ik word er zo onzeker van!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Melanie83, 5 dec 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Melanie83

    Melanie83 Lid

    8 jan 2008
    47
    0
    0
    Hoi hoi,
    even m'n hart luchten hoor! Ik word namelijk zo onzker van moeder zijn. Met name door alle goed bedoelde tips en adviezen, en de 'stille verwijten'.
    M'n dochtertje is nu 10 weken. Ze doet het naar mijn idee best goed, alleen slaapt ze overdag niet zoveel. Ze heeft wel slaapjes nodig, want ze wordt dan erg moe en huilt dan veel. 's Nachts daarentegen gaat super! Ze gaat tussen 18.30 en 19.30 naar bed en komt 's nachts meestal 1 x voor een voeding ( de tijd van die voeding wisselt heel erg).
    Het grootste probleem is eigenlijk het in slaap vallen. Ze wil het liefst in slaap gewiegd worden. We hebben ondertussen een swing gekocht omdat we allebei last van onze rug kregen. ( we deden hiervoor schommelen in de wipstoel).
    Laten huilen kan ik niet, maar begin nu toch te twijfelen of ik dat niet maar weer eens moet proberen ( alhoewel ik weet dat ik dat na 10 min krijsen toch al opgeef).
    Ik krijg nu steeds het verwijt dat ik m'n meissie teveel verwen door d'r te troosten als ze huilt. ( troosten is bij ons schommelen, want in m'n armen troosten lukt ook niet -> gaat ze overstrekken). Ook gaven ze op het cb aan dat ik haar nu leer dat ze in slaap moet vallen als ze geschommelt word.
    Heb zelf een pedagogische achtergrond en ik snap hun ideeën wel, maar ja ik zit dan met een krijsend kind als ik dit niet doe...

    pff, schrijf het nu even warrig op, maar weet het soms ook gewoon niet meer.
     
  2. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Je baby huilt niet voor niets, dat weet je dus ook wel.. je verwend haar écht niet hoor. M'n moeder heeft er zelfs spijt van dat ze mij (door exschoonfam) heeft laten huilen.. :( het ging zo tegen haar gevoelens in. Je moet doen wat je denkt dat goed is.
     
  3. aukie

    aukie Actief lid

    6 apr 2008
    343
    0
    0
    ze is nog zo klein, volgens mij verwen je haar nog niet. Ik heb Nathan de eerste tig weken ook in slaap moeten sussen op schoot, kon dat nog niet zelf. Als je het blijft proberen, en niet alleen maar de swing gebruikt, dan komt het met de tijd vast goed.
     
  4. Yuntje

    Yuntje Bekend lid

    16 mrt 2007
    629
    0
    0
    Verpleegkundige
    Haarlem
    ons mannetje sliep in het begin ook erg weinig.... kon me daar ook druk om maken, nu doet hij bijna niets anders dan slapen :)
    Naar mijn idee kan je je meissie naar mijn idee niet verwennen door haar te troosten! Denk dat er weinig ouders zijn die hun kinderen langer dan 10 minuten laten krijsen....

    Volg je gevoel en kijk vooral naar wat je kindje fijn vind!
     
  5. mejon

    mejon Bekend lid

    12 apr 2006
    750
    0
    0
    secretaresse
    noord-brabant
    als jij merkt dat je kindje daar rustig van wordt, gewoon doen.
    ze hebben mij verteld dat je een kindje de eerste paar maanden niet kan verwennen, dat komt later pas.
     
  6. mirjam2112

    mirjam2112 Niet meer actief

    Wow, het lijkt Demi wel als ik 't zo lees.
    Wij hebben haar (tegen alle adviezen in) gewoon lekker in slaap gewiegd hoor ! Tot 'n maand of 3 toen gingen we het zo doen..
    Flesje.. ff spelen, beetje wiegen en half wakker in bed leggen.. En dan ging ze wel huilen maar was maar 5 minuutjes.
    Inmiddels langzaam afgebouwd, maar niet bewust eigenlijk.. Demi ging zelf steeds makkelijker slapen eigenlijk.
    Nu gaat ze zonder problemen naar bed.

    Maar af en toe even laten huilen kan geen kwaad hoor.
    Ik deed de deur dan wel toe maar niet dicht zo kon ik even spieken.
    Demi kon al vroeg op haar buik rollen en dan rolde ze van kwaadheid tegen de spijlen van het bed aan en lag ze vervolgens klem. Dus 10 minuten laten huilen deed ik nooit. Het voelt misschien heel gemeen om haar te laten huilen maar dat valt wel mee.

    Mijn neefje huilde zichzelf altijd in slaap, ongeveer 3 minuutjes en dan was 't klaar. Was voor m'n tante en oom heel naar maar dat had hij nou eenmaal nodig.

    Volg je gevoel meer dan het advies van het cb !
     
  7. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.342
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    tot 6 mnd kun je ze niet verwennen is mij door diverse mensen van cb ed verteld. Dus ik zou lekker troosten hoor!
     
  8. imke

    imke Actief lid

    26 sep 2006
    187
    0
    0
    Verpleegkundige
    Uden
    Je kunt ze inderdaad niet echt verwennen denk ik maar wel gewennen,... neemt niet weg dat je niets moet doen wat tegen je gevoel in gaat! Alleen moet je ook een beetje aan jezelf denken! Als jij haar niet kan laten huilen zou ik aan dat gevoel toegeven en doen waar jij en je kindje zich nu prettig bij voelen. over een aantal maanden kun je altijd nog een patroon wat misschien dan gewenning is geworden gaan 'afleren' (klinkt zo streng ha ha). Ga op je gevoel af!
    Ik weet uit ervaring dat het soms wel kan helpen om een kindje even te laten huilen, zodat ze leren zelf in slaap te vallen, die van mij was toen wel ouder + 3 mnd geloof ik...De eerste tijd ook veel mee getrubbelt maar nu een SUPER SLAPER!
     
  9. Chantal79

    Chantal79 Actief lid

    20 aug 2007
    344
    0
    0
    Ik vond het ook altijd erg moeilijk om mijn kleine jongen te laten huilen, totdat iemand me vertelde dat huilen ook een doel hebt. Zo'n kleintje maakt natuurlijk nogal wat mee, allerlei prikkels en ze ontwikkelen zich razend snel. Dus door ff lekker te huilen lucht dat ook voor zo'n kleintje lekker op. Dat hebben we zelf toch ook, na een drukke dag of een dag met een emotionele lading kan een huilbui erg opluchten.

    Dus even laten huilen werd voor mij veel makkelijker, dan moest ik wel zeker weten dat hij niet huilde om iets anders; honger, pijn, vieze luier. Ik bleef wel altijd bij hem als hij een huilbui had, een hand op zijn buik of nam hem lekker op schoot. Ik liet hem altijd weten dat ik er voor hem bent en bij hem ben!
    Als hij was uitgehuild viel hij als een blok in slaap en soms kreeg ik dan een glimlach, net of hij zei; bedankt voor het laten huilen..
    Dus zou ook lekker bij je kleintje blijven. Misschien heb je er wat aan en voelt het huilen van je kleintje voor jezelf niet zo vervelend.
    Ik vind het nog steeds niet leuk als Nick huilt, maar kan er wel beter mee omgaan.


    Moet zeggen dat deze huilbuien na een maand of 4 over waren en huilt hij nog af en toe.

    Succes, volg je gevoel! Ik was in het begin ook vaak onzeker en denk nu wel eens terug met de gedachte, wat heb ik me toen druk gemaakt om niks.

    Groetjes,
     
  10. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Ik merkte op een gegeven moment dat ik het alleen maar erger maakte door hem steeds op te pakken en van alles te proberen. Jelle raakte daardoor nog geprikkelder en dus was het nog moeilijker voor hem om in slaap te komen.

    Bij ons was de oplossing op een gegeven moment dus wel om hem even te laten huilen. Hooguit 5 minuten en dan ging ik even kijken en troosten in bed. (niet eruit halen want dat kon ik weer van voor af aan beginnen) Ik denk dat wij maximaal 3x naar boven moesten en dan sliep hij... En na een week viel hij uitzichzelf in slaap... En wat een verschil was dat zeg! Ik had ineens een heel ander kind, veel vrolijker en hij sliep stukken beter!

    Heel veel succes!
     
  11. Alita

    Alita Niet meer actief

    Doe wat goed voelt! Niemand kent je kindje het beste dan jijzelf. Vertrouw op je instinct als jij aanvoelt dat je je kindje moet oppakken of in slaap wiegen gewoon doen. Ik merk wel zelf dat ik ontzettend goed kan horen of het menens is het huilen. Wel moet je af en toe de kleine eens laten huilen, je moet ook zelf leren of het écht huilen is of zeuren zeg maar. Snap je?
    Mijn kleintje huilt ook als ze in bedje ligt maar dit is echt zeurderig huilen, dit duurt soms tot wel een half uur, maar niet echt krijsen anders ga ik gewoon naar haar toe, maar dit voel je wel aan vindt ik. Ze valt gewoon altijd in slaap.

    Succes...
     
  12. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Bij ons ging precies zo.

    Weet je, je wordt doodgegooid met opmerkingen dat je je kindje niet kan verwennen tot 6 maanden. Ik vind het zo'n dooddoener. Verwennen misschien niet, maar gewennen echt wel! Als je kindje gewend is om steeds in slaap gewicht te worden of steeds opgepakt te worden, grote kans dat ze niet uit zichzelf kan slapen.

    Je hoeft haar echt niet half uur te laten huilen. Ga een aantal keer naar haar toe, troost haar maar haal haar idd niet uit bed. Je kindje heeft er echt niets aan. Ze raakt er alleen maar vermoeider door en van oververmoeidheid zal ze minder makkelijk slapen en zit je in een circeltje.
     
  13. fioontje

    fioontje Fanatiek lid

    3 jul 2007
    2.748
    0
    0
    Den Burg, Texel
    ik kon lars altijd goed troosten door gewoon naast hem te gaan zitten en over zijn rug/ buik te wrijven. ik probeerde hem dus wel in bed te laten liggen.
     
  14. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    Ik vind het dikke onzin dat je haar verwent!
    Hoe kan je zo'n klein huilend kindje nou verwennen? Denk je echt dat ze je aan het manipuleren is? Ik geloof daar echt niks van!
    Mijn dochter van 10 maanden wieg ik nog regelmatig in slaap en dat zou dan verwennen zijn... Nou lekker jammer hoor. Als ze niet lekker in haar velletje zit ga ik haar niet haarzelf in slaap laten huilen, want dat zou ze van uitputting (door het huilen) in slaap vallen en dat lijkt mij veel schadelijker!
    Wat leert ze nou van dat wiegen? Dat papa en mama veel van haar houden toch! En wat wil een baby nou nog meer...
     
  15. Merel69

    Merel69 Fanatiek lid

    16 feb 2007
    1.852
    0
    0
    Helemaal mee eens. Merel is nu bijna 1,5 jaar en als ze weer eens zo'n nacht heeft dat het slapen wat moeilijker is dan haal ik haar uit bed en ga lekker met haar zitten, wiegen, wiebelen, zingen, alles om haar weer rustig te krijgen. Volgens mij leer je zo alleen maar dat, als er eens iets is, papa of mama er altijd voor haar zijn. Misschien zijn er kindjes die er "misbruik" van gaan maken, iedereen is anders natuurlijk. Maar bij Merel heb ik dat nooit gemerkt. Zij wil zelf graaaaaag slapen, maar als het om wat voor reden dan ook niet lukt, dan help ik haar daarbij gewoon. Is je taak als ouder vind ik. Ze vraagt er zelf om om weer naar bed te gaan na het wiegen. Niks verwennen (zeker niet onder de 6 maanden) gewoon liefde voor je kind. Leren dat er altijd iemand voor haar is als ze dat nodig heeft......
     
  16. Dushi

    Dushi Niet meer actief

    Wij hebben ook overal maling aan.

    Onze kleine meid is bijna 16 maanden en als ze huilt zullen wij haar altijd troosten. Soms door inderdaad over d'r bolletje en buikje te aaien en als mijn gevoel zegt dat ik haar dicht bij me wil hebben doe ik dat.

    Als ze moe is, maar nog erg druk van een drukke dag gaan we met haar schommelen op de schommelstoel en als ze bijna slaapt gaat ze haar bedje in.

    Maak er vooral geen probleem van. Dat is wat anderen vaak voor je doen.... ;)
     
  17. treintje1

    treintje1 Fanatiek lid

    10 dec 2007
    1.362
    0
    0
    Alkmaar
    Hoi,

    Het is al eerder gezegd. Doe vooral wat goed voelt voor jou.

    Ik ben nou eenmaal geen moeder die met haar kind gaat rondlopen omdat ze dan stil is. Ik kan dat gewoonweg niet want dan wordt ik strontchagarijnig. Wij hebben onze eigen manier gevonden en dat houdt inderdaad soms in dat we haar 10 minuten laten huilen.

    Als het heel erg is dat pak ik haar op, troost haar en zodra ze stil is leg ik haar weer in bed.

    Iedereen heeft zijn eigen maniertjes dus pak ervan mee wat jou prettig lijkt en laat je geen schuldgevoel aanpraten.

    En dit is wat ik me altijd bedenk: Alle gewoonten kun je terugdraaien. Dus als je merkt dat ze 'verwend' zou raken, dan gooi je het toch gewoon over een andere boeg? Het is heus niet zo dat je een ingeslagen weg nu altijd vol moet houden. Soms moet je iets nieuws proberen

    Succes en liefs v Treintje
     
  18. Angie85

    Angie85 Actief lid

    27 dec 2007
    297
    0
    0
    secretaresse, mama
    den haag
    Mijn dochtertje was net zo!

    Ik heb haar gewoon getroost zodra ze huilen moest, en merkte dat ze eigenlijk helemaal niet in haar bedje wilde slapen.

    Toen hebben wij haar in haar wagentje gelegd en ermee in het huis gereden tot ze in slaap viel. Uiteindelijk vond ik het wel weer genoeg en na een aantal weken toch weer geprobeerd in haar bedje te leggen met een achtergrond muziekje en toen wilde ze wel in slaap vallen. En ook zonder gehuil!

    Wanneer ze wel ging huilen pakte ik haar op, zodra ze getroost was legde ik haar weer neer.

    Ook hebben we haar bedje anders in de kamer gezet, misschien vond ze het niet prettig hoe haar bedje in de kamer stond.

    Gewoon je gevoel volgen.
     
  19. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.555
    3.456
    113
    Ons dochtertje heeft de eerste 6 weken heel veel gehuild, ze bleek reflux te hebben. Ben ik blij dat we haar niet maar hebben laten brullen.
    Toen we haar voeding dikker zijn gaan maken, was het vele huilen wel afgelopen, dat was de grootste oorzaak. Ze heeft tot een maand of 3 bijv. alleen beneden in de wandelwagenbak geslapen, ze wou overdag niet in haar bedje slapen. Maar vanaf 3 maanden ging dat opeens ook stukken beter en sindsdien slaapt ze overdag ook boven in haar bedje. Ik heb me er allemaal nooit zo druk om gemaakt en wat andere mensen er van vinden, interesseert me weinig, die wonen niet 24 uur per dag in ons huis, dus hebben er niets over te zeggen.
    Soms laat ik haar wel even 3 minuten pruttelen voor ze gaat slapen, dan wil ze gewoon even prikkels verwerken en stoor ik alleen maar als ik haar dan ga troosten, dan wordt het alleen maar erger. Maar ik hoor zelf wel of ze overstuur is of wat ligt te pruttelen. Volg je gevoel.
     
  20. Melanie83

    Melanie83 Lid

    8 jan 2008
    47
    0
    0
    Hoi allemaal,
    bedankt voor jullie reacties.
    We hebben net besloten dat we na de kerst toch gaan beginnen met de laten huilen aanpak. De komende weken zijn voor ons rommelig en als ik ermee start wil ik het ook gelijk helemaal doen. Ik ga het dan 2 weken proberen. Als ze dan nog steeds veel huilt ga ik weer op mijn eigen methode over...
    Ik heb dit toch besloten omdat ik merk dat we steeds drukker zijn met haar vermaken. Het word zo'n vicieus cirkeltje. Zij slaapt niet, wij zijn druk met haar, ze raakt nog meer overprikkeld ( schommelen, wiegen, in bed-uit bed, ed zijn toch allemaal prikkels) resultaat: ze wordt nog moeier en huilt nog meer en komt helemaal niet aan slapen toe.

    Het vervelende is dat ik als ik op mijn werk met een soort gelijk probleem zou zitten, ik deze aanpak veel makkelijker kon doen. Nu spelen mijn emoties veel meer mee. En daarbij komt dat ik nu 24 uur per dag in deze situatie zit en op mijn werk zou ik er maar 24 uur per week in zitten.
    Toch snap ik pedagogisch gezien wel wat ze bedoelen met deze aanpak.
    Ook mijn moeder heeft me laten huilen en ik ben ook 'normaal'( nou ja :) ) groot geworden.
    Pff merk dat ik de aanpak nu al aan het goed praten ben voor mezelf... Vind het eigenlijk toch heel zielig om d'r te laten huilen...
    Nou ja, ik heb t/m e kerst om aan het idee te wennen...
    groetjes!
     

Deel Deze Pagina