Wie ook al vroeg met zindelijk worden?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door aros, 17 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hallo, ik heb een dochter van bijna 17 maanden oud en zet haar nu sinds een week of 3 op vaste tijden op de pot. En bij de eerste keer kwam er na 2/3 minuten gelijk al een plas. Ik verbaasde mij erover! En was supertrots natuurlijk. Ik merkte het omdat de luier na het middagslaapje eigenlijk altijd droog was. En sindsdien plast ze sowieso haast 1x per dag op het potje. Gister zelfs 3 x! En sinds gister heeft ze er ook bij gepoept! Ik vind het zo knap van dr!
    Ik was gewoon eens benieuwd of er nog meer moeders zijn die ook redelijk vroeg zijn met op het potje gaan? En hoe dit gaat!
    Wie o wie?

    Alvast bedankt,
    AROS
     
  2. prinses

    prinses VIP lid

    20 mei 2006
    18.334
    1
    36
    Knap hoor!
     
  3. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Wow wat goed zeg! Hier nog geen ervaring met het potje ;)
     
  4. haha !

    Dank je! :oops:

    Maar ja, zij doet het he?
    En ja... ze loopt nog niet dus...je kan niet alles he?
     
  5. Marijntje

    Marijntje Bekend lid

    9 nov 2006
    674
    0
    0
    Secretaresse
    Amersfoort
    Ik ga ook vroeg beginnen. Ze zeggen dat je vanaf 16 maanden kan beginnen als je kindje zelf geintereseerd is in de po en de plas inderdaad wat langer op gaat houden. Een ander teken is dat ze dus stoppen waar ze mee bezig zijn omdat ze een plas of poep aan het doen zijn.

    Ik wacht nog even een maand of twee en dan gaan we het ook proberen. ben iig niet van plan te wachten tot ze het zelf wil als ze 3 of 4 is.

    Knap hoor van je kleintje!

    Marijn
     
  6. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.333
    250
    83
    Noord-Brabant
    Ik ben er nu al een beetje mee bezig. Toen Lianna nog net geen 1 was, had ik 'r na het badje op de pot gezet, eigenlijk omdat ik vergeten was om een romper te pakken. En ik moest 'r toch ergens even kwijt. Ik draai me om en hoor een plasgeluid. Een flinke plas op de pot. Supertrots natuurlijk, maar sindsdien heeft ze het niet meer gedaan. Nu zet ik 'r af en toe op de pot voordat ze een zuivere luier aan krijgt. Zodra ik bevallen ben en iets makkelijker uit de weg kan, ga ik het intensiever proberen.
     
  7. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Nou daar zat ik dus ook over na te denken. Ik hoor regelmatig om me heen dat ze pas beginnen met een jaar of 2.
    Waarom niet eerder? Ik bedoel, het kan echt geen kwaad lijkt mij. En het moet ook geen dwang worden maar je kan het altijd proberen.
    Zodra Nathan wat ouder is, probeer ik het ook gewoon.
    Is toch veel makkelijker (en goedkoper).
     
  8. Marijntje

    Marijntje Bekend lid

    9 nov 2006
    674
    0
    0
    Secretaresse
    Amersfoort
    Nou ja, de meeste moeders wensen me succes als ik zeg dat ik binnenkort ga beginnen. Dat ze het toch pas doen als ze het zelf willen. Maar dat is het hem juist, nu heeft Fleur nog niet zo heeeel erg een eigen willetje. En als ze straks 2 1/2 is en in de peuterpuberteit zit...ja dan wil ze natuurlijk alleen maar nee zeggen en doen wat ze zelf wil. Beter nu alvast te proberen en heeel consequent zijn!

    Succes, M
     
  9. linda81

    linda81 Fanatiek lid

    7 mei 2007
    1.407
    0
    36
    stay at home mom
    Hoogkarspel
    Hai Marijntje,dat vind ik ook!
    shanna met 1.5 jaar op de pot gezet en is vanaf toen droog geweest.Het heeft nog wel een hele lange tijd tot ze zelf kwamn zeggen dat ze moest,maar ik zette haar om de 3 uur op de pot en ze hield het tot dan keurig op!
    Ben van plan om dat met Morris ook zo te doen,maarje ze zeggen wel dat jongetjes gemiddeld wat langzaam zijn...
    we zien wel!
     
  10. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Ik weet waarom niet eerder beginnen met 2. Ze zeggen dat ze pas vanaf 2 echt controle erover hebben. En je hebt kans op ineens een terugval en je weer van voor af aan moet beginnen!

    Toevallig dat Joris hier van de week bij me stond met zijn hand op zijn luier en POEP zei. Verder niet bij nagedacht, maar 1 minuut later stond meneer een meter verderop te poepen! :confused: Stond er echt van te kijken. Ik ga nog niet echt beginnen, maar als hij nog eens bij me komt staan op die manier dan zet ik hem op de wc! Als dit echt effect heeft ga ik me er wel verder in verdiepen om het zindelijk te maken...
     
  11. Magickwings

    Magickwings Bekend lid

    22 aug 2006
    714
    0
    0
    Mijn dochter is 19 maanden en ik wil ook gaan beginnen.
    Ik denk namelijk ook dat ze wel eens aan toe kan zijn.
    Alleen hoe houden jullie je kindje op het potje?

    Dianthe gaat er wel op zitten, maar dat duurt hooguit 3 seconden. Dan ziet ze weer iets leukers en is afgeleid.
    Iets te eten of drinken geven helpt ook niet, daar loopt ze mee rond tenzij ze in de kinderstoel zit.
    Tja, het kind is echt superbeweeglijk ... ;)

    trucs zijn welkom!
     
  12. Jutte

    Jutte Fanatiek lid

    27 jul 2008
    2.186
    0
    0
    Even een vraagje aan de meiden die al zijn begonnen: zijn jullie elke dag thuis of ook werkend? Ik ben zo bang dat het niet werkt als ik alleen op mijn vrije dagen met haar oefen.....

    Ja, kan natuurlijk elke avond voor het slapen even oefenen...maar tips van tijden zijn welkom! Ik zie ergens om de 3 uur, maar Aros, hoe doe jij dat?
     
  13. hallo allemaal!

    Bedankt voor de vele reacties zeg! Leuk!
    @ Jutte: ik werk normaal 2 dagen en nu tijdelijk 3 dagen in de week. Ze gaat 2 dagen naar het kdv en daar heb ik het nu ook aangegeven, dat ze haar daar ook op het potje doen, maar dat wordt nog heel vaak vergeten, vind ik erg jammer hoor! Maar het is ook net de overgang van vakantie... dus ik hoop dat het beter wordt.
    Als ik thuis ben, zet ik haar 's ochtends na de nacht op de pot, moet dan heel vaak wel plassen, 's middags voor het slapen gaan en na het slapen gaan, en 's avonds voor het slapen gaan weer. En er zijn ook echt momenten dat ze het niet doet hoor, dan hoeft ze blijkbaar niet. Maar het wordt echt steeds beter! En ik heb er aardigheid aan! En zij ook! Want ze kijkt toch een partij trots! Als ze heeft geplast wil ze gelijk opstaan en achterom kijken, en kijkt dan apetrots! ZOOOO LIEF!
    Om de 3 uur is ook nog niet zo'n verkeerd idee, om het zo uit te breiden, want 's middags plast ze ook nog best vaak in de luier(vol).

    @ Magickwings: ze blijft wonderbaarlijk goed zitten eigenlijk, ze vindt het zelf ook wel interessant! Maar er zijn ook echt tijden dat ze er af wil hoor, maar spreek haar dan even streng toe, en dat helpt echt bij haar! Ik weet nu wel een beetje uit ervaring hoe meer je haar afleidt, hoe slechter het gaat... Vaak als ik even weg liep om kleren te pakken, plaste ze... Ze moeten eigenlijk zo weinig mogelijk in de handen hebben.

    @ Marijntje: zo zie ik het ook een beetje hoor, zo wennen ze er maar alvast aan, deed mijn moeder met mij vroeger ook! Dan is het straks niet zo raar meer en wennen ze er makkelijker aan!

    @ Miranda: hier laatst ook, ik had haar even in de box en was met andere dingen bezig en had het steeds over poep... ik dacht zal wel niet, maar een minuutje later stonk het enorm! :)
    En later die week nog eens... maar het nadeel is bij haar dat ze het zegt als ze al bezig is... net iets te laat dus! :D
    Nou ja, het begin is er!

    Nog meer ervaringen of tips! Alles is welkom!

    groetjes AROS!
     
  14. stamboom

    stamboom Bekend lid

    17 nov 2006
    656
    1
    18
    ziekenverzorgster
    spijkenisse
    Hier ook een begin gemaakt. Het ging 2 weken redelijk en ze heeft toen ook af en toe op het potje geplast, maar op het moment is alles "nee", dus ook het potje. Straks maar weer wat intensiever gaan proberen. Wil haar zeker niet dwingen.
     
  15. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Dwingen heeft ook totaal geen zin, als de kleine niet meer wilt, gewoon laten rusten...

    Hier trouwens geen potje, wil wel een potje voor boven gaan halen (als ik er echt mee begin) maar heb voor op de wc een verkleiner met een trapje... Joris vind dat al reuze interessant. Hij wilt trouwens ook elke keer mee naar de wc met mij, dus de wc is al heel wat!

    Maar zoals ik al zei, zodra hij zelf gaat aangeven dat zijn luier vies is, of zoals van de week zich meldde dan ga ik er pas mee beginnen.
     
  16. hottie

    hottie Lid

    13 aug 2007
    76
    0
    0
    Friesland
    zo knap. Als mijn dochter 2 jaar is wil ik het ook wel proberen. Kijken of het ook zo makkelijk gaat,haha. echt super dat jullie kind het zo goed doet op het potje!

    Lucht denk ik ook op, dan snapt ze ook dat het zo hoort.
     
  17. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Mijn zoontje is elke ochtend vrij droog en doet na de fles zijn behoeftes, kan ik hem na de fles op de wc neer zetten? hij is pas 10 maanden, maar ik heb gewoon zo'n voorgevoel...
     
  18. Marijntje

    Marijntje Bekend lid

    9 nov 2006
    674
    0
    0
    Secretaresse
    Amersfoort
    Je begint met 3 x per dag op de po zetten, sochtends als ze wakker zijn, na de lunch en voor het badje of slapen gaan. Als dat goed gaat en hij doet vaker wat dan kan je het gaan uitbreiden overdag.

    Succes, M
     
  19. Tanja77

    Tanja77 Niet meer actief

    Hier nog zo'n vroege vogel. Sinds een week of 4 merk ik dat ze vaak droog is, soms zelfs in de ochtend. Sindsdien zet ik haar op het potje. Vaak plast ze dan, binnen een paar mninuutjes. Zie ook echt aan haar dat ze er even mee bezig is zeg maar. Heel grappig. Poepen op het potje doet ze nog niet, maar ze meldt inderdaad wel dat het eraan komt. Misschien dus inderdaad eens meteen op het potje zetten dan...

    Wat worden ze toch snel groot.... :cry:
     
  20. cimbomlu

    cimbomlu Fanatiek lid

    13 mei 2006
    1.554
    0
    0
    Ik heb zo'n Koninklijke Po gekocht van Fisher Price, misschien helpt het.
    Maar je ziet al aan hem als ie aan het persen is om te poepen, dan trekt ie zich even terug. Of vaak als ie Teletubbies kijkt, hahahaha, dat bevordert het poepen.
    Ik dacht misschien zet ik hem dan gewoon een keer achter de Teletubbies op het potje.
    Maar ik vind een luier eigenlijk ook best nog handig, dat gedoe met zo'n po schoonmaken... ;)
    Ze zeggen dat je het idd het beste tijdens een vakantie kan beginnen te oefenen, want dan kan je hem er consequent om de zoveel tijd opzetten, een paar minuutjes en dan weer de broek aan.
     

Deel Deze Pagina