Ik wil vanavond hele kip in de oven zetten maar hoe lang moet dat dan in de oven blijven tot het goed gaar is?
hmmmm Ik ben pas om kwart over 7 thuis en mijn mag om 20:20 eten (ivm met ramadan) maar ws haal ik het dan niet. Mischien dan gewoon extra eten maken zodat hij langzaam kan beginnen en later de kip Bedankt Caruli
Gaat het in een braadzak iets sneller (of is dit een domme vraag nu ) En kan ik bij de ah losse braadzakken halen
Volgens mij verkopen ze bij AH kant-en-klare kip met braadzak en al... dus die kan je zo in de oven schuiven, is ook al gekruid. Anders kun je losse braadzakken vinden bij de pedaalemmerzakken. Eet smakelijk!
haha die kip die ik gisteren had was idd van de appie hein met zak en kruiden en hij was echt super lekker en sappig
Je kan de kip ook eerst koken in wat bouillon met wat groenten 20 minuutjes en daarna bruinbakken circa 30 minuten
En kant en klare kip kan ze niet kopen want dat is niet halal en zo te lezen doet haar man aan ramadan, dus dat eet hij ws ook halal vlees en kip.
idd ilja je was me voor hihi de kant en klare kip koop ik niet omdat die niet halal is. Ja er is wel een halal afdeling maar dat vertoruw ik ook niet echt. Haal gewoon die braadzakken
Ik heb laatst een goed gesprek gehad met de manager van een hele grote Appie en hij heeft mij ervan weten te overtuigen dat WAT zij als Halal verkopen (dus die speciale vestigingen in de grotere winkels) ook echt halal is. Ik vind dat ook altijd een beetje moeilijk, maar ja....dan kan je niks en niemand meer geloven.
wat ik altijd doe is de kip koken met bollion en wat sambal, dan wat extrakruiden en olie smeren en dan in de oven...meestal in een uurtje is hij dan klaar
Ilja: bij de ah bij ons ook zo een grote xl ws werkt een marokaanse vriendin en die beweert ook dat het halal is vlees etc durf ik er niet te kopen maar kip mischien wel een keer als ik nogmaal shoor dat het Halal is Normaal let ik nooit op de tijd zie het gewoon maar ja nu is het zo omdat ik om kwart over 7 pas thuis ben en de iftar (verbreken van vasten 20:20 is of ik het wel haal hihi. Maar anders maak ik er nog eten met bonen bij.
Hoi ik smeer de kip altijd eerst in met kruiden, vervolgens in een ovenschaal op een omgekeerd schoteltje met een laagje water onderin. Dus de kip ligt dan niet in het water, want ligt iets hoger door het schoteltje. Oven op 190 graden voorverwarmen Aluminium folie losjes over de kip heen leggen... 50 min met folie en daarna 10 min zonder folie dus in totaal 60 min knapperige buitenkant, lekkere malse binnenkant. Zo heb ik het van mijn moeder geleerd en is nog nooit misgegaan
Ja de lekkerste kip krijg je door hem 3 uur op 80 graden te garen, maar daar heb je denk ik de tijd niet voor, dan een uurtje op 220.
Heb hem gisteren rond kwart over 7 in de oven op 225 graden gezet en om 20:20 eruit gehaald want de buitenkant was lekker knapperig en goed goud bruin geworden maar toen mijn man een stukje kip snee zagen we gewoon nog bloed gelijk weer in de oven gezet dan maar voor vandaag mijn man heeft gisteren dus de groente die ik er bij deed aardappels etc met rijst gegeten en nog iets had ik gemaakt maar weet niet hoe dat in het nl heet heb dus lekker mijn eten voor de iftar vanavond klaar
tip: prik een paar citroenen helemaal lek met een satéprikkertje en stop die citroenen in zijn geheel bij die kip naar binnen. dat is echt SUPERRRRLEKKKERRRRR
Hoe groot was die kip dan het hangt natuurlijk ook af van de grootte van de kip een van 700 gram is sneller gaar dan een van 2 kg.
40 minuten in de combi magnetron. Dan is hij perfect. Lekker sappig, maar heel goed gaar. Vlees valt bijna van de botten af.