Februari 2007 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door IkenKleine, 7 feb 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    Als jullie een meeting in de buurt van de JGB plannen zijn wij ook van de partij!
     
  2. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    @Lisette: ben erg benieuwd naar jullie bos. Foto's?
    Arme Sofie. Hopelijk knapt ze op van een goede nacht.

    @runner: beetje doorlezen hoor. Kom op! Vandaag idd weer een normaal ritme. Middagslaapje iets later dan anders maar Jarissa heeft een hele rustige avond. Gewoon op bed en meteen slapen. Heerlijk.

    Yinthe dus duidelijk niet. Om 7 uur kreeg ze toch opeens last van krampjes. Ik ben een uur met haar bezig geweest. Steeds rustig en dan weer last. Om half 9 was ze heerlijk in slaap en ben ik ook op bed gegaan. (Ja, het leven is spannend als kersverse mama, zaterdagavond vroeg op bed!). Om iets voor 11 uur kwam Ron me wakker maken. Yinthe was hysterisch en hij kreeg haar met geen mogelijkheid stil! Het leven is niet eerlijk want ik heb haar overgenomen en ze was stil! Gewoon geen kik meer gegeven! Na een half uurtje is ze heerlijk rustig in slaap gevallen. Ron natuurlijk zwaar gefrustreerd. Maar ja, mama's hebben nu eenmaal een voorsprong van 9 maanden.

    De babykamer zit nu 1 keer in de saus. Morgen voor de 2e keer en hoeklatjes rondom de kozijnen. Maandag plinten kopen en die erin. Het begint nu echt op te schieten!
     
  3. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    Hoe frustrerend kan het leven zijn! Yinthe slaapt al vanaf 11 uur. Jarissa begon om half 1 te huilen en was eindelijk om half 3 weer in slaap. Niet denken dat ik nu nog kan slapen! Pffff, zul je zien: ga ik straks nog een poging wagen, slaap ik net, komt Yinthe voor de fles. Soms is het leven van een mama niet leuk!

    Wel geweldig: Yinthe begint dus nu al door te slapen! YES!
     
  4. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    Pendrag, dat zijn pas gebroken nachten!
    Hopelijk kun je vandaag nog ergens een plekje vinden om bij te tanken.

    Ik werd vanmorgen wakker van Ruben z'n gebrabbel.
    Wilde me nog 1 keertje omdraaien,
    totdat ik zag dat het 09.20 was. :oops:
     
  5. Bab28

    Bab28 Fanatiek lid

    5 sep 2006
    1.120
    0
    36
    Secretaresse
    Maas en Waal
    @Runner: Wat een geluk zeg! Heerlijk zo`n mannetje die uitslaapt! Luuk was vanmorgen ook schappelijk....half 8! Geen klagen. Alleen lag ik pas na 1 uur in bed dus was een kort dagje.

    @Pendrag: Het leven is inderdaad niet eerlijk! Arme jij...eindelijk eens lekker vroeg slapen en dan nog gestoord worden. Ik ben rustig aan het rondkijken en als ik iets interessants tegen kom ga ik kijken. Nu de verbouwing er aan komt en wij niet naar schoonouders gaan moet ik wel meer savonds thuis zijn omdat vriendlief dan in het nieuwe huis is. Verbouwing duurt zo`n 5 maanden schat ik...Heb wel een geweldig veulen gezien! Een Uphill x waterman...bijzondere combi, wel heel goed veulen!

    @Daphne: Hoe is het met je?

    @Lisette: Arme Sofie...Gaat het alweer wat beter?

    Hier ook een mannetje wat niet in zijn hum is. Is verdrietig kijkt spierwit en wil wel slapen maar t lukt niet. Denk een virusje....
     
  6. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    Bab, ik geloof niet dat Ruben ook zo laat wakker was. ;)
    Kan zich gelukkig wel vermaken zo alleen in zijn bed, hahaha
     
  7. Wenniepenny

    Wenniepenny Fanatiek lid

    22 jul 2005
    3.329
    0
    0
    Sorry, lang niets laten horen. Het gaat allemaal prima hier, wel druk. Soms te druk, en dan word ik teruggefloten door mijn lijf. Ik heb al een paar keer een aanval van misselijkheid, trillerigheid, hartkloppingen, warmte/zweet uitbreken gehad en die resulteerden altijd in een spurt naar de wc-pot. Volgens mij een signaal dat ik het soms toch rustiger aan moet doen.
    30 september hebben we de 20-weken echo, ben benieuwd.

    Daan gaat weer hard de laatste week. Hij heeft nu ontdekt dat hij ook los kan staan, dus dat moet voortdurend worden geoefend. En hij deed zowaar een paar stapjes van de blokkenkar naar de bank deze week, dus wie weet komt het los lopen er nu ook wel aan. Ondertussen babbelt hij dat het een lieve lust is. Stand op het consultatiebureau afgelopen dinsdag: 11,3 kg en 81,5 cm.

    En we hebben sinds deze week eindelijk een afwasmachine, wat een luxe zeg!
    Nog bijna voor niets ook, een kennis van mijn schoonouders had hem over. We hoefden alleen een nieuwe kraan en koppelstuk te kopen.

    @Lisette28: Trek je het nog een beetje, de laatste loodjes?
    Leuke foto's heb je op de site van Sofie gezet, wat een ondeugende dame. Jij staat er ook mooi op met je zwangere buik. Uitstekende timing dat Sofie nu los loopt. Is ze alweer een beetje opgeknapt?

    @Pendrag: Fijn dat Jarissa zo leuk reageert op haar zusje! En fijn dat Yinthe nu beter drinkt én poept. En dat ze al een beetje doorslaapt, heerlijk!

    @Bab28: Hebben jullie al een woonoplossing gevonden?
    En hoe is het nu met Luuk? Vervelend dat hij zich niet zo lekker voelt. Succes bij de revalidatiearts!

    @daphne78: Sterkte met de sollicitatieperikelen en met het kdv-gezeur!

    @Cellie: Fijn dat jullie een leuke vakantie hebben gehad! Succes met de eerste werkdagen, zal idd wel weer wennen zijn na zo'n lange tijd thuis.
    Wij hebben de box vorige week opgeruimd en een paar kisten neergezet voor zijn speelgoed, zodat hij dat nu zelf kan pakken (lag daarvoor allemaal in de box en moest telkens door ons aangegeven worden). Daan was helemaal ontdaan toen we de box opruimden, ook al zat hij er eigenlijk nooit meer in. Maar het went snel, vooral de extra ruimte om te oefenen met de loopkar waardeert hij erg.

    @runner: Die reus van jullie groeit ook maar door zeg! Fijn dat je ook weer meekletst.

    @fredje8: Leuk om weer wat van je te horen, en al 30 weken zwanger: gefeliciteerd! Gaat het goed met jullie? Fijn dat je (eindelijk) wat minder moe bent, kan me voorstellen dat er niet veel tijd en energie meer overblijft als je telkens zo moe bent.

    @Lente: Hopelijk gaat jullie vakantie in het hotel van jullie keuze door!


    Groetjes, Wendy
     
  8. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    @Wenniepenny: meid, al weer op naar de 20-weken echo. Het gaat echt hard! Een enorm cliché maar niet minder waar.

    @Bab: ik ben wel erg weg van Uphill. En Waterman als in de tuigpaardhengst? Of is er tegenwoordig ook een rphengst die zo heet? Heb zelf een combi dressuur/tp gehad: Olivi x Renovo. Prachtpaard met een enorm achterbeengebruik. Maar een echte draak. Zowel van vaders als van moederskant de slechte karaktergenen geerfd. Slecht karakter hoef je bij Uphill niet bang voor te zijn in ieder geval.

    Zo, ik kom ook net mn bed uitgerold. Was na half 5 op bed gegaan en ja hoor, om kwart voor 6 kwam Yinthe. Op zich erg keurig natuurlijk, van 10 uur tot bijna 6 uur! En dat nog voor ze 4 weken oud is. Maar ja, daarna ging ze gelukkig ook fijn slapen. Toen ze wakker werd (geen idee hoe laat) is Ron eruit gegaan. En hij heeft mij lekker laten slapen tot nu. Heerlijk hoor, even bijtanken. Ron is nu kamertje voor de laatste keer aan het sauzen!
     
  9. Bab28

    Bab28 Fanatiek lid

    5 sep 2006
    1.120
    0
    36
    Secretaresse
    Maas en Waal
    @Pendrag: fijn dat de babykamer opschiet! Hoe staat het met de rest van de verbouwing? Ik bedoel idd Waterman als tp hengst. Uphill is een geweldig paard met fantastisch karakter. Verwachting is alleen dat veulen klein blijft (1.60) en dat is voor mij toch echt te klein. Ben zelf 1.80 m. Ga even neuzen hoe die stam fokt qua maat. Vriendin van mij heeft Amsterdam x Modern (dacht ik) en dat is een heel knap en fijn paard. Maar combi is niet altijd ideaal. Ik zoek in een paard wel werklust en vaak hebben tuigers dat wel.

    @Wendy: Jee, wat gaat de tijd snel! Jij ook alweer bijna 20 weken! Willen jullie weten wat het is of blijft dat een verrassing? We gaan, zoals het er naar uitziet, toch in het nieuwe app. van mijn zwager wonen. Alleen ben ik dan niet zo mobiel om te helpen in de verhuizing. Hopelijk loopt Luuk tegen die tijd! Fijn dat Daan ook hard op weg is om te gaan lopen. Wel makkelijk nu je weer een dikke buik gaat krijgen! Wel rustig aan doen he? Je lijf protesteerd vanzelf als het niet gaat;)

    Vriendlief vertelde net doodleuk (hij is gisteren alleen met Luuk geweest) dat Luuk gisteren een heel vies oortje had....Ja, nu snap ik waarom hij niet lekker is, verhoging heeft en spierwit kijkt! Maar wel fijn dat de buisjes hun werk doen anders was hij nu vast weer doodziek geweest.
     
  10. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    @Bab: ik weet niet of de merrie bij Gert Willem zelf is geïnsemineerd. Anders kun je hem altijd even bellen over de merrie. Als je hem de groetjes doet van mij wil ie dat vast wel vertellen aan je!
     
  11. Bab28

    Bab28 Fanatiek lid

    5 sep 2006
    1.120
    0
    36
    Secretaresse
    Maas en Waal
    @Pendrag: Dank je wel voor de tip. Kreeg net een mail dat het veulen reeds verkocht is....Jammer!
     
  12. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Bab,
    Het gaat hier redelijk met mij. Soms lijk ik wel manisch depressief, de ene dag voel ik me geweldige kan ik echt alles aan, en de volgende dag voel ik me echt een zielig ellendig hoopje mens. Gelukkig overheersen de positieve dagen wel :D

    Afgelopen vrijdag naar een uitzendbureau op gesprek geweest voor een functie in Arnhem, ze willen me morgen voorstellen en proberen voor dinsdag een gesprek te regelen. Hoop dat ik daar wel naar toe mag... lijkt me best wel leuke functie.

    En Wendy, schiet idd wel op die 20 weken echo, en linda die ook al zo opschiet met haar zwangerschap. Soms vliegt de tijd echt.
    Ook als ik naar Fay kijk, is al lekker wijs. En ze groeit zo hard!

    Ik ga trouwens op 30 september voor 5 dagen (4 nachten) naar Boekarest. NEC mag daar voetballen en wij gaan kijken en dan ook maar een beetje genieten van de omgeving.
     
  13. fredje8

    fredje8 Fanatiek lid

    31 okt 2005
    1.083
    0
    0
    Hey!

    Hier is Rik ook niet helemaal in zijn hum, ik denk dat zijn laatste kiezen door komen, zijn billen zijn weer helemaal door, en dat was bij al zijn andere tanden ook die doorkwamen. Sneu hoor. Slaapt wat slechter (s'nachts gelukkig wel goed,, maar veel eerder wakker).

    @pendrag, man man wat een gebroken nachten, dat is iets waar ik dus echt weer aan zal moeten 'wennen" als je je daar tenminste aan kunt wennen.

    @ daphne, succes morgen als je jop gesprek zou mogen, duimen dat je hem hebt de baan. En ff lekker op vakantie is ook heerlijk, gaan de kids mee?

    @bab hoe is het met luuk, is hij al weer wat beter? Goed dat zijn buisjes zijn werk goed doen.

    @wendy hihih ik had ook ff niets van me laten horen (wel een stukkie langer dan jou) Wij hebben ook een james (althans zo noemen we onze vaatwasmachine) een vooruitgang he. Nu is het zelfs zo erg dat als we op vakantie gaan, ik alleen mee wil als we een vaatwasmachine hebben, of nog luxer op hotel. Ja, afwassen ehb ik een grote hekel aan.

    x linnie
     
  14. Bab28

    Bab28 Fanatiek lid

    5 sep 2006
    1.120
    0
    36
    Secretaresse
    Maas en Waal
    Hoi,

    @Fredje: Luuk gaat wel wat beter. Althans vandaag geen janky panky-dag (zo noemen we hem...en hij noemt zichzelf dan ook al bijna zo;). Hij was bij mijn schoonmoeder. Zij heeft hem helemaal vol gestopt met eten en ook met avondeten heeft hij lekker gegeten, gevolg: Toen ik thuis kwam spuugde hij alles uit! Of het nu door zijn verhoging (heeft ie nog steeds) komt of door al het eten wat zij gegeven heeft....

    @Daphne: Jee, meid! Dat klinkt niet zo lekker. Kan ook een hormonale kwestie zijn natuurlijk....Misschien dat je jouw huisarts eens om raad kan vragen! Succes met je sollicitatie! Wat voor soort bedrijf is het?

    @Pendrag: Heb inmiddels wel wat andere veulens op het oog. Denk toch dat ik misschien maar een veulen ga kopen. Kan vanaf volgend jaar lekker bij huis lopen. Heb paar knappe hengsten gezien;) En anders toch maar weer een 3 jr ofzo...

    Ben momenteel echt een beetje "leo". Pfff kan wel boos worden op mezelf. Vorige week stond ik op de slaapkamer te strijken. Toen de tel. ging wilde ik die snel pakken, gevolg enorme blauwe plek toen ik tegen het bed aan liep! Vanmorgen wilde ik op kantoor even de post halen. Dacht dat het hek verder open stond en liep er vol tegen aan. Hoezo LOMP? Haha, nu echt een megabult en blauwe plek op zelfde been. Zie er lekker uit;)
     
  15. Wenniepenny

    Wenniepenny Fanatiek lid

    22 jul 2005
    3.329
    0
    0
    @Pendrag: Ik vind mijn zwangerschap inderdaad hard gaan. Dat zul jij ook wel ervaren hebben, dat je met zo'n kleine dreumes in huis maar weinig tijd hebt om erbij stil te staan. Misschien maar goed ook.

    @Bab28: Fijn hoor, toch een eigen plekje tijdens de verhuizing. Zielig dat Luuk zo moest overgeven vandaag.
    Wel een beetje zuinig op jezelf zijn, he?

    @daphne78: *geeft Daphne een dikke knuf* Vervelend die wisselende stemmingen, maar gelukkig dat de positieve dagen overheersen. Heb je morgen nou een gesprek? In dat geval: duimduimduim! :thumup:
    Leuk vooruitzicht, even een paar dagen weg. Gaan de meisjes mee of besteden jullie ze uit?

    @fredje8: Hier een mannetje dat volgens mij een paar hoektanden gaat krijgen zeer binnenkort. Had vandaag op het kdv maar liefst drie keer een 'ontplofte' luier. En hij wilde niet echt veel eten vanavond.
    Hahaha herkenbaar hoor, jullie 'vakantiecriterium'. Wij zoeken tegenwoordig ook altijd naar huisjes waar een vaatwasser in zit. Want niet hoeven afwassen, dat hoort ook bij vakantie. Dus thuis elke dag een vakantiegevoel dankzij de vaatwasser :D

    Groetjes, Wendy
     
  16. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    Waar gebeurd:

    Zo sta je klaar in je badjas om met je kersverse baby te gaan douchen om de krampjes wat te verlichten. Gaat de deurbel. WTF is dat nu weer? De buurman met een andere buurvrouw. Weet jij ook waar je pony is? is de vraag. Nou ja, als je het zo vraagt zal ie wel niet meer in het weiland staan. Idd, pony was onderweg naar het volgende dorp! Daar sta je dan, geen kleren, Ron aan het werk, Jarissa op bed en Yinthe aan het huilen! Ik heb me snel aangekleed en touwen gezocht, de buurvrouw (die ik niet herkende en waar ik me dus al voor de 3e keer aan heb voorgesteld) wilde wel oppassen. Gelukkig heeft ze gekraamd dus ook nog een beetje verstand van baby's. Ik met de buurman op ponyjacht. Halverwege het dorp kwamen we hem al tegen. Hij liep in volle vaart over de weg en wilde natuurlijk niet stoppen. Helaas sloeg hij 1 oprit te vroeg af en is hij dus eerst uitgebreid door de tuin van de voorburen gedenderd. Toen toch de goede oprit op. Maar ja, ook daar laat je je natuurlijk niet zomaar vangen! Nee, je zorgt ervoor dat je ook bij die buren het hele erf even goed verkent. Zodat je baasje bijna haar nek breek in een diepe kuil en de buurman vol op zn plaat gaat omdat ie struikelt over een stoeltje dat de buurvrouw gebruikt om de wasmand op te zetten als ze de was buiten ophangt.
    Uiteindelijk hebben we hem maar het land van de buurman ingejaagd. Daar staat ie zich nu helemaal klem te vreten! Morgenochtend ga ik dus eerst palen regelen en de omheining goed maken.
    Buurvrouw heeft wel Yinthe heerlijk in bad gedaan.

    Dus runner: de lunch morgen gaat zeker goed komen maar spectaculair wordt ie niet! Ik heb wel heel veel eieren in huis!

    @Daphne: knuffel voor jou meid. En heel veel succes met je sollicitatie (gaat het door?).

    @Bab: jakkes, spugen. Ik ga zelf ook bijna altijd over mn nek dan.

    @Wenniepenny: liever op het KDV dan thuis of niet, die ontplofte luiers!
    Ja, zwangerschap was voorbij voor ik er erg in had. Moest af en toe echt bewust even stilstaan bij mn 2e zwangerschap.

    @fredje: gebroken nachten zijn vervelend maar gelukkig kan ik overdag redelijk vaak nog even bijslapen. Dus prima vol te houden over het algemeen.
     
  17. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    De meiden gaan een paar dagen bij oma slapen dus die mogen niet mee naar Boekarest :D

    En heb vandaag het uitzendbureau gebeld, en nu blijkt zij morgen een gesprek te hebben met die man, en dan hoor ik er dus morgen wat van. Was bij hun dus verwarring. Maar ook zij was wel enthousiast.

    Bab, nee ik heb er geen contact over gehad met de huisarts. Maar ik moet mezelf wel een beetje in de gaten houden, weet gelukkig meestal wel waarom ik in een dip beland.
     
  18. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    Hoezo? Had je je paard willen slachten dan? :confused:
    Wel beter dat de buuf de kleintjes heeft op willen vangen.
    Verhaaltje is wel leuk gescheven. :)
    Slim paard! ;)

    Daph, klinkt niet fijn meid.
    Dikke knuf vanaf deze kant.
    Hopelijk zit je nel weer beter in je vel.
    Wel lekker zo een paar daagjes samen zonder de meiden. ;)

    Wendy, het lopen zit er nu echt aan te komen he?! :)
    Mooie cb update.
    Je gaat idd al lekker hard met je zwangerschap. :D
    Hihihi, jij zult nog een hoop lol beleven met de vaatwasser. ;)

    Bab, gelukkig is het geen zomer meer en hoef je je benen niet te laten zien, hahahaha.

    Fredje, hoeveel tanden en kiezen heeft Rik nu al?
    Wij zitten ook een beetje te twijfelen bij Ruben, hij kwijlt wel enorm.
    Maar er is ons gezegt dat het volgende rijtje pas na het 2e jaar komt....

    Van de week Ruben bij mijn zusje gebracht toen we allebei moetsten werken.
    Had ze geen brood in huis dus heeft ze hem een eierkoek gegeven...
    Maar dat was ook alles op de hele dag wat ie gegeten had. :(
    In de auto zag ie zijn banaan in de tas dus heb ik die maar gegeven, thuis snel een potje gepakt voor hem die in 3 min. leeg was.
    En hij heeft ook nog krieltjes van ons meegegeten.
    Hoezo honger?!
     
  19. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    Poeh he, zo'n stevige kerel kan ook niet op een eierkoek leven!
    Je brengt me wel op een idee met dat slachten! Dan hoef ik hem in ieder geval niet meer te vangen. Maar ik denk dat ie ontsnapt is omdat ik gisteren gedreigd heb hem in de worst te stoppen. Hij heeft nl. Jarissa in haar wijsvinger gebeten!

    @Daphne: spannend meid! Fingers crossed.
     
  20. Bab28

    Bab28 Fanatiek lid

    5 sep 2006
    1.120
    0
    36
    Secretaresse
    Maas en Waal
    @Pendrag: Jee, wat een verhaal weer zeg! Haha, lekker he die eigenwijze ponies! Zit er toevallig shetlander bloed in? Wij hebben er ook 2 lopen, genaamd Teun en Willem. Willempje is echt een draakje. Minimaat met minioortjes en mega voorpluk...maar zo stronteigenwijs. Terwijl hij gecastreerd werd heeft hij nog het mesje uit de handen van de veearts weten te slaan, gevolg: duim lag er half af! Heb me rot gelachen. Wel sneu voor die man maar wel enorm karakter van onze pony. Succes met het maken van een goede omheining met flinke stroom erop;)

    @Daphne: Fijn dat de meisjes gaan logeren. Zal je goed doen om er even tussenuit te gaan!

    @Runner: Arme Ruben! Hij zal idd wel honger gehad hebben. Sommige mensen snappen het niet zo goed geloof ik;) Ben echt enorm mooi blauw gekleurd....maar goed dat ik niet meer op mannenjacht hoef;)

    Hier lekker een paar daagjes vrij, hoef vrijdag pas weer te werken. Net de makelaar op visite gehad voor taxatie ivm hypotheek nieuwe bewoners. Luuk ligt alweer op bed! Is 2 dagen pas na de middag naar bed gegaan maar trekt dat echt niet. Was doodmoe. Ons mannetje slaapt liever smorgens 3 uur. Nou ja, ook een fijn ritme. Hij is nog niet fit hoor. Vanmorgen alweer jammeren en flinke verhoging. Zal wel iets dwars zitten denk ik!
    Straks even de stad in...altijd leuk;)
     

Deel Deze Pagina