Moeilijke ontlasting

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door moona1, 6 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. moona1

    moona1 Actief lid

    30 jul 2008
    228
    0
    0
    den haag
    Dag Iedereen,

    Mijn dochter heeft eigelijk vanaf het begin al last gehad van haar darmpjes.Ik ben nu begonnen met fruit en groenten en dat gaat redelijk goed,ze poept alleen als ik haar beentjes omhoog houdt en het een beetje stimuleer met vaseline,als ik dit niet doe dan is ze alleen maar aan het drukken en blijft het makkelijk nog 4 dagen zitten waardoor het gewoon helemaal gaat verstoppen.
    Ik ben al een aantal keer naar de huisarts geweest en dan krijgt ze een lactulose siroop mee, maar ja dat helpt wel maar ik wil het niet teveel geven want ze moet toch zelf een keer normaal kunnen poepen.

    Heeft iemand dit ook meegemaakt en moet ik hievoor nier haar darmen laten nakijken in het ziekenhuis? :rolleyes: :rolleyes:
     
  2. Balou

    Balou Fanatiek lid

    27 mrt 2007
    2.320
    4
    0
    verzorgende IG
    prov Groningen
    Dit komt mij bekend voor. Sanne heeft ook als sinds de geoorte last van haar darmpjes. Ze heeft vaak harde ontlasting. Zij heeft ook lactulose van de huisarts gekregen. Dit geef ik nu alleen als ze 2/3 dagen geen ontlasting heeft gehad. Heb je al Kindicol druppels van VSM geprobeerd? Helpt bij Sanne wel een beetje. Het is bij Sanne, naar mate ze ouder wordt, wel wat beter geworden. s'morgen sheeft ze vaak harde ontlasting, een keutel zeg maar, en later komt er zachtere achteraan. De ene dag heeft ze harde ontalsting en de andere dag is het weer wat zachter,
    Maar het blijft vervelend.
     
  3. Femmes

    Femmes Actief lid

    19 jun 2007
    348
    0
    0
    Hoi,

    Mijn dochter heeft ook moelijke ontlasting. Soms heel dun, en soms wat dikker. Ze kan ook gerust 2 of 3 dagen niet poepen. Dan geef ik haar ook wat lactulose, en dat helpt wel hoor!

    Ik zou niks na laten kijken, meld het op het cb, en vraag eventueel om lactulose. Maar volgens mij is het een heel normaal verschijnsel!
     
  4. moona1

    moona1 Actief lid

    30 jul 2008
    228
    0
    0
    den haag
    Ik bedoel eigelijk dat ik haar altijd moet helpen met poepen,haar ontlasting is niet meer zo hard maar ze wil gewoon niet drukken als ik haar beentjes niet omhoog doe
     
  5. Balou

    Balou Fanatiek lid

    27 mrt 2007
    2.320
    4
    0
    verzorgende IG
    prov Groningen
    Dat deed ik ook eerst bij Sanne, later perstte ze zelf.
     
  6. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    Tip: doe een paar druppels olijfolie door de fles, werkt echt!
     

Deel Deze Pagina