Kindje ligt iets voor op de groei...

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door toet, 10 okt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. toet

    toet Fanatiek lid

    7 apr 2006
    1.802
    0
    0
    Hoi,

    Ik kom net bij de vk vandaan,alles was goed allee het kindje lag iets voor op de groei,maar ik moest me absoluut niet druk maken erom...maar...toch doe ik dat weer...ik was wel in 4 weken tijd 3,5 kilo aangekomen,dus daar schrok ik wel van,maar waarschijnlijk heeft het kindje een groei spurt.Het was wel weer SUPER om het hartje te horen!

    En ik heb weer blaasontsteking...de tweede keer al tijdens me zwangerschap...
     
  2. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Heb ik ook gehad hoor, het hele spul in rep en roer want het kindje was veel te groot.
    Dus moest ik bloed laten prikken omdat ze er zeker van waren dat ik dan wel zwangerschapssuiker zou hebben.
    Nou mooi niet hoor, ze konden bij mij niets vinden dus een paar weken later weer een groei echo en toen lag hij nog maar iets boven het normale.
    Je eigen lengte en gewicht en die van je man, ouders, grootouders spelen in dit geval ook mee en mijn man en ik komen nu eenmaal uit familie's die 'groot' zijn.

    Groetjes Anita
     
  3. kristel

    kristel Niet meer actief

    Ik ben nav de 20 weken echo doorgestuurd naar de gynocoloog, omdat mijn kindje weer te klein is. Die verloskundigen maken zich meer druk er om dan ik, want mijn andere kinderen zijn ook niet groot. Zo komen jullie en ik samen toch weer op het gemiddelde uit!
     
  4. Niet meer actief

    we hebben gisteren een echo gehad.. na de berekeningen van hetomtrek van het hoofdje en de lengte van het boven beentje.. kwam er uit dat ik iets meer dan een week voor lig op schema .. hahahha.. mijn vriend is ook groot en veel van zijn familie ook. een vor gevoel zegt dat onze kleine groot bij geboorte is hahah.. zal wel gewoon een gevoel zijn
     
  5. safian78

    safian78 Actief lid

    26 jan 2006
    428
    0
    0
    Hmm ik had precies hetzelfde, bij de 22 wk echo bleek het kindje zo groot te zijn als bij 24 normaal is, ook was het ongeveer 680gram terwijl bij 22 week ongeveer 450/500 normaal is. Mijn vader was zelf 9 pond bij de geboorte, maar goed dat is misschien informatie waar ik niet zo blij van wordt want het moet er ook uit he?
     
  6. kaatje81

    kaatje81 Actief lid

    14 nov 2005
    137
    0
    0
    Groningen
    Hier precies hetzelfde, mijn kleintje heeft ook een periode 1 a 2 week voorgelegen op de groei heb idd een glucose dagcurve moeten laten prikken en dit was allemaal goed.

    Met 40wk ben ik bij de vk geweest en toen werd de kleine op 7,5 pond geschat. (ben nu 40+6)

    Zou me er niet te druk om maken. Wanneer een kleine een aantal weken achter elkaar wat voor loopt willen ze voor de zekerheid controleren of je geen zwsuiker hebt. De ene vk praktijk is hier ook sneller mee dan de andere
     
  7. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Joey is ook heel lang voor op de groei geweest, toch stabiliseerde dat weer tegen het eind van de zwangerschap. Hij werd geschat op 3500 gram bij geboorte, hij was echter 4200... :)
     
  8. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    Van de week bij vk lag mijn baarmoeder ook 1 week voor qua groei. Ik heb met de oudste zwangerschapsdiabetes gehad, dus zal volgende keer wel moeten prikken denk ik.
     
  9. Sassa

    Sassa Lid

    5 jun 2006
    56
    0
    6
    in een winkel
    noord holland
    tja ik weet niet zo goed wat t inhoud ? :rolleyes:
    was woensdag bij de verloskundige
    en die zei je bent 26 weken maar de baby is al zo groot als bij 28 weken en je baarmoeder is al zover als ie zou ziijn b ij 32 weken...
    ze zijn alleen maar dat alles iig goed doorgroeit en verder had ze t er niet over :confused:
    is dat normaal ?
     
  10. Niet meer actief

    dat zegt allemaal niet zoveel hoor. Je kindje heeft misschien net een groeispurt gehad en kan over 6 wkn weer op schema lopen of ineens weer kleiner zijn... Laat je niet van de wijs brengen door dat soort berichten hoor.

    Ook mbt geschatte gewicht... het zegt helemaal niets. Je merkt het wel als het eruit komt!
     

Deel Deze Pagina