autovraag: ervaringen met Renault Scenic of grand scenic

Discussie in 'De lounge' gestart door Sann, 6 sep 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sann

    Sann VIP lid

    27 jan 2007
    16.307
    1
    38
    Brabant
    Wij zijn op zoek naar een andere auto en onze voorkeur lag toch wel bij en scenic of zn grotere broer de grand scenic. Alleen nou was mn man er laatst op aan het googelen en vond een site met reviews en daar waren mensen allemaal zeer zeer ontevreden over deze auto's. Alles ging blijkbaar om de haverklap kapot. als ik dat zo las dacht ik oei die moeten we niet hebben. Alleen kan ik me weer niet zo goed voorstellen dat ie zo slecht is, want je ziet ze best wel veel en renault is toch geen slecht merk.
    Iemand dus goede of slechte ervaringen met deze auto?
     
  2. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Nou...wij hebben een Scenic.

    In het eerste jaar heeft hij zo'n 6x bij de garage gestaan en heeft het ons zo'n 1300 euro gekost :(

    Bij Renault schijnt het zo te zijn dat ze niet zo heel goed zijn in elektrische dingen (inclusief het hele besturingssysteem). Kortom, onze bak moest zo'n beetje een heel nieuw "moederboard" weet ik veel hoe zo'n ding in een auto heet, de boel moet opnieuw ingeregeld etc etc. Kost veel geld.

    Nu alles nieuw is willen we hem eigenlijk niet meer weg doen..de kans dat het nu weer stuk gaat lijkt me niet zo groot.
    We balen uiteraard ontzettend van deze, toch wel, shit auto...

    Maar hij rijdt echt ontzettend lekker! Hij is mooi hoog, veel ruimte in de kofferbak, drie losse stoelen achterin....ja...als hij het doet is hij mijn grootste vriendje!

    Mijn man rijdt in een Twingo (ja, verschil moet er wezen) en hier hebben wij nog geen problemen mee gehad. Deze hebben we een jaar langer denk ik.

    Succes met je beslissing!

    Elmo
     
  3. Dani84

    Dani84 Niet meer actief

    Hoi

    Mijn man is automonteur en nee het zijn idd geen fijne auto`s. M`n ouders hebben er ook een gehad maar ook om de haverklap kapot dan weer dit en dan weer dat..

    T is dus geen aanrader om te kopen!

    Groetjes Danielle
     
  4. MamaEsther

    MamaEsther Fanatiek lid

    24 okt 2006
    1.535
    0
    0
    Pompbediende/Shopmedewerkster
    Laag Soeren
    Mijn tip: NIET DOEN.......

    Roest En Narigheid Achtervolgen U Lange Tijd!

    Helaas hebben wij hier ook meer ervaring mee dan ons lief is....... Motorisch loopt de auto als een zonnetje, echt het rijdt heerlijk, maar verder heb ik geen goed woord over voor Renault!

    Liefs
    Esther
     
  5. lieniej

    lieniej Actief lid

    24 mei 2007
    497
    0
    0
    een vriend van ons werkt als monteur bij Renault, maar zelf rijdt hij in een Audi hahahaha
    Zegt genoeg denk ik! Veel succes in ieder geval!
     
  6. Jee

    Jee Bekend lid

    17 aug 2006
    666
    0
    0
    Ik denk dat het er ook aan ligt uit welk jaar je um koopt.Ik rijd ook een Scènic uit 2003 en die rijdt uitstekend en we hebben er helemaal geen klachten mee.Zijn erg tevreden!Mijn man zit ook in de autobranche en het enige commentaar dat hij heeft is dat hij niet snel genoeg rijdt.Maar goed,het is een Diesel en hij rijdt een Volvo.Maar om op je vraag terug te komen.Hier iemand die tevreden is.Het is een lekkere hoge auto met veel ruimte.Ideaal met een kleintje... :D
     
  7. Dreamer83

    Dreamer83 VIP lid

    16 apr 2008
    10.390
    30
    48
    Mn ouders hebben de scenic, de buren zn grotere broer.
    Beiden toch echt geen problemen mee.
    En wij gaan volgend jaar ook een scenic kopen!

    Ik zou de kleinere nemen, de grote is wel echt heel groot en vast een heel stuk duurder in alles.
    Bedenk of je die grote bak echt nodig hebt of het ook goed afkan met de scenic.
     
  8. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Renault is niet superslecht, maar de Scenic wel. Een en al plastic, alles gaat eraan stuk, motorisch en elektrisch, en de carosserie is ook zo doorgeroest. Net als het nieuwe model Megane, ook ontzettend slecht. De oude Megane was perfect, de Clio ook, maar die nieuwe zijn echt een ramp! Niet kopen. Vreselijke autos. Je treft soms een goede erbij, maar dan moet je wel die mazzel hebben. Als je al zoveel gezeur hoort en leest erover, dan is het voor mij al klaar.

    Er zijn genoeg andere MPV's te vinden in die prijsklasse!
     
  9. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Wij hebben een Scenìc van 2001. Buiten de distrubutie en de achterschokbrekers niets mee gehad. Is gewoon een fijne auto, zònder roest! Ook van binnen ziet hij er netjes uit. Misschien iets minder luxe dan een BMW bijvoorbeeld, maar daar is de prijs dan ook naar. We zijn er nu 3x naar mee naar Spanje gereden en weer terug natuurlijk (bijna 1800 kilometer enkele reis, dus heen en weer zeg maar 3500 kilimeter) en dat ging perfect. De stoelen zitten erg lekker, maar ook motorisch doet hij het super. Vind het erg crù om maar meteen te zeggen dat het roestbakken en klote auto's zijn, want geld zeker niet voor iedere Scenìc en is ook erg persoonlijk!
     
  10. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Klopt, alleen heb ik al zoveel gezeik met die autos gezien, dat ik het rotautos vind, en dat je er écht een goede tussen moet treffen. Ik ben ook blij dat jij er geen problemen mee hebt, das alleen maar mooi toch! Alleen zeggen ze cijfers gewoon anders, die zijn meer negatief als positief. Net als met een Fiat Stilo, Peugeot 207 (wat overigens echt verschrikkelijke dingen zijn) en de Ford Escort. De Ford Mondeo is daarentegen wél een hele goede auto.
     
  11. Femmetje

    Femmetje Bekend lid

    24 mrt 2008
    815
    0
    0
    Je moet zelf je keuze maken maar ik zou je een renault scenic (evenals de renault laguna afraden.
    Ik heb nog nooit zoveel problemen, storingen en gezeik met auto's gehad. Rekeningen van door de 4duizenden euros terwijl de problemen nog niet opgelost waren. Ik snap best dat er ook goede renaults rondrijden en je ook met andere merken gezeik kan hebben, maar echt Renault staat erom bekend. Zie het in mn omgeving ook heel vaak en als zelfs de renault dealers waar wij allemaal geweest zijn het al zeggen........ (gaat wel om bepaalde bouwjaren hoor moet ik erbij zeggen) Op zich zijn het prachtige auto's en je hebt veel voor weinig (dus veel luxe opties terwijl ze relatief niet zo duur zijn) maar echt ik zou er 3 x over nadenken. Je kan ook eens wat forums hierover lezen, een hoop mensen willen ze nog niet eens cadeau krijgen die renaults. Maar het is en blijft jullie keuze en ik hoop dat jullie er wel geluk mee hebben natuurlijk.
    Wij zijn er nu gelukkig vanaf, wat ons heel veel moeite heeft gekost omdat hij dus nog steeds vol storingen zat, die zelfs renault nederland niet kan oplossen! Hierover loopt nog een zaak over de rekeningen (1 rekening van 1600 euro en 1 van 2200 euro) en ik ben nog nooit zo opgelucht geweest dat ik eindelijk van die rot auto af ben.
     
  12. Sann

    Sann VIP lid

    27 jan 2007
    16.307
    1
    38
    Brabant
    hmm, lees hier toch ook wel erg veel vreselijk negatieve dingen. Ik zie dus toch maar van de scenic af. Jammer wel, die grand scenic was zo heerlijk groot .
    Terug naar af dus maar weer en bedenken wat het moet gaan worden. Misschied dan toch een opel zafira of toyota corolla verso.
     
  13. Femmetje

    Femmetje Bekend lid

    24 mrt 2008
    815
    0
    0
    Hoi Sann ook daarom waren wij overstag gegaan. Ze zijn lekker ruim, heel mooi (vinden wij dan) en Renault rijdt gewoon heerlijk! Echt als je erin zit, superwagen. Hij zit heerlijk en comfortabel!
    Maar ja, als hij 9 van de 10 x niet start en als je 120 op de snelweg rijdt en hij er ineens mee stopt met een kind van 2 jaar achterin, dan kan hij nog zo heerlijk rijden maar absoluut niet veilig bij ons viel hij gewoon heel vaak uit onder het rijden. Dus echt waar, nooit meer!
     
  14. Jee

    Jee Bekend lid

    17 aug 2006
    666
    0
    0
    Ik denk dat ieder merk wel zijn problemen heeft.Maar franse auto's het meest.Als je echt op safe wil gaan,dan moet je een japanner nemen.Maar goed,voorals nog,wij hebben geen enkele klacht over onze Renault Scènic.
     
  15. Sann

    Sann VIP lid

    27 jan 2007
    16.307
    1
    38
    Brabant
    ja pech kun je altijd hebben. Toen wij onze ford nog maar kort hadden kwamen we ook met panne langs de snelweg te staan. Uiteindelijk bleek er 1 kleine kortsluiting een soort dominoeffect gehad te hebben. Door die kortsluiting draaide een ven niet en liep dus onze aircopomp vast en ging de waterpomp kapot en nog iets. Schade van 2300 euro. Maar datg kan met elke auto, verder doet ie het prima.
     
  16. Cellie

    Cellie Fanatiek lid

    23 apr 2006
    2.928
    0
    0
    Wij hebben de Grand Scenic 3 jaar gehad (nieuw), ik vond het een prima auto hoor.

    Hij heeft wel een aantal keren wat kuren gehad idd, maar een rotauto, nee hoor.

    Nu hebben we een VW Touran. De kinderen vinden dit nu al een veel fijnere auto, de zitplaatsen voor de kinderen zijn een stuk ruimer.
    Ik moet nog een beetje wennen, maar vooralsnog ook erg tevreden.
     
  17. Femmetje

    Femmetje Bekend lid

    24 mrt 2008
    815
    0
    0
    Zoals ik ook al zei, met elke auto kun je wat hebben. Maar lees eerst eens goed op de fora op internet, er zijn zoveel klachten over de Renaults. En als ze het zelfs bij de dealers ook zeggen, dat is ook niet voor niks hoor.
    Mij hoor je ook niet zeggen dat ze allemaal zo zijn, tuurlijk niet. Maar mijn ervaringen ermee (en ook van anderen die ik ken) zijn behoorlijk negatief.
    En verder is het ieder zijn eigen keuze.
     
  18. joepies

    joepies Bekend lid

    9 okt 2007
    579
    0
    0
    wij hebben ze allebei gehad en heel veel problemen met de scenic gehad, maar allemaal garantie, met de espace nooit iets gehad en is een geweldige wagen!

    Een paar jaar geleden had renault veel problemen, maar inmiddels niet meer.Dus een nieuwe is geen probleem, met tweedehands moet je uitkijken.

    Maar onze nieuwe auto wordt een espace, zeker weten!
     
  19. joepies

    joepies Bekend lid

    9 okt 2007
    579
    0
    0
    Sorry, had even verkeerd gelezen dat je ook over de espace dacht:), maar de nieuwe renaults hebben geen problemen meer, iig niet meer dan andere merken, en zijn idd lekker ruim en het is een heerlijke wagen!
     
  20. Sann

    Sann VIP lid

    27 jan 2007
    16.307
    1
    38
    Brabant
    een nieuwe is helaas wat boven budget.
     

Deel Deze Pagina