Juli 2009 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Nena77, 21 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. passie83

    passie83 Actief lid

    12 nov 2008
    133
    0
    0
    student
    appingedam (groningen)
    hierom en patries heel heel veel sterkte met het verlies van jullie wondertjes, heb er geen woorden, zo erg als ik het vind voor jullie.

    alle nieuwelingen welkom op de juli forum. de verloskundigen gaan het druk krijgen volgend jaar juli, zoveel babies als er geboren gaan worden haha.

    iedereen die een echo gehad heeft, ze zijn heel mooi, bekijk ze stuk voor stuk haha.

    ik kon het niet meer voor me houden en heb het vandaag aan mn opa en oma en aan mn broer verteld en ze reageerden alledrie super enthousiast. mn oma riep gelijk door de kamer naar mn opa van niek je word weer overgrootopaaaa, pascalle is zwanger van der eerste, me opa was ook heel erg blij voor me.

    nou aankomende donderdag 2e afspraak bij de vlos, weet iemand wat ze dan gaan doen, gaan ze dan ook ff naar het hartje luisteren? nog 5 daagjes en dan ben ik ook die magische 12 weken grens voorbij gelukkig.

    nou dit was mn verhaal voor nu ff.
     
  2. Sucre

    Sucre Fanatiek lid

    1 feb 2008
    4.877
    0
    0
    Verpleegkundige
    Gelderland
    Bij mij wilde de vk niet naar het hartje luisteren. Doen ze niet voor 12 weken zei ze. :(

    Verder vooral veel info en vragen. :D
     
  3. Robine

    Robine VIP lid

    8 aug 2006
    5.458
    0
    0
    Lerares L.O.
    Leiderdorp
    Bij mij luisterde ze de vorige keer al bij 9 weken, maar helaas hoorden we toen niks. Ze zag ook aan mij dat ik niet t type paniek ben als t hartje niet gevonden zou worden, misschien dat ze t daarom wel wilde proberen. Bij 12 weken gaan ze zeker wel luisteren denk ik hoor
     
  4. sarah1987

    sarah1987 Bekend lid

    29 nov 2008
    692
    0
    0
    noord holland noord
    mij is verteld dat de eerst vk afspraak een intake is waarin je medische geschiedenis en afwijkingen in de familie besproken worden, ook je bloed en ijzer en suikerwaardes worden dan gemeten.
    De volgende afspraken zijn controle afspraken, Luisteren naar het hartje (vaak na 14 weken om er zeker van te zijn dat er iets te horen zal zijn, anders ga je onzeker naar huis) bloeddruk meten en klachten en veranderingen bespreken. Ook zal hij of zij aangeven of het tijd is om opvang te regelen, kraamhulp te boeken en andere dingen die geregeld moeten worden.

    Dit is zoals het bij ons gaat
     
  5. Robine

    Robine VIP lid

    8 aug 2006
    5.458
    0
    0
    Lerares L.O.
    Leiderdorp
    Bij allemaal weer anders dus. Misschien ligt t ook net aan wie je hebt, of je al een kindje hebt, of dat t de 1e keer is etc.........

    Als je graag wilt luisteren naar t hartje kan je t altijd vragen, nee heb je ja kan je krijgen, tenzij je in de stress schiet als je niks hoort, dan kan je beter wachten tot een week of 12-14.
     
  6. deetje

    deetje Bekend lid

    10 dec 2007
    563
    0
    0
    docent
    Friesland
    Dames wat een prachtige echo's! Ik mag morgen weer, gelukkig al om 8 uur, kijk er erg naar uit maar vind het ook wel spannend. Denk dat ik maar vroeg naar bed ga :D !
    Tot morgen!
     
  7. moeke321

    moeke321 Bekend lid

    17 aug 2008
    723
    0
    0
    lieve patries, ik zit hier met tranen in mijn ogen... meid ik dacht echt dat het bij een beetje bruinverlies zou blijven..... heel veel sterkte de komende tijd en houd ons op de hoogte!

    ook hierom veel sterkte!

    @pooh: wat heb je een prachtige echo! helemaal wow!
    heb trouwens nog meer echo's voorbij zien komen, maar weet niet meer allemaal van wie; prachtig zijn ze wel!

    @tinkerbell: leuk toch dat je al verder bent! ik heb ook heel sterk het idee dat ik verder ben, mede omdat ik 1 dag voor mijn NOD al een heel dikke streep had op mijn zwangerschapstest... ben benieuwd, zal donderdag al wel het een en andere horen hoop ik

    morgenochtend naar de VK, heb nu weer vreselijke krampen, hoop dat ze me tips kan geven want tis niet echt fijn :(

    op dit forum zie je pas goed hoe het allemaal gaat, de een heeft te maken met een groot verlies en de ander met veel vreugde en blijdschap! maar ook de mensen met het verlies: houd moed en ook jullie dag komt!
     
  8. spirit70

    spirit70 Fanatiek lid

    3 sep 2007
    1.389
    0
    0
    Friesland
    Wannabemommie wat erg voor jullie, heel veel sterkte gewenst en een dikke knuffel!
     
  9. spirit70

    spirit70 Fanatiek lid

    3 sep 2007
    1.389
    0
    0
    Friesland
    iedereen met een goede echo gefeliciteerd(ben de namen ff vergeten :oops: )

    Vandaag voor het eerst weer op het werk geweest, het viel me gelukkig niet tegen. We hebben ook verteld dat ik weer zwanger ben en mijn chef en collega's reageerden super positief! Ze leefden de afgelopen tijd ook erg met ons mee en gunnen ons dit geluk helemaal!
     
  10. Daffie1977

    Daffie1977 Fanatiek lid

    23 okt 2008
    1.059
    0
    0
    Winkel
    Ik wil je heel veel sterkte wensen met dit grote verlies.
     
  11. Nynke31

    Nynke31 Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.383
    0
    0
    Limburg
    @wannabemommie: sterkte met jullie verlies.

    Net weer gezocht naar het hartje met de babysound en ik heb het gehoord. Het was zo mooi :) Was me toch ongerust aan het maken, maar ben nu helemaal happy. Zat veel te laag, net boven het schaambeen. Hoorde steeds mijn eigen slagader. Ben toen maar wat hoger gaan zoeken en toen had ik hem vrijwel meteen. Mijn baarmoeder zit dan toch al een stuk boven mijn schaambeen.
     
  12. Daffie1977

    Daffie1977 Fanatiek lid

    23 okt 2008
    1.059
    0
    0
    Winkel
    Wannebemommie: ik wilde je heel veel sterkte wensen met die verlies. Ik vind het heel afschuwelijk voor jullie. Ik hoop dat jullie het geluk snel gegund is.

    Allen met een goede echo van harte gefeliciteerd en geniet ervan.

    Alle nieuwe juli-mama's van harte gefeliciteerd en welkom bij de club.


    Hier gaat het allemaal wel aardig. Vandaag een beetje hectische dag gehad, omdat ik naar het CWI moest voor de uitkeringsaanvraag. Was een emotioneel gebeuren voor mij. Ben heel blij dat de vader van mijn kinderen er voor zorgt dat ik wel kan blijven eten en dat de vaste lasten gewoon van mijn rekening afgeschreven kunnen worden. Ik ben mijn ex-vriend Dave meer dan zat, hij komt zijn beloftes niet na. Ik laat hem nu lekker stikken en ga me er niet eens druk meer om maken. Ik ga lekker verder met mijn kinderen en ga uitgebreid genieten van de uk in mijn buik. Ben er allemaal heel erg blij mee en ga er voor de volle 100% voor.
     
  13. wbpepe

    wbpepe Actief lid

    8 nov 2008
    411
    0
    0
    Graphic Designer
    Alphen aan den Rijn
    Pfff, zo lig je plat met migraine, zo zijn er weer over de 10 pagina's bij geschreven! Dit kan ik niet bijhouden hoor :D
    Dus heb maar even snel over alles heen gelezen.
    Hierom en wannabemommie sterkte allebei; vreselijke berichten.

    Mijn man en ik zijn voor de nieuwe badkamer vandaar gaan proefproberen bij Cleopatra. Stoomcabine en bubbelbad. Nooit bij stil gestaan of dit kwaad zou kunnen dus ben gewoon die stoomcabine ingestapt. We hebben hem niet zo heet gezet en het is er max. 46 graden geworden. Heb er 8 minuten ingezeten waarvan de eerste minuten hij nog moest opwarmen. Weet iemand of dit kwaad kan. Met googlen lees ik veel tegenstrijdige berichten. Dan kan het wel gewoon, dan weer niet. Slechter dan sauna, beter dan sauna, eerste 3 maanden wel / geen risico? Ik heb net ff zitten janken op de bank. Nooit bij stil gestaan dat het evt. kwaad zou kunnen. Ben blij dat ik er niet lang in gezeten heb, maar toch....! Getver. Gelijk ongerust. Mijn man is lief en zegt; zullen we de oven op 50 graden instellen, er iets inleggen en na 6 min. kijken of de binnenkant warm is? Hij vind dat ik me niet zo druk hoef te maken. Ik weet het niet. Voel me momenteel wat gespannen door alles, brrrr. Hoop niet dat ik vanmiddag een onnadenkend stomme fout heb gemaakt....... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
     
  14. carry

    carry Fanatiek lid

    30 jul 2005
    1.397
    0
    0
    pedagogisch medewerkster
    Hier ook een mama die nog in de maand juli is uitgerekend, ik ben nu 8 week en 2 dagen zwanger om precies te zijn.
    Ik ben al mama van een zoon van 7 (wordt begin januari 8 jaar) en de mama van een dochter van ruim 2 (zij wordt in maart 3 jaar)
    Gisteren heb ik mijn echo gehad en het hartje klopt van dit kleine wondertje in mijn buik! Wonderbaarlijk is het voor ons zeker, want dit kleintje lag niet in de planning, maar besloot zelf nog om bij ons te mogen komen. 1 foutje met een condoom wat niet goed ging en ik was zwanger! En dit met een voorgeschiedenis met moeilijk zwanger worden vanwege pcos. Mijn zoon heb ik ruim 2,5 jaar op moeten wachten eer ik zwanger was, bij mijn dochter zijn wij na een half jaar het ziekenhuis ingegaan, en via hormoonbehandelingen is zij geboren! Dus voor ons erg byzonder dat dit wondertje er nog bij gaat komen!
     
  15. Nena77

    Nena77 Actief lid

    7 dec 2007
    445
    0
    0
    @ wannebemommie: wat vreselijk zeg! heel veel sterkte en een dikke knuffel :cry:

    @ de meiden met een goede echo: gefeliciteerd!

    @ Tink: hoe groot is je ukkie nu? even benieuwd, want dan weet ik ook hoe groot mijn ukkie ong. is nu!
     
  16. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    hoi meiden,

    Gisteren de eerste echo gehad. En ook het hartje horen en zien kloppen. Ze moest wel moeite doen en hard op mijn buik drukken want mijn darmen waren hard aan het werk. Ik ben wel 3 dagen korter zwanger. En dat klopt ook wel volgens mijn eisprong.

    De fotos staan in mijn album

    [​IMG]

    13 juli gaan we weer terug voor de combinatietest.
     
  17. Sabbe

    Sabbe Fanatiek lid

    7 aug 2007
    2.976
    0
    0
    Wetteren (B)
    goeiemorgen

    mooie echo's dames

    ik mag volgende week maandag weer :)

    grts
     
  18. sarah1987

    sarah1987 Bekend lid

    29 nov 2008
    692
    0
    0
    noord holland noord
    wbpepe-- Zover ik weet kan het weinig kwaad, je wordt alleen eerder duizelig door de warmte en daarom moet je wat uitkijken. Als je al vaak in saunas en stoomcabines kwam, kun je dat rustig blijven doen. Ga alleen niet te lang en als je voelt dat je licht in je hoofd wordt of het te warm krijgt, moet je er weer uit gaan.

    Infrarood saunas moet je wel mee uitkijken omdat dat stralingswarmte is en je van binnenuit opwarmt.

    Dit is wat ik heb gehoord en gelezen. Ik kom zelf vaak bij de sauna en daar hangt informatie over saunas en zwangerschap.


    Carry== Gefeliciteerd! bij jullie is het echt een wondertje! Geniet ervan!
     
  19. Aurelie

    Aurelie Bekend lid

    31 jan 2007
    500
    1
    0
    teamleader
    Brabant
    Eventjes niet meer mee gelezen en wat is er veel gebeurd!

    Hierom en Patries: ongelooflijk dat na het zoveel weken toch nog mis kan gaan. Het blijkt maar weer hoe kwetsbaar zo'n klein wondertje is. Heel veel sterkte en neem de tijd om het een plaatsje te geven. Ook al wist de buitenwereld waarschijnlijk nog van niks, jullie hebben alle reden om te rouwen. Ik heb bij een vriendin gezien hoeveel impact een miskraam heeft. Ik kan het mij slechts voorstellen.
    Ik denk aan jullie en hopelijk brengt 2009 veel positiefs voor jullie.

    Weet niet meer wie het vroeg, het ging over vroeg indalen. Het schijnt dat je 1ste kindje sneller indaalt dan nummer 2. Mijn eerste was met 28 weken ingedaald en lag toen al redelijk vast in mijn bekken. Ik hoefde mij nergens zorgen over te maken. Uiteindelijk ben ik met 37 weken bevallen van een heerlijk gezond jochie. Het hoeft dus niks te zeggen wanneer je baby vroeg ingedaald. Of betekent een vroeggeboorte niet per definitie meer dan een maand te vroeg?

    Ik moet nog tot 9 januari wachten voor mijn termijnecho en ik daarna wil ik het aan de omgeving gaan vertellen. Maar ik zou het toch wel erg fijn vinden om eerder een echo te krijgen, voor mijn eigen geruststelling. Maar ja .... En ik ben nog steeds vaak misselijk, dus het zal allemaal wel goed zitten.

    groetjes, Aurelie
     
  20. cimu27

    cimu27 Bekend lid

    27 okt 2008
    728
    0
    0
    @Crissy, Carry & Miranda: van harte welkom

    @Wannebemom & Hierom: ik weet niet wat ik zeggen moet... ik vind het zo vervelend voor jullie! Heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies...

    @Debby82: jij hebt staan dat je 13 juli voor de combinatietest gaat... zullen de hormonen zijn, maar ik denk dat je 13 januari bedoelt, of niet?

    @Iedereen met een mooie echo: geniet ervan!

    Ik zie dat een hoop mensen een tweede echo hebben. Ik heb zelf met 8 weken (vorige week dus) een echo gehad, en afgelopen maandag de intake bij de VK. Zij vertelde dat ze geen echo meer gingen doen voor de 20 weken... Met 14 weken mag ik weer terugkomen en dan gaan we wel hartje luisteren. Hoe zit dit bij jullie? Ik ben heel benieuwd of iedereen rond de 10-12 weken een echo heeft, ook al heb je een vroege echo gehad. Ik zit te twijfelen om erom te vagen. Ik wil het rond 12 weken op mijn werk gaan vertellen, maar dan wil ik wel zeker weten dat het goed zit... Heb namelijk al 2 vroege MKs gehad...
     

Deel Deze Pagina