Thee met baklavas

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door one of kind, 1 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    ik heb in het programma begrepen dat spelen gewoon kan, waarom zou dat niet kunnen, maar er mee slapen niet...Een knuffel samen in bed slapen
     
  2. kahrin

    kahrin Fanatiek lid

    8 sep 2008
    1.020
    0
    0
    Hai meiden, wat een dag........... ik ben echt oververmoeid zeg :(.
     
  3. Wardi

    Wardi Bekend lid

    6 mei 2008
    830
    0
    0
    Mama : )
    Far far away...
    Kahrin, das nie fijn....hoe komt het?
     
  4. kahrin

    kahrin Fanatiek lid

    8 sep 2008
    1.020
    0
    0
    ik weet het niet....... ik heb gewoon geen energie gekregen :), ben eigenlijk nu al 6,5 maand futloos hihi. Het fulltime werken breekt me gewoon een beetje op.

    Vandaag is het alleen wat extremer dan anders, en dan heb ik vanavond ook nog zwangerschapscursus (wat wel erg leuk is hoor! Maar ik ligt op het moment ook graag op bed).
     
  5. Sakinah

    Sakinah Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.088
    0
    36
    ik ben nu ook wel moe geworden hoor! ik kijk zelfs op tegen het gaan naar de verloskundige! ik ben vandaag wel geweest hoor.. alles was goed (alle lof zei aan Allah).
    t zou alleen wel fijn zijn als ze bij je thuis zouden kunnen komen ;)

    ik maak trouwens ook schilderijen zonder patronen.. t komt gewoon in mijn hoofd :confused:

    ben nu lekker soep aant eten.. k ben trouwens in 2 weken 1.5 kg aangekomen! nu moet ik toegeven dat ik wel vaak dingen eet de niet zo gezond zijn.. maar tis ook zo lekker soms!
    hoop dat het merendeel vocht is ;)
     
  6. Sakinah

    Sakinah Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.088
    0
    36
    nou zeg, wat is het stil hier. ik heb het ook wel een beetje druk gehad hoor..

    heb nu alle babykleren en lakentjes enz. gewassen en gestreken en weer in de kast gedaan. tis nu eigenlijk allemaal wel klaar... :D (Alle lof zei aan Allah) heb ik ook weer een gerust gevoel..

    kga morgen nog schilderijtjes halen bij de xenos (van die doeken om op te schilderen) en dan kan ik die als Allah het wil ook nog maken
    (heb ik ook weer wat te doen ;))

    ik hoop jullie snel weer te spreken als Allah het wil!
     
  7. Dienares

    Dienares Actief lid

    23 jul 2008
    255
    0
    0
    Gegroet allemaal,

    Hieronder kun je lezen hoe het nu eigenlijk zit met speelgoed ed.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Vraag aan onze Edele Shaych Rabie` (hafidhahoellaah) van de zusters in Frankrijk

    Vraag 3: Is het toegestaan om voor onze kinderen speelgoed te kopen die de vorm van een menselijk wezen of van een dier heeft, in het kort, die de vorm heeft van iets wat een ziel bezit?

    Antwoord 3: Ik heb opgemerkt dat bepaalde personen dit gemakkelijk tolereren door dit te vergelijken met het speelgoed van `Aa'ishah (radie Allaahoe `anhaa).

    Maar er is een groot verschil tussen het speelgoed van `Aa'ishah (radie Allaahoe `anhaa) en het speelgoed wat we vinden op de markt in vele landen. Werkelijk, deze laatste hebben een complete en perfecte vorm waarvan alleen spraak ontbreekt, wat betreft het speelgoed in die dagen (in de tijd van `Aa'ishah (radie Allaahoe `anhaa)) zij waren gemaakt van stof en draad en hadden op geen enkele manier de vorm van die van tegenwoordig.
    Dus er is een groot verschil in de analogie tussen het speelgoed van `Aa'isah (radie Allaahoe `anhaa) en die van tegenwoordig.

    Ook is het overgeleverd dat Allaah een intensieve bestraffing en onvermijdelijke vloek heeft beloofd voor degenen die representaties maken van levende schepselen:

    Allaah heeft de moesawwir vervloekt.

    (al-Boechaarie 7/546, nr. 845).

    De Profeet (sal Allaahoe `alayhi wa sellem) heeft gezegd:

    De mensen die de zwaarste straf ontvangen op de Dag der Wederopstanding zullen degenen zijn die proberen om deze afbeeldingen te maken.

    (Overgeleverd door al-Boechaarie en Moslim)

    De Profeet (sal Allaahoe `alayhi wa sellem) werd erg boos toen hij afbeeldingen zag op het gordijn van de deur; hij zei toen dat de mensen die deze afbeeldingen maakten gestraft zouden worden op de Dag der Wederopstanding.

    Hij informeerde ons dat de engelen een huis waarin afbeeldingen worden gevonden niet binnentreden. Dus we moeten ver weg blijven van dit alles en we zouden speelgoed voor hen moeten kopen in de vorm van auto's, vliegtuigen, bomen of iets anders wat niet de afbeelding van menselijke schepselen, noch dieren, representeert.

    Ibn `Abbaas (radie Allaahoe `anhoe) overlevert dat hij werd gevraagd over deze representaties en dat hij ze afkeurde. De vraagsteller werd boos omdat hij de kost verdiende daaraan (het maken van afbeeldingen). Dus Ibn `Abbaas (radie Allaahoe `anhoe) zei tegen hem:

    Als je geen keuze hebt, maak het dan zo dat hun hoofden zijn afgesneden.
    (wat betekent: totdat het alleen nog lijkt op een boomstam)

    Dus wat het beste en veiligste is voor de Moslim die zichzelf echt toeschrijft aan zijn religie, is dat hij weg blijft van datgene wat de toorn van Allaah, Tabaaraka wa Ta`alaa, met zich meebrengt, en wegblijft van de twijfelachtige en dubbelzinnige zaken, en dat hij neemt wat expliciet en duidelijk is, en dat wat geen twijfel brengt in de religie van Allaah, Tabaaraka wa Ta`alaa.

    Van Abi 'Abdillaah An-No'maan ibn Bashier (Radie Allaahoe `anhoe), dat de Profeet (Sal Allaahoe `alaihi wa sellem) zei:

    Wie zich verre houdt van twijfelachtige zaken, heeft zich daarmee weten te zuiveren voor wat zijn religie en zijn eer betreft. Wie zich echter met twijfelachtige zaken bezighoudt, komt in het verboden gebied terecht, net als de herder die zijn kudde vlakbij de weide van iemand anders laat grazen en daardoor grote kans loopt dat ze daarin gaan grazen. Is het niet zo dat elke koning zijn eigen domein heeft en dat (de grenzen van) Allaah's domein de verboden dingen zijn...

    (Overgeleverd door al-Boechaarie en Moslim)

    Sheikh Rabie` (Moge Allaah hem beschermen) Oktober 2000, Djoemaada ath-Thaanie, 1421H.

    (Vertaald naar het Nederlands door Iesaa aboe Yoesoef al-Oeroebie en genomen van www.assalafi.com, die het genomen hebben van www.sounnah.free.fr en vertaald naar het Engels door `Abdoel-Maalik ibn Johnson al-Firensie)
     
  8. Dienares

    Dienares Actief lid

    23 jul 2008
    255
    0
    0
    Toevoeging: velen zullen nu wel denken, maar hoe je dat dan? moeten kinderen dan niet spelen?
    Maar het is zo dat er genoeg speelgoed is voor kinderen wat niet afgeleid is van de schepping, zoals auto's, vliegtuigen enz. en voor meisjes: keukentjes, kassa's enz.
    Verder koop ik voor mijn zoontje liever dingen waarvan hij kan leren zoals vandaag. Ik heb een bak Lego gekocht. Toen hij nog een baby was kocht ik rammelaars enz voor hem waaraan hij kon draaien en met een spiegeltje enz.
    Het is beter om kinderen spelenderwijs te onderwijzen en daar kun je dus speelgoed voor gebruiken. Zoals figuurtjesdoos, waarin je allemaal figuurtjes kunt stoppen, een kind ontwikkelt zich op dat moment motorisch beter en je leert hem de taal door elke keer de naam van het figuurtje te noemen, zoals vierkant, cirkel enz.
    Waarmee mijn zoontje ook speelt is een toetsenbord.
    Het zijn maar een paar ideeen.
     
  9. Sakinah

    Sakinah Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.088
    0
    36
    tnx zuster! :)
     
  10. Sakinah

    Sakinah Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.088
    0
    36
  11. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    stil he.. of is er iets anders?
     
  12. Sakinah

    Sakinah Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.088
    0
    36
    het is inderdaad zo stil! er is niets anders hoor Alle lof zei aan Allah..
    ik zit constant te kijken of iemand al wat heeft gezegd.. soms moet ik helemaal naar beneden scrollen om het topic te bekijken lol.
    maargoed ik denk dat iedereen het druk heeft?

    ik heb het eigenljk helemaal niet zo druk (alle lof zei aan Allah).. ben aant wachten tot mijn baby komt :D

    bij elk pijntje denk ik.. zou het? :rolleyes:

    ben nog wat aant schilderen maar mijn handen zijn zo vol met vocht dat ze constant beginnen te slapen! is niet echt handig als je een schilderij aant maken bent ;)

    jullie verder nog wat meegemaakt?
     
  13. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Ja, Sakinah je kleintje kan nu elk moment komen, als Allah het wilt!

    Dat wachten duurt wel erg lang he ;) . Irem is uiteindelijk met 41+3 dagen geboren, 2 dagen later zou ik ingeleid worden. Vond het destijds ook zooo lang duren, toen ik die 40 weken voorbij ging dacht ik echt dat ze niet meer zou komen haha.

    Als Allah het wilt zul jij nog voor die tijd bevallen van een gezonde moslim of moslima (weet je al wat het word eigenlijk?).

    Hier inderdaad druk laatste tijd, kom bijna nergens aan toe.. Mijn man heeft vandaag middagdienst en dan sta ik s ochtends alweer in de keuken om een maaltijd voor hem te bereiden, heb ik stiekem altijd zo'n hekel aan, heb je net de ontbijtspullen opgeruimd, kun je weer opnieuw beginnen. Nog even en hij gaat gewoon de dagdienst in, dus dat scheelt!

    Kom later vandaag nog weleens kijken!
     
  14. Sakinah

    Sakinah Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.088
    0
    36
    Als Allah het wil :).

    het kan nu inderdaad elk moment komen.. spannend. ik kan haast niet wachten. aan de ene kant is het zo snel gegaan.. maar aan de andere kant duurt het nog zo lang .. (zo voelt het ;))

    ik weet al wat het is.. het is een meisje (alle lof zei aan Allah). maar een jongetje.. meisje.. mij maakte het toch niet uit hoor.. als het maar gezond is (als Allah het wil).

    als Allah het wil zal je man snel dagdiensten gaan draaien. is voor jou ook weer een zorg minder ;)
     
  15. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    :)
     
  16. Wardi

    Wardi Bekend lid

    6 mei 2008
    830
    0
    0
    Mama : )
    Far far away...
    Ja tis stillekes he?

    Ik heb zelf eigenlijk niet veel te melden. De dagen vliegen voorbij als uren (het lijkt met de dag sneller te gaan : S)

    De zwangerschap verloopt nog altijd lekker, God zij dank! Had twee nachten terug wel last van bepaalde krampen, volgens mij oefenweeen of indalingsweeen.

    Probeer elke dag goed te bewegen, een half uur flink wandelen en thuis wat bil- en beenspieroefeningen om het boeltje in vorm te houden : D

    Over 3 weken heb ik weer een afspraak bij de gyn. Krijg ik weer een echo, dus dat is wel leuk.

    Familie en vriendinnen uit NL zijn ook allemaal bezig met voorbereiden, iedereen in de weer met kleertjes en spulletjes, heel erg lief!

    Ik kan (met Allaah's Wil) de kraamkadootjes dus al voor de bevalling uitpakken, das wel apart! Mijn man is momenteel in NL en komt over 4 weekjes met allerlei babyspul en nog wat inboedel deze kant op (met Allaah's Wil). Voor die tijd zorg ik dat hier alles netjes gepoetst is. We gaan zelf in een andere kamer (grotere) zodat de kleine erbij kan, die willen we de eerste maanden bij ons op de kamer hebben.

    Ik moet trouwens nog steeds aan de schilderijtjes beginnen, stel het steeds uit maar van uitstel komt afstel zeggen ze....ik denk dat ik maar gewoon een datum prik om eraan te werken, dan is dat ook weer af!
     
  17. Sakinah

    Sakinah Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.088
    0
    36
    Daar ben ik ook weer :)

    ben nog steeds op mijn kleintje aan het wachten. als Allah het wil zal ze snel komen. voel nog niets hoor.. maar je weet maar nooit.

    wat goed Wardi dat je ook nog oefeningen doet! ik probeer het soms ook maar wordt snel moe.. dus dat komt wel weer na de bevalling als Allah het wil.

    krijgen jullie daar eigenlijk vaak echo's? dat lijkt me ook wel leuk! ik heb er nu 5 gehad.

    leuk dat je de cadeautjes al kan uitpakken.. ! ik heb ook al wel een aantal dingen gehad hoor. als mensen op bezoek komen nemen ze vaak wel wat mee voor de baby :)

    ik hoop dat je man snel thuis komt en dat de reis goed verloopt als Allah het wil

    nou ik ga maar is proberen te slapen.. hoop dat het vandaag wel een beetje lukt
    :rolleyes:
     
  18. talia

    talia Fanatiek lid

    27 nov 2005
    2.561
    0
    0
    kapster
    belgie
    hoi zusters,

    ik ben er een hele tijd niet geweest heb nu even niet zoveel tijd, mijn 2 kereltjes zijn doodziek en heb er echt mijn handen mee vol.
    ze hebben allebei een infectie op de luchtwegen, de een wat zwaarder dan de ander ze zitten allebei aan de aerosol.
    met Elyesa heb ik vrijdag bloed laten trekken we wachten nog op de uitslag.

    zal als ik eens mijn handen leeg heb eens bij lezen.
    als God het wil is alles snel terug ok met mijn mannetjes het is nu al 3 weken zo....
     
  19. Sakinah

    Sakinah Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.088
    0
    36
    jeetje, beterschap zeg! als Allah het wil zal het snel goedkomen. ik zal voor jullie bidden (als Allah het wil) hoe komt het dat ze zo een infectie hebben gekregen? (of is er geen duidelijke rede voor?, misschien domme vraag hoor)

    ik kan me voorstellen dat je hoofd er even niet naar staat.


    ik ben vandaag wezen winkelen met mijn man, was heel gezellig (alle lof zei aan Allah) ben wel moe hoor.. (maar kan nog steeds niet slapen..) ik pieker teveel denk ik
     
  20. Sahara

    Sahara Niet meer actief

    lieve talia,

    ik wil je heel veel sterkte toewensen en sabr(geduld) als allah het wilt komt het goed ik zal ook gebeden voor je kindjes doen als allah het wilt.
    meis als er wat is je weet ons te vinden he.

    Sakina,
    jou wil ik ook veel sterkte toewensen en sabr(geduld) en succes als allah het wilt spannend hoor als allah het wilt zal het niet lang meer duren en dan heb je je kindje in je handen amen.
    voor als het zover is probeer toch ondanks alles te genieten(klinkt misschien raar maar weet dat wat er komen gaat als allah het wilt is toch zo,n bijzonder moment en wonderbaarlijk allah is groot )
    laat het ons wel weten he als allah het wilt.

    hoe zou het toch met onze zuster iman gaan? als allah het wilt goed.
    en wardi hoe gaat het met jou?als allah het wilt goed.

    en hoe gaat het met de andere zusters?

    liefss
     

Deel Deze Pagina