zindelijkheid.

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Zeilboot, 8 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zeilboot

    Zeilboot Niet meer actief

    hallo,

    onze dochter is nu 2 jaar, en we zijn begonnen met zindelijheidstraining.
    zodra ze van bed komt heeft ze geen luier meer om. krijg de luier neit makkelijk af, want het liefst houd ze hem om, als ze eenmaal speelt is het goed.

    elk uur vraag ik of ze ook plassen moet, dan zegt ze nee,
    maar vanmorgen om half 8 de luier uit gedaan en om half 10 heeft ze in haar broek geplast, ik heb haar opgepakt en op de wc gezet, en verteld dat ze op de wc moet plassen. (we hebben een wc verkleiner)

    schone kleren aan, en binnen een uur stond ze voor de bank te plassen, heb toen wel een luier om gedaan, en toen poepte ze meteen, zou ze het nu opgehouden hebben.

    weet dat ik haar zonder luier om had meoten lopen, maar ja,

    nu ligt ze op bed met luier om en vanmiddag meot ik verjaardagsvisite, (bij haar overgroot pake en beppe) moet ik haar als ze van bed komt gewoon de luier weer af doen, en pas als ik weg ga haar de luier weer om doen, of ook zonder luier om weg gaan,.

    wat ik in het hoofd heb is gewoon zolang ze thuis is de luier af, en volgens mij komt het vanzelf, laat haar neit in de blote kont lopen, want als ze gewoon kleren aan heeft en ze plast, voelt ze het het duidelijkst.

    hoe zouden andere ouders dit oplossen ?
    of hier mee omgaan?

    adviezen en tips zijn van harte welkom.

    anita
     
  2. moes

    moes Fanatiek lid

    20 jul 2006
    2.765
    9
    38
    misschien is het gewoon nog te vroeg?
    blijkbaar is er bij je kindje nog geen interesse in de wc, dus ik zou nog even wachten
    tot ze zelf aangeeft dat ze op het potje of de wc wil.
     
  3. Troeltje

    Troeltje VIP lid

    28 okt 2007
    10.662
    0
    0
    Eerlijk gezegd heb ik het idee dat je dochter nog niet toe is aan zindelijkheid. Ook omdat ze eigenlijk haar luier nog niet af wil en plast nadat je gevraagd hebt of ze moet plassen.

    Mijn dochter is pas met 3 jaar zindelijk geworden, zij begreep toen het sticker beloningssysteem en dit hielp haar zeker goed op gang. Op een gegeven moment heb ik voorgesteld om de luier af te houden en dit vond zij een goed idee, en ik vroeg haar natuurlijk of zij moest plassen maar eigenlijk liep zij zelf al naar het potje om te gaan plassen! Ze voelde het dus goed aankomen!

    Ik zelf ben van mening dat zindelijkheid vanzelf komt bij kinderen wanneer zij hieraan toe zijn en in geinteresseerd zijn. En dat zindelijk worden terwijl ze er eigenlijk niet aan toe zijn problemen geven, bijvoorbeeld dat ze weer terug kunnen vallen in het oude patroon...

    Ik hoop dat je wat aan mijn verhaaltje hebt en wens je veel succes!
     
  4. gina18

    gina18 Bekend lid

    30 dec 2006
    536
    0
    0
    Nijmegen
    Ik laat de kleine ook in de blote kont lopen dan dan voelt ze dat het fijn is zo
     
  5. talia

    talia Fanatiek lid

    27 nov 2005
    2.561
    0
    0
    kapster
    belgie
    ik laat Elyesa in zijnn blote kont lopen als hij kleertjes aan heeft is hij nog niet snel genoeg hoor met zijn broekje omlaag te doen.
    nu zet hij zich op zijn potje als hij moet.
    we werken nu met een plakertje systeem en nu werkt het heel goed.
    over het weggaan zonder luier weet ik ook niet zelf durf ik niet zo goed maar eigenlijk zou het moeten want denk dat ze op deze manier in de war geraken.
     
  6. MamaDeluxe

    MamaDeluxe Fanatiek lid

    4 sep 2007
    4.576
    82
    48
    De luier weer om en over een paar maanden weer eens proberen, vind het wel redelijk vroeg ook trouwens. Vanwaar de haast?
     
  7. Miez

    Miez Fanatiek lid

    7 feb 2008
    1.118
    0
    0
    Met 2 jaar kan het inderdaad echt nog te vroeg zijn. Dan kun je wel heel veel moeite gaan doen, maar het maakt toch ook niet uit als ze nog een paar maanden gewoon luiers draagt? Als ze er echt aan toe is, zal het je waarschijnlijk veel makkelijker afgaan.
     
  8. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    ik heb t nu voor t eerst geprobeert in juni.. maar cailynn heeft er ook nog geen intresse voor ze vin dop t potje zitten wel leuk maar asl ze moet plassen gaat ze staan en doet ze t er naast.. ik dek dat ze er nog niet aan toe is vind t wel prma komt vanzelf tocg ik probeer t over een paar weekjes weer...

    ik dek dat je dochtertje er misschien ook nog niet ana to eis
     
  9. veroon

    veroon Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.055
    0
    0
    almere
    ze geven het meestal zelf aan
    en gewoon het potje in de woonkamer laten staan
    deed ik ook en ik liet kevin wel in zijn blote kont lopen
    of in een onderbroek

    ik denk dat het voor haat nog te vroeg is hoor
    en ze wil het nog niet en dan werkt het ook niet
     
  10. Inky

    Inky Fanatiek lid

    12 mei 2006
    3.195
    0
    0
    Leerkracht
    Als er iets is wat ik van alle zindelijkheidsverhalen heb geleerd, is het wel dat het echt vanzelf komt.

    Ik heb eerst ook met Lars van alles geprobeerd. Idereen kon me vertellen dat het vanzelf kwam maar dat vertrouwen had ik niet. Dus stickers, kadootjes, snoepjes enz enz alles haalde ik uit de kast.
    meneer hield het een week vol en dan was de lol eraf.


    Precies ene week voor hij 3 werd kwam hij vertellen dat hij op de wc wilde plassen. Sindsdien is hij zindelijk. Hij heeft nog een week in een luier gepoept en verder niets meer.

    Ik heb standaard een potje en kandoo doekjes in de auto en altijd een verschoning in de tas zitten. Maar we hebben geen ongelukje meer gehad.

    Pas als je dochter 4 is MOET ze zindelijk zijn voor de basisschool. Laat haar nu lekker in luier. Als ze straks naar de peuterspeelzaal gaat ziet ze andere kindjes plassen en naar de wc gaan en dan komt ht vanzelf.

    Echt ik weet dat het moeilijk te geloven is maar ze geven het zelf aan.
     
  11. stuifje

    stuifje Actief lid

    21 jul 2008
    133
    0
    0
    Manager van alles
    Hillywood
    In het begin zette ik ze elke keer weer aan op het potje. Hadden ze een ongelukje gehad, liet ik ze altijd heel even lopen, want geen enkel kind vindt dat natuurlijk lekker lopen zo'n natte broek. en eigenlijk waren ze best wel snel zindelijk met af en toe nog eens een keer een ongelukje en dat lieten we ze uiteraard niet in de natte broek lopen.

    Dat was enkel om te laten zien (voelen) dat ze beter op de pot konden.

    Maar goed dat gaat natuurlijk niet voor ieder kind op. Elk kind is anders. Kijk of je kindje er al een beetje aan toe is, zo niet wacht dan een half jaartje en probeer het dan nog eens een keer, een half jaar scheelt op deze leeftijd echt heel heel erg veel.
     
  12. Zeilboot

    Zeilboot Niet meer actief

    we zijn nu een tijdje verder en we zijn er niet meer mee bezig geweest.

    nu sinds gisteren en vandaag zegt ze vaak dat ze naar de wc meot, en dan doen we de luier af en gaat ze zitte, samen emt haar ga ik boekje lezen, maar er komt niks uit.

    vanmorgen ook weer, dus weer van de wc af, en zonder luier laten lopen, op een gegevenmoment riep ze mama plassen, luier om, en daar kwam ze aan emt een luier, ik heb haar op de wc gezet, maar kwam wederom niks uit. terug in de kamer pakte ze de luier en ging ze op de bank liggen, en riep ze: mama luier om.
    heb hem ongedaan en daarna wou ze op bed, dus we zullen straks zien hoe het vanmiddag gaat.

    ik maak er zelf geen probleem meer van, als ze een luier om wil, krijgt ze een luier om, wil ze hem af, doen we hem af, en we zien wel.

    indd als ze straks naar de peuter mag zal het vanzelf ook wel komen,
    en een luier is in sommige situaties ook wel erg makkelijk, we zien wel wat het brengt als ze wat ouder wordt.

    komt vanzelf,

    bedankt voor jullie reacties in ieder geval.

    anita
     
  13. MamaLou

    MamaLou Fanatiek lid

    Hoi Anita,

    Mijn zoontje is in Mei 2 jaar geworden en ik ben nu aan het uit proberen of ik hem zo ver kan krijgen dat hij een plasje op het potje doet....
    Omdat het zulk lekker weer is de laatste tijd vind ik het een perfect moment om het te 'proberen'.
    Ik laat hem zo veel mogelijk in zijn blote kont lopen wat hij heerlijk vind, wat hem betreft mag die luier wel af blijven!
    Helaas is het minder leuk voor mij want ik ruim de hele dag poep en plas! :)
    Hij zit ook wel op het potje maar dan komt er niks in helaas.......
    Mijn schoonzus zei dat haar kinderen vanzelf naar de grote w.c. wilden op een bepaald moment en dat zal Mike waarschijnlijk straks ook wel willen...
    Maar proberen kan geen kwaad vind ik.

    Van de week waren we bij opa en oma en kwam hij opeens naar me toe, trok een vies gezicht, greep zijn luier vast en zei: mama poep!
    En hij zegt normaliter nog niet veel.......dus ik was hier extra trots op!
    Hij had het besef dat hij gepoept had en vond het vies......ik vind dat toch wel een positief begin, niet? :D
     
  14. buikje Essie

    buikje Essie Fanatiek lid

    4 apr 2008
    1.099
    0
    0
    Er moet inderdaad echt interesse zijn voor de wc en ze meoten het vies vinden om het in hun eigen luier te doen anders kun e nog zo je best doen...het heeft echt heel weinig zin. Onze eerste zei toen hij 2,5 was ik wil geen luier meer deze hebebn we toen afgedaan met het idee wanener komen de oneglukjes maar nee thuis ging alles goed op een paar druppels na hier en daar. 's nachts wilde hij ookal meteen geen luier meer om en dat hebebn we dan ook maar meteen gedaan met een matje eronder en vanaf de eerste nacht ging het goed. Ik moet er ook wel eerlijk bij zeggend at hij eigenlijk snachts al zindelijk was (elke morgen was zijn luier droog).

    Onze dochter vond het allemaal al snel interessant en tien ze net 2 werd wilde ze graag op het potje en de wc. Dit hebben we steeds gedaanmaar ging ook regelmatig mis. Maar ook zei wilde haar luier niet meer om overdag. Dit hebben we ene week gedaan en toen waren de ongelukjes over. Zij heeft 's nachts haar luier nog wel om omdat ze de ene nacht wel droog blijft en de volgende nacht niet, ze wil zelf ook graag haar luier om 's nachs dus datdoen we dan nog maar even.
     
  15. tanja8

    tanja8 Niet meer actief

    Mijn pleegdochter is 21 maanden en gister heeft ze een po gekregen. Haar uitgelegd dat het om te plassen is enz..
    Vanmiddag zat ze aan haar luier te trekken en wilde ze er op zitten., steeds even staan, dan weer zitten staan, kijken en weer zitten en opeens had ze geplast! Helemaal trots.
    En 2 uur later nog een keer!
    Ben benieuwd of ze dit zo volhhoud maar ze geeft het duidelijk aan! jeej!
     
  16. kitana

    kitana Actief lid

    12 dec 2007
    411
    0
    0
    Zwijndrecht
    hela mama's.

    hier is het nog niet echt aan de orde die zindelijkheid. in mei is ze drie geworden, maar het lijkt erger te worden dan beter. op haar 2 en een half begonnen we met zindelijkheid. dat ging goed ze deed pipi en kaka op de pot. maar nu 10 maanden later doet ze al een tijdje terug kaka en pipi in de broek. waarvan zou dat kunnen liggen?
     
  17. Amanthis

    Amanthis Fanatiek lid

    7 aug 2006
    2.015
    0
    0
    Wij hebben ook geprobeerd met 2,5 maar ze was er toen echt niet aan toe, met 3 jaar en 2 maanden wilde ze met elke plas een schone luier.....in mei is het toen 1/2 weken ontzettend mooi weer geweest en in die periode was ze binnen 2 dagen zindelijk van zowel plassen als poepen....ze begreep het veel beter als met 2,5 jaar.....
     

Deel Deze Pagina