Ervaring gevraagd helmpje...

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Lovelylonnes, 21 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lovelylonnes

    Lovelylonnes Fanatiek lid

    3 jul 2007
    2.208
    1
    0
    Nagelstyliste en incassomedewerker.
    We hebben vandaag besloten om voor Justin een helmpje te laten maken ivm zijn platte achterhoofd.

    We weten wel dat wij er meer "last" van zullen hebben als het manneke zelf maar we zouden toch graag wat echte ervaringen willen delen...

    alvast bedankt

    Lonneke
     
  2. Rainbow78

    Rainbow78 Actief lid

    22 sep 2008
    189
    0
    0
    Mijn zoontje heeft ook een helmpje. Hij kreeg hem met ongeveer 6,5 maand. Deze is opgemeten in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Vanaf dag 1 heeft hij er nooit last van gehad en hij wordt nu zelfs nog blij als hij weer op mag. Mijn zoontje is nu 10,5 maand en waarschijnlijk mag hij volgende maand af. Het resultaat is echt mooi geworden. Helemaal rond zal het nooit meer worden, maar we zijn heeeeeeeeeeel blij dat we het wel hebben gedaan. Als je nog meer vragen hebt mag je ze altijd stellen hoor, stuur dan maar gewoon een pb-tje...
     
  3. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    ik heb geen ervaring met een helmpje, wel met het zonder helmpje weer proberen rond te krijgen mbv de fysio.
    mijn oudste heeft geen helmpje gekregen (vonden ze net niet nodig), maar achteraf gezien vraag ik me af of het niet eeuwig zonde is dat dat niet gebeurd is :( je kunt echt nog duidelijk zien dat zijn achterhoofd aan de rechterkant veel platter is. nu heeft hij nog niet zo heel veel haar, maar ik vrees dat het altijd zichtbaar blijft als hij een kort kapsel zou hebben.
    dus super dat jullie die keus wel gekregen hebben, het word vast mooi! en ik hoor idd regelmatig dat het voornamelijk de ouders zijn die het vervelend vinden, de kindjes schijnen heel snel gewend te zijn
     
  4. Natasja2

    Natasja2 Actief lid

    16 feb 2007
    179
    0
    0
    Noord Brabant
    Onze Yoran heeft ook een helmpje gehad. Het was alleen in het begin vervelend om het helmpje af te doen, omdat we er nog onwennig in waren. Verder had hij er geen last van. Het was zelfs zeer makkelijk voor de fase van omrollen, waarbij hij nog wel eens met zijn hoofd tegen de vloer smakte in zijn enthousiasme. Je hoorde hem echter nooit piepen. Maar toen hij een keer zijn helm niet op had en hetzelfde deed, was het brullen!
    Als je het leuk vindt; er is ook een forum voor ouders van babys met een redressiehelm: http://redressiehelmtherapie.yourbb.nl.

    [​IMG]
    Even voor de fun: een foto van onze Yoran met helm, hij was hier 8 maanden oud.

    Hebben jullie al een verwijzing gekregen voor de kinderarts of helmmaker? Veel succes met jullie weg naar en met helmpje. Ze hebben echt leuke motieven voor de helmpjes! Als je nieuwsgierig bent naar de motieven: via google kun je zoeken naar de brochure van livit (een bekende helmpjesleverancier) en ik geloof dat je op het forum ook een topic met foto's van verschillende helmpjes kunt vinden.

    groetjes, Natasja2
     
  5. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.466
    1.650
    113
    Brabant
    ik lees hier even mee. ik weet dat je er bij ons nog niks van kunt zeggen, maar ons meissie heeft een behoorlijke asymetrische schedel, een hele sterke voorkeurshouding en een te klein fontanelletje, over 2 weken moeten we weer naar de kinderarts...

    Wanneer wisten jullie dat er een helmpje aan zat te komen?
    @ natasja, wat een enorm leuke foto!
     
  6. Natasja2

    Natasja2 Actief lid

    16 feb 2007
    179
    0
    0
    Noord Brabant
    Bedankt!

    @ talilaa: je vraagt wanneer we wisten dat hij helmpje zou moeten. Bij ons ging het vrij snel. Bij het cb zagen we ineens duidelijk dat zijn hoofd afgeplat was (een maand eerder was dat nog niet zichtbaar, terwijl hij toen wel al een voorkeurshouding had). Toen ging het snel. Fysio gebeld, kwam binnen een week. Met fysio helmpje besproken, telefonisch verwijzing van huisarts geregeld en drie weken later zaten we bij kinderarts. Vanuit kinderarts gelijk naar helmpjesmaken en een maand later was de helm klaar. Dusss. Maar van het forum weet ik dat er langer overheen kan gaan. Omdat bijv de fysio langer komt en oefening doet met de baby. Maar bij ons had dit geen zin, het lag niet aan de spieren of zo. En hij was bijna 6 maanden en over het algemeen starten ze met 6 maanden met de helm.
    groetjes, Natasja2
     
  7. Schatjeboutje

    20 okt 2008
    75
    0
    0
    Hoi,

    Ons zoontje heeft een helmpje bij het Roessingh in Zwolle aangemeten gekregen in juli (hij was toen 5,5 maand). Wij hebben voor het Roessingh gekozen omdat zij een ander helmpje maken dan bijv. Livit (zit maar 2 straten achter ons). Dit helmpje laat de oortjes nl. helemaal vrij en daarnaast zit er geen kinband aan vast. Wij vonden het natuurlijk niet leuk dat hij een helmpje moest, maar we hebben naar ons idee wel voor de mooiste optie gekozen qua uiterlijk en draagbaarheid.

    De vorige controle kregen we te horen dat het helmpje eind december af mag. Dan heeft ons zoontje het helmpje 5 maanden gehad. Zijn afwijking was 112%.

    De ervaringen van ons zijn goed. We hebben het helmpje wel afgehouden als hij ziek was of niet lekker was. Voor de rest geen narigheid gehad.

    In het begin is het wel vreemd om zo over straat te gaan, mensen kijken toch. Maar daar ben je zo aan gewend. Niks geen problemen gehad en we zouden het zo weer doen!
     
  8. Suzanne75

    Suzanne75 Fanatiek lid

    8 mrt 2007
    1.662
    0
    0
    Onze zoon heeft er eentje vanaf leeftijd 6,5 maand. Hij heeft hem dus al 5 maanden op. We zijn "doorgestuurd" door een kinderfysiotherapeut naar de plastisch chirurg in het AZM. Ons helmpje is van Livit in Maastricht. Op zich gaat het heel goed alhoewel hij wel heeft moeten wennen met slapen. Het resultaat is tot nu toe heel goed maar het is nog niet helemaal zoals het zijn moet. Denk ook niet dat dat nog gaat lukken gezien zijn leeftijd maar als je het niet weet valt het niet meer op gelukkig. We zijn heel blij dat we hiervoor gegaan zijn.
     
  9. imke

    imke Actief lid

    26 sep 2006
    187
    0
    0
    Verpleegkundige
    Uden
    Als je de keus hebt voor een helpje te gaan zou ik het zeker doen. Ik heb namelijk enorme spijt dat wij het niet hebben gedaan. Bij de eerste metig was Saar's afplatting 111%, na een 2e meting was hij 104% (5 mnd was ze toen) wij helemaal blij want het zou vanzelf goed komen. nu vraag ik me af of die meting geklopt heeft. Haar hoofdje is nu namelijk nog steeds zeer afgeplat, ik heb geen verbetering meer gezien. Ze is nu 1,5 en ik baal daar enorm van. Ga binnenkort daarom ook weer terug naar de fysio om het erover te hebben!
     
  10. Schatjeboutje

    20 okt 2008
    75
    0
    0
    Wat ik begrepen heb van het Roessingh is dat 108% een twijfelgeval is om een helmpje aan te meten, en alles wat daar boven zit echt wel aan te raden is. Dus voor ons was de keuze met afwijking 112% eigenlijk al gemaakt.
     
  11. Corina

    Corina Fanatiek lid

    25 jan 2006
    4.881
    0
    0
    Goede beslissing meid!

    Hier ook een helmpjes moeder. Jochem krijgt zijn helm volgende week woensdag.
    Heb heel erg aan het idee moeten wennen. Vond het echt erg. :(
    Maar we doen het voor hem, zodat hij er later niet meer gepest word.

    Het forum wat Natasja2 noemt, is echt een aanrader.
    Hartstikke gezellig en heel informatief.
    (heb je nog helemaal niet gezien Natasja op forum :oops: )
     

Deel Deze Pagina