Tweeling

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Mima, 9 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    Tinneke: GEFELICITEERD met AMBER en AMY!!!
    Wat een leuke namen en prachtige gewichten!
    Gelukkig zullen jullie vlug samen thuis zijn!
    Tot die tijd sterkte met heen en weer pendelen en daarna: GENIETEN!
     
  2. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Tinneke, Gefeliciteerd met je twee meiden! Wat fijn dat jullie snel samenzijn, dat scheelt een hoop... Heen en weer naar het ziekenhuis is erg vermoeiend!

    Hier vandaag eindelijk te horen gekregen dat we toch het huis kunnen krijgen wat we graag wilden. Er moet wel een hoop gebeuren, maar als het af is zit ik wel naar mijn zin! Zal erg druk worden komende tijd, alle vrije uurtjes in het nieuwe huisje...
     
  3. mj24

    mj24 Fanatiek lid

    7 jun 2006
    4.321
    0
    0
    Amsterdam
    meiden even een vraagje.

    als jullie voor een derde gaan? hoe past dat in de auto? kunnen er nou 2 autostoeltjes en 1 maxicosi in een auto?
     
  4. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Tinneke en man,
    Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Amber en Amy!
    Prachtige gewichten zeg! Super! Geniet van ze!



    Marian,
    Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning dan alvast!

    HJ,
    Idd zulke berichten zetten je met de benen op de grond. En idd iedereen bij wie het goed gaat mag daar gewoon heel dankbaar voor zijn, niet alles is zo vanzelfsprekend als het soms lijkt! Succes bij de cursus vanavond ;)! En succes met de hemeltjes dan maar! Haha! ;)!

    MJ,
    Je moet even kijken, er zijn genoeg auto's waar gewoon 3 stoeltjes naast elkaar kunnen! Hier gaan ze binnenkort naar de Priori stoel en dan kan er gewoon nog een maxi cosi bij ;)! Ligt dus een beetje aan welke auto je hebt.

    Liefs, Hanneke!
     
  5. Pippie1976

    Pippie1976 Bekend lid

    8 nov 2008
    798
    0
    0
    Zuid-Holland
    Dag allemaal,

    Bedankt voor de felicitaties! Begin heel langzaam aan het idee te wennen, maar het zet wel je wereld even op z'n kop zeg, zulk nieuws! Heb volgens mij het hele weekend een beetje in een roes doorgebracht en ben zelf vrijdag eerder naar huis gegaan van mijn werk, omdat ik me echt niet kon concentreren (we hadden het donderdag gehoord).

    Aan de ene kant ben ik heel blij dat er twee hartjes kloppen, aan de andere kant ben ik ook de 12 wekengrens natuurlijk nog niet gepasseerd. Voel(d)en jullie je ook zo onzeker die eerste 12 weken? Misschien gaat dat gevoel wel nooit meer weg, er is natuurlijk altijd wel iets om je zorgen over te maken :( . Hoe gaan jullie daarmee om?

    Ik moet binnenkort ook een keuze maken voor een kinderdagverblijf (ik woon in Den Haag en daar moet je er vroeg bij zijn...). Hebben jullie daar ervaring mee? Waar moet je op letten?

    En hebben jullie nog andere tips voor deze eerste maanden?

    Tinneke, gefeliciteerd met je twee meisjes!

    HJ1977, je vroeg nog naar de placenta: ik heb geen idee. De tweeling is dichoriaal zei de gyn. Dat betekent volgens mij dat ze allebei een vruchtzakje hebben, maar of dat ook betekent dat ze allebei een eigen placenta hebben?

    Amsy: leuk dat we bijna gelijk lopen: jij 2 juli, ik 8 juli! Hoe voel jij je?

    Verder iedereen ook succes met alles. Fijn dat er zo'n forum is!

    Groetjes,
    Margit76
     
  6. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    @Bolbuikje: fijn te horen dat het nu beter gaat! Tja, praten is heel belangrijk, maar niet altijd gemakkelijk.
    Sterkte in ieder geval!

    @Marian: Wow gefeliciteerd zeg! Druk, maar leuk!
    En zie aan je banner dat het bijna test-time is, al een idee?

    @MJ: ja hangt idd van je auto af, maar in de meeste auto's kan het wel hoor!
    Hier ging het wel in de citroen station, en nu zit Isa in een "booster-seat" en de jongens in de priori, dat gaat (dus) ook.

    @Margit: ja kan me voorstellen dat je nog steeds beduusd bent! Ik voelde me wel onzeker de eerste periode, maar wij hadden de eerste echo met ca 10 1/2 week en zagen toen dus tot onze grote verbazing en verrassing twee hartjes kloppen. Twee kloppende hartjes met die termijn is natuurlijk wel een goed teken!
    Dichoriaal betekent dat ze zowel het binnevlies als het buitenvlies níet delen en dus ook dat er twee placenta's zijn, die overigens wel kunnen vergroeien tot 1 placenta.
    Deze zwangerschap heeft minder risico's dan een monochoriale zwangerschap.
     
  7. tal74

    tal74 Actief lid

    21 feb 2008
    420
    0
    0
    verkoper
    delft
    HJ, hoe was de partneravond?!

    MJ, ik heb geen evaring met 3 stoeltjes naast elkaar...wij gingen voor de vierde, dus we zouden sowieso een andere auto hebben moeten aanschaffen, gelukkig een 7 zitter gekocht, want die vier werden er vijf ;) !

    Marian, gefeliciteerd met je nieuwe huis!
     
  8. tal74

    tal74 Actief lid

    21 feb 2008
    420
    0
    0
    verkoper
    delft
    Oh, nou vrgeet ik Margit....stom!
    Wij zagen met 8 weken 2 hartjes, toen heb ik me wel onzeker gevoeld tot de volgende echo, met ruim 10 weken. En gedurende mn zwangerschap nog wel veel vaker hoor :oops: ;) !
     
  9. MC lover

    MC lover Actief lid

    16 aug 2007
    436
    0
    0
    Valkenswaard
    @Maaike: hoop dat het indmiddels beter gaat met Babette en dat ze weer lekker thuis in haar bedje slaapt, ik wens je al het goeds, knuffel.

    @tal; en al vorderingen bij het CB? Hoe gaat het met de twinnies al opgeknapt? Zo niet: beterschap!

    @bolbuikje; ja ik ben nu ook veel wijzer en zekerder wat de BV betreft dus volgende keer ga ik voor een groot succes! Hoe gaat het met Purkie en de andere twee schatjes? Fijn dat het een stuk beter met jou en Leander gaat, praten is inderdaad echt nodig. Hier hebben we ook soms van periodes waar je niet vrolijk van wordt (allebei onze eigen probleempjes en dan heb je dat zo nu en dan) maar gelukkig echte liefde overleeft alles!

    @Essie: heb je al met ze gewandeld? Ben heel benieuwd!

    @Tinneke: Hartstikke gefeliciteerd met je wondertjes, geniet van ze! (al weet ik hoe moeilijk het is om echt te genieten en te ontspannen als je schatjes nog in het ziekenhuis liggen, probeer het toch) Mooie namen!

    @HJ: hoe was de partneravond? Fijn dat je aan me denkt, het gaat alweer stukken beter!

    @Marian: proficiat met het huis, wanneer is de grote dag (overdracht?)

    @MJ: wij willen ook nog graag zo'n kleine flooperd, vraag me ook allemaal van die zaken af, auto, woning wandelwagen? En stel nou dat het er straks weer twee worden :( (zou ik niet erg vinden hoor, maar hoe doe je dat dan?)

    @Margit: ja, die periodes van onzekerheid kwamen wel zo nu en dan omhoog. Maar probeer van het moment te genieten, het is zo'n kostbare periode!

    @Noor, Daisy en de rest (ja ik weet het soms ook allemaal niet meer) hoe is het bij jullie.

    Hier gaat alles zijn gangetje, vrijdag en zaterdag Sinterklaas gevierd, de kleintjes hebben met plezier de cadeautjes uitgepakt (gescheurd). Ik hoor der eentje lachen en gillen (Thomas is wat dat betreft net een meisje, zo'n gillende keuekmeid: hoef ik in ieder geval geen vuurwerk meer aan te schaffen ;))

    Groetjes
     
  10. Tinneke: van harte gefeliciteerd met je 2 meiden. En zoals iedereen hier al gezegd heeft: wat een mooie gewichten!

    Hier alles goed. we zijn nog niet met ze naar buiten gweest, maar als het weer het toelaat willen we het zaterdag gaan proberen. En dan maandag naar de stad! Hoe doen jullie het eigenlijk met kolven of bv als je een middagje of dagje weg gaat?
     
  11. Amsy

    Amsy Bekend lid

    8 jun 2007
    559
    0
    0
    @Tinneke: enorm gefeliciteerd met de geboorte van je meisjes, lijkt me heerlijk om ze daadwerkelijk in de armen te hebben, en inderdaad prachtige geboortegewichten zeg!

    @Margit: wat leuk dat we bijna gelijk lopen, ben benieuwd naar jouw ervaringen!

    @Mclover: hoe voel je je nu, gaat het al iets beter met je dip? Ik hoop dat je je intussen alweer en stuk beter voelt!

    @al die andere lieve meiden: bedankt voor jullie lieve reacties en jullie warme welkom. Fijn dat jullier er zijn om ervaringen mee te delen.

    Gisteren ben ik voor het eerst naar de gynaecoloog geweest en dat was helaas niet zo leuk.
    Het was een erg aardige man, hij heeft ons veel informatie gegeven. En weer een echo gehad. Bij de eerste meting bij de verloskundige had een van de twee vruchtjes een groieachterstand van 6 dagen. de grootste liep op schema (toen 2.8 cm) en de kleinste liep dus 6 dagen achter (2.2 cm). Dat werd toen afgedaan als iets wat wel vaker voorkwam. Echter, gisteren meette de gynaecoloog beide hummels nogmaals, wederom lag de grootste op schema met 3.5 cm, maar de kleine liep dus wederom 5 dagen achter en was nu 2.8 cm. Hij was hier dus WEL bezorgd over, begon meteen aan zijn collega na te vragen met hoeveel weken zwangerschap je naar Leiden doorgestuurd kon worden, en had het over een behoorlijke kans dat de kleine het niet ging redden. Verder had hij het erover dat het erop uit zou kunnen draaien dat de kleinste opgeofferd moet worden om de grootste een kans te geven. De gynaecoloog zei dat het gewoon afwachten is, en dat hij me over 2 weken (dag voor kerst) weer wil zien. Heeft een van jullie ervaring met deze situatie, met ongelijke groei van eeneiige vrachten in het eerste trimester? Ik weet echt niet meer wat ik nu moet denken. Overigens bewoog het kleintje goed, en ook het hartje klopte goed.
    Hoop dat jullie misschien nog wat extra info hebben.

    Liefs Amsy
     
  12. Daisy1975

    Daisy1975 Fanatiek lid

    20 aug 2007
    4.495
    0
    0
    Verkoopster
    brabant
    Hoi lieve meiden,

    ik kan het ff allemaal niet mer bijhouden,so sorry!

    @Tinneke,van harte gefeliciteerd met jullie meissies!
    Idd mooie gewichten en hele mooie namen!
    Hoe gaat het nu?

    @Tal,wat leuk dat je er weer bent!

    @Marian,van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe huis!
    Succes met alles!

    @Bolbuikje,alles goed met je en je kindjes?En je mannetje?

    @Margit,van harte gefeliciteerd met deze bijzondere zwangerschap!

    @Essie,veel plezier als je gaat pronken met je mooie kids!

    @MClover,hier alles goed,alleen superdruk!

    @Amsy,jee meis,das schrikken!
    Ik hoop dat de gewichten nog goed gaan komen meis!
    Echt niet leuk om te horen bah!
    Bij ons is dat ook gezegd en wij moesten misschien ook naar Leiden maar gelukkig is het allemaal goedgekomen!
    Ik duim voor jullie!

    Dit was het even meiden,
    ik ben zelf ziek en ontzettend moe,het huishouden gaat door,de verzorging van de meiden gaat door,krijgen ook nog steeds bezoek,pfff ben het ff zat!

    Tot snellie weer en hopelijk met een beter humeur!
    Knuff voor jullie!
     
  13. mj24

    mj24 Fanatiek lid

    7 jun 2006
    4.321
    0
    0
    Amsterdam
    mc lover leuk een 3e he. maar ik weet het nog niet zeker hoor. wacht nog zeker minimaal een half jaar. moet ook eerst uitgebreid onderzocht worden als wij voor een 3e willen gaan. wegens opnieuw kans op vroeg geboortes e.d. maar het kriebelt wel.

    over de kinderwagen. eerste weken/maanden dacht ik aan een draagzak. woning is bij ons wel een probleem denk ik.

    marian. testtime. spannend en wat leuk
     
  14. Maaike1982

    Maaike1982 Actief lid

    7 jul 2008
    318
    0
    0
    Journaliste
    Amsterdam
    Nou.. sorry ik heb niet zoveel tijd om nu alles te lezen maar wilde nog even een update geven: Babette is nog steeds niet thuis. Dat de medicijnen aan leken te slaan was toch een illusie. Ik denk dat we een wat vertekend beeld hebben gekregen. Ze markeren daar slaapmomenten, huilmomenten, troostmomenten etc. En ja, die huilmomenten werden minder, maar goed, de troostmomenten nou niet echt zag ik op die lijsten. Dat betekent dat ze nog wel heel onrustig is, constant getroost moet worden etc. Ik zag haar natuurlijk rondom de voedingen 's ochtends en 's avonds maar tussendoor niet.
    Komt er maandag een co-assisten (!) bij me, hoe we het zouden vinden als ze weer naar huis zou komen. (en dat was voordat ik zo'n huillijst had gezien) Ja natuurlijk wil ik mijn kind niets liever dan thuis hebben, maar ik had wel mijn twijfels over haar stabiliteit en ze overviel me er zo ineens mee. Ja Babette was nu wel weer gegroeid en zat inmiddels op 3510. Maar, zei een verpleegkundige later die dag, daarvoor is zij natuurlijk niet opgenomen.. ze is opgenomen vanwege die pijnklachten van de reflux. TOen ik die avond bij Babette was spuugde ze ook weer flink VOOR de voeding (terwijl 1 van haar medicijnen het transport van de maag naar de darmen zou moeten versnellen?, ze spuugt echt gedurende de hele dag, en niet alleen na de voeding), en toen ik haar had gevoed en ze weer pijn kreeg (altijd na de voeding) kwam er nog een golf uit tot op de grond. Dus wij hebben aangegeven: wij zien dat ze nog wel veel pijn heeft, ze spuugt nog steeds veel.. eigenlijk is er niets verandert..
    Kijk en als ze niets KUNNEN veranderen en we het moeten accepteren tot ze eroverheen groeit.. ja, dan neem ik haar liever vandaag dan morgen mee. Maar ik zie haar constant pijn hebben en ik wil dat zij verder wordt onderzocht, want onderzoeken zijn er niet gedaan tot nu toe, alleen observatie en medicatie. Als dat niet helpt moet er toch iets anders worden geprobeerd?
    Maar goed, het ontbreekt aan communicatie want er is geen arts die met ons communiceert.
    Goed, wij aangegeven dat we een arts willen spreken. Volgende dag kwam er een arts-assistent en toen hebben wij aangegeven dat wij haar helemaal niet stabiel vinden. Zij gaven aan dat de verpleging dit ook heeft gezegd en dat ze nu andere voeding gaan proberen om koemelkallergie uit te sluiten. En dat ze ook 'misschien nog wel een echo kunnen maken'... en dat ik haar dan eerst een middag mee naar huis zou nemen en dan een hele dag..
    Goed, ik heb haar gistermiddag thuis gehad. Alleen maar naast een schreeuwend kindje gestaan wat ik heb geprobeerd te troosten in d'r bedje. Ze had zichtbaar heel veel pijn. Gelukkig was mijn moeder er om voor Bodhi te zorgen want als ik alleen was geweest had Bodhi in deze situatie weer minimale aandacht gehad omdat Babette gewoon niet slaapt. Ze is misschien twee keer een half uurtje stil geweest, buiten de voedingen om, en had zichtbaar pijn. Ik heb mijn moeder gevraagd of ik nou gek ben, maar ze zei ook dat zij dit er helemaal niet goed uit vindt zien.
    Dus wij haar 's avonds weer teruggebracht en gezegd dat ik haar de volgende dag wel een dag mee kan nemen, maar dat het er niet om gaat of ik het wel aan kan, maar dat de situatie nog hetzelfde is en dat wij verder onderzoek willen en duidelijke communicatie wat betreft de mogelijkheden. Want er zijn, zoals die verpleger gisteren zei, veel mogelijke oorzaken voor een dergelijke reflux en lang niet alle behandelingen wegen op tegen het resultaat. Maar leg mij dit gewoon uit.
    Goed, ik wil op deze manier niet meer te lang aanmodderen. Ik ga straks weer naar het ziekenhuis en dan wil ik een arts spreken en als er naar mijn mening te lang wordt aangemodderd op deze manier dan ga ik voor een second opinion naar een kinderziekenhuis. Ik wil gewoon mijn kind weer naar huis, zonder dat ze de hele dag pijn heeft...

    pfff.. ja ik mis haar vreselijk en vind het gewoon heel moeilijk om haar zo vertrokken van de pijn te zien..
     
  15. Amsy

    Amsy Bekend lid

    8 jun 2007
    559
    0
    0
    Jeetje Maaike, wat een heftig verhaal. Wat sneu voor je kleine meid dat ze pijn heeft en dat het niet goed met haar gaat. Ik kan me je frustratie zo goed indenken, je wilt gewoon gehoord worden, en dat je dochter geholpen wordt, en in plaats daarvan wordt er maar aangemodderd en doet niemand iets wezenlijks. Misschien doe je er inderdaad verstandig aan dit aan een gespecialiseerd kinerziekenhuis over te laten. Ik weet niet hoe dat zit in zwitserland, zit er een kinderziekenhuis in de buurt van davos?
    Nou meid, heel veel sterkte met de kleine prinses, hoop dat ze snel een behandelbare oorzaak vinden en dat de kleine meid snel weer bij haar papa, mama en broertje mag zijn.
    Liefs Amsy
     
  16. HJ1977

    HJ1977 Actief lid

    6 jun 2007
    447
    1
    0
    Hoi allemaal,
    Afgelopen dinsdag tijdens de groeiecho bleek dat het kleine kindje toch te ver achter bleef in groei. Het kleintje werd dinsdag geschat op 820 gram, terwijl het andere kindje (wat nog steeds keurig volgens de eenlingcurve groeit) nu zo'n 1290 gram zou moeten wegen.
    Het blijkt dat de ene kant van de placenta minder bloed/voeding doorgeeft dan de andere kant. Hierdoor moet het kleine kindje veel harder werken om al zijn/haar belangrijke organen van bloed te voorzien en heeft het minder energie en voedingsstoffen over om te groeien. Wat hier de oorzaak van is weten ze op dit moment niet. Mijn bloed wordt onderzocht op eventuele infecties die dit veroorzaakt zouden kunnen hebben, maar het vermoeden bestaat dat de placenta van de aanleg al minder voeding heeft gegeven aan een kant. Omdat de kindjes in het begin veel minder nodig hebben om te groeien, is dit in het begin van de zwangerschap moeilijk op te sporen.
    Gevolg hiervan is dat ik op gratie van de gyneacoloog en een goed hartfilmpje (CTG) van de kindjes, nog even naar huis mocht om wat spullen op te halen en vanaf dinsdagmiddag in het ziekenhuis lig.
    De eerste en tweede dag heb ik een prik gekregen om de longetjes beter te laten rijpen. Mochten ze heel vroeg komen, dan hebben de longen alvast een boost gekregen.
    Elke dag maken ze drie hartfilmpjes van beide kindjes van ongeveer drie kwartier tot een uur. Daarop kijken ze voornamelijk naar hoe het kleine kindje het doet.
    Vanmorgen vroeg is er al weer bloed afgenomen.
    Vrijdag wordt er een echo gemaakt om de doorbloeding van het lichaampje van de kleinste te bekijken. Daarnaast houden ze natuurlijk ook het andere kind goed in de gaten.
    Als blijkt dat het kleine kindje het te moeilijk krijgt, worden beide kindjes gehaald.
    Elke dag die ze nu nog in de baarmoeder blijven wordt op dit moment gezien als winst. Niemand kan er iets over zeggen hoe lang het gaat duren voordat de kinderen gaan komen. Kan nog 5 weken duren, kan ook deze week nog. Ongelooflijk spannend en onzeker allemaal. Ik ben morgen 29 weken zwanger. We hopen heel erg dat ze nog tot voorbij de kerst kunnen blijven zitten.

    We worden heel goed voorgelicht door de verpleegkundigen op de afdeling.
    Gisteravond hebben we twee fotoboeken doorgekeken. Een ging over een keizersnee krijgen. Er wordt veel duidelijkheid geschept over hoe er om wordt gegaan met de partner bij een keizersnede, wat heel fijn is voor Berry. Zo weet hij precies waar hij aan toe is.
    We hebben ook een boek bekeken over de Neonatologische Intensive Care Unit, de afdeling waar onze kindjes komen te liggen. Dat was wel even heel confronterend. Zulke kleine kindjes en zoveel apparatuur.. daar hadden we het wel even moeilijk mee. Gelukkig had de verpleegkundige ook voorbeeldpopjes, om een beeld te krijgen van hoe groot een kindje is bij een bepaald gewicht en ze had er ook zandzakjes bij om het gewicht te voelen. Dat maakte het voor ons toch anders. Je hebt bij het zien van foto's het idee dat de kindjes zo klein zijn dat ze niks wegen, maar dat is dus niet zo.
    Vanavond krijgen we een rondleiding op de NICU. Begin volgende week hebben we een gesprek met de neonatoloog over hoe het zal gaan als onze kinderen eenmaal op de NICU liggen en wat we kunnen verwachten.

    De eerste dag hebben we het allemaal over ons heen laten komen. Pas gisteren drong het bij ons allebei echt door wat er staat te gebeuren. Het besef dat we twee hele kleine, zorgbehoeftige kindjes zullen krijgen zinkt er langzaam in. Aan de ene kant zijn we heel bezorgd en verdrietig, aan de andere kant hebben we er ook veel vertrouwen in dat alles goed zal komen. We zijn in ontzettend goede handen.

    Alle afleiding is welkom, want ik lig me hier natuurlijk wel stierlijk te vervelen! Het is ook niet echt de tijd van het jaar om in het ziekenhuis te liggen. Mijn verjaardag, onze tweede trouwdag, kerst en oud&nieuw vallen allemaal in de komende weken.... Gelukkig hebben ze hier ook een kerstboom!
     
  17. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    @HJ:
    Jeetje meid, dat is schrikken!
    Ik hoop van ganzer harte dat het kleinste ukkie het zo goed mogelijk blijft doen en dat je ze nog zo lang mogelijk bij je mag dragen!
    Zoals je schrijft: iedere dag is er 1 nu!
    Veel sterkte en kracht toegewenst!
    Wat goed om te horen dat de begeleiding zo ontzettend goed is!
    In welk ziekenhuis ben je opgenomen?
    Ik denk aan jullie en steek kaarsjes op.
    Onzettend veel sterkte en een hele dikke zoen!
    Noor
     
  18. MC lover

    MC lover Actief lid

    16 aug 2007
    436
    0
    0
    Valkenswaard
    @Lieve HJ: ook ik heb een kaarsje voor jou en de kleintjes opgestoken. Ik hoop met heel mijn hart dat ze nog lekker een tijdje veilig in mamma's buik blijven zitten. Ik wens jou en je partner voor de komende tijd heel veel sterkte en steun van de mensen om jullie heen. Ben blij dat ze jullie in het ziekenhuis zo goed begeleiden. Blijf geloven in jezelf en de twee ukkies die kracht kunnen jullie goed gebruiken. Liefs, denk aan je!

    @Lieve Maaike: ook voor jou en Babette brandt het kaarsje. Hoop dat ze snel vinden waar haar klachten vandaan komen en dat ze er dan snel iets aan kunnen doen. Als je niet tevreden bent over de behandeling van Babette en de omgang met jullie (wat ik me heel goed voor kan stellen) zou ik niet te lang wachten met een second opinion in een kinderziekenhuis te vragen, elke dag dat je kindje minder pijn heeft is zo belangrijk voor haar maar ook voor jullie! Volg je gevoel lieverd!

    @Amsy: ook ben ik in gedachten bij jou. Ik hoop dat de gynaecoloog je niet te onzeker heeft gemaakt en dat je blijft genieten van de kleintjes in je buik. Zoals ik al eerder schreef scheelden mijn kleintjes in het begin ook 4 a 5 dagen. Maar de gyn zei dat ik daar niet zo zeer heen moest kijken, zeker in het begin is het milimeter werk en is het echt niet zo perfect te meten. Zij keek vooral naar de hoeveelheid vruchtwater en de grote van de vruchtzakjes om te bezien of er sprake kon zijn van TTS, dit komt meestal ook pas later in de zwangerschap voor. Natuurlijk is het wel belangrijk om de twee kleintjes goed in de gaten te houden om te zien of ze goed groeien en kan er altijd iets aan de hand zijn, maar de kans dat het goed gaat is nog altijd vele malen groter. Vooral als je je na de afspraak met de gynaecoloog erg onzeker voelt zou ik vragen of je snel bij een andere gynaecoloog terecht kunt voor een echo, misschien kan deze je dan wat gerust stellen en je meer uitleg geven en je aangeven hoe reeel (hoeveel kans) er is op TTS en opoffering van het ene kindje voor het andere. Amsy, het kaarsje brandt ook voor jou en jouw kleintjes.

    @Essie: Je kunt natuurlijk gewoon borstvoeding geven als jij dat wilt, even een plekje zoeken waar je ze rustig kunt voeden.
    ik weet niet wat voor kolfapparaat je hebt maar meestal is er ook wel een plekje te vinden om te kolven (gewoon vragen mensen helpen je over het algemeen graag). En als je het nu allebei niks vindt kan je evt. vlak voor je gaat kolven en direct als je terug bent (maar dat zou ik alleen doen als je niet al te lang weg bent i.v.m. je productie). Hoop dat je iets aan mijn antwoord hebt, misschien kan bolbuikje je meer of betere tips geven.
    Verder heel veel plezier met wandelen en geniet van alle mensen die van je kindjes genieten!

    @MJ: ja, heel leuk zo'n derde! Ik weet ook nog niet wanneer vind ik ook heel moeilijk eigenlijk! Ik had ook al aan een draagzak gedacht, Julian en Thomas zitten altijd graag in hun draagzak. De auto en het huis zijn hier in ieder geval te klein!

    @Daisy: hoop dat je snel opgeknapt bent, krijg je wel genoeg hulp? Probeer anders je bezoek gelijk wat dingetjes te laten doen, vinden ze vast en zeker niet erg (moet ik zeggen mevrouw ik doe alles wel alleen want ik vraag het liever niet) :rolleyes:

    Heel veel liefs voor iedereen!
     
  19. sascha78

    sascha78 Actief lid

    3 mrt 2007
    256
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs
    Daisy wat een geweldige foto van de dames in de verjaardagsshirts! Ze lachen er ook zo lief bij. Voor nu beterschap!

    Amsy welkom hier en gefeliciteerd met je dubbele zwangerschap. Wel gelijk al zoveel zorgen om de kleinste. Ik hoop echt voor je dat het allemaal meevalt en dat je uiteindelijk zult bevallen van twee gezonde baby’s. Wat is jullie oudste dochter ook een schatje zeg. Met het kleine leeftijdsverschil zul je straks wel manieren bedenken om hier creatief mee om te gaan. Bijvoorbeeld, oudste samen met een van de kleintjes in de buggy/kinderwagen en de andere kleine in de buikdrager, kun je in ieder geval nog wel de deur uit. En zo zijn hier vast nog meer mensen die goede tips hebben als het zover is. Mijn dochter was net als de dochter van Noor ook 2,5 toen de kleintjes kwamen.

    Mclover wanneer je tips wilt over hoe het precies in zijn werk gaat e.d. dan PB je me maar even. Ik heb genoeg links voor je. Leuk dat je naar muziek op schoot gaat me de kleintjes. Hier lusten de kleintjes ook zo’n beetje alles wat ze voor geschoteld krijgen. Ze beginnen nu alleen in de fase te komen van alles zelf doen, das wat minder (lees enorm geknoei).

    Margit76 ook welkom hier en van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Die wisselende gevoelens zijn overigens heel normaal hoor, had ik in het begin ook.

    Marian druk druk druk dus. Ik lees dat je nieuwe cyclus weer begonnen is, balen dus dat het deze ronde niet gelukt, hopelijk de volgende ronde meer geluk.

    Tal vervelend dat de kleintjes zo verkouden zijn hopelijk knappen ze gauw weer op.

    Hanneke mooi dat het zo goed gaat met de kids en met jezelf. En logisch dat het gezin op de eerste plek staat hoor, zo hoort het ook.

    Tinneke gefeliciteerd met je meiden, mooie namen ook. Vervelend dat de meisjes zo lang moesten blijven in het ziekenhuis, maar ja ze zijn daar natuurlijk ook in goede handen. Hoe gaat het nu ze thuis zijn? En wat vindt de grote broer van zijn zusjes? O ja en ik ben niet nieuwsgierig hoor, hihi, maar heb je ook een fotootje van de dames?

    Hj hoe is de partneravond gegaan afgelopen maandag? Ik lees nu dat je in het ziekenhuis ligt? Tjonge wat spannend en eng ook allemaal. Wel goed dat ze het allemaal zo goed in de gaten houden. Ik ga in ieder geval voor je duimen dat alles goed komt met de kleintjes.

    Mj24, hier passen er net drie autostoelen op een rij, maar ik moet zeggen dat het wel krapjes is hoor. Je krijgt de gordels van de middelste stoel bijna niet vast. Wij hebben een vwpassat station dus op zich wel een ruime auto. We zetten de oudste nu vaak op de stoelverhoger ertussen dat heb je iets meer ruimte om de gordels vast te maken.

    Maaike wat raar dat ze zo aanmodderen daar in het ziekenhuis, ik kan me voorstellen dat je nu wel eens duidelijkheid wilt over de situatie van Babette. Ze heeft natuurlijk niet voor niks zo’n pijn. En er is natuurlijk niks erger dan dat je je dochtertje pijn ziet lijden er niks aan kunt doen. Ik hoop voor je dat ze snel wat actie gaan ondernemen daar.

    Hier is het op het moment eventjes rustig, maar wat een nacht en wat een ochtend zeg! Vannacht vanaf 1 uur tot 4 uur ben ik met de kinderen in de weer geweest. Ze waren om de beurt aan het brullen en tussendoor heeft de oudste overgegeven op bed en op het vloerkleed. Mijn man is er om 4 uur maar uitgegaan omdat hij dat laatste half uurtje niet te diep wilde slapen. Hij gaat er normaal rond half 5 uit. Ik kon gelukkig nog wel tot half 9 blijven liggen (met de oudste naast me). Toen we beneden waren, gooide Marlena de hele fles melk er met een golf weer uit en heeft Allana een aangebroken pakje drinken over haar kleren heen gegooid. Weer allemaal schoongemaakt en schone kleren aan gedaan. Een half uurtje later spuugt Marlena nogmaals, dit keer over mij heen en nog een keertje over de vloer. Weer opruimen dus en weer wassen en omkleden. De wasmachine draait op dit moment overuren. Nu liggen ze alledrie te slapen, Djuna hier naast me op de stoel en de kleintjes op hun bedje. Hopelijk blijft het hierbij en hoef ik niet nog meer gespuug op te ruimen. Ben zelf namelijk ook al niet helemaal fit (vanmorgen diarree, nu hoofdpijn, misselijk nog niks gegeten). Zal zo mijn dochters school even afbellen want ze is echt ziek. Hopelijk gauw wat positiever nieuws hier op het forum.
     
  20. Dank je wel MC Lover voor je antwoord!
     

Deel Deze Pagina