Treinreis

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Angie85, 17 dec 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Angie85

    Angie85 Actief lid

    27 dec 2007
    297
    0
    0
    secretaresse, mama
    den haag
    Hallo dames,

    Hebben jullie tips/adviezen voor mij?

    Wij gaan namelijk 27 december met de trein naar Aken.
    Wat meenemen, waar rekening mee houden, 1e of 2e klas reizen? En
    andere dingen waar wij misschien tegen aan zullen lopen.

    Wij logeren voor een aantal dagen bij familie, is het handig om een
    camping bedje aan te schaffen? Of gaat het slapen in de reiswieg ook prima?

    Alvast bedankt!
     
  2. mirwar

    mirwar Bekend lid

    22 apr 2008
    779
    0
    0
    Groepsleidster kinderdagverblijf
    Groningen
    Wij zijn toen Dewi die leeftijd had (of iets jonger)..Ook iets van 4 uren in de trein geweest en t is ons super bevallen! (Ik weet niet hoe lang jullie treinreis duurt?
    Wij zaten bij zo'n 4persoons gedeelte (2deklas), partner en ik naast elkaar en de reiswieg van de kinderwagen hadden we dus tegenover ons op de stoelen staan. Soms was ze wakker, soms sliep ze, af en toe lekker op schoot.

    Wat wij wel hadden was een kussentje mee zodat je die tegen de leuning van de reiswieg kon doen zodat Dewi af en toe ook even lekker recht op kon zitten (ook tijdens het wandelen op de vakantie zelf), een dekentje desnoods ernaast zodat ze niet omvalt. Dekentje en kussentje hadden we onderin de kinderwagenbak.

    Ik gaf bv maar voor in de trein (en uberhaupt onderweg) had ik een fles met gekookt water (of een klein thermosflesje is nog handiger) en 1 fles met koud water zodat ik kon mengen tot de juiste temp. melkpoeder erbij en klaar!

    Het onderstel moest in t tussenstuk van de trein blijven staan (waar je in/uit-stapt) mocht je dit niet vertrouwen zou je kunnen overwegen een kettingslot mee te nemen (hebben wij overigens niet gedaan...) Aangezien je met de trein reist is het helemaal een gesleep met een campingbedje, wij zijn in oktober (dewi was toen dus 7 maanden) nog een lang weekend weggeweest en toen sliep ze nog heeerlijk in de reiswieg van de kinderwagen hoor! Mocht je dan savonds wel weggaan ofzo hoef je je kindje ook niet meer over te leggen. Wij gingen bijv. gewoon uit eten toen we met haar wegwaren toen ze 7 maand was, gaven haar in t restaurant de laatste fles..wij namen eerst alleen even wat te drinken en desnoods wat stokbrood vooraf..fles leeg en dan legden we haar in de kinderwagen. Muziekje aan en dan ging ze slapen..hierdoor hoefden we haar dus ook niet
    meer over te leggen in een campingbedje!)

    Succes en veel plezier!
     
  3. ElleNY

    ElleNY Fanatiek lid

    26 mrt 2008
    1.987
    1
    0
    Voor de trein heb je volgens mij niets nodig behalve je maxicosi. Neem iets om mee te spelen mee (knisperboekje en / of knuffeltje). Als je kindje nog in de reiswieg past dan gewoon die meenemen. (dit zeker doen als je kindje nog niet gewend is aan een ledikant). Neem in ieder geval je eigen voeding mee (of je borsten ;) )
    Neem kant en klare voeding mee (Nutrilon pakjes van 200ml) en meerdere flessen. Ook een beetje suikerwater kan prettig zijn. Een lekker dekentje en klaar ben je

    1e klas reizen is natuurlijk wel lekker maar volgens mij niet echt nodig. Ik zou het persoonlijk wel doen maar dat is ook omdat ik me geen zorgen hoef te maken om de kosten.
     
  4. Littlebird

    6 dec 2006
    55
    0
    0
    Studente en a.s. moeder
    Ik reis al met ons kleine man met de trein vanaf dat hij 10 dagen was. Gewoon 2de klas en dan bij het instappen even opletten waar de fiets/invalide stukken zitten, daar is het tussenstuk ruimer. Vaak zochten we daar gewoon een zitplek, dan kon Abel in de wagen blijven liggen. (Dus 2de klas). En verder heb ik ook gewoon borstvoeding in de trein gegeven hoor! (zelfs een keer met z'n 2en, erg leuk. Het is allemaal prima mogelijk! Als ik alleen met Abel op stap moet pak ik nog steeds liever de trein. Alleen moet ik hem nu wel een beetje meer bezighouden.

    Goede Reis!
     

Deel Deze Pagina