de kleine ligt in stuit!

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door nietje, 23 sep 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Ik had juist gelezen dat er vaak geen reden is dat een kindje in stuit ligt. In 85% van de gevallen ligt een kindje gewoon zo, waarom niet bekend. De overige 15% van de gevallen is er iets. Dit kan varieren van een te klein bekken, afwijkende vorm van de baarmoeder, heupafwijking of klompvoetje.
    De mijne ligt nog steeds in stuit. iedere dag voel ik hoopvol links schuin boven mijn navel maar steeds weer voel ik haar bolletje daar. Met de twintig weken echo zagen we duidelijk dat ze met haar hoofdje op een ader van mij ligt. Wellicht vindt ze het geluid fijn oid?

    Marline wat vervelend van je kindje. Hebben ze het met de 20 weken echo niet gezien dan? Wel heel mooi dat het je is meegevallen. Het draaien lijkt mij ook geen pretje!

    Ik zie het a.s. vrijdag wel. Ben dan 35 weken zwanger. Over het draaien ben ik nog niet uit. Mijn man vindt dat ik het moet proberen, maar ik wil eerst meer info hebben.
     
  2. BlueGirl

    BlueGirl Actief lid

    21 nov 2005
    227
    0
    0
    Enkhuizen
    Onze kleine meid ligt ook in stuit, ik mag woensdag weer naar de verloskundige en ben dan 33 weken en 4 dagen zwanger, waarschijnlijk zal ze het dan nog wel tot de volgende afspraak afwachten.

    Ik vind het wel erg vervelend aanvoelen, ze duwt echt in mijn ribben en ik blijf maar verschuiven op mijn stoel in de hoop dat ik een lekkerdere positie vindt maar die is er gewoon niet haha. De pijn is constant aanwezig.

    Als ze zelf niet keert dan wil ik haar ook niet laten keren, ik heb er te veel negatieve dingen over gelezen op internet:

    Het is voor jou geen pretje, zeer pijnlijk kan het zijn, ik las ergens dat de hartslag van de baby flink omhoog gaat, dus het is voor de beeb ook niet niks, daarnaast kan je spontaan weeën krijgen, de navelstreng kan om het kindje draaien en de placenta zou kunnen scheuren.

    en toen ik ook nog eens las dat 80% van de gekeerde baby's gewoon weer vrolijk in stuit gaan liggen vond ik de risico's toch wel een beetje te veel! Een stuitbevalling doe ik ook absoluut niet (broer is zo geboren en die kwam maar op het nippertje eruit, was al aan het stikken, en dan hebben mijn andere kids flinke hoofden. ) dus ik wil als ze niet draait gewoon een geplande keizersnee, daar zou ik me toch het prettigste bij voelen.

    Hebben jullie ook zo'n last van je stuitertje?

    Liefs Wendy
     
  3. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Haha ja last van het stuitertje. Maar misschien is dat ook wel als de baby omgekeerd ligt. Dan schopt ie op je ribben. Lijkt me ook niet fijn.
    Mijn baby is een frummelaar hadden we op de echo gezien. Ze vindt het fijn om met haar handen tussen de placenta te wroeten. Aangezien mijn placenta stukje voor, boven en stukje achter ligt kriebelt dat frummelen ook tegen mijn ribben. Pijn doet het niet echt.

    dat wat jij schrijft bluegirl had ik ook gelezen. Bij 40% van de baby's lukt die draaipoging. En als het dan is gelukt draait de baby zich in veel gevallen weer om :cry: . Ik hoorde wel dat zo'n draaipoging goed begeleid wordt. Als de hartslag wijzigt staken ze de poging. Maar idd die navelstreng om het nekje lijkt me zo eng.
    Verder vertelde mijn vk nog van een moxatherapie. www.stuitlig.nl Ik heb het gelezen en vind het zelf nogal vaag.

    Ik heb nu een afspraak voor 35 weken en krijg dan daarna een echo om de ligging definitief te bepalen. Zou dan in week 36 naar het ziekenhuis moeten voor een afspraak met de gyn. Daarna evt draaien.
     
  4. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Oh en is het een meidenkwaal ofzo.dat stuitliggen?
     
  5. BlueGirl

    BlueGirl Actief lid

    21 nov 2005
    227
    0
    0
    Enkhuizen
    hihi zou je haast wel zeggen he, mijn jongens lagen met 30 weken gewoon al goed en keerde zich ook helemaal niet meer.

    Je hebt wel gelijk wat betreft de ligging, als ze goed liggen schoppen ze je haha maar dat is dan geen constante pijn, dat heb ik nu wel.

    Nu voel ik trouwens alleen onderin mijn buik af en toe wat gekriebel, geen echte schoppen ofzo en af en toe gaat er een grote bobbel van de ene naar de andere kant, wat dat dan is weet ik niet haha is het een knie of haar kontje.

    Ik denk dus wel dat ze met haar voetjes onderligt, net als een kleermakerszit, voel jij dat ook zo?

    Liefs Wendy
     
  6. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    De mijne ligt in een onvolkomen stuit. Helemaal opgevouwen als een hamburger zeggen wij hier thuis. Ze ligt met haar rug aan de linkerkant en kijkt dan zo richting rechts. Haar benen liggen dus rechts, maar soms heeft ze die ook bij haar hoofd en frummelt ze met haar handen aan haar voeten. Het zijn hier ook geen echte harde trappen meer. in het begin wel, maar nu is ze inmiddels best groot en het lijkt me ook zo lastig schoppen. Die bewegende bobbels heb ik soms aan de rechterkant van mijn buik maar dat zijn dan haar voeten.
    Haar bips kan ik niet goed voelen (klein beetje). Ze was met 31 weken volgens de gyn al wat ingedaald. Wel voel ik soms een knie als ik aan mijn buik zit.

    Ja en die bol bovenin. De vk dacht eerst dat ze gedraaid was. Wij hadden dagelijks aan dat bolletje gevoel en geaaid enzo.dachten eerst nog zitten we iedere dag liefkozend over haar billen te wrijven.was het dus toch zo bleek uit de echo haar hoofdje.hihi
     
  7. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Een vriendin van mij heeft een zoontje en hij lag ook in stuit, dus nier per se meisjes . :D

    Inderdaad, de kleine kan zelf draaien tot 36 weken. Ik zou hem of haar niet laten draaien door de VK ! Het heeft nogal risico's voor de kleine . hier op het forum is een meid en haar zoontje is, vermoedelijk door de draaiing, in haar buik overleden. Vreselijk . dan maar liever een keizersnede als een "gewone" bevalling niet zou gaan, toch ?

    Groetjes,
    Nikki F
     
  8. BlueGirl

    BlueGirl Actief lid

    21 nov 2005
    227
    0
    0
    Enkhuizen
    haha ik zei laatst nog tegen een vriendin dat ik nu dus de hele tijd dat bolletje loop te aaien in de veronderstelling dat het haar hoofdje is. zou wat zijn als blijkt dat ik al de hele tijd haar kontje aai haha dan moet ze stiekem gedraaid zijn.

    Met bijna 32 weken heb ik een echo gehad om te kijken of mijn placenta was verschoven (lag met de 20 weken echo een beetje voor de uitgang) en toen zag je ook duidelijk dat ze lekker in stuit zit haha.

    soms heb ik het idee dat ze wel probeerd te keren maar dat het haar niet lukt, dan ligt ze overdwars en gaat uiteindelijk weer in stuit liggen. Je zou toch denken dat ik na 3 kids wel de ruimte zou hebben voor haar om te draaien.

    Maar goed, woensdag naar de verloskundige en dan ben ik erg nieuwsgierig naar haar ligging.

    Wendy
     
  9. BlueGirl

    BlueGirl Actief lid

    21 nov 2005
    227
    0
    0
    Enkhuizen
    Nikki F, mijn broer was ook een stuiter haha is ook een jongen hahahaha :p
     
  10. brennied

    brennied Fanatiek lid

    10 feb 2006
    1.925
    0
    36
    Brabant
    Onze kleine heeft ook tot week 36 in stuit gelegen. We moesten vorige week woensdag naar de gynaecoloog toe om te kijken wat we wilden; een ks of een stuitbevalling. Toen ze de echo ging maken lag de kleine mooi met zijn hoofdje beneden. We waren helemaal blij. Dus onze kleine is op het allerlaatste moment gedraaid. Woensdag moet ik naar de vk en maar hopen dat ie is ingedaald en nog steeds goed ligt.

    Zo kan het dus ook! Ik was zelf heel bang voor zowel een stuitbevalling als een keizersnee. Wij zouden de kleine ook niet laten draaien; mijn placenta zit ook tegen de buikwand aan en we hadden er geen goed gevoel bij. Als het in stuit ligt zal dat wel z'n redenen hebben.

    Voor de stuitliggers; veel succes!

    Groetjes Brennie
     
  11. Yentl

    Yentl Fanatiek lid

    30 aug 2006
    2.445
    0
    0
    Culemborg
    Hallo nietje

    Ook ik heb een stuitligger.
    Wij hebben er vorige week donderdag wel voor gekozen om het te proberen te draaien,heb 5 pogingen gehad waarbij het steeds voor de helft lukte en toen weer terug draaide.Helaas is het dus niet gelukt.

    Over het draaien kan ik zeggen dat het op zich niet pijnlijk is maar ook niet prettig, natuurlijk ligt het aan je pijngrens.Heb de dagen erna wel behoorlijke spierpijn gehad.Je wordt wel goed in de gaten gehouden althans hier in het ziekenhuis,ctg,echo's ook tijdens het draaien en daarna heb ik ook nog een half uurtje aan het ctg gelegen.De hartslag van de beeb is vrijwel al de tijd constant gebleven,wel heb ik uit voorzorg een injectie gekregen met een weeen remmend middel.


    Ik hoop dat je er wat aan hebt als je er nog iets van wil weten mag je me altijd een pb sturen

    Groetjes Claudia
     
  12. Ikjethimister

    15 jul 2006
    72
    0
    0
    ons beebje lag vorige week dinsdag ook in stuit toen ws ik dus ruim 28 weeken.\savonds wel allerlei gerommel in mijn buik gehad, en een rare flinke beweging in mijn buik, gedraaid?

    heb geen last van maagzuur gehad en van te voren wel, weet dus niet hoe mijn ukje nu ligt maar ik zie het wel, ik zal het niet laten draaien, dan maar keizersnee
     
  13. nietje

    nietje Actief lid

    14 mrt 2006
    118
    0
    0
    thnx claudia
    ik moet morgen naar de vk hoop da thij zich gedraaid heeft hihi
    maar wat betreft de bevalling enz
    ik wil als he tmogelijk is de kleine laten draaien en als het mag eerst gewoon proberen te bevallen als het niet lukt kunnen ze alsnog ingrijpen toch?
    stel je kiest keizersnee en komt er dan aachter da thet gewoon ook wel was gelukt pf moet er nit aan denken hihi
    het word mijn derde dus wat dat betreft wee tik wat me te wachten staat haha groetjes anita
     
  14. marline1983

    marline1983 VIP lid

    11 jun 2006
    9.402
    1
    0
    hengelo
    je krijgt voor de keizersnede eerst nog een echo om te kijken of het gedraaid is
    k heb t vorige week allemaal meegemaakt en vond het erg meevallen
    draaien is niet prettig voor de kleine en ook nie voor jou geloof me heb er nog een week last van gehad toen ze het geprobeerd hadden erg pijnlijk
    veel succes met je beslissing gr marline
     
  15. kaatje81

    kaatje81 Actief lid

    14 nov 2005
    137
    0
    0
    Groningen
    Nietje ik zou me er echt niet te druk om maken. Bij mij heeft de kleine ook nog heel lang dan weer dwars dan weer in stuit en dan toch weer goed gelegen. Tot een week of 36 kunnen ze nog bewegen en draaien en anders kun je idd proberen of de gyn kan draaien
     
  16. BlueGirl

    BlueGirl Actief lid

    21 nov 2005
    227
    0
    0
    Enkhuizen
    Vanmorgen bij de verloskundige geweest, vanacht hevige pijnen gehad in mijn buik, kon me niet eens omdraaien of opstaan, ik had al gelezen dat als je kindje draait met 33 weken je het zeker zou merken. Nou de verloskundige zei dat ze netjes met haar hoofd naar beneden ligt haha dus misschien is ze vannacht gekeerd!?

    Ik weet het niet maar ze ligt er nu goed voor om thuis te bevallen!

    Liefs Wendy
     
  17. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Wow Wendy wat goed! Heel fijn dat de beeb nu richting uitgang ligt!
    Doe mij zo'n nachtje buikpijn!
     
  18. BlueGirl

    BlueGirl Actief lid

    21 nov 2005
    227
    0
    0
    Enkhuizen
    Haha het was eigenlijk nog wel stom ook, mijn middelste zoon riep om ons dus ik wilde uit bed maar dat deed te veel pijn dus ik maakte mijn man wakker en zei dat Joey riep en dat ik me niet kon omrollen, vervolgens ging hij aan me lopen trekken dus ik reageer boos dat dat zeer doet, hij draait zich om en slaapt zo verder haha dus ik maak hem weer wakker omdat hij naar Joey moest en wéér gaat hij aan me lopen sjorren (ik denk om me te helpen draaien maar dat deed dus vet zeer) dus ik geef hem een mep en roep, dat doet zeer. ga gewoon naar Joey! En toen was meneer gepikeerd en werd hij boos op mij.

    ghehehe die is zo beroerd wakker te krijgen dus ik denk dat hij gewoon niet doorhad wat hij bij mij deed ofzo hahaha.

    Als hij maar wel wakker genoeg is als de bevalling begint hahaha, hij is in staat om met een simpele "o" te reageren als ik ga zeggen dat de baby komt en dan zo door te pitten hahahaha

    Liefs Wendy
     
  19. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Oh haha ik hoop idd dat hij dan wel wakker wordt als de bevalling is begonnen. Maar jee joh dat het dan zo'n pijn deed dat je niet kan omrollen. Had idd net als jij hiervoor al gehoord dat het draaien van een baby in deze periode met grof geweld gaat.niet gek natuurlijk zo'n grote baby in zo'n kleine ruimte.
    Ik ben benieuwd of ik nog met grof geweld te maken ga krijgen.
     

Deel Deze Pagina