tv: wel of niet onverantwoord?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door jessy77, 5 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.604
    5.886
    113
    Ik heb hier al heel vaak meegemaakt dat wanneer moeders het erover hebben dat ze af en toe hun kleintje voor de tv zetten zich al bij voorbaat verontschuldigen/verdedigen en roepen dat ze weten dat het onverantwoord is. Eigenlijk snap ik dit niet zo goed?
    Ik zie het probleem er nl niet zo van in?
    Jaslynn zit dan wel niet de hele dag voor de tv maar toch wel elke dag even. Niet alleen omdat ik dan even mijn handen vrij heb om mijn huishouden te doen maar omdat ik persoonlijk vind dat ze daar juist heel veel van kan leren. Ik heb babytv en wat ze daarop laten zien vind ik echt leerzaam. Ik zie ook dat ze meebrabbelt en dat ze al echt haar favoriete programma's heeft. Als ze al bv het deuntje hoort dan weet ze wat er komen gaat en zit ze al helemaal hysterisch te lachen en te brabbelen.

    Tuurlijk ben ik nog altijd degene die haar het meeste wil leren maar zie er geen kwaad in als ze ook op andere manieren (in dit geval de tv dus) dingen leert.

    Ik vraag me dan ook af of het echt zo onverantwoord is en wat jullie er dan precies onder verstaan?

    Groetjes Jessy
     
  2. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Esmee zit ook elke dag wel even voor de tv.. of hij staat aan wanneer ze in de box speelt.. Dan vooral zandkasteel en teletubbies. Ze wordt er ook helemaal wild van en vind het prachtig!

    Ook ik verontschuldig me altijd wanneer ik vertel dat Esmee wel eens tv kijk.. :oops: Maar waarom? Weet ik eigenlijk niet. In deze tijd kan het haast niet anders zonder tv/computer enz.

    Daar in tegen spelen we ook veel samen, boekje lezen of gaan we er lekker op uit, wandelen of fietsen. Ga ik me weer verdedigen :)

    Ja Esmee kijkt tv. en of het verantwoord is? Ik heb geen idee, maar ze heeft er wel 15 minuutjes veel plezier van! :)
     
  3. Femmes

    Femmes Actief lid

    19 jun 2007
    348
    0
    0
    Doen wat je moederhartje je ingeeft. Als je ze maar niet de hele dag voor de tv zet denk ik. Joh, ze zeggen zoveel. Mijn meisje zit ook weleens lekker bij mij op schoot naar de tv te kijken. Prima toch.
     
  4. Esli

    Esli Bekend lid

    23 apr 2008
    830
    0
    0
    Groningen
    Ik denk dat het pas onverantwoord is, wanneer de tv een vervanger gaat worden. Dus tv kijken ipv spelen, tv kijken ipv kruipen etc etc. Maar als je kindje gewoon af en toe wat tv kijkt en verder gewoon de normale dingen, kan t volgens mij geen kwaad hoor.

    Mijn kleintje zit op dit moment ook tv te kijken, vindt ze leuk dus ik vind t prima :)
     
  5. tweeling

    tweeling Fanatiek lid

    9 sep 2006
    3.579
    0
    0
    mama van 2 meiden!
    ik ben het helemaal met jullie eens!

    niks mis mee als het maar bij even blijft en geen vervanging word van kruipen etc!
     
  6. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.037
    2.167
    113
    Mijn zoontje kijkt op mijn vrije dagen altijd lekker bij mij in bed Teletubbies. Hij wordt uit zichzelf rond 8 uur wakker en om half 9 beginnen de Teletubbies op de BBC. Hij is het alleen al helemaal gewend, dus zodra ik hem naast me in bed installeer is het: 'Visie aan!" Meestal kijken we dan eerst nog even naar de apen op Animal Planet of Come Outside op de BBC met een hondje dat allemaal avonturen meemaakt.
    Verder vindt hij televisiekijken wel leuk, maar hij heeft er weinig rust voor. Alleen die Tubbies he, dat is helemaal favoriet.
    De tv staat op onze slaapkamer, dus overdag tv-kijken doen we eigenlijk nooit.

    Zolang het bij een half uurtje Tubbies blijft en dat dan 3x per week of zo, vind ik het nogal meevallen eigenlijk. Het wordt pas anders als ze uren voor de buis zitten of kijken naar programma's waar ze eigenlijk nog te jong voor zijn.
     
  7. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    hier ook een tv-kindje ;)
    Elke dag wel kijkt ie naar de wereld is mooi en het zandkasteel en de teletubbies. En savonds voor het slapen gaan kijkt ie naar een kabouter Plop dvd of Piet Piraat dvd ( in het weekend ook )

    Ik verontschuldig me eigen er nooit voor hoor dat Erik elke dag tv kijk.

    Moet mezelf af en toe wel in de gaten houden dat ik Erik niet TE vaak tv laat kijken. Ik kijk heel veel tv. Altijd al gedaan en als ik niet kijk dan staat ie aan als achtergrond geluid.
    Nu met Erik zet ik bewust de tv uit als zijn programma's zijn geweest. Anders dan blijft die tv maar aanstaan de hele dag.

    We spelen vaak met Erik en gaan met hem naar buiten. Dus hij doet genoeg andere dingen naast het tv kijken ;)
     
  8. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Hier staat de tv eigelijk altijd wel aan.. niet echt verantwoord maar het gebeurd wel. Giovanna echter kijkt er niet echt naar. Heel soms blijft ze kijken en dit is dan voor 10 minuten. Ze is gelukkig heel druk met spelen dat ze voor de tv geen tijd heeft haha.

    Hier staat de tv aan voor de muziek en omdat mannetje gewoon standaard de tv aanzet.
     
  9. Wilma

    Wilma VIP lid

    22 mei 2006
    6.396
    0
    0
    Uithoorn
    Met tv is het als met al het andere: met maten.
    En zo lang t dan niks nuttigs vervangt of de kinderen er hysterisch van worden als hij uit gaat. Zie ik ook geen probleem.
    Wendy kijkt nu nog geen tv...zou niet weten wat ze dan zou moeten kijken. De andere 2 van 9 en 11 kijken per dag n uurtje.
    En zodra Wendy wel tv kijkt mag ze t zelfde als de andere 2 in het begin. 2 peuter filmpjes en dan gaat hij weer uit. Tot ze wat ouder is en met de rest mee kan kijken (arme broers...moeten dan naar meisjes dingen kijken :)).
     
  10. Adine

    Adine Fanatiek lid

    12 sep 2006
    2.355
    0
    0
    Ridderkerk
    Ik heb hier echt een tv-junkie. Die kan uren tv kijken. Als ik ga eten koken, dan zet ik de tubbies op. Ik merk ook, dat ze er best veel dingen uithalen. Zoals tellen, een,tee,die,ie....hoor je dan. :D
    Ik denk als hij heel de dag aan zou staan, dat het dan pas slecht is, maar een uurtje per dag krijgen ze volgens mij niks van.
    Merk wel, nu dat het buiten wat slechter weer wordt en wij veel meer binnen zitten, dat je dan sneller de tv aanzet.
     
  11. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Mijn zoontje kijkt altijd een half uur per dag tv, als ik sta te koken.
    Zo heb ik mijn handen vrij.
    Ik vind het helemaal niet onverantwoord, het zijn erg leuke en leerzame programma's op babytv.
     
  12. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Hier kijkt Camila regelmatig even, hoor! Als ik me op moet maken voor werk of kolven of zo....

    Vooral de babyzon van de Teletubbies is favoriet en vanmorgen vroeg moest ze erg lachen om Barack Obama tijdens het journaal! Echt schateren!
     
  13. chantalk

    chantalk Fanatiek lid

    Mijn zoontje kijkt ook elke dag tv.
    Ik heb daar geen problemen mee. De tv staat 's morgens aan en hij gaat dan lekker spelen en af en toe kijkt hij even als er iets leuks op is.
    's Middags blijft de tv uit en gaat de cd speler met kinderliedjes aan.
    's Avonds na het eten mag hij ook nog even tv kijken...meestal Tik Tak of dreumes tv..vindt hij helemaal geweldig..daar kan hij echt voor gaan zitten :)
     
  14. Wilma

    Wilma VIP lid

    22 mei 2006
    6.396
    0
    0
    Uithoorn
    Kijk das dan weer nieuw voor mij...ben er n beeetje uit met de dreumessen en peuters. Dreumes tv? Wat is dat?!
    Heb n paar dagen geleden al op youtube opgezocht wat dat clowntje nou is...bumba oid? Die kende ik nml ook niet.
    Mn andere kinderen zijn 9 en 11 dus ben al n tijdje uit de tiktak faze zeg maar ;)
     
  15. Angeltje24

    Angeltje24 Bekend lid

    22 nov 2006
    536
    1
    18
    Onze dochter vind de tv ook helemaal geweldig. Ze mag op bepaalde momenten even kijken. Als ik bijvoorbeeld even met het huishouden bezig ben of met koken, of als ik in de ochtend haar haar moet doen. Nina is helemaal weg van de programma's van Studio100, dus Bumba, K3, Kabouter Plop etc. Ze is dol op de muziek en clips en danst ook vrolijk mee. En babytv kijkt ze ook. Ik vind inderdaad ook dat het geen vervanger moet worden. Spelen vind ik belangrijker en dat doet ze veel. Ik merk dat even tv kijken voor zowel haar als mij even een momentje van rust is.
     
  16. Nora86

    Nora86 Fanatiek lid

    17 mrt 2006
    4.738
    0
    36
    Hier staat de tv ook vaak aan.
    Hij vind het nog niet echt interessant.. af en toe de programma's zoals teletubbies en K3 (hihi).
     
  17. SeRa24

    SeRa24 Actief lid

    10 okt 2008
    248
    0
    0
    mijn dochter van 4 kijkt graag tv en wil het liefst Yetix zien, nou dat buig ik dan meestal om naar nederland 3 schooltv en zappelin, omdat ik sommige programma's op Yetix zo geweldadig vind

    vaak spelen mijn kinderen ook samen buiten of binnen, maar als het regent of later in de middag mogen ze best even tv kijken

    Alleen wordt er hier niet voor de tv gegeten, maar aan tafel, voor de rest mag die tv best aan staan hier ;)

    mijn zoontje van (bijna) 2 is helemaal gek op teletubbies en bob de bouwer, ook dat vind ik geen rare programma's voor hem om naar te kijken

    ik kijk zelf meestal wel naar de programma's, het moet wel iets leerzaams of leuks zijin en niet al te agressief of met grof taalgebruik
     
  18. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.456
    573
    113
    Hier staat de tv overdag nooit aan. Als mijn vriend thuis is wil hij nog weleens tv kijken als ons zoontje slaapt. Maar zodra die wakker is gaat de tv weer uit.
    's Avonds kijken we wel tv maar meestal ook pas echt als hij in bed ligt. Als mijn vriend thuis is moet hij eerst altijd met ons zoontje spelen enzo dus dan heeft hij geen tijd om tv te kijken. En we moeten koken en opruimen.
    Het enige wat ons zoontje eigenlijk kijkt is samen met een van ons een aflevering van Bumba. Als we echt merken dat hij moe is dan zetten we dat op. Vindt hij echt heel leuk. Maar 2 afleveringen is echt teveel voor hem en dat wil ik voorlopig ook nog zo houden.
    Iedereen moet het natuurlijk zelf weten, maar ik word er zelf al onrustig van als de tv de hele dag aanstaat. En had voordat ik een kind had ook nooit de tv aanstaan.
     
  19. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Ik ben zelf ook met veel tv opgegroeid. Wij speelden in de lente, zomer en deel herfst alleen maar buiten. Maar in de winter was het altijd lekker tv kijken en heel af en toe buiten.

    Wij hebben daar erg veel van geleerd. Alledrie een hele brede kennis opgedaan ( algemene ontwikkeling)

    Ik heb hier de ochtend tv aan ( teletubbies, zandkasteel) en daarna muziek. Nick hits ( geen enge of rare dingen in de clips, maar wel lekker muziek) en dan speelt ze lekker.

    Dan rond 12.15 middag tv ( de wereld is mooi, K3, Piet Piraat enz. )

    Dan na haar slaapje( 15.30) tot 17.30 geen tv, maar met zijn tweeen spelen. Puzzelen, boekjes lezen. Wel muziek op. Kinderliedjes.

    Dan rond 17.30 met papa bumba kijken.

    Zo gaat het hier een beetje, en zo vind ik het heel goed. Niet teveel, maar ook niet te weinig.

    Ik vind tv erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Maar spelen met speelgoed, boekjes lezen en buiten spelen net zo belangrijk. Dus altijd een goede mix van alles.
     
  20. Meerkat

    Meerkat Actief lid

    1 jun 2008
    392
    0
    0
    Zuiden des lands
    Wij houden zelf heel erg van tv kijken en hebben ook echt favoriete programma's.
    Ons dochtertje vind er eigenlijk niet zo veel aan. Als ik het een keer aanzet kijkt ze wel eventjes naar bumba of teletubbies, maar gaat dan snel weer verder met spelen. Het boeit haar niet zo. Ik moet zeggen dat ik overdag ook nooit de tv aan heb maar de radio. Pas om een uur of 6 gaat de tv aan, eerder denk ik er vaak niet aan. Echt heel onverantwoord lijkt tv kijken me niet, als ze ieder dag eventjes een leuk programma kijken.
    Kijk, hele dagen voor de tv hangen en niet meer spelen, dan wordt het in mijn ogen een heel ander verhaal. Zoals eerder gezegd, alles met mate.
     

Deel Deze Pagina