ontslag?

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door mwjalloh, 31 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mwjalloh

    mwjalloh Actief lid

    2 jul 2008
    402
    0
    0
    Ik heb het e.e.a. meegemaakt op mijn werk. Ben tijdens de zwangerschap lullig behandeld. Heb nu al 3 weken verlof, maar zie nu al op tegen de tijd dat ik weer moet beginnen, eigenlijk wil ik ermee kappen, verdien er toch ook geen drol.
    Maar kun je ontslag nemen tijdens je verlof? Ik heb namlijk 2 mnd opzegtermijn en wil eigenlijk helemaal niet meer terugkomen.
    En zou het lastig zijn een nieuwe baas te vinden die er geen problemen mee heeft dat je net begint en tijd wilt hebben om borstvoeding te geven? Ik weet dat ik daar recht op heb, maar misschien is het een reden om me niet aan te nemen?
    Pfff wat zouden jullie doen? Ik wil niet nog een paar maanden volhouden daar want ik word er depri van en dat wil ik mn kindje ook niet aan doen!
     
  2. Life in Pink

    Life in Pink Niet meer actief

    Ik dacht dat het wel kon, google er anders eens naar of ga langs een rechtswinkel.

    Ik kan me voorstellen dat je helemaal geen zin meer hebt om terug te gaan wanneer je lullig behandeld bent.

    Over kolven bij een nieuwe werkgever zou ik me nog niet al te druk maken hoor, als ik jou was. Want je hebt het recht zowiezo maar je weet meestal van te voren niet hoe het gaat lopen. Zo had ik al een kdv uitgezocht waar ik live kon voeden, vlak bij mijn werk...maar na 4 weken ben ik gestopt met bv...het kan dus anders lopen dan je denkt!

    Groet Snoozie en geniet lekker van je verlof :)
     
  3. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    je ziek melden na je verlof ivm de reden dat je het niet trekt aangezien lullig behandeld bent? moeilijk, vraag het cwi eens
     
  4. Iggylover

    Iggylover Fanatiek lid

    25 jan 2008
    3.649
    0
    0
    NS
    labjesland
    pfff weet het niet zou even goed info inwinnen bij instanties die er meer van weten....
    enne meis sterkte niets is erger dan ergens aant werk moeten waar je niet op je plek zit
     
  5. Simba

    Simba Fanatiek lid

    21 jun 2006
    1.127
    19
    38
    Ga gewoon solliciteren! Als een werkgever je aanneemt weet hij wat hij in huis haalt. Het is niet een raar iets dat je borstvoeding gaat geven en daar horen landelijke regels bij.

    Ik zelf ben ook na mijn verlof bij een nieuwe werkgever begonnen. Is nooit een probleem geweest.

    O... en je kan gewoon opzeggen tijdens je verlof.
     
  6. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Ik zou als ik jou was niet zelf ontslag nemen. Je hebt dan namelijk geen recht meer op een ww uitkering. En je verdient misschien niet zo goed, maar toch...

    Ik zou dus gewoon gaan solliciteren. En helaas mij is het niet gelukt om een baan te vinden terwijl ik zwanger was, maar ook daarna niet. En ik solliciteer erg veel. Het is dus maar afwachten en hard hopen of je een leuke werkgever vindt die je gewoon wel wilt aannemen. Er zijn genoeg voorbeelden waarbij het gelukt is..
     
  7. mwjalloh

    mwjalloh Actief lid

    2 jul 2008
    402
    0
    0
    Maar ik ben bang dat als ik opzeg tijdens mijn verlof dat mn loon stopgezet word, ik heb dan nog een wazo uitkering via mn werkgever, maar ik begrijp dat je er dan gewoon recht op hebt? Ik ga eerst proberen om na de bevalling een nieuwe werkgever te vinden en zodra ik die heb neem ik mn ontslag want ik heb het geld ook nodig dus ga geen risico nemen! bedankt voor de tips!
     
  8. Jansen

    Jansen Bekend lid

    6 nov 2005
    588
    0
    0
    Je maar ziek melden is echt geen oplossing!
    Ik zou zeggen, zorg nou eerst maar 's dat je kindje geboren wordt en zie daarna maar verder. Als je het niet ziet zitten om terug te gaan wees hierover dan gewoon eerlijk tegen je werkgever en ga iets anders zoeken.

    En check even goed of je echt 2 maanden opzegtermijn hebt.

    Succes.
     

Deel Deze Pagina