Rijstebloem met 11 weken?

Discussie in 'Voeding' gestart door Daan0201, 9 sep 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Daan0201

    Daan0201 Fanatiek lid

    28 okt 2005
    1.830
    0
    0
    Hoi,

    Evi is nu maandag 11 weken en ze doet het hartstikke goed. Overdag komt ze precies om de 4 uur voor haar voeding, 'helaas' 's-nachts ook...
    Ik heb een beetje het gevoel dat als ik 's-avonds een klein beetje rijstebloem door haar flesje doe ze misschien net wat langer door kan, omdat ze als ze wakker wordt niet ligt te huilen, maar met haar speentje ook weer makkelijk in slaap sukkelt en ik het kan rekken tot een uur of 5, half 6. Ik weet alleen niet of het kwaad kan als ik bv. 1 schepje door haar laatste voeding doe om te proberen omdat het eigenlijk pas vanaf 4 maanden 'mag'...Het lijkt mij dat 1 schepje op 24 uur toch niet zoveel kwaad kan of wel?
    Heeft iemand hier ervaring mee die dit ook wat eerder dan die 4 maanden heeft geprobeerd?

    Groetjes,
    Daan
     
  2. Niet meer actief

    ik zou het nog niet doen hoor, de darmpjes kunnen dit nog niet echt goed aan! Je kindje gaat vanzelf wel ineens doorslapen... maar ik zou het niet forceren op deze manier.
     
  3. maisy

    maisy Fanatiek lid

    12 jun 2006
    4.859
    0
    0
    Ik heb het geloof ik wel eens gedaan hoor, toch zou ik het niet doen. Dat doorslapen is ze gewoon nog niet aan toe blijkbaar, een baby van 11 weken zou het in principe prima alleen met de gewone voeding moeten doen
     
  4. PetraK

    PetraK Fanatiek lid

    19 sep 2005
    1.222
    0
    0
    Amsterdam
    JE zou ook de laatste voeding groter kunnen maken?
    Ik weet niet hoeveel je geeft, maar misschien kan dat ook wel helpen waardoor de baby dan langer gaat slapen?
     
  5. Thea

    Thea Bekend lid

    19 mei 2006
    507
    0
    0
    Ik zou het ook niet doen, hoor, is je kindje nog veel te kklein voor. Wat PetraK ook al zegt: grotere flessen maken lijkt mij beter.
     
  6. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    kan je niet je laatste voeding wat verschuiven dus later

    en tja ze is nog maar 11 weken hoor :)

    niet teveel verwachten van je kleintje

    doorslapen doet elk kindje alleen is de 1 wat sneller dan de ander

    ik zou niet gaan prieken met rijstebloem want ze is nog wel erg jong

    dus iets meer voeding geven is een oplossing en je laatste voeding wat later geven

    dit zou ik eerst eens proberen

    succes
     
  7. Shade

    Shade Actief lid

    1 sep 2005
    286
    0
    0
    Weert
    Mijn zoon is nu 4 en een halve maand en krijg in zijn laatste fles 2 dikke scheppen rijstebloem maar word nog gewoon wakker s'nachts voor een voeding.
     
  8. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Ik zou gewoon kijken als of het helpt als je de laatste voeding wat meer maakt.
     
  9. Daan0201

    Daan0201 Fanatiek lid

    28 okt 2005
    1.830
    0
    0
    Hoi,

    Ik lees nu jullie berichtjes pas en na wat gezoek op internet en advies bij de drogist (het ging mij erom of het schade aan kon richten of niet. Als ze er krampjes door zou krijgen zou ik er gewoon meteen weer mee stoppen.) Nou, ik heb zaterdagavond een halve eetlepel (op het pak staat 2-3 eetlepels per 200 ml.) op 180 cc. gegeven en madam werd om half 6 wakker...En gisteren avond weer een halve eetlepel en vanochtend was het 6 uur! :D
    Dus of het aan de rijstebloem ligt weet ik niet, maar het is wel heel toevallig niet? En om nog niet teveel te geven geef ik maar een halve lepel i.p.v. die 2 of 3 die op het pak staan. Ze heeft er in ieder geval geen last van en poept nog gewoon prima.

    Groetjes,
    Daan
     
  10. Ik kreeg het advies om de laatste fles om negen uur te geven ipv half elf
    Dan hoef je ze niet wakker te maken in hun eerste vaste slaap

    Hier werkte het erg goed..

    succes
     
  11. Mamavyas

    Mamavyas Fanatiek lid

    22 mrt 2006
    2.691
    0
    36
    utrecht
    Ik geef Yassir zijn laatste flesje om 12 uur snachts en meneertje word gewoon om de 3 uur wakker en heel soms om de 4 uur.

    ME WALLEN HANGEN BIJNA OP ME KNIEEN :D .
     
  12. Carmen

    Carmen Fanatiek lid

    2 nov 2005
    1.065
    0
    0
    Peuterjuf
    Haarlem
    Het valt me op dat deze vraag (of soort gelijk) vaker wordt gesteld. (dan weer een topic over Rijstebloem met 8 weken, dan weer voor een baby van enkele dagen oud!) Op een of andere manier lijken ouders soms eerder te willen beginnen met Rijstebloem om de nachrust voor hunzelf te waarborgen.

    Als ik echt heel eerlijk ben, vind ik dit niet een standpunt vanuit het kind gezien, maar vanuit jezelf... Egoistisch dus. Ook ik slaap lang niet elke nacht door, maar ja... Dat weet je toch, met een baby? Als jou pasgeborene ukkie 's nachts komt, dan heeft ie daar toch behoefte aan? Djurra komt nooit meer voor eten, maar welke steevast voor een dikke knuffel. Vervelend? Ik ben er zeker een uur door wakker, maar ik moet je zeggen, zíj vraagt erom, dus ik ben er voor haar.

    Het is niet goed om met Rijstebloem te beginnen, voor de kleine 4 maanden is. De darmpjes zijn hier niet klaar voor. Natuurlijk proberen mensen het wel eens, en blijkt het kindje ertegen te kunnen. Dat is een risico dat je neemt. Ik zou dat risico niet nemen, voor mijn kleintje geen onnodig gefrunnik of aanklooien.

    Het CB, kinderartsen, het WHO, je huisarts, het voedingscenrum en zélfs de fabrikant adviseren je om pas ná 4 maanden de rijstebloem te gebruiken. Ik zou het wel weten, als ik jou was.

    Ik wil jullie/jou als persoon echt niet aanvallen!! Ieder moet zijn keuzes maken, toch? Jij opent een topic met een vraag en ik wil daar graag mijn menig over geven. Meer dan dat is het niet.
     
  13. Daan0201

    Daan0201 Fanatiek lid

    28 okt 2005
    1.830
    0
    0
    Ik waardeer je mening Carmen, maar wil je nu zeggen dat doordat ik rijstebloem heb geprobeerd om mijn kindje door te laten slapen, ik aan mijn behoeft wil voldoen i.p.v. die aan haar? Want ik heb ook uren met haar gelopen om haar zo tevreden mogelijk te laten zijn hoor ;)
    Ik zal het proberen uit te leggen.

    Als Evi 's-nachts wakker werd had ik sterk het idee dat het meer met een 'klokje' te maken had dan met krampjes of honger o.i.d., maar meer dat ze een soort extra 'zetje' nodig had voor de nacht. Niet voor mij, maar voor haar!
    Ze had namelijk ook af en toe een nacht dat ze doorsliep (tot een uur of 5, maar dat is voor zo'n kleintje doorslapen natuurlijk). De dagen na zo'n 'goede' nacht was ze veel meer in haar hummetje en dus wilde ik iets proberen met haar voeding. Ik doe nog steeds maar een halve lepel (op 24 uur lijkt me dat geen ramp...) en het gaat tot nu toe prima!

    Tuurlijk hecht ik waarde aan het CB en de fabrikant e.d., maar elk kindje is anders en vroeger kregen wij al vanaf 3 maanden ELKE voeding rijstebloem, en ik leef ook nog ;)

    Snap je een beetje mijn punt nu?

    Groetjes,
    Daan
     
  14. Daan0201

    Daan0201 Fanatiek lid

    28 okt 2005
    1.830
    0
    0
    Trouwens, als Evi wakker werd/word voor een knuffel o.i.d. dan zou ze ook mét een half lepeltje rijstebloem in haar late voeding gewoon wakker worden denk ik zo.
    En als dat zo zou zijn, of dat ze last kreeg/krijgt van krampjes dan stop ik er meteen weer mee. Maar als het goed gaat gaat het goed toch? :)
     

Deel Deze Pagina