Februari 2007 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door IkenKleine, 7 feb 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. fredje8

    fredje8 Fanatiek lid

    31 okt 2005
    1.083
    0
    0
    Ja, de peuterpuber fase is hier ook in gang.
    Ach als hij zijn zin niet krijgt loop ik weg. Iets wat hij helemaal verschrikkelijk vindt. Maar het werkt wel. Eerst duurde het gillen, boos zijn 5 minuten en nu na een minuut is het over. Ook in de winkel. Als hij iets wil wat hij niet krijgt dan maar huilen en na een minuutje is het over. Wel mooi hoe andere moeders dan reageren: Hebben die van ons ook gedaan, huilen als ze hun niet niet kregen. Ik stoor me er niet aan, sommige kijken wel. Ach gaat vanzelf weer over.

    Trouwens nog helemaal vergeten te vertellen. Rik heeft zijn kamertje af moeten staan voor de kleine spruit straks. En hij heeft nu een nieuwe kamer met groot bed. Jawel we wilden het proberen, want om nu nog een bedje aan te schaffen en over een jaar een groot bed dat leek ons niets. Vanaf nacht 1 is het goed gegaan. Fijn man. Hij komt er ook niet uit, moet wel zeggen dat we een klein hekje (van ikea 7,99) voor zijn slaapgedeelte hebben zitten, maar hij kan er zo overheen als hij wil. Doet hij niet (of nog niet). Nee het gaat hem goed af, ik zelf vond het volgens mij veeeeeeeeeeel spannender dan Rik hahahaha.....

    x linnie
     
  2. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Linnie, ik durfde dat echt niet aan met Sam. Maar begin dat nu langzaam wel aan te durven. Maar ja... ze is al bijna 2 :D

    En ja ook hier een flinke peuterpuber. Maar dan ook een die welleens flink gaat meppen. Ook heel fijn. Verder kan ze ook wel vreselijk lief zijn hoor.
     
  3. Andi

    Andi Fanatiek lid

    30 aug 2008
    2.451
    0
    0
    D'plo
    Haha, gelukkig ben ik niet de enige dan.. :) da's al weer een schrale troost.. ;)

    Wij willen wanneer we gaan verhuizen(binnen nu en een halfjaar) meteen het nieuwe kamertje van Gabriël klaarmaken en een groot bed neerzetten. Die hebben we al gehaald en nu is het alleen nog afwachten op de verhuizing.. Dan maar alles in een keer!
     
  4. Bab28

    Bab28 Fanatiek lid

    5 sep 2006
    1.120
    0
    36
    Secretaresse
    Maas en Waal
    @Pendrag: Heel veel sterkte vandaag! Wat een rotsituatie. Ik hoop zo voor je dat jullie een goede keuze kunnen maken. Kan me voorstellen dat het vertrouwen erg ver weg is gezakt. Nou ja, heel veel sterkte en een dikke knuffel!

    @Lente: Spannend meid! Geniet nog maar lekker van de laatste daagjes vrij samen met je knappe meisje!

    @Fredje: Ook voor jullie weer een spannende tijd en wat wordt Rik al groot dat hij in een groot bed slaapt!

    Hier een lieve peuter tot nog toe. Nog geen straf hoeven geven oid. Wel een keer flink toegesproken maar daar is hij zo van onder de indruk dat meer niet nodig is...Ben benieuwd hoe lang dat duurt. Hij slaapt nog steeds smorgens en smiddags is hij supervrolijk en doen we leuke dingen samen.

    Verder ben ik vanmorgen voor het eerst misselijk geweest. Raar, begon pas na het ontbijt net op moment dat vriendlief weg ging...Pfff, gelukkig niet hoeven spugen en nu gaat het wel weer.
     
  5. Wenniepenny

    Wenniepenny Fanatiek lid

    22 jul 2005
    3.329
    0
    0
    Hoi dames,

    Ik meld me ook weer even hier. Qua klachten gaat het op en af, dus ik probeer zoveel mogelijk rust te pakken. Bij de verloskundige was alles weer in orde vandaag. Ik was wel 6 kilo in 5 weken aangekomen, maar ja ik kan drop, chocola en nog meer lekkere dingen ook maar moeilijk weerstaan momenteel. Eigen schuld dus.

    Zondag was een memorabele dag: Daan kreeg ineens de geest en begon zomaar uit het niets los te lopen. En leuk dat hij het vindt! Zijn wij even blij :D .

    @Bab28: Wat een goed nieuws! Gefeliciteerd! En natuurlijk draaien de duimen hier volop dat het nu goed gaat.
    Wat ongelofelijk shit dat Luuk nu weer zo ziek is, hopelijk kunnen de buisjes eind van deze week wel geplaatst worden.

    @Lisette28: Fijn dat alles goed gaat met jullie! Sofie alweer een beetje opgeknapt?
    Sterkte met je peuterende meisje! Leuk he, dat woordje "nee" :rolleyes: . Het is maar drie letters, maar het kan een ware machtsstrijd ontketenen. Met eten bijvoorbeeld, of met naar bed gaan. En dat je als kleine dreumes niet altijd je zin krijgt, dat dingen soms niet lukken of dat je soms even moet wachten, ja dat is heel erg wennen. En dan kunnen ze soms erg driftig worden. Ik kreeg dit weekend een dvd naar mijn hoofd geslingerd omdat het Daan naar zijn zin niet snel genoeg lukte zijn dvd'tjes terug te leggen naast de dvd-speler.

    @Lente: Op 20 november laten we een 3D/4D-pretecho maken. Ben benieuwd of we "het" dan wel kunnen zien.
    Fijn dat je eruit gekomen bent met je oude werkgever, en veel succes met je nieuwe baan!

    @runner: Fijn dat het met Ruben weer beter gaat!
    Oef, dat is wel even schrikken zo'n hoge reparatierekening voor de auto. En balen dat de inruilwaarde in geen verhouding meer staat tot de kosten die jullie er al aan hebben gehad.
    Wij willen mijn Renault Clio gaan inruilen voor een grotere auto (wrs een Citroën Xsara Picasso), alleen het lijkt wel alsof de duvel ermee speelt: elke keer als we serieus op zoek willen gaan naar een goede occasion, gebeurt er wat. Dan weer een - gelukkig kleine - aanrijding, dan zit er ineens een lelijke kras op mijn motorkap, dan valt er weer een stootstrip af (zomaar?). We mogen hem gewoon niet inruilen, denk ik :confused:

    @Pendrag: Ik lees het al, Jarissa is een ondeugend dametje! Alles om maar aandacht te krijgen. Daan heeft hier ook de knopjes van de televisie, dvd en stereo ontdekt. En dat hij ergens op moet klimmen als hij wil dat mama heel snel naar hem toekomt. En inderdaad, negeren werkt het beste. Maar dat is niet altijd makkelijk, vooral niet als je moedergevoel zegt dat hij zich wel eens zou kunnen bezeren.
    He, wat is dat nou van je vriend? Kan me voorstellen dat je op zo'n problematische situatie niet zit te wachten. Maar zijn timing is wel heel erg slecht. Wat een pummel zeg! Hopelijk helpt een tijdje gescheiden wonen jullie om tot de juiste beslissing te komen. Welke dat ook is. Heel veel sterkte, ik leef met jullie mee! Ging het gesprek bij de psych een beetje?

    @daphne78: Al wat gehoord na je sollicitatiegesprek bij ING? Of van die andere baan in Andelst? En succes met je gesprek donderdag!

    @fredje8: Sterkte met de laatste loodjes!

    @Andi: Welkom!
    Ook bezig voor een tweede kindje, zie ik in je profiel? Je zult zien dat veel februari 2007 mama's ook die wens hebben of zelfs al zwanger of onlangs bevallen zijn van de tweede. Daan is geboren op 12 februari 2007 en krijgt volgend jaar februari versterking. We weten nog niet of het een broertje of zusje wordt, want dat was niet te zien op de 20-weken echo.
    Ook veel sterkte met je peuterende kindje! Je vindt hier en bij het onderdeel Baby & Dreumes vast heel veel herkenning.

    Groetjes, Wendy
     
  6. Bab28

    Bab28 Fanatiek lid

    5 sep 2006
    1.120
    0
    36
    Secretaresse
    Maas en Waal
    @Wendy: Fijn om te lezen dat het goed met je gaat! Neem je rust inderdaad, dat is heel belangrijk. Kan me wel voorstellen dat het niet altijd even makkelijk is met een fanatieke peuter! Wat goed dat hij los kan lopen! Ohoh, drukke tijden breken aan voor jullie! We hopen ook echt dat Luuk vrijdag geholpen wordt. Vandaag niet echt een topdag....maar....

    HIJ HEEFT 3 PASSEN LOS GELOPEN....
    en oh wat was hij onzeker. Daarna alleen nog maar aan de hand willen lopen!
     
  7. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Babette, als ie nu al 3 passen los heeft gelopen... de rest gaat snel volgen!
     
  8. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    Even een snelle update, mn biefstukkie is bijna klaar!

    Het gaat wonderbaarlijk goed. Echt goed natuurlijk niet maar naar omstandigheden wel. Vanochtend was erg zwaar. Tranen met tuiten natuurlijk. Ook Ron had het erg moeilijk. Vanmiddag bij de peut gezeten. Ik weer helemaal in tranen. Begon al toen ik ging zitten. Zegt die miep: je lijkt wat gespannen. Hoezo open deur? Verder nog een paar keer wat opmerkingen die rechtstreeks uit het boekje kwamen maar verder wel een goed gesprek. Was na afloop toch wel opgelucht. Er valt nog heel veel werk te verzetten maar we geven de moed nog niet op! Nu eerst eten, dan ga ik weer lekker sociaal reageren als mn meiden het toelaten.
     
  9. Bab28

    Bab28 Fanatiek lid

    5 sep 2006
    1.120
    0
    36
    Secretaresse
    Maas en Waal
    @Daphne: Ik hoop het ook! Hij is er echt aan toe maar nog zo onzeker. Meneer gaat echt voor de zekerheid, en dat is op zijn knietjes de wereld verkennen

    Hoe is het eigenlijk met Fay? Je moest toch naar de KA voor haar scheve schedeltje (of heb ik dat helemaal mis?)
     
  10. Jodi

    Jodi Fanatiek lid

    17 jan 2006
    1.696
    0
    0
    moet me eigenlijk voorbereiden voor presentatie morgen....

    @ Pendrag, sterkte, hopenlijk komen jullie eruit (lees: gaat het weer goed met Ron enkomt weer thuis)
     
  11. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    ik ben bij de kinderarts geweest en de afplatting valt erg mee. Ik moest fysio regelen, maar ik eigenwijs als ik ben, heb een oesteopaat ingeschakeld. Daar zijn we vandaag geweest en die heeft de spanning uit haar nekje gehaald en iets met de schedelnaden gedaan (dit nav de bevalling nog) en verder heeft fay last van haar maagje. Maar veel dingen zijn te wijten aan haar snelle ontwikkeling. Ze is erg sterk in verhouding tot andere kindjes van 6mnd. Ze is nu bezig om te leren kruipen....
     
  12. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    @Daphne: al een extra gesprek gehad over je 1e functie? En al meer gehoord over beide andere functies?

    @Lente: heerlijk meid, weer aan het werk volgende week. Je zult je meisje ongetwijfeld erg missen.

    @fredje: je houdt het spannend meid! Zijn de laatste loodjes wat vol te houden?
    Stoer hoor, Rik al in een groot bed!

    @Andi: Jarissa kent sinds een paar dagen het woordje nee. Erg leuk. Maar van peuterpuberteit is hier echt geen sprake. Natuurlijk luistert ze lang niet perfect en is ze best wel eens boos. Maar enorme driftbuien hebben we niet meegemaakt.

    Oeps, het is hier etenstijd. Reageer later meer!
     
  13. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    Pendrag, valt me op dat jij de laatste tijd veel reageerd net voor etenstijd. :)
    Beetje kunnen slapen vannacht?

    Daphne, word nou wel eens tijd dat ze jou gaan aannemen hoor! :)

    Jodi, succes met je presentatie!

    Bab, Wow al 3 stappen! HIhihihi, gaat de goede kant op. :)

    Wendy, gaat al lekker hard met de kilo's zo.
    Sint en kerst moeten nog komen, hahahaha!
    Lopeen gaat bij jullie ook al de goede kant op!
    Leuk he, heeft ie de smaak al goed te pakken?

    Andi, bij Ruben zit er ook een goede kop op.
    Jammer genoeg bijt hij overal in als hij zijn zin niet krijgt...
    Is het de tafel of bank niet dan zet hij z'n tanden wel in z'n speelgoed of in m'n been. :(

    Fredje, vermaak je je nog wel?
    Sterkte met je laatste loodjes!
    Bevalt het grote bed nog steeds?
    Wij willen er nog even mee wachten, ben bang dat Ruben wel de uitgang van zijn bed weet te vinden...
     
  14. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Pendrag, dat eerste bedrijf heeft besloten om toch maar het aanbod in te trekken!
     
  15. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    @Bab: jakkie, misselijk. Daar kun je wel zonder. Morgen de dag van de buisjes?
    Luuk gaat nu ook vast snel met zn lopen. De eerste pasjes zijn in ieder geval een feit!

    @Wenniepenny: wat een prachtige timing heeft Daan. Scheelt voor jou enorm dat hij zelf kan lopen. Fijn hoor. Enne, het is hard werken hoor, afvallen na de bevalling. Haha.

    @Jodi: dank voor je berichtje. Presentatie al af? En hoe is het met je? Alles op een rijtje of is het nog erg moeilijk?

    @Daphne: fijn dat het scheve hoofdje van Fay meevalt zeg!
    En wat ellendig van je baan. Balen hoor.

    @runner: was mij zelf nog niet opgevallen maar ben bang dat ik hier iets van een saai huishoudschema aan het ontwikkelen ben. Opstaan met de meiden, lekker ontbijten, beesten verzorgen, ff snel mail bijlezen en dan huishouden. Tegen de tijd dat Yinthe weer lekker slaapt en ik wat dingetjes af heb, neem ik vaak meer tijd om te reageren. En dan loopt het alweer tegen de lunch. Haha. 's Middags als het enigszins lukt met de meiden meeslapen en dan naar buiten! Zo brengen wij de dagen ongeveer door.

    Vannacht echt een rotnacht gehad. Ik had me stiekem wel een beetje verheugd om dat hele grote bed voor mij alleen te hebben. Dat ging de eerste 4 uurtjes ook prima. Daarna heeft Jarissa in 2 uur tijd 5 keer overgegeven. Echt een feestje dus. Steeds als ik Jarissa weer lekker in slaap had, was Yinthe wakker. En als die sliep, ging Jarissa weer overgeven. Om het feest compleet te maken heeft Jarissa uitgerekend vandaag besloten een kort middagdutje te doen. Ik ga nu al mn moed en vooral energie verzamelen en naar buiten! Het is hier prachtig weer.
     
  16. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    Pendrag, lkker ven uitwaain en j hoofd legen. ;)
    Vel plezier! :)

    Daph, gdvrdmme! Wat een eikels!
     
  17. Wenniepenny

    Wenniepenny Fanatiek lid

    22 jul 2005
    3.329
    0
    0
    @Bab28: Mooi dat Luuk nu toch ook aanstalten maakt om te gaan lopen. Hij doet het waarschijnlijk net als Daan: vanuit het niets in één keer helemaal goed ;)

    @Pendrag: Fijn dat het gesprek met de psych hopelijk toch een zetje in de juiste richting heeft gekomen, en sterkte met eraan te werken. Zal niet meevallen, maar hopelijk is jullie relatie toch nog te redden.
    Sterkte met de onrustige meisjes, ik denk dat ze ook wel wat mee krijgen van de spanningen thuis.

    @daphne78: Jeetje, is Fay alweer bijna 6 maanden? Wat gaat de tijd toch snel!
    Hopelijk helpen de bezoeken aan de osteopaat.
    Jammer dat het bedrijf uit Andelst het aanbod toch heeft ingetrokken.

    Groetjes, Wendy
     
  18. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    @Wenniepenny: Yinthe is heel gevoelig voor spanningen. Maar ze doet het uitstekend op dit moment! Enige 'probleem' is dat ze graag op haar buik slaapt. 's Ochtends rond 5 uur wordt ze dan wakker en wil alleen nog maar op haar buik verder slapen. Moeilijk vind ik dat. Zal blij zijn als ze zelfstandig heen en weer kan rollen.
    Jarissa was vandaag weer heerlijk vrolijk. Maar we hebben hier in huis alle 3 een dag overgegeven en diarree gehad. Toch een virusje denk ik. Of de één na de ander last van stress.

    @runner: haha, de dyslexie slaat ineens toe? Uitwaaien was fijn.
     
  19. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    Pendrag, nee ik zat achter de laptop bij mijn ouders.
    De E blijft daar 9 van de 10 keer hangen.
    Het verbeteren duurd dan 10 keer langer en daar had ik even geen zin meer in.
    Nog wel te ontcijferen toch? Hihihi.
    Zal idd best een combinatie van die 2 kunnen zijn.
    Stress en een verminderd imuunsysteem...
    Beterschap voor jullie alle 3!

    Wendy, weet jij al wat meer over de verhuizing?
    Wanneer dat plaats moet gaan vinden enzo?
     
  20. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Pendrag, Fay heeft is dus ook een buikslaper. Ik legde haar op een gegeven moment dan ook maar op haar buik. Het enige is dat wel eerst heb gekeken of ze wel met haar hoofdje kon wegdraaien. En ik slaap liever dan dat ik haar dwangmatig op haar buik moet houden.
     

Deel Deze Pagina