September 2008 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Pipo1973, 24 dec 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jekkia

    jekkia Fanatiek lid

    Ben heel koppig, ga het bed niet op klossen zetten. Vorig jaar was het namelijk niet nodig. Verwacht dat ik zelf weer in en uit bed kan als ik uit het ziekenhuis kom.
     
  2. Babystyle

    Babystyle Fanatiek lid

    10 jun 2008
    3.266
    0
    0
    slaap altijd op me zij de laatste tijd(sinds ik zwanger ben) sliep altijd op me buik :p
    Maar had ik in begin ok last van, ik leg nu me armen onder me hoofd (was tip van me tante) soms helpt het en soms niet.
    Weet niet of je wat aan hebt, maar dnek ken altijd even zeggen.
     
  3. Krisstel

    Krisstel Niet meer actief

    @Jekkia, leuk idee die geboortesoesjes :D Haha liefff..wat vindt papa ervan dat hij zo genoemd wordt ;)

    @Yule, grappig zeg dat je moeder dat nu nog graag wil voor je zus…wat is de reden weet je dat? En wat is de reden dat je het niet wil?

    @Lindaa, hier ook een ATWT gek :D

    @Ingeltje, oh echt…dan komt de kleine hier nog lang niet haha..hoop het voor je vanavond!

    @Kaatje, interessant om te lezen…zij stonden ook al in een tijdschrift laatst.

    Zag net op tv dat Froukje de Both ook zwanger is…wist ik helemaal niet! Jullie wel?
     
  4. roshi

    roshi VIP lid

    8 mei 2006
    6.706
    0
    0
    directie secateresse
    den haag
    ik ga m'n bed ook niet op klossen of kratjes zetten (klossen kan niet eens) een vriendin van mij heeft precies hetzelfde bed en tijdens de intake van de kraamzorg werd gezegd dat haar bed hoog genoeg was. Tijdens mijn intake (andere kraamzorg) werd gezegd dat mijn bed VEEL te laag is (hij is 63 cm hoog!) :rolleyes: ik zorg wel dat er kratjes in huis zijn zodat mannetje het bed eventueel daarop kan zetten mocht de kraamzorg echt moeilijk doen maar zet ze er niet met 37 weken (of later) onder.
     
  5. roshi

    roshi VIP lid

    8 mei 2006
    6.706
    0
    0
    directie secateresse
    den haag
    heb ik helaas ook al geprobeerd maar omdat mijn arm buigt stroomt het niet door :cry: wel bedankt voor de tip meis! ik sliep ook altijd op m'n buik maar dat lukt nu echt niet meer zelfs niet met 4! kussens eronder hahahaha (jaja ik heb het echt geprobeerd :oops:) wilde vandaag aan de VK vragen of zij nog een tip had maar was het vergeten.... domme ik.
     
  6. Lise

    Lise Fanatiek lid

    11 nov 2005
    1.343
    0
    0
    Communicatie
    Roden
    Dag meiden!

    Ben ik even weer na een lange tijd. Wilde even zeggen dat onze tweeling aanstaande woensdag mee naar huis mag! Ze doen het hartstikke goed, drinken goed en kunnen zich al aardig warm houden! Vandaag en gisteren zijn de meisjes in bad geweest, dat was heel mooi! Ze vonden het prachtig. Woensdag nemen we ook ons zoontje mee, want hij zal ook moeten wennen aan het feit dat hij er 2 zusjes bij heeft!

    Ik lees niet echt meer mee met jullie, geen tijd en puf. Hoop dat jullie dat begrijpen. Maar ik zal zo af en toe even spieken om te kijken wie de volgende zal zijn om te bevallen :)

    Kus,
    Lise
     
  7. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    14 jul 2006
    35.431
    47
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Froukje, jep wist ik.

    Ga nu bones kijken en daarna naar bed. heb weer lekker veel harde buiken. bah. kleine is ook druk.

    Weltrusten en tot morgen.

    Liefs
     
  8. ydnic

    ydnic Actief lid

    4 jan 2008
    450
    0
    0
    Administratie en sales
    Friesland aan het water
    Hier echt vandaag een horror dag. Zou het liefst helemaal wegkruipen.
    Het begon vanmorgen al. We hadden om 10:00 een afspraak bij de vk. (Dacht ik) Bleek dat we slechts 2 dagen te vroeg waren. En aangezien mijn man het ontzettend druk heeft gehad afgelopen weekend met werken, en dus helemaal op was. Kreeg ik toch wel even een melding dat ie het niet zo leuk vond en dat ik beter had moeten kijken. Wat ik mezelf al erg aantrok.
    En toen belde mijn moeder rond het middag uur dat de vader van 1 van mijn beste vriendinnen die ik al van heel kleins af aan al ken, afgelopen nacht is overleden. Niks geen ziekte en nog zo jong. Heb echt een klote dag en loop echt om alles te janken. Ben blij als mijn mannetje zo weer thuis is. En dan lekker vroeg op bed en dan maar hopen dat morgen een betere dag gaat worden.
     
  9. Babystyle

    Babystyle Fanatiek lid

    10 jun 2008
    3.266
    0
    0
    mijn bed hoeft neit op klossen, is al op hoogte, is een half hoogslap ding dat mocht gewoon van de verloskundige.
    Alleen vind de kraamverzorgster die ik krijg (is een oud collega van mij) het niet zo fijn want zij is neit zo groot ze is maar 1meter 47 :oops:

    maarjah ze zei al daar komen we wel uit tegen die tijd :D

    maar kom morgend enk wel weer ff op het forum.
    Drukke dag morgen, smorgens naar de vk en naar me nicht toe.
    Smiddags naar me tante, die heeft leuke babyspulletjes gekocht in hogerije voor mij, ben ik nieuwschierig naar dus ga ik morgen ophalen.
    En morgen avond ga ik ff lkkr ontspannen met zwemmen met mijn vriendin. Dus duik nu me bed in, morgen dus al om 8.30 bij de vk zijn :)
     
  10. Babystyle

    Babystyle Fanatiek lid

    10 jun 2008
    3.266
    0
    0
    Dat je dat nog geprobeert heb hahaa 4 kussens :confused:
    graag gedaan.
    Als ik neit vergeet zal ik omrgen even vragen voor je bij mijn vk.
     
  11. liselotje

    liselotje Bekend lid

    17 sep 2005
    548
    0
    0
    limburg
    Hoi meiden
    Even snel een berichtje...ik ben net weer thuis gekomen als kersverse moeder :D
    Ik zal morgen een uitggbreid verslag komen doen maar nu even kort...

    Ik heb een zoon en een dochter :)

    Zoontje heet Diego 2230gr. en 44,5 cm
    en meisje heet Chayen 1760 gr. en 42,5 cm.

    Ze liggen natuurlijk allebei nog in de couvouse maar het gaat heel goed met ze....

    Morgen meer...

    Heb ook nog niet teruggelezen dus ben benieuwd wie al bevallen is en wie nog niet ;)

    Tot morgen

    liefs liselotje ;)
     
  12. Yule

    Yule VIP lid

    6 dec 2007
    8.059
    1
    36
    @Ydnic: jeetje meid, wat een dag. Kan toch gebeuren zo'n afspraak verkeerd zien? Ik zie bij de vk vaker dames die een uur te vroeg zijn of helemaal geen afspraak bleken te hebben. Zal er wel bij horen he?
    En wat een rotnieuws over de vader van je vriendin zeg. Zulke dingen hakken er altijd hard in. Sterkte!

    @Roshi: hmmm, ik lig ook op m'n zij met mijn arm onder mijn hoofd, af en toe wel een slapende arm, maar niet echt vaak. Zou het misschien komen doordat je niet meer in je slaap draait zoals normaal maar heel lang op 1 kant ligt? Bij mij is dat tenminste zo. Ik moet echt wakker worden en dan bewust omdraaien, kussentjes mee enzo en dan lig ik weer goed (of niet en moet ik eerst nog plassen... :rolleyes: )

    @Krisstel: ik denk dat mijn moeder dat wil omdat ze per se wil dat we een band hebben. Dat hebben we ook wel, alleen het moet er zus en zo eruit zien voor haar (allerlei voorwaarden zeg maar). Ik vind dat je dat niet kan afdwingen, hoe je met elkaar omgaat. Het gaat spontaan of het gaat niet, toch?
    De reden waarom ik het niet wil: mijn moeder vraagt het al sinds mijn puberteit (om in dat album te schrijven) maar telkens voel ik dan een soort dwang naar mij toe (zij wil het graag en ze vraagt helemaal niet of ik dat ook wil) en drang naar perfectie (verwachtingen waar ik nooit aan kan voldoen). Dus ik heb dan al meteen geen zin meer om eraan gehoor te geven. Verder zit ik nog steeds een beetje met het a.s. huwelijk van mijn zusje in mijn maag waar alle aandacht naar uitgaat en de manier waarop mijn zusje de laatste tijd met mij omgaat (lees: geen interesse in mijn zwangerschap en mij een brief vol verwijten sturen (!) dat ik had moeten bellen om te informeren hoe het staat met haar bruiloft, alsof ik zelf niet vanalles aan mijn hoofd heb...). Dus daar ben ik nog steeds een beetje boos over, dat gevoel gaat niet zomaar weg. Om dan een lief en aardig nietszeggend versje te schrijven in haar album staat wel heel erg haaks op mijn gevoel. Als ze het belangrijk vind dat ik in haar album schrijf moet ze het zelf maar vragen.

    Hmmm, misschien beetje uitgebreid verhaal, maar het is gevoelsmatig ingewikkeld voor mij geloof ik... Ik heb vanmiddag aan de telefoon wel aan mijn moeder kunnen uitleggen hoe ik erover denk en dat snapte ze gelukkig wel. Ze wil zo krampachtig dat we goed met elkaar kunnen opschieten dat ze zich soms met dingen bemoeit waar ze zich buiten moet houden.
     
  13. Yule

    Yule VIP lid

    6 dec 2007
    8.059
    1
    36
    @Lise en Liselotje: wat een toeval, allebei vlak na elkaar weer hier op het forum! Van harte met jullie wondertjes! Fijn dat het zo goed gaat met alle kindjes!
     
  14. Elin

    Elin Actief lid

    28 nov 2007
    230
    0
    0
    Linda71, welkom

    Anno103, wat fijn dat alles weer goed is, en je weer gewoon naar de vk toe mag!

    Roshi, moeilijk hoor met dat kraambezoek, ik ben er vanaf het begin al heel duidelijk in, bij de bevalling alleen mijn partner en medisch personeel, na de bevalling mogen mijn ouders, zijn ouders en onze broers komen, de rest van de ziekenhuis tijd (mocht het een ks worden) wil ik niemand anders zien. Bij de geboorte van mijn dochter had ik haar na de ks 2 tellen gezien en daarna pas 3 uur later weer, en de hele familie stond haar beneden al op te wachten..Dat gaat dus zeker niet weer gebeuren. En ik zou net als jou wel willen weten hoe meteen meteen is.. Over de BV, het beste is natuurlijk aanleggen binnen het uur maar soms kan dat niet, ik was daar ook bang voor, maar diegene die ons de bv cursus gaf vertelde dat het daarna ook nog prima kan. En mocht het niet meteen op gang komen, de beebjes worden geboren met een picknickmandje, want de eerste dagen heb je toch alleen nog maar een paar druppels colostrum per keer, tot de voeding (meestal met dag 3) echt op gang is gekomen.

    Pisum, leuk dat je me de eer gunt van volgende om te bevallen maar heb er nog niet veel zin in hoor.. Alsof ik er wat over te zeggen heb.. hahahah

    Lindaaa, ook hier een verslaafde van waterijsjes, heerlijk en alle soorten en maten zijn welkom.

    Dorientje, fijn dat het vals alarm was, lekker de 37 weken volmaken. En ja dat voelen is niet fijn he? Stelletje sadisten...

    Dreames, hopelijk geen zwangerschapsvergiftiging, gelukkig houden ze je goed in de gaten!

    Lise, wat goed om wat van je te horen, en gelukkig gaat het goed met de dames, heerlijk dat ze al bijna mee naar huis mogen, geniet lekker van je wondertjes!

    Ydnic, wat een baaldag, straks lekker onder de wol, ik hoop dat je een beetje kunt slapen meis..

    Liselotje, goed ook weer wat van jou te horen en blij dat met je koningskoppel alles goed gaat!

    Babyboom, ook wij hebben trouw gekeken en maakte het gedoe rondom zwanger worden wel makkelijker, ineens besef je dat je niet de enige bent. Ongeveer het zelfde als in de put zitten en de 'Mijn Geheim' lezen...

    McD, ook ik heb er enorme trek in (zeker na die verhalen van jullie) maar ga toch maar niet, te lui om het huis nog uit te gaan.

    Wasverzachter, ik heb gewoon wasverzachter gebruikt, als de kleine er niet tegen kan merk ik het gauw genoeg, en tot die tijd kan ik er lekker aan snuffen.

    Klossen, wij slapen op een dubbel matras en dus komt ons bed tot ongeveer 65 cm, aangezien ik niet thuis beval mocht het van de kraamzorg, maar moet ze wel in huis halen volgende week, mocht de kraamhulp die wij krijgen het bed toch te laag vinden moet het bed alsnog op klossen.

    Funnyme, zou ze al bevallen zijn, hoop het wel voor d'r en dat alles goed gaat met de 2 druktemakers.

    Morgen had ik een afspraak staan bij de vk maar die bel ik af, ze is immers zaterdag een goed uur geweest, veel meer kunnen ze morgen toch niet controleren en de beeb is weer duidelijk aanwezig. Vandaag is ook de familiewieg neergezet, hebben een neef en een nichtje van mij, mijn broer en ik zelf, en mijn dochter en neefje ingelegen. Nu is deze spruit aan de beurt... Toch bijzonder vind ik zelf of wordt ik nu zo'n sentimentele trut. Vriendlief is hier ook geen ster in het huishouden, hij dat dat toen ik met verlof (30 weken) ging alles zelf wel kon doen, niet dus, nu moet ik hem voor elk dingentje smeken want kennelijk heeft hij ook last van zwangerschapsdementie, net als het erkennen van de ongeboren vrucht (zoals ze dat noemen) zouden we doen na de 20 weken echo, en dat is inmiddels al 13 weken geleden, ik heb geen zin om hem steeds achter zijn broek aan te zitten, hij merkt het bij het aangeven van de beeb wel... Of ben ik nu erg gemeen?
     
  15. Lindaa

    Lindaa VIP lid

    2 sep 2007
    5.811
    0
    0
    Afdelingsassistente
    Friesland
    PFF Kaatje je hebt helemaal gelijk over die film TBS!
    Het is zeker een topfilm, maar dat einde.. GRRRRRRRR
     
  16. Moppiepoppie

    Moppiepoppie Fanatiek lid

    13 jan 2008
    2.072
    250
    83
    @Yule: kun je niet gewoon een nietszeggend versje van vier regels erin zetten met een plaatje ernaast? Of komt dat misschien te sarcastisch over? ;)
     
  17. Aowyn

    Aowyn VIP lid

    16 dec 2007
    15.763
    1
    38
    Zo ik was er weer :D De film WALL-E was geweldig! alleen hadden wij zo'n zaal met tefeltjes en knopjes, kun je bediend worden maar dan heb je geen pauze in de film :( dus moest ik telkens tegen uk zeggen om stil te zitten omdat ik anders in mijn broek zou plassen :(

    @lindaa ooh wat lief *zwijmel was het ook lekker?

    @yule hier ook diehard katten :(

    Jeetje idd danielle heeft ook ook niet zo makkelijk :(

    @jekkia ooh *smelt wnr zei zij het voor het eerst dan? :D

    @kaatje hmm ik word nu weleens wakker tijdens de nacht en merk da tik lichte hoofdpijn hebt, maar als ik wakker wordt is het meestal wel weg gelukkig..

    @elise1 wat was dat vocht dan dat je verloor? gelukkig maken jullie beide het verder goed!

    @dreames hopelijk is het niks! *knuff

    @moppiepoppie nee de luiers die iris heeft (en ik ook) moeten koud in de droger of anders aan de lijn... maar goed dat duurt dan ff als je ze droogt. Ik heb e toen per 8 a 9 in de droger gegeooid en ze waren na een cyclus nog niet droog :( maar ik heb dan droger met afvoer, geen condens droger zoals Iris.. weet neit of dat verschil uitmaakt..

    @babystyle zo te horen is jouw beeb aan het indalen, vibi! :D

    @roshi ik slaap met een hand onder mijn kussen en de andere ernaast of om mijn buik, anders slapen ze ook :(

    @krisstel ja las ook ergens laatst dat froukje zwanger was en ook wel bijna klaar ermee.. dacht ook van huh? sinds wanneer dan?

    @Lise ooh super meid :D en tuurlijk is het heel begrijpelijk dat je er haast niet bent je hebt er twee! en eentje is al druk genoeg! Als je maar afentoe laat horen hoe het gaat ;) en natuurlijk waar blijven de foto's? :D

    @ydnic ach jee meid :( *dikke knuff

    @liselotje welkom thuis mama ;) :D ben benieuwd naar de verhaal en foto's :D

    Zo heb ik geloof ik iedereen gehad :p
     
  18. jekkia

    jekkia Fanatiek lid

    Parr, eergisteren zei ze voor het eerst mama :D

    Sinds gisteren kan ze vanuit ligstand ook gaan zitten en staan, dus stil liggen in bed is er sinds vandaag niet meer bij. Vind haar nu in alle hoeken van haar bedje terug :)

    Morgen gaat ze weer 2 daagjes uit logeren bij haar peettante. Kan ik even heerlijk niks doen.

    Ik ga naar bed, Raven zal wel weer om 6.30u wakker zijn
     
  19. Moppiepoppie

    Moppiepoppie Fanatiek lid

    13 jan 2008
    2.072
    250
    83
    Ik gaat eens pitten geloof ik :)
     
  20. Yule

    Yule VIP lid

    6 dec 2007
    8.059
    1
    36
    @Moppiepoppie: hmmm, beetje sarcastisch is het wel he? :) Ik heb erover gedacht, ken je dat versje van Annie MG Schmidt over de regenworm? Dat leek me wel wat, als sneer naar moeders. Maar ja, toch maar niet.

    Er was een regenworm in Sneek
    die altijd naar de sterren keek,
    en fluisterde: hoe schoon, hoe schoon!
    Zijn moeder zei: Doe toch gewoon,
    kijk naar beneden naar de grond,
    dat is normaal, dat is gezond,
    kijk naar beneden, zoals ik.

    En toen? Toen kwam de leeuwerik!
    Het wormpje, dat naar boven staarde,
    zag hem op tijd en kroop in d’aarde,
    maar moe die naar beneden keek,
    werd opgegeten (daar in Sneek).

    Dus doe nooit wat je moeder zegt,
    dan komt het allemaal terecht.


    :)

    Slaap lekker allemaal!
     

Deel Deze Pagina