September 2008 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Pipo1973, 24 dec 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Aowyn

    Aowyn VIP lid

    16 dec 2007
    15.763
    1
    38
    @jekkia die babykaart die lever je dan gewoon in bij de kassa bij de C1000?
     
  2. liselotje

    liselotje Bekend lid

    17 sep 2005
    548
    0
    0
    limburg
    Hoi meiden
    Allemaal heel erg bedankt voor de felicitaties ;)
    Hier dan het beloofde berichtje van mij...

    Woensdags moest ik me om 8 uur melden op de verloskamer..aan de ctg aangesloten maar de hartslagjes van die twee leken te veel op elkaar dus echo apparaat erbij en kijken wie waar lag..toen besloten om de vliezen te breken van Diego en een uurtje af te wachten dat was inmiddels om 9 uur toen had ik ook nog 2 cm net zo als de dag ervoor..om kwart voor 10 was er niks aan de hand dus begonnen ze met de weenopwekkers en dat werd om de half uur verdubbeld en daar begonnen ook lichte ween te komen maar goed te doen..om 12 uur kwam de dokter en had pas 3 cm dus blijven opschroeven die weenopwekkers en toen begon het ...rugween niet normaal had geen rust om de 2 min. kwamen ze en ik kon ze niet goed opvangen want ik lag op bed en mocht er niet af dus knijpen knijpen in mijn rug en maar met mijn benen slaan wist niet waar ik het zoeken moest..maar het probleem was de plakker wat de ween aangaf op de ctg zat op mijn buik dus die registreerde ze nauwelijks en de zuster de weenwekkers maar opvoeren..mijn vriend lette ook alleen maar op de ctg en had ook zoiets van het valt toch mee hij geeft niks aan..nou ik heb gevloekt en gezegd als de dokter om 2 uur terugkwam en er nog maar 1 cm bij was ik echt een ruggeprik wou want dit trok ik echt niet lang..Inmiddels dus kwart over 2 en de dokter voelde en daar kwam het verlossende antwoord wat ik nauwelijks kon geloven VOLLEDIGE ONTSLUITING :) van 12 tot 14:15 van 3 cm na 10 vandaar dat het ook zo hevy was...maar goed daardoor was ik ook al kapot en moest ik gaan persen,maar door de rugween kon ik niet goed voelen wanneer er een aankwam dus als ik rugpijn voelde moest ik mijn benen optrekken en persen maar door al dat vocht kreeg ik mijn benen niet goed vastgepakt en opgetrokken dus was een halve wee al weg..maar heb dus 1 uur geperst en toen kwam Diego kerngezond gillend na buiten met een score van 9/10...maar toen doorgaan voor Chayen was inmiddels ook al ingeknipt omdat Chayen in de stuit lag en ze haar wouden draaien maar helaas ze kregen haar niet gedraaid dus dan maar een stuitbevalling ..en dat heb ik geweten..ze si er uitgekomen met haar kontje en haar benen ertussen dus dat was al vies pijnlijk..terwijl haar lichaampje al op bed lag en haar hoofdje er nog in heeft de dokter zijn hand erin geduwd voor haar goed te draaien en de navelstreng van haar nekje af te doen en toen duwde die zo hard op mijn buik waardoor ik het echt uitgilde en naar hem sloeg maar t moest en toen was zij er ook gillend en wel met een score van 7/9...maar ik was echt dood zo moe..en toen het hechten eigenlijk moeten jullie allemaal nog bevallen dus wil er eigenlijk niet over vertellen maar ik beval liever..meen ik echt..maar ik was echt helemaal kapot maar ben wel echt trots dat ik het geflikt heb..en zou volgend jaar :) zo weer bevallen het is echt de moeite waard..

    En nu hoe het met de kids gaat Diego is een heel tevreden maar wel hongerige baby..hij slaapt constant maar weet precies wanneer etenstijd is en is dan zo gulzig dat die binnen 2 minuten de fles leeg wilt hebben..hij ligt el nog in de couveuse maar zonder monitor hij heeft nog veel last van dat die steeds geel word dus dan moet die weer een dagje onder de zonnebank en dan weer niet maar verwacht word dat die misschien eind deze week het bedje in gaat..en hopelijk dan volgende week misschien na huis..

    Chayen is natuurlijk veel zwakker omdat ze zo klein is en begint eigenlijk pas sinds gister de hele fles leeg te drinken maar het is bij haar moeilijk want dan drinkt ze drie keer goed en dan moet ze weer 2 voedingen via de zonde maar het is een echt madammeke en doet heel goed haar best ze was vandaag 55 gr. bijgekomen dus dat gaat ook heel goed maar verwacht word dat zij nog een week of 3/ 4 daar moet blijven om op 2350gr. uit te komen...maar goed ze zijn in goede handen dus we kunnen alleen maar hopen dat ze alles lekker snel door krjgt zodat ze goed gaat groeien..

    Ikzelf heb door de zwangerschapvergiftiging nog een bloeddruk van 157/98 dus moet elke dag geschekt worden door of de huisarts of de verloskundige achteraf gezien hadden ze me beter met 34 weken in kunnen leiden en niet zolang moeten wachten dan was mijn bloeddruk niet zo gestegen en Chayen was ook op die laatste 2 weken tijd maar 50 gr. bijgekomen ... heb ook mijn stuitje gekneusd wat best pijnlijk is maar de knip doet haast geen pijn meer...maar goed het is nu allemaal voorbij mis mijn buikje wel hoor maar ben blij dat ik van dat verschrikkelijke vocht af ben...nu al 16 kilo kwijt :)

    Nou een heel verhaal maar goed jullie waren nieuwsgierig ;)

    Voor iedereen geniet echt nog van je buikje kijk elke dag in de spiegel en geniet..en de bevalling oke het doet natuurlijk wel pijn maar tis echt te doen en als je ziet wat voor moois je er voor krijgt smelt smelt...zet hem op meiden toi toi toi

    liefs liselotje ;)
     
  3. steen

    steen Fanatiek lid

    16 jul 2007
    3.507
    0
    0
    Limburg
    Liselotje, jeetje wat een bevallingsverhaall...maar je hebt nu twee prachtige kinderen! Heerlijk meid. Gelukkig gaat het goed met ze, ik hoop dat je ze snel mee naar huis mag nemen.

    Ik duik mijn bedje in meiden, ik hoop dat er morgen meer babynieuws is....

    Welterusten!
     
  4. Lise

    Lise Fanatiek lid

    11 nov 2005
    1.343
    0
    0
    Communicatie
    Roden
    Wat een mooi verhaal Liselotje! Fijn dat ze het nu zo goed doen!

    Op veler verzoek heb ik een foto van een paar dagen terug van mijn tweeling in mijn album gezet :)

    X Lise
     
  5. steen

    steen Fanatiek lid

    16 jul 2007
    3.507
    0
    0
    Limburg
    Wat een prachtige kids hebben jullie allebei meiden!
     
  6. Aowyn

    Aowyn VIP lid

    16 dec 2007
    15.763
    1
    38
    Liselotje zo wat een verhaal meid! Maar zo te zien heb jij het goed ervaren en je hebt 2 prachtige kids! :D En dat je al 16 kilo kwijt bent (vocht) geeft mij hoop met mijn 25kg! :) Geniet ervan en hopelijk zijn jouw schatten zo snel mogelijk bij jullie thuis :D
     
  7. Aowyn

    Aowyn VIP lid

    16 dec 2007
    15.763
    1
    38
    Ooh meiden wat prachtige kids hebben jullie *smelt smelt zit hier met tranen in mijn ogen :D
     
  8. Ingeltje

    Ingeltje VIP lid

    16 nov 2007
    20.510
    2.426
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerker
    Noord-Brabant
    AAaaaaaahhhh wat een prachtige foto's! Twee tweelingen.. zo mooi :)

    Liselotje: poeh, heftige bevalling hoor! Knap gedaan!

    Lise: ook top ;)
     
  9. pisum

    pisum Fanatiek lid

    31 dec 2007
    4.492
    7
    38
    Groene Hart
    Oh wat een geweldige foto's, mooooooi hoor! :D
     
  10. Yule

    Yule VIP lid

    6 dec 2007
    8.059
    1
    36
    @Lise: wat een schattige foto!

    @Liselotje: ook al zo schattig. En wat een verhaal zeg! Je hebt 't 'm maar even geflikt! Fantastisch...!

    @Jekkia: mijn moeder had het er van de week over dat ze het zo raar vond dat mensen het gewicht op het kaartje zetten, alsof iemand dat wat aangaat... :(: Ik vind het juist wel leuk en dacht dat iedereen dat deed...! Maar blijkbaar stond het niet eens op mijn eigen kaartje van vroeger.
    Wij zetten het er wel op, lengte en gewicht, maar de tijd niet. Wel de datum natuurlijk!

    @Parr: ik vind het eigenlijk wel goed dat de vk jou opbelt als het haar niet duidelijk is wat er precies is. Ze kunnen ook weer niet alles kwijt op zo'n kaart en het getuigt wel van zorg dat ze jou dan persoonlijk belt voor het verhaal erachter en het niet gewoon maar aanneemt van een collega... Misschien maakt het de indruk van slechte communicatie, maar het klinkt juist heel zorgvuldig vind ik.

    @sylvia: welkom hier!

    Voorweeen: dat is toch heel normaal de laatste weken? Of ligt het nou aan mij? Ik lees hier toch af en toe wel berichtjes dat er meiden zijn die denken dat het misschien al begint? De kans is toch niet zo groot bij ca. 36 weken? Ik heb ook regelmatig voorweeen, maar ga er toch echt van uit dat het pas over een paar weekjes komt ('t is ook mijn eerste, die komen vaker te laat dan te vroeg). Anders word ik rete zenuwachtig van al die krampjes en afscheiding en harde buiken en weet ik wat allemaal niet.... :rolleyes:
     
  11. Lindaa

    Lindaa VIP lid

    2 sep 2007
    5.811
    0
    0
    Afdelingsassistente
    Friesland
    Liselotje: wat een verhaal woow!
    Lise: wat lieff die foto
     
  12. Elin

    Elin Actief lid

    28 nov 2007
    230
    0
    0
    MirandaT: Jij een peutertje ik een grietje van 4,5 dat mama geen moment alleen durft te laten en dus ook 24 uur per dag vermaakt wil worden.. Maar goed het is even niet anders, gelukkig snapt ze ook wel dat ik met die buik niet veel meer kan.

    Jekkia: Gaaf dat de kaart zo goed als klaar is, scheelt weer wat zorgen, kaartej B is leuk!

    Freesia: Balen van de echo zeg

    Tweety, hoe was je dag vandaag, hebben jullie het droog kunnen houden?

    Sylvia: Welkom bij de club!

    Tinkerbell: Lekker zo'n vk, nu maar hopen dat het inderdaad geen vruchtwater is.

    Charissa: Nog een week wachten, pfff ik hoop dat je beeb zich eerder laat zien!

    Liselotje: wat een verhaal zeg, knap dat je die twee er op eigen kracht uitgekregen hebt! Toppie! En heerlijk dat het zo goed met ze gaat! En wat zien ze erg goed uit, wat een rijkdom!

    Lise: Nog zo'n prachtfoto!

    Babymassage, heb ik bij mijn eerste ook gedaan, erg leuk, ze is nu 4,5 en ik doe het soms nog wel eens, de kleine zal straks dus ook veelvuldig gemasseerd worden.

    Roken: eind deze maand ben ik 1,5 jaar gestopt met roken, hier in huis wordt ook niet meer gerookt, willen de mensen roken gaan ze maar buiten staan, maar wel nadat ze de kleine vast hebben gehad en niet daarvoor! Overigens kun je bij stivoro.nl een stickerpakket aanvragen over niet roken waar de kleine bij is. Handig voor op de voordeur!

    Dopen: Mijn dochter mocht niet gedoopt worden omdat ik destijds alleenstaand was, dus deze wordt ook niet gedoopt.


    Hier begon de dag goed, maar de rest was bagger, de zoveelste belasting aanslag is binnen, heb opgebeld met de vraag waar ik het geld vandaan moet halen en of ze nog een goede bank weten die ik kan proberen te overvallen. Vonden ze niet grappig, ik die rekeningen met mijn lage inkomen ook niet, zeker niet nu die kleine er bijna aankomt. Daarna de hele ochtend duizelig geweest, bijna 3 keer van mijn stokje gegaan, dus alles maar 2 tandjes langzamer, maar dat werkt niet echt met een grietje in de buurt. Ik duik nu mijn bedje in want heb het een beetje gehad...
    Hopelijk morgen een betere dag en veel babynieuws!
     
  13. Aowyn

    Aowyn VIP lid

    16 dec 2007
    15.763
    1
    38
    ging fout nogmaals proberen..
     
  14. Aowyn

    Aowyn VIP lid

    16 dec 2007
    15.763
    1
    38
    Ja zo kun je het ook bekijken idd. Maar ik vond het wel raar dat zij er wel in de pc zet dat ik klachten had maar niet dat ik hiervoor al naar de ha was geweest en dat de bloeduitslagen zouden volgen... lijkt mij wel dat je dan zoiets erin zet zodat jouw collega niet raar van opkijkt en een beetje in paniek raakt. Want zo kwam die vk over.. ja ik heb in jouw kaart gezien dat jij hier en daar last van had maar de uitslagen waren wel goed? uh.. ja (zij heeft de uitslagen ook binnen maar vraagt mij dit alsnog?) en zij begon de gersprek mee dat zij mij niet wou laten schrikken maar kon ik haar dit even uitleggen ? Ik ga dan niemand afblaffen :) maar ga het wel navragen wrm ik alsnog gebeld werd als ik het al doorgegeven had dat er bloeduitslagen kwamen, dan hoor ik hun uitleg ervan..
     
  15. Ingeltje

    Ingeltje VIP lid

    16 nov 2007
    20.510
    2.426
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerker
    Noord-Brabant
    :confused: wat is dat nou weer voor achterlijke regel? pff daarom heb ik zo'n hekel aan al die regeltjes bij verschillende geloofsoorten...
    Ik geloof op mijn eigen manier in een liefdevolle wereld.. heb geen regels nodig.. alleen liefde liefde liefde!

    *edit: sorry wil er niemand mee kwetsen natuurlijk! ik kan soms beetje kort door de bocht reageren, maar bedoel het niet zo :oops: als je je wel prettig voelt bij je geloof... respect hoor!*
     
  16. Wupje

    Wupje VIP lid

    24 jan 2008
    6.406
    1
    0
    Managementassistente
    Reuver
    Hoi,

    @ Cossy dopen gaan we denk ik wel doen maar zijn we nog niet helemaal over uit. En een voogd aanstellen, tot nu toe hebben we afgesproken dat mijn ouders de zorg op zich nemen zolang ze daar toe in staat zijn en daarna de zus van mijn hubbie. Maar daar wil ik eigenlijk helemaal niet bij nadenken want onze koter hoort gewoon bij ons en niemand anders!
    Maar het is idd goed om er bij stil te staan.

    @ Liselotje wat een heftige bevalling zeg! Gelukkige heb je 2 prachtige kids :D Geniet er maar lekker van.

    @ Lise wat een schatjes ** zwijmel zwijmel **

    Morgenvroeg eerst echo dus zal pas in de middag online zijn.

    Welterusten
     
  17. Moppiepoppie

    Moppiepoppie Fanatiek lid

    13 jan 2008
    2.072
    250
    83
    @Charissa: niet in bad wegens infectiegevaar... Jah heb dat wel eerder gehoord. Maar hoe zit dat dan met een badbevalling? Dan ga je toch met de hele reutemeteut open en wel in een bad zitten met je kont en je baby er nota bene ook nog in uitpersen (haha, sorry voor de taal), dus is dat dan wel veilig? Ik vind het wel heel raar hoor, die verschillende meningen hierover. Ik wil graag een badbevalling en heb m'n vk hier niet over gehoord. Misschien moet ik het straks bij de volgende afspraak eens vragen...
     
  18. Aowyn

    Aowyn VIP lid

    16 dec 2007
    15.763
    1
    38
    @moppiepoppie jij bestelt dus een speciale bevallings bad. En daar mag je pas in geloof ik als je weet dat de vliezen gebroken zijn.. maar ik weet dit niet 100% zeker hoor. Zou idd de vk hierna vragen.
     
  19. Ingeltje

    Ingeltje VIP lid

    16 nov 2007
    20.510
    2.426
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerker
    Noord-Brabant
    Wat is het hier rustig? Slapen jullie allemaal ofzo ;)
    Kan het me niet voorstellen :) Ik ben maar weer eens ouderwets opgebleven, aangezien de afgelopen nachten op tijd naar bed geen enkele zin hadden.
    Lekker met Parr spelletjes zitten doen online hihihi. Maar nu is het dan echt bedtijd... zullen we nu dan heeeeerlijk slapen? Vast wel! Tot morgenvroeg! Ik voorspel dat we dan eindelijk het goede nieuws van FunnyMe gaan krijgen.
    Mamameike: gooi jij ze er vannacht dan ook even uit? Ben dol op blij nieuws :)

    xxx aan allemaal en ik hoop dat jullie op dit moment allemaal heeeeeerlijk liggen te knorren en ik ook dadelijk!
     
  20. Yule

    Yule VIP lid

    6 dec 2007
    8.059
    1
    36
    :confused:

    In wat voor eeuw leven we nou inmiddels? :rolleyes: Ik sla hier toch weer even steil van achterover... dat zoiets niet mag als je alleenstaand bent.

    @Parr: navragen kan altijd natuurlijk! De missing link lijkt dus te zijn dat in de info niet stond dat de HA het bloedonderzoek had aangevraagd ipv haar collega. Dan snap ik geloof ik wel waarom ze jou belt voor uitleg... Blijf dat toch wel netjes vinden hoor. Ik merk in mijn werk vaak dat er aan patienten niks gevraagd wordt, alsof die niet weten wat er met hen aan de hand is of waarom iets is afgesproken. Ik vind dat niet goed, erg paternalistisch. Alsof de hulpverleners alleen van elkaar goede info krijgen en een patient maar achterlijk is.... :D

    @Moppiepoppie: tijdens de bevalling mag je in bad als
    1) je vliezen nog niet zijn gebroken
    2) je vliezen wel zijn gebroken en je meer dan 4 cm ontsluiting hebt en goede weeen zodat zeker is dat je binnen afzienbare tijd bevalt
    Het gaat erom dat de baby eruit is voor hij/zij een infectie door vies badwater kan oplopen.
    Ik weet niet hoe het zit met infectiegevaar voor de moeder zelf. Persoonlijk lijkt een badbevalling mij niks, zo'n vieze boel, dat je in je eigen vieze water met bloed en poep en weet ik wat niet zit... :( Mijn gevoel zegt dat je daar als moeder ook wat van zou kunnen oplopen, maar ik weet eigenlijk niet hoe dat precies zit vergeleken met bedbevallingen.

    Ik snap het advies aan Charissa ook niet helemaal. Want je mag toch tijdens de weeen onbeperkt in bad als je wilt ontspannen, als je vliezen maar intact zijn? Maar goed, als de vk dat adviseert dan zou ik het wel opvolgen.
     

Deel Deze Pagina