Tweeling

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Mima, 9 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MC lover

    MC lover Actief lid

    16 aug 2007
    436
    0
    0
    Valkenswaard
    @Audrey: Hartstikke gefeliciteerd, geniet van je twee kanjers! Hoop dat er snel mooie foto's in je album staan. :D

    @Motormuisje: Als je dit nog leest, heel veel succes en sterkte, denk aan je :oops:

    @Melisar: Proficiat met de twee kleine mini's die in je buik groeien, geniet ervan!

    @Daisy: Je moet je inderdaad niet te druk maken over BV. Ik geef die van mij nu bijna drie maanden moedermelk (aangevuld met KV want anders red ik het niet) BV ging in het begin heel goed totdat iedereen (kraamhulp, verloskundige) begon te zeggen: 'en dan ga je je druk maken of je wel genoeg hebt' nou daar had ik tot op dat moment helemaal geen last van, maar zij maakten mij onzeker waardoor het minder goed ging lopen en ik nu al een hele tijd kolf en probeer ze 1 a 2 keer per dag aan te leggen. Ik begrijp heel goed als je zo iets hebt van ik kap er mee want het is heel vermoeiend eneen tweeling is al zo vermoeiend.
    Fijn he dat die kilo's er zo snel afvliegen ik was ook al vrij snel 20 kilo kwijt nog 5 kilo en ik zit op mijn oude gewicht (wil er eigenlijk nog zo'n 10 kwijt)
    Hoe bevalt het je verder het moederen over twee kleintjes, ik heb af en toe wel zo'n inzinkingsmoment dat ik het even allemaal niet meer weet, volgens mij gewoon hormoontjes en vermoeidheid.

    @ Noor: Gaat hartstikke goed met die twee stoere kanjers van je 8)

    @ Sascha: je meiden doen het toch heel netjes! :D Hoop dat je snel helemaal opgeknapt bent.


    Maandag met Julian en Thomas naar de kinderarts geweest, ze doen het heel goed alleen bij Julian hoorde hij een ruisje bij het hart ze hebben een ECG gemaakt krijgen vrijdag de uitslag maar de kinderarts verwachtte niets ernstigs. Verder is het een echte eeneiige tweeling:
    gewicht van beide:5,3 kilo (Julian 5300 en Thomas 5290)
    lengte van beide: 56 cm
    schedelomtrek van beide: 39 cm
    Qua lengte zitten ze nu op de onderste curve lijn van een op tijd geboren eenling en qua gewicht zitten ze zelfs op het gemiddelde van een op tijd geboren eenling, niet slecht voor een tweeling die ruim 6 weken te vroeg is geboren (aldus een supertrotse moeder :) ).
    Ik had dinsdag een gesprek met de nieuwe manager van mijn werk, mijn contract (loopt eind september af) zal niet verlengd worden, hij wil iemand van zijn eigen vestiging op mijn plek zetten en op die functie moet een fulltime iemand zitten. Eigenlijk ben ik er niet zo rouwig om kan ik op mijn gemak een leuke baan in de buurt zoeken (ipv bijna 2 uur reistijd p/d te hebben) en kan ik wat langer fulltime van mijn poopy's genieten. Ze groeien zo snel.
     
  2. tal74

    tal74 Actief lid

    21 feb 2008
    420
    0
    0
    verkoper
    delft
    BUDDY ALERT

    Tati ligt met 2 gezonde dochters in dr armen. Ze zijn om04.34 en 04.40 geboren. Ze heten Nicha(spreek uit als Nieka) en Angie. Met gewichten van 2530gr en 2590gr en alles zit erop en eraan. Twee perfecte prachtige meisjes, zowel mama als de meiden doen het goed.
     
  3. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Tati gefeliciteerd met je dochters! AParte namen. Leuk! En hele mooie gewichten (mijne wogen eergisteren 2187 en 2240 en wij scheelden maar 1 dag)
     
  4. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Als ik word ingeleid ben ik 36+2, zou ik dan snel naar huis mogen? Hoelang duurde het bij jullie voor jullie met je kleintjes naar huis mochten?
     
  5. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    Motormuisje: GEFELICITEERD MET JE MEIDEN!!!
    Snel gegaan zeg! En supergewichten! Geniet lekker samen!
     
  6. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    FunnyMe
    ik ben spontaan bevallen met 35w1d en de jongens mochten 9 dagen later mee naar huis.
    Waar ze naar kijken is of ze goed op groei komen, of ze zichzelf op temperatuur kunnen houden (met deze warmte niet zo'n probleem haha) en of ze zelf hun voedingen voll kunnen drinken.
    (Bij mij hebben ze de eerste dagen nog soms wat voeding via een neussonde gekregen zodat ze af en toe een voeding door konden slapen)
     
  7. Motormuisje: gefeliciteerd met je 2 meiden! Ik lees nu al de berichtjes van gisteren, hihihi, wat een gekkie ben je ook he.....gewoon tijdens de bevalling zitten posten....

    Even verder een echo berichtje: vandaag de 20 weken echo gehad en alles zag er goed uit! We zijn zo blij! Jammer alleen dat mijn man ECHT niet wil weten wat het wordt. Toen ik daar nl. lag had ik zelf zoiets van: jaaaaa, ik wil het weten! Maar ja, ik kan echt mijn mond niet houden, dus is het beter dat ik het ook niet weet.
     
  8. tal74

    tal74 Actief lid

    21 feb 2008
    420
    0
    0
    verkoper
    delft
    Gelukkig dat alles goed is Essie! Weet je al wel of het 1- of 2eiig is?(had je vast al gezegd, maar ben t ff kwijt)
     
  9. roca81

    roca81 Bekend lid

    26 okt 2006
    851
    0
    0
    Tati, hartelijk gefeliciteerd met je 2 dochtertjes Nicha en Angie !!!

    Geniet er lekker van !
     
  10. roca81

    roca81 Bekend lid

    26 okt 2006
    851
    0
    0
    @Melisar, hartelijk gefeliciteerd met je zwangerschap !

    @Noor, Fijn om te lezen dat alles weer goed was op CB. Prikjes horen er nu eenmaal bij he, maar het lijkt me toch elke keer weer vervelend. Fijn dat Chris en Tijn er eigenlijk geen last van hebben!

    @Sascha, voel je je alweer beetje beter?

    @Funny Me, spannend, je kunt nu ook echt gaan aftellen he. Binnenkort heb je twee wondertjes in je armen! Kun je je dit al voorstellen?
    Ik ben ingeleid geworden met 37 weken en 3 dagen en ik mocht de dag erna al naar huis.

    @Essie, de 20 weken echo is toch altijd spannend he! Fijn dat alles goed is. Jammer dat jullie de geslachtjes niet weten, ik ben zo benieuwd, haha!

    Maud en Fenna slapen nu echt door, heerlijk. Ze krijgen de fles om 23.00 en dan 's morgens weer om 7.00. Eindelijk weer nachtrust, erg fijn.
    Ze doen het verder eigenlijk ook goed, beginnen echt te lachen en beetje te brabbelen.
    Zelf voel ik me vandaag beetje belabberd, ben weer voor het eerst ongesteld geworden, 11 weken na bevalling. Heb er "vroeger" eigenlijk nooit echt last van gehad, maar 1e keer na bevalling kan altijd wat heftiger zijn. Dus dan doe ik maar lekker rustig aan, en straks even lekker in bad.

    Geniet nog lekker van het zonnetje, al vind ik het vandaag eigenlijk te warm!

    Groetjes Roca
     
  11. MC lover

    MC lover Actief lid

    16 aug 2007
    436
    0
    0
    Valkenswaard
    @Motormuisje: Proficiat met je twee meiden. Leuke namen. Geniet van ze! :) Hoop snel je bevallingsverhaal te horen.

    @FunnyMe: mijn schatjes zijn met 33 weken en 6 dagen geboren, ze deden het heel goed waren goed op gewicht en het voeden ging ook goed (kregen in het begin ook sonde om het langzaam op te bouwen). Het beleid in het ziekenhuis was echter dat ze tenminste 36 weken moesten zijn om naar huis te mogen (die grens hebben die van jou dan al niet meer) ik mocht ze gelukkig dan ook gelijk met 36 weken mee naar huis nemen.Ik verwacht dan ook dat als jou kleintjes het goed doen en goed op gewicht zijn, ze ook weer snel mee naar huis mogen. Ik zal voor je duimen.

    @Roca: Heerlijk dat ze zo goed doorslapen, ben gewoon jaloers ;)
    Julian heeft gisteren om 20.20uur zijn laatste voeding gehad en werd vanmorgen pas om 06.30uur wakker! Thomas lukt het nog niet zo goed die werd om 04.00 uur wakker maar gelukkig heeft pappa hem toen een flesje gegeven zodat ik een keertje door kon slapen, heerlijk!

    Wat is het weer heet zeg! :oops: Mijn schatjes liggen in hun blote (luier)kont in de box. Hoe gaat het met jullie kleintjes houden ze het een beetje uit met dit weer? En voor de zwangere mammies: afzien, niet? Sterkte!
     
  12. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    Motormuisje, gefeliciteerd met je meiden!

    MC Lover, mijn mannetje heeft alleen een rompertje aan en slaapt zonder lakens. En zelf heb ik enorm last van de warmte, ik ben blij dat ik niet hoogzwanger ben in de zomer.

    Melisar, welkom! Ik weet sinds 3 weken dat ik zwanger ben van een tweeling. Ik heb het ook wel eens gedacht, maar ik heb ook een week last gehad van bruine afscheiding, waardoor ik hoopte dat er uberhaupt een hartje klopte, dat ik niet teveel durfde te hopen op een tweeling. Ik zie dat het voor jou ook nummer 2 en 3 is, hoe oud is je eerste kindje?
     
  13. KleintjeValentijntje

    KleintjeValentijntje Fanatiek lid

    18 apr 2008
    2.917
    0
    0
    Ergens in Limburg
    Motormuisje: GEFELICITEERD met je meiden! En wat een prachtige namen heb je!
     
  14. Melisar

    Melisar Lid

    3 mei 2006
    28
    0
    0
    nou kom ik mooi even het topic binnen tijdens een live bevalling zeg!

    Motormuisje gefeliciteerd!

    Sassie (en anderen die het vroegen)
    Ik heb een zoon van ruim 1,5. Nooit gedacht dat ik ooit nog 3 kinderen zou krijgen hoor! Ik ging gewoon uit van 2 kinderen altijd.

    We vinden het wel super-leuk, en de reacties uit onze omgeving zijn echt enorm, soms op het overdrevene af eerlijk gezegd. Maar wel leuk.

    We hebben een hectische tijd achter de rug. Nieuw huis gekocht, huidige huis verkocht, ik ben eind mei nog geopereerd aan mn schildklier en 2 weken later hop zwanger. Niet normaal toch? En nu blijkt t ook nog een 2-ling te zijn
    Nou in september nog verhuizen en dan kunnen we weer even tot rust komen...

    Meiden ik heb meteen maar s een vraag. Ik heb nu al een aantal avonden last van harde buiken. Raar toch als je pas 9 weken bent? Ik ken dat echt niet uit mn vorige zwangerschap. Of groeit je baarmoeder zo hard dat je er harde buiken van krijgt?
     
  15. motormuisje

    motormuisje Actief lid

    8 aug 2007
    137
    0
    0
    fysiotherapeute
    hallo dames

    een berichtje namens tati

    alles is prima en gelukkig heel snel gegaan, heeft wel ff pijn moeten doorstaan maar dat is snel vergeten als je de meiden ziet. maar tat voelt zich goed en zou het liefst nu al lekker uit bed gaan en d'r oude leventje weer oppakken. en haar buikje eraf trainen zei ze net whaha

    en dan mn meiden! zo heerlijk, zo lief, de wereld is 2 mooie mensjes rijker! alles zit er op en aan. allebei 44 cm.

    de oudste was toch wel een beetje teleurgesteld dat er niet een jongetje bij zat maar is stiekem wel heel erg blij met z'n zusjes. is echt een grote broer

    dames ik ga achter de kaarten aan

    ik hou jullie op de hoogte

    liefs van tati vanaf d'r roze wolk met de meiden

    groeten john
     
  16. jo7

    jo7 Actief lid

    17 nov 2006
    458
    0
    0
    motormuis,gefeliciteerd met je meiden.Je man is gelukkig op tijd thuis.Geniet er maar van.
     
  17. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Tati en John, Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochtertjes! Geniet met zn allen lekker van die twee meiden!

    Melissar, welkom en van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap!

    Daisy, ik heb wat gemist, sorry! Dit vind ik echt 'lullig' zegmaar, misschien had ik je nog wat kunnen helpen. Die van mij hebben natuurlijk ruim 7mnd bv gehad (soms aangevuld met kv). Ik begrijp dat het voeden van de meiden niet echt goed gaat en dat je aan het kolven bent? Kolf je aleen of leg je ook aan? Wat heb je voor kolf? Het beste om je productie in het begin te stimuleren is een dubbelzijdige kolf die je kan huren bij de thuiszorg. Verder zou ik zeggen, kolf een stuk of 6-7 keer op een dag, zodat je je borsten blijft stimuleren. Je vroeg hoe lang jo kolfde per borst. Maar mag ik hier ook antwoord op geven? ;) Ik ben op het moment ook aan het kolven, smorgens voor malou, smiddags sinds 3 dagen om een voeding erbij te krijgen en savonds drinkt ruben een voeding bij mij. Kolven doe ik de ene borst een minuut of 6 (gewoon kijken tot de melk stopt met stromen dan is het genoeg, niet op de klok gaan zitten kijken hoor - en dit geld alleen voor het ochtend kolf moment, de middag blijf ik een minuut of 7 de kolf erop houden terwijl de melk al gestopt is maar dat is dus gewoon voor stimulatie, vraag-aanbod) dan doe ik de andere borst hetzelfde. Dan leg ik wat warme doeken op mn borsten, drink even een glaasje water, en dan begin ik weer bij borst 1, die kolf ik weer tot de melk stroomt, zo ook weer met borst 2. (volg je me nog? ;) ). Als je nou nog vragen hebt ofzo, stuur even een pb, dan kan ik er niet nogmaals overheen lezen hier in het topic!
    Maar het belangrijkste, blijf rustig, zie het kolven niet als een moet. Als je veel stress hebt zal je melk niet toeschieten en kolf je dus gewoon zo goed als niks! Verder een tip, evt een lk bellen en langs laten komen (misschien heeft ilse hier op het forum nog tips voor je?) En je kan natuurlijk altijd iemand van VBN of LLL bellen, dat zijn vrijwilligers die zelf allemaal voeden/gevoed hebben en vaak goede tips hebben (en ook belangrijk, altijd een luisterend oor) Succes meid! Ik hoop dat het je lukt! Je kunt het! Doe je best! En anders worden die meiden op kv idd ook best groot!

    Roca, wat heerlijk dat die meiden lekker doorslapen zeg! Heb je tips? haha! Nee hoor, mij maken de nachtvoedingen niets uit! (hoewel de kleintjes nu niet thuis slapen dus ik er idd helemaal niet mee zit! haha! Ow dit is wel heel erg, ik vind het vreselijk ze niet thuis te hebben!). Heh bah, al ongesteld! Nou sterkte ermee! Maar geniet van je meisjes!

    De rest, zwaai!
    Houden jullie het allemaal nog vol? In die hitte? En dan vooral de zwangere dames! haha! Ik leef met jullie mee!

    Liefs, Hanneke!
     
  18. Maaike1982

    Maaike1982 Actief lid

    7 jul 2008
    318
    0
    0
    Journaliste
    Amsterdam
    Motormuisje, gefeliciteerd!

    Ik had gister een echo, was toen 26 wk en 2 dg. Alles goed met de beebs, ze zijn 930 en 870 gram en helemaal in orde. Baarmoedermond zat nog dicht, ze deed een inwendige echo om dat te bekijken. De geslachten zijn nu beide 100%.
    Ik had nog een hele nette bloeddruk van 110/65 en verder alles goed.
    De beebs bewegen steeds drukker en trappen harder, maar met mijn ribbenpijn gaat het gelukkig beter.

    xxx
     
  19. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    Man van motormuisje ;)
    Wat ontzettend attent dat je ons zo op de hoogte houdt!

    Maaike: super zo'n goede echo! Heerlijk gevoel!
     
  20. Daisy1975

    Daisy1975 Fanatiek lid

    20 aug 2007
    4.495
    0
    0
    Verkoopster
    brabant
    motormuisje en man,van harte gefeliciteerd met jullie dochters!!!
     

Deel Deze Pagina