Wat kan je allemaal doen met een voedingskussen?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Ienie en mini, 18 sep 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ienie en mini

    Ienie en mini Bekend lid

    22 jul 2008
    549
    0
    0
    Hoi!

    Ik heb een tweedehands voedingskussen gekocht en ik hoorde van de verkoopster dat je er nog allemaal andere handige dingen mee kan doen ipv alleen als ondersteuning van de baby bij het voeden.

    Dus ladies, help me out!

    1. Ondersteuning bij het voeden
    2. Je kan je baby erin leggen als je hem tegen elkaar legt
    3. Je kan er zelf mee slapen tijdens je zwangerschap.

    Dat laatste heb ik vannacht geprobeerd, beetje gek zo'n lang ding in je bed erbij :rolleyes: hihi! Kan nog niet echt een goede houding vinden, iemand nog tips hiervoor?
     
  2. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Ik lag er half met mijn buik op en dan de rest tussen mijn benen door (zeg maar). Dan ga ik uit van zijligging.

    Op de bank had ik hem ook vaak bij me liggen.
     
  3. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik heb er zelf nooit mee geslapen, want ik kon nog gewoon prima slapen zonder zo'n kussen. Maar je kan 'm ook gebruiken om op je eigen kussen te leggen, en dan met je hoofd op het middenstuk zeg maar en je armen op de rest en dan kan je handig tv kijken in bed. (Beetje moeilijk uit te leggen, dus ik hoop dat je 't snapt). Mijn vriend jat mijn voedingskussen namelijk altijd daarvoor, dus nu hebben we d'r nog maar een gekocht ;).
     
  4. Ienie en mini

    Ienie en mini Bekend lid

    22 jul 2008
    549
    0
    0
    Haha owja dat is een goed idee. Ga ik niet laten zien aan mijn vriend want dan ben ik hem ook kwijt denk ik!
     
  5. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.026
    2.165
    113
    Wat Linda doet, deed ik ook. Vooral ook handig als je 's nachts last hebt van maagzuur. Maar ik gebruikte hem ook zoals Elmo, dat lag ook heerlijk.
    De eerste nachten lag mijn zoontje er bovenop, tussen ons in in bed.
    Later heb ik hem ook wel eens in de box gelegd in een U-vorm en dan mijn zoontje er tussenin, zodat hij lekker beschut lag.
    En uiteindelijk diende hij nog heel leuk als speelkussen, toen mijn zoontje groot genoeg was om er overheen te klauteren.
    Echt multifunctioneel, zo'n voedingskussen, haha.
     
  6. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    En als je bent uitgevoed ed. dan ombouwen tot poef.
     
  7. Patricia01

    Patricia01 VIP lid

    31 okt 2007
    6.577
    0
    0
    Office Manager/Freelance model
    Zuid Holland
    Gebruikte hem tijdens mijn zwangerschap om mijn knieschrijven te ontlasten aan het einde en dan nog een deel onder mijn buik...heerlijk!

    Nu gebruikt ik hem als steun voor mijn zoontje, soms wil hij moeilijk in slaap komen. Dan leg ik hem op zijn ruggetje, en het middelste deel vd voedingskussen tegen zijn billen en zijn beentjes erover, de zijkanten van de voedingskussen druk ik aan beide kanten tegen zijn zij-tjes aan. Zo heeft hij het idee dat hij in mijn armen lig omdat zijn beentjes wat opgetrokken liggen en hij een steun voel tegen zijn billetjes en zij ;) Kreeg die tip, en werkt erg goed :D
     
  8. binnabinna

    binnabinna VIP lid

    19 dec 2007
    10.027
    1
    0
    kinderopvang
    krommenie
    Als je kindje gaat oefenen met zitten kan je hem achter je kindje leggen zodat als je kleine om valt hij zacht valt.

    en nu heb ik er een poef van gemaakt. en ons meisje vindt dat het aller lekkerst plekje om te slapen
     
  9. loesie22

    loesie22 Fanatiek lid

    29 jul 2007
    3.228
    0
    0
    verstandelijk gehandicapten
    tijdens mijn zwangerschap pakte mijn man hem altijd van me af 's nachts in bed....hij kon er heerlijk op liggen....

    heb er zelf niet veel aan gehad en mee gedaan eigelijk....hij ligt nu ook op zolder....
    vond het een beetje een rotding!
     
  10. dorisn

    dorisn Fanatiek lid

    2 jun 2007
    4.319
    37
    48
    ede
    ik heb hem tijdens mn zwangerschap gebruikt om mee te slapen. ik lag dan op mn zij met een uiteinde van het kussen onder mn buik, dan het middenstuk tussen mn benen en het andere uiteinde tegen mn rug. tijdens mn bevalling had ik hem onder mn kussen liggen zodat ik wat hoger lag. na mn bevalling gebruikte ik hem echt als voedingskussen (nog best ff puzzelen hoe je dan het makkelijkste zit) en nu gebruik ik hem nog als voedingskussen en om alyssa tegenaan te zetten als ze zelf wil zitten.

    multifunctioneel dus.

    liefs doris
     
  11. Ienie en mini

    Ienie en mini Bekend lid

    22 jul 2008
    549
    0
    0
    Eigenlijk echt multi-functioneel he zo'n voedingskussen.
    Toch geen verkeerde aankoop gedaan dus. Sommige mensen zeiden, ja je kan ook gewoon een normaal kussen gebruiken. Hmm ja dat kan maar die zijn niet zo multi-functioneel! Thnks voor de reacties, ik ga er nog heel lang plezier van hebben zo te lezen!
    Nog even 10 weekjes voor mij en dan kan ik het allemaal gaan uitproberen. Nu is die nog even helemaal voor mij alleen ;)
     
  12. Lara1978

    Lara1978 Bekend lid

    14 nov 2007
    614
    0
    0
    Ik vond een groot voedingskussen echt heel erg onhandig tijdens het voeden! Mijn meisje zakte steeds iets naar beneden en ik kreeg haar nooit echt in een goede positie. Heb overwogen om extra kussenvulling te kopen zodat hij wat meer 'body' zou krijgen maar toen zag ik bij de Prénatal een klein voedingskussen en die is ideaal om mee te voeden!
    Het grote voedingskussen ligt nu op zolder.... Misschien ga ik hem straks wel gebruiken als mijn meisje gaat zitten, ik hoop het maar want anders is het toch zonde van het geld ;)
     
  13. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Met bv is trouwens wel het advies om eerst goed aan te leggen en dan het kussen eronder te doen. Zorg dat je kind echt goed ligt ! Anders hangt je kind aan je borst met narigheid als tepelkloven ten gevolge.
     
  14. Jansen

    Jansen Bekend lid

    6 nov 2005
    588
    0
    0
    Ik/wij vonden het de eerste keer al een super aankoop en ik ben er nog steeds erg blij mee. Als je buik dikker wordt is het een heerlijk kussen om mee te slapen en bijvoorbeeld tussen je benen en/of onder je buik te leggen. Heerlijk!

    Onze zoon heeft er daarna dankbaar gebruik van gemaakt en heeft er vaak op liggen uitbuiken.

    Wat mij betreft is zo'n kussen zijn geld in goud waard!
     
  15. wendyp

    wendyp Niet meer actief

    Ik gebruikte hem ook om mee te slapen. Zoals Elmo beschrijft, zo lag ik dus ook. Net na de bevalling gebruikte ik hem snachts om onder mn voeten neer te leggen, had nogal last van rusteloze benen. Overdag lag sasha er af en toe op, tussen ons in. Ik gebruik hem eigenlijk nu niet zoveel meer.

    Vind het wel de aanschaf van de eeuw hihi.
     
  16. Hster

    Hster Actief lid

    14 mei 2007
    481
    0
    0
    Amsterdam
    Ook hier geen spijt van de aanschaf. Inderdaad super handig tijdens de zwangerschap (tussen je benen, onder je buik, in je rug (tegen maagzuur !) Ik kon op het eind met mijn grote buik echt niet meer slapen zonder!

    Dus een tip voor als je in het ziekenhuis mocht komen: kussen meenemen! Hierdoor kon ik daar ook nog lekker slapen en bij de eerste voedingen meteen het kussen als steuntje gebruiken (in het ziekenhuis hebben ze nl. geen voedingskussens).

    Nu gebruik ik hem ook nog heel veel. Je kan er prima twee kindjes tegelijk de fles in geven... echt een uitkomst met een tweeling die regelmatig gelijktijdig honger heeft. En ik gebruik hem zelf vaak nog voor een snel dutje op de bank.
     
  17. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Ik heb het voedingskussen helaas pas na de bevalling gekocht voor het voeden. Maar achteraf had ik 'm ook moeten kopen voor het slapen. Ik gebruik 'm nu niet meer want hij ligt bij een collega die een operatie heeft gehad aan z'n nier. Hij slaapt ermee om de wond te ontzien. Dus hij heeft z'n geld toch nog opgebracht. Het is dus zeker multi-functioneel. en niet aleen voor zwangere vrouwen.
     

Deel Deze Pagina