Borstvoeding

Discussie in 'Voeding' gestart door 19 November, 3 sep 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 19 November

    19 November Actief lid

    22 jun 2006
    117
    0
    0
    Hoe lang willen (degene die borstvoeding willen proberen) borstvoeding gaan geven?
    Heb je daar al een idee over?
    En wil je dan ook kolven?
    Wij zijn nu op zoek naar een kolf apparaat, is nog veel verschil in...
     
  2. Daphne

    Daphne Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.615
    0
    0
    Roosendaal
    Ik wil minimaal een half jaar BV gaan geven. Dat is mijn streven, aangezien het wordt aangeraden. Verder heb ik een kolf apparaat kunnen overnemen voor een appel en een ei. Het is een handmatige en ik zie wel hoe het gaat bevallen. Aangezien het de bedoeling is dat ik wel weer ga werken, zal ik wel moeten kolven.
     
  3. PetraK

    PetraK Fanatiek lid

    19 sep 2005
    1.222
    0
    0
    Amsterdam
    Mijn streve was toch wel een half jaar ...

    Helaas zijn dit maar ruim 12 weken geworden. Wel 12 weken kolvend. maar toch het is voeding van mij geweest.
    Daarna heb ik echt alles geprobeerd, naast goede voeding, borstvoedingsthee gedronken, borstvoedingsolie gebruikt en de neus spray... Maar het haalde niets meer uit... En toen ben ik uiteindelijk maar op flesvoeding overgegaan. Voor Danischa een verbetering, ze groeit nu vele malen beter als op de bv
     
  4. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Ik ga tijdens mijn verlof borstvoeding geven. Wil voor ik ga werken al weer hebben afgebouwd. Het zal dus een week of zes volledig zijn en daarna afbouwen.

    Pim
     
  5. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Mijn streven is weer zolang mn kind wil... helaas wou mn dochter na 10 en een halve mnd niet meer, van mij had het nog wel langer gemogen. Ik denk dat een kind zelf wel aangeeft waneer het genoeg is... en tot 6 mnd doe ik er alles voor want dat vind ik superbelangrijk.

    Overigens is het normaal dat een kind op bv minder groeit dan op fv daar zijn ook heel andere groeicurves voor. Meer groeien is niet automatisch beter.
     
  6. MarionM

    MarionM Bekend lid

    2 aug 2006
    761
    0
    0
    Breda
    Ik wil het zo lang mogelijk gaan geven. Als het lukt wel een jaar. Ik ga pas een kolfapparaat kopen als ik hem nodig heb. Straks lukt het niet eens om borstvoeding te geven en dan zit ik met dat apparaat. Het wordt zowiezo geadviseerd om niet meteen te beginnem met kolven, eerst moet de borstvoeding goed op gang zijn gekomen. Dus je hebt hem nog niet meteen nodig.
     
  7. Inky

    Inky Fanatiek lid

    12 mei 2006
    3.195
    0
    0
    Leerkracht
    Ik wil bij deze uk zeker 6 maanden bv gaan geven.
    Bij Lars heb ik het 3 maanden gedaan en ben toen af gana bouwen. hij heeft een ernstige koemelkallergie gehad waardoor ik het nu nog langer vol wil houden. Maar als het niet meer gaat dan stop ik.

    Ik heb bij Lars veeeeel gekolfd. We zaten toen midden in een hittegolf en ik kon hem niet tegen me aan hebben.
    Ik heb de handkolf van Avent en dat ging super goed. In no time had ik een flesje vol en zonder geluid. Ik kolfde af voordat ik ging voeden. Alles kon ook zo in de magnetronsterillisator zodat het snel en makkelijk schoon was.
     
  8. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Same here, ik geef Joey sinds zijn geboorte borstvoeding, maar ook al sinds zijn geboorte kolvend. Hij krijgt sinds een week 2 flessen Nutrilon bij per 24 uur, want hij is veeleisend en ik heb niet genoeg voor hem. Mijn streven is een half jaar, minimaal 3 maanden... maar dat kolven de hele dag door is heel veeleisend, ik moet toch een fles meenemen als we ergens naartoe gaan, want hem aanleggen lukt helaas niet.
     
  9. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Mijn borstvoeding is juist op gang geholpen door de kolf ;)
     
  10. maisy

    maisy Fanatiek lid

    12 jun 2006
    4.859
    0
    0
    9 maanden ongeveer
     
  11. Marije

    Marije Actief lid

    17 nov 2005
    204
    0
    0
    zelfst.ondernemer
    Ik hoop dat deze kleine het jaar wél vol wil maken, maar als hij ook met 11 maanden er genoeg van heeft is het klaar wat live voeden betreft, mss dan nog een bekertje afgekolfde melk per dag, net zoals ik nu bij zijn zus doe.
     
  12. Sjalleke

    Sjalleke Fanatiek lid

    21 okt 2005
    2.151
    401
    83
    Mijn streven is ook minimaal een half jaar!
    Er zijn ook allerlei wettelijke regelingen die het een BV-gevende en werkende moeder makkelijker maken, zo mag je tot je kindje 9 maanden oud is een kwart van je werktijd besteden aan het geven van borstvoeding. Werkgever moet een afsluitbare ruimte beschikbaar stellen etcetcetc..
    Ik vind voeden in het openbaar alleen nog een beetje lastig omdat Nikki nog niet meteen goed hapt dus ik zit "lang" met een blote tiet in zicht ;)
     
  13. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Minimaal een half jaar, als het aan mij ligt minstens een jaar... Mijn man heeft alle allergieen die je je kunt voorstellen. Nou ja bijna allemaal maar degene die hij niet heeft zitten in mijn familie... Dus die eerste zes maanden wil ik sowieso proberen te halen.

    Voor ik een kolf ga kopen wil ik eerst zien of het lukt.
     
  14. PetraK

    PetraK Fanatiek lid

    19 sep 2005
    1.222
    0
    0
    Amsterdam
    Ik wil hier toch even op in gaan.
    Ik MOEST wel gelijk de eerste dag beginnen met kolven. Waarom? Omdat mijn kindje te vroeg geboren was.
    Maar ook bij op tijd geboren kindjes mag je al beginnen op de eerste of 2 de dag met kolven. Al was het alleen maar om de borstvoeding op gang te brengen. Dus nee een overbodige aanschaf is het zeker niet
     
  15. PetraK

    PetraK Fanatiek lid

    19 sep 2005
    1.222
    0
    0
    Amsterdam
    Meid herken baar hoor wat jij schrijft.
    In het begin liep de kolv lekker maar toen mijn meissie eenmaal thuis was ging het veel moeilijker. Daar kwam bij dat ze dus NIET goed groeide op mijn voeding. k hb toen eerst nog een poosje borstvoeding mogen mengen met prematuren voeding. Maar dit werd voor mij gewoon te zwaar! En kolven en volledig prematuurvoeding en gemengd.... Uiteindelijk heb ik met veel verdriet de knoop doorgehakt en ben helemaal over gegaan op flesvoeding. En ze groeit nu super. En dat is toch wel belangrijker dan perse de borst geven. het gaat er om dat je kindje goed groeit...
     
  16. Kathy

    Kathy VIP lid

    22 mei 2005
    5.535
    0
    0
    Draagdoekconsulent
    Lichtervelde, België
    Ik heb Serjenka 6 weken bv gegeven, met veel spijt in het hart ben ik gestopt. Ik was helemaal gek gemaakt door iedereen om me heen, dat ik niet meer wist wat ik het best moest doen. Daarbij kwam nog eens dat m'n meid zoveel moest overgeven (reflux) dat ze niks anders meer deed dan huilen. Dat is de doorslag geweest om te stoppen.
    Nu ben ik ondertussen al een stuk beter geïnformeerd over bv en ben vastbesloten, als er een tweede komt, dat ik zo lang mogelijk zal proberen te geven, totdat de kleine er geen zin meer in heeft.

    Wat het kolven betreft, ik ben ook beginnen kolven om de bv op gang te brengen. Het heeft 4 dagen geduurd eer het op gang kwam.
     
  17. Sam22

    Sam22 Actief lid

    28 jun 2006
    322
    0
    0
    Deventer
    Het liefst minimaal 6 maanden....gelukkig heb ik een ameda kolf voor weinig kunnen overnemen....dus die heb ik iig achter de hand
     
  18. MarionM

    MarionM Bekend lid

    2 aug 2006
    761
    0
    0
    Breda
    Ik dacht dat bv vaak niet op gang kwam door verkeerd aanleggen :oops: maar binnenkort start ik met een borstvoedingscursus dus dan zal ik het wel allemaal leren ;)
    Het lijkt mij zo onnatuurlijk dat je een kolf nodig hebt om het goed op gang te laten komen.
     
  19. ramona

    ramona Fanatiek lid

    9 mrt 2005
    1.200
    2
    0
    Huismama
    Zundert
    Hoi

    Ik heb marki ruim 4 maanden de borst gegeven en ook nog een tijd gekolft maar toen hij in de ziekenhuis kwam te liggen werd het me veel te zwaar en ben ik er mee gestopt had er nog graag mee door willen gaan.
    En 3 dagen na het stoppen met de bv kreeg hij zijn eerste tandje.

    Ik heb de borstkolf van avent gebruikt en was er heel tevreden mee.
     
  20. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    heel vaak is de kolf ook niet nodig om het op gang te brengen hoor... ik had er 1 op voorhand gekocht maar heb 'm pas met 3 mnd gebruikt. Meestal is het een kwestie van vaak aanleggen... heb je 'm wel direct nodig dan is die gauw genoeg gehuurd/gekocht.
     

Deel Deze Pagina