Helemaal geen vrienden.

Discussie in 'De lounge' gestart door Anne1985, 21 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Brechtje

    Brechtje Actief lid

    22 sep 2008
    493
    0
    0
    Ik had op een gegeven moment ook zoiets van ik heb eigenlijk maar 1 echte vriendin maar door de komst van mijn dochter heb ik juist weer mensen leren kennen. Via het zwemmen, zwangerschapscursus heb ik nu een hele goede vriendin aan overgehouden. En een meisje op een anders forum die bij me in de buurt woonde. En veel kennisen erbij die ik ook wel regelmatig zie. Dus meiden er is hoop :) Maar door de komst van mijn dochter merk ik ook dat juist mensen weer afhaken ook omdat ze vaak een heel ander leven hebben als ik.

    Moet zeggen dat mijn lieve schoonzusje ook een echte vriendin voor me is. :)
     
  2. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Het lijkt mij ook een leuk idee om eens een keer met een aantal af te spreken, geen raar voorstel, leuk toch?! Ik woon alleen helemaal in Groningen, vast niemand die daar een beetje in de buurt woont?
     
  3. Sandra1982

    Sandra1982 Fanatiek lid

    26 aug 2006
    1.442
    0
    0
    Mama
    Puth
    Hier nog iemand, die in hetzelfde schuitje zit...

    Ik had veel vriendinnen, waaronder een paar hele goede. Op de basisschool, mavo, spw.
    Na schooltijd was ik altijd bij vriendinnen, of was er iemand bij mij. We gingen leuke dingen doen, shoppen, stappen, bios etc etc.

    Nu zie ik niemand meer. Ik heb heel veel nare dingen meegemaakt. Teveel om op te noemen, en daardoor ben ik me ook gaan afsluiten voor anderen. Mijn ex was zo ontzettend jaloers, dat ik al mijn vriendinnen stuk voor stuk heb laten vallen.
    Onbewust en onbedoeld heb ik mijn (huidige) vriend ook weggehouden bij zijn vrienden, waardoor we echt helemaal niemand meer zien.

    En ik vind het echt heel erg. Ik zit in de ziektewet, dus collega's heb ik ook al niet. Ik ga 2 dagdelen per week naar therapie.
    Heel vaak heb ik zoiets van, konden we maar eens lekker met vrienden afspreken en iets leuks gaan doen. Of alleen met een vriendin, winkelen en kletsen...
    En dan vind ik het nog het ergst voor ons zoontje, ik had zo graag leuke mensen om ons heen gehad die ook kinderen hebben, zodat hij ook vriendjes/vriendinnetjes zou krijgen. Nu gaat hij wel in mei naar de peuterspeelzaal, maar dan nog...
    Ik voel me er best wel schuldig over.

    Echt, ik dacht dat ik de enige was met dit probleem. Dat blijkt dus echt niet waar te zijn..
     
  4. Blaak

    Blaak Niet meer actief

    Hier ook hoor, helemaal geen 1 meer. Vroeger heel veel, maar allemaal uit elkaar gegaan (verhuist, buitenland, maar meerendeels zijn er veel de verkeerde kant op gegaan waar ik niets mee te maken wil hebben) .

    Ik zit er wel mee , maar hou me sterk want het leven gaat ook door. Ik heb al heel veel aan mijn kindjes! Heb wel 1 vriend maar alle vriendinnen, niet meer.

    Tis niet leuk, maar komt vast wel goed in de toekomst.
     
  5. Xmas06

    Xmas06 Niet meer actief

    Ow meid, hier nog een die zich in jou verhaal herkent... ;)
     
  6. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    14 jul 2006
    35.431
    47
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Anne, ik herken het ook wel een beetje hoor, het missen van echte vriendinnen.
    Heb van mijn 11de tot mijn 19de een beste vriendin gehad waar ik dagelijks mee optrok en waarmee ik ook alles deelden.
    Ik ben in die laatste paar jaar veel uit gegaan en zei niet. toen ging ik op mijn 19de samen wonen, ging minder uit terwijl zij juist meer uitging. weer een hele andere levenstijl dus. Contact werd steeds minder en nu heel af en toe een sms. Verder heb ik 2 "goede" vriendinnen maar gaat eigenlijk altijd over koetjes en kalfjes en de kinderen. Voel me niet genoeg op mijn gemak om hele persoonlijke dingen te vertellen.. Heb hier bij de sept. mama's een hele hoop lieve forumvriendinnetjes,maar had graag een echte goede vriendin in de buurt gehad die er altijd voor je is, waar ik er altijd voor ben en waar je gewoon alles mee kunt delen of gewoon een keer gezellig met een bak popcorn op de bank kan ploffen.
     
  7. Moaatje

    Moaatje Fanatiek lid

    19 sep 2007
    2.535
    0
    0
    Ik merk ook heel duidelijk de kloof nu ik een kindje heb. Mensen in mijn omgeving zijn daar helemaal niet mee bezig. Da's wel jammer. Ook omdat ik soms het idee heb dat er een grens zit aan hun tolerantie. Ik kan niet "zomaar" mee de kroeg in of zo. En al heb ik een oppas, ik wil haar helemaal niet zo vaak wegbrengen. En daardoor zijn de enkele contacten die ik nog had erg aan het verwateren. En dan heb ik het ook niet over diepe vriendschappen.
     
  8. Moaatje

    Moaatje Fanatiek lid

    19 sep 2007
    2.535
    0
    0
    Top meissie, goed bezig. Zo'n oproepje vergt echt lef. Kan me zo goed voorstellen dat je het eng vind zo'n oproepje te plaatsen. Applaus voor jezelf!

    In 't midden van het land is misschien het meest praktisch. Of komen geinteresseerden voornamelijk uit oost/west/noord/zuid?
     
  9. crisje

    crisje Fanatiek lid

    5 aug 2006
    2.974
    1
    0
    brabant
    Heel verhaal getypt en maar weg gehaald.
    Ik herken t allemaal.
    Maar sinds 6 jaar heb ik 2 hele goede vriendinnen. Maar ff koffie drinken kan niet, 1 woont te ver weg en de ander werkt sinds kort en heeft t druk.
    Ik mis dus wel vriendinnen die tijd hebben en n beetje in de buurt wonen, wat goed te doen is om te rijden om zomaar ff koffie te drinken.
    Aantal jaar geleden kwam ik n vroegere goede vriendin tegen, maar die ging toen de verkeerde kant op (heroine), contact werd n beetje opgebouwd (is al jaren clean) maar ze was zo claimend, ik hoef niet elke dag gebeld te worden, dat ik dat snel beëindigd heb. Bovendien vond ik t heel moeilijk om een ex junk te vertrouwen en dat is in n vriendschap toch echt wel nodig.
     
  10. Cindy71

    Cindy71 Actief lid

    18 jan 2008
    345
    0
    16
    noord-holland
    Ik heb straatvrees gehad (zòn 10 jaar) en in die tijd ben ik dus een hoop "vrienden" kwijt geraakt. Ik heb gelukkig nog wel een paar mensen overgehouden. Je merkt in zo`n periode wel wie nu echt je vrienden zijn. Er zijn maar een paar vrienden overgebleven, maar je weet van hun wel dat je ook echt wat aan ze hebt. Mijn zus is mij beste vriendin, die spreek ik elke dag wel aan de telefoon. En ik heb nog een trouwe andere vriendin, die al die tijd elke week wel een of meer keer langs kwam en nooit gemopper van haar gehoord dat ik nooit eens terug kon komen.

    Wat ik vooral mis om gezellig mee te kletsen zijn andere ouders met kleine kinderen (en straks dus voor de kleine om mee te spelen). Iedereen om mij heeft heeft al kinderen op de hogere school zitten of zelfs nog ouder. Van de kinderen van mijn broer en zus is de jongste 13 en de oudste is zelf net zwanger.
     
  11. Mariebel

    Mariebel Fanatiek lid

    10 jan 2006
    2.373
    0
    0
    Drenthe
    Hot topic geworden zeg..
    Er heerst echt een taboe hierop..
    Schaam me er ook voor, omdat je bang bent dat mensen gaan denken dat er wat met jou aan de hand is.. Tenminste dat denk ik dan heel erg..
    "Waarom geen vrienden, dan zal er wel wat mis zijn met haar"
    Ben aan de ene kant wel blij dat meerdere mensen dit ook meemaken, maar het verzacht de pijn niet.
     
  12. Moaatje

    Moaatje Fanatiek lid

    19 sep 2007
    2.535
    0
    0
    Maar dit is hoe jij het denkt. Dit is zeer waarschijnlijk geen realistisch beeld van hoe mensen jou zouden zien. Wie weet denkt iemand in jouw omgeving wel dat het heel leuk is om af te spreken, maar is die persoon te verlegen om het voor te stellen of verwacht dat je er toch geen tijd voor zal hebben.

    (waarschijnlijk heb je er niets aan dat ik dat zo zeg, maar wil het toch even kwijt).
     
  13. Melanina

    Melanina VIP lid

    20 mei 2008
    9.070
    0
    0
    Pedagogisch medewerkster
    Spijkenisse: Eindelijk na 13 rondes zwanger !!!!
    misschien straal je door je verlegenheid en geslotenheid wel uit dat je er geen behoefte aan heb.

    Ik ben juist erg open praat tegen alles en iedereen alleen ben ik juist niet zon vriendinnen mens .
    Ik kan juist niet met vrouwen over weg .
    Ik haat het gemuts en getut juist..
    Vroeger had ik daarom veel jongens als vrienden tot ik een relatie kreeg ja dan moet je keuzes maken.
    nu heb ik al 10 jaar dezelde goede vriendin die gelukkig net als mij is we zien elkaar niet veel maar we weten alles van elkaar en ze is ook niet zo muts meisje.

    En ik had nog een goede vriendin we bellen elkaar elke dag maar sinds ze een relaite heb zie ik dr bijna nooit meer ze zegt wel dat ze dat mist maar ze zal nooit zeggen ik kom langs want alles drait om hem

    Me andere vriendin was bang dat ik ook zo zou worden nou zo ben ik dus echt niet ik maak gewoon tijd voor iedereen.

    Alleen hoef niet aardig gevonden te worden en dat schrikt veel mensen af..

    Maar mijn tip is sta er open voor maak praatjes mensen denken echt niet zo snel wat een rare meid en denken ze dat wel dan zijn ze jou vriendschap niet waard.
    En voor hen 10 andere.

    als bijv net verhuisd bent organiseer een borrel waar iedereen van je straat welkom is zodat je die mensen ook leert kennen.
    Of een tupperware party of make up party .
    Dan ben je niet een op een en kan je ook een beetje zien wie er wel bij jou past en wie niet.
     
  14. MamaNona

    MamaNona VIP lid

    28 nov 2007
    14.364
    0
    0
    Overijssel
    Goeiemorgen :D


    Had ik me een heel verhaal getypt,is ie weg omdat zsp eruit vloog toen ik op ok drukte.... :evil:

    poging 2 :idea: nu even in het heel kort:
    vroeger - grote vriendengroep
    tegenwoordig - nix
    wat is er mis met mij - nix hoor :D

    heleboel snapte in het verleden niet dat ik toen ik 19 was een vriend met 2 kinderen had ( en nog
    steeds heb + ondertussen 2 van ons samen erbij)

    via de maartmama's heb ik 3 supervriendinnen,waarmee ik ook afspreek enzo blablabla,maarja die wonen ook ver weg,dus niet een dagelijks iets om mee af te spreken,wel via msn e.d....maar ze zijn er voor me! :whistle:

    ik las hier iets over een meeting... ik weet eventueel nog wel een leuke locatie!

    owjaaa ik herken ook een heleboel in alle verhalen en denk ook echt dat t goed is dat dit topic is geopend ivm het schaamte gevoel dat bij velen meespeeld!
     
  15. MamaNona

    MamaNona VIP lid

    28 nov 2007
    14.364
    0
    0
    Overijssel
  16. Dreamer83

    Dreamer83 VIP lid

    16 apr 2008
    10.390
    30
    48
    Ik ben altijd heel sociaal geweest, maar sinds ik in de ziektewet kwam en daarna in de wao raakte heb ik eigenlijk geen vriendinnen meer.
    Mijn man is van de andere kant van Nederland en heeft hier ook nog niet echt vrienden.
    Ik schaam me ook altijd heel erg, zeker voor dat ik in de wao zit.
    En juist door die schaamte lukt het me niet om vrienden te maken.

    Altijd fijn om te lezen dat je niet de enige bent :D
     
  17. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.815
    1.271
    113
    Daar zat ik gister ook een beetje aan te denken, maar ik dacht ook 'daar zitten ze vast niet op te wachten'.... :oops: Lijkt me wel leuk! Misschien is Rotterdam een optie, of Utrecht?
     
  18. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    5 okt 2007
    3.080
    0
    0
    Grubbenvorst
    het verbaast mij dat er zo veel meiden zijn zonder vriendinnen, ik vind dat echt erg. Ik zou niet zonder vrienden en vriendinnen kunnen. Ik ken ook niemand in mijn omgeving die geen vriendinnen heeft. Ik beschouw echte vrienden, vrienden die op je verjaardag komen, vraag me niet waarom maar dat vind ik gewoon.

    Donderdag was mijn man jarig en er waren excl kinderen excl familie, 20 man, dus tien stellen alleen vrienden, en dan waren er nog bij die niet konden.

    Maar TS ik vind niet dat je je moet schamen. Als ik jou was zou ik es bij een vereniging ofzo gaan, en als je kindje naar school gaat leer je ook veel andere moeders kennen, en met sommige zal het ook echt wel klikken.
     
  19. evitaaa1983

    evitaaa1983 Actief lid

    5 dec 2007
    397
    0
    0
    België - Lebbeke
    ok ik herken mezelf in jullie verhalen...
    ik heb 1 beste vriend waar ik alles aan kwijt kan maar we wonen op 45 min van elkaar met de auto... en hij heeft geen rijbewijs
    gelukkig af en toe eens smsen maar mis het contact van vroeger toch wel (toen woonden we op 5min te voet van elkaar...)

    mijn beste vriendin heeft het de laatste tijd wat moeilijker... ik kan niet tot haar doordringen, ik hoop dat het in orde komt.

    maar voor de rest heb ik geen vrienden, buiten mijn moeder en mijn zus; en mijn schoonfamilie

    waar ik ook wel 'bang' voor heb, is het feit dat mijn man en ik de eersten en dus voorlopig enigen gaan zijn met een baby, en een "kennis" zei onlangs tegen me... ja dat gaan aanpassen zijn, je kan niet meer op stap met vrienden en je gaat zien de meesten gaan je na een tijdje niet meer meevragen of niet meer komen opzoeken...

    gelukkig heb ik hele lieve collega's waarbij ik af en toe mijn hart eens kan luchten, maar toch is het niet altijd hetzelfde als een goede vriendin.
     
  20. talia

    talia Fanatiek lid

    27 nov 2005
    2.561
    0
    0
    kapster
    belgie
    hier ook zo, gewoon omdat ik een hel ander leven ben gaan leiden.
    niemand heeft kindjes of zelfs een vaste relatie...
    mijn allerbeste vriendin is 2 jaar geleden naar egypte verhuisd we bellen en msnen nog wel maar het is niet hetzelfde ben altijd zo gelukkig als ze weer even terug naar belgie komt.
    nu elyesa naar school gaat leer ik wel andere mamas kennen dat is wel leuk voor een babbel maar nog met niemand op de koffie geweest.
     

Deel Deze Pagina