

    Ik vind dat je het weet zodra je ze hebt... dat voel je echt wel ;) !

    Ik heb verschrikkelijke weeën gehad, en ik kan me niet voorstellen dat er ergere pijn in het leven bestaat, dat meen ik serieus, en ik heb normaliter een erg hoge pijngrens, ik heb gewoon hele erge weeën gehad. Je hoort ook weer meiden bij wie het erg meeviel, dus het is zo verschillend. Menstruatieachtige krampen vond ik het niet, ik verging van de pijn, ben blij dat ik dat niet met menstrueren heb zeg, zou een ramp zijn!!!
     
  8. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Ik zit gisteren naar Dr. Phil te kijken en daarin werd besproken hoe verschrikkelijk het was dat een vrouw haar pijnbestrijding niet had kunnen krijgen bij de bevalling omdat ze te lang naar Dr. Phil had zitten kijken. Er werd gedaan of het echt iets heel ergs was, dat ze haar pijnbestrijding niet meer kon krijgen en dat ze dus zonder heeft moeten bevallen... En dat terwijl het hier heel normaal is dat vrouwen zonder pijnbestrijding bevallen... Die vrouw kreeg allemaal verwenarrangementen enzo, omdat ze zonder pijnbestrijding heeft moeten bevallen :confused:
     
  9. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Ik heb behoorlijk wat tattoo's... voor sommigen heb ik in totaal meer dan 6 uur gezeten, en geloof me... ik vind 6 uur een tattoo laten zetten bij LANGE NA niet zo erg als ik mijn bevalling vond... Doe mij nog maar een paar tattoo's dan, als we die pijn gaan vergelijken iig :)
     
  10. Mirella28

    Mirella28 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    1.143
    0
    0
    Administratief
    Rotterdam
    @ SAONA

    JA DIE AFLEVERING VAN DR PHIL HAD MIJN MAN OOK ZITTEN KIJKEN! dat was inderdaad behoorlijk bizar.

    Dan heb ik dus echt zoiets van; in wat voor achtergesteld land leven wij dan?!
     
  11. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    Ik ben het ermee eens dat je niet aan iemand kan uitleggen hoe weeen voelen. Elke bevalling is anders, iedereen heeft anders weeen en ervaard de pijn anders.
    Ik heb zelf pijnstilling gehad tijdens de bevalling, geen ruggeprik, maar zo'n spuit die de ergste toppen van de weeen afhaalt. Ik wilde het perse zonder pijnstilling doen, maar mijn man kon t niet meer aanzien en achteraf was ik zoooo ontzettend blij met die pijnstiller he!
    De zuster in het ZH zei trouwens ook: het is 2006, je hoeft niet te lijden...
    Ik zou bij een volgende bevalling weer voor pijnstilling kiezen.
    Een kind op de wereld zetten is op zich al een heftige ervaring, daar hoef je niet ook nog eens bij te lijden. (is mijn mening)
    Zeker deden vrouwen het vroeger ook 'zo' , maar ja vroeger was er bv ook geen kleurentv, magnetron, enz., de tijden en mogelijkheden veranderen.
    O ja,kheb ook n tattoo, maar vond die pijn veel minder erg en het lijkt ook helemaal niet op menstruatie-achtige krampen vind ik...
     

Deel Deze Pagina