Uitgerekend in maart 2009! (DEEL II van officiele lijst)

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Gezond, 12 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. @Shenoby: Heel veel succes en plezier vandaag! ;)
     
  2. Humbly89

    Humbly89 VIP lid

    15 apr 2008
    8.363
    2.156
    113
    Vrouw
    Productiemedewerker
    Hallo allemaal,

    Hier maar even aanmelden.. het is hier een stuk rustiger en veel makkelijker om bij te houden..

    Hoe is het hier dan met iedereen? al in de kerstsfeer? haha hier nog niet echt jammer genoeg..
     
  3. lovelyengeltje

    lovelyengeltje Fanatiek lid

    8 jul 2008
    2.561
    0
    0
    Friesland
    goeiemorgen allemaal.

    ik denk dat ik hier nu veel vaker te vinden zal zijn, dan bij de militairsvrouwen.

    die vinden dat ik zeur enz.
    maar af en toe mag je toch wel ff klagen of zie ik dat nou verkeerd.

    vrijdag heb ik weer afspraak bij de vk.
    heb ik wel zin in.
    hopelijk is ons meisje een keer gedraaid.
    ze ligt vanaf het begin al met het hoofdje naar boven en beentjes naar beneden.
    dus voel haar alleen in mn onderbuik(onder mn navel) schoppen.

    ik ga met kerst voor mn hele familie (mn ouders, broertje+vriendin(?) en zusje) koken.
    dus vrijdag na de vk ff boodschappen doen.
    dan kan ik de verse dingen een dag voor kerst wel halen.
    hebben jullie eventueel nog ideeen wat ik zou kunnen gaan maken?

    liefs mij
     
  4. Ha meiden!

    @Miinicole: Welkom hier! :D Hier ook niet echt de kerstsfeer, hoor. We hebben wel een kerstboom staan, maar door allerlei dingen kom ik er niet toe om échte kerstsfeer in huis of in mijn hoofd te brengen. ;)

    @Lovelyengeltje: Natuurlijk mag je klagen, meid! Waarom zou dat niet mogen? :-k Ik klaag ook wat af, hoor. :oops: Voel me af en toe wel een zeur, maar ook klagen hoort erbij. Zwanger zijn is niet altijd even makkelijk, en al helemaal niet als je mannetje van huis is. Dikke knuf meid! Hopelijk is jullie meisje gedraaid bij de volgende controle. Ons kleintje (nou ja, tweede kleintje ;) ) lag ook steeds in een stuit, en was bij de echo zaterdag ineens gedraaid. Maar volgens de echoscopist zegt dat nog niks, omdat ze tot een week of 34 nog ruimte genoeg hebben om te draaien. Geen zorgen meid, komt goed!
    Gezellig dat jullie met zijn allen gaan koken! Ik ben er niet zo goed in... :oops: Ikzelf vind varkenshaasjes in champignonsaus altijd lekker, maar is misschien niet bijzonder genoeg? Ehm... even denken hoor. Misschien een lekkere ovenschotel? Of stoofvlees?

    Hier alles goed, hoor. Moe moe moe, en weet niet waar het vandaan komt, maar zal er wel bij horen. Kom ook maar niet bijgeslapen, dus niet echt handig. Kreeg vandaag ook weer een smsje (krijg ik iedere week) over de vorderingen van de zwangerschap. Stond het volgende in:
    Week 28: Baby 36 cm, 1000 gram, officieel levensvatbaar! Maar liever nog bij jou. Jij: Kans op striae op buik en borsten door snelle groei.

    Maar tegenwoordig zijn baby's toch levensvatbaar vanaf 26 weken? Of zie ik het nou verkeerd? :-k Verder klopte het gewicht afgelopen zaterdag dus wel (toen 943 gram), gelukkig maar! En kans op striae geloof ik gelijk. Ik heb zo'n ontzettend droge en trekkerige huid op mijn bovenbenen en buik, niet grappig meer. En het jeukt! :x

    Genoeg gezeurd, fijne dag meiden! :D
     
  5. lovelyengeltje

    lovelyengeltje Fanatiek lid

    8 jul 2008
    2.561
    0
    0
    Friesland
    heey.

    mijn mannetje is geen militair meer.
    gelukkig.

    hij doet nu normaal werk haha.

    maar ja ik zit de hele dag thuis(werk alleen vrijdags)
    dus dan ga je meestal over van alles en nogwat nadenken.

    oh ja het kerstdiner.

    ik zat te denken aan:
    voorgerecht
    groentesoep

    hoofdgerecht
    stoofpeertjes(in roosvicee)
    sperzieboontjes omwikkelt met spek(even in de oven)
    aardappeltjes in schil met rozemarijn
    opgebakken aardappeltjes met spekjes en ui
    vlees ik denk biefstukje

    nagerecht
    heel standaard vienetta ijs

    dus misschien heeft iemand anders een ander idee.

    want dit hebben we 2jr geleden ook al met kerst gegeten
     
  6. Nou eh... het klinkt heerlijk hoor! =P~
     
  7. lovelyengeltje

    lovelyengeltje Fanatiek lid

    8 jul 2008
    2.561
    0
    0
    Friesland
    dank je

    2jr geleden was het ook super lekker hhaa
     
  8. shenoby

    shenoby Niet meer actief

    hey dames,
    vandaag de 3d echo gehad.
    hebben een paar mooie plaatjes gekregen.
    zal ze morgen even in mijn album zetten want ik kom er achter dat onze scanner het niet doet.
    dus morgen even bij mijn schoonouders doen.
     
  9. Arti13

    Arti13 Niet meer actief

    @ lovelyengeltje, dat klinkt lekker hoor!

    @ shenoby, wat leuk dat je je beebje hebt kunnen bewonderen!

    Wij hebben toch maar een pretecho afgesproken. We wilden eerst niet omdat het vrij prijzig is. In Hilversum is een pretecho centrum die nieuw is en is een stuk goedkoper. Ik belde vandaag en we kunnen morgenavond al. Heel veel later kan ook niet meer, want dan is het kindje te groot. Ik ben heeeeeel benieuwd.

    Verder gaat het goed. Heb wel last van mijn nek/ hoofd in de auto. Toevallig had ik vandaag zwangerschapsfitness wat gegeven wordt door een fysiotherapeut. Zij gaf aan dat door het snel toenemen van gewicht je lichaam moet wennen de spieren weer anders te gebruiken. Ook trek ik snel mijn schouders op. Dus ze heeft me streng toegesproken en ik moet op mijn houding letten ;)

    Liefs Judith
     
  10. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Helma,
    :oops: dat met dat aankomen dat ben ik ;)! Hier ligt dat aankomen gewoon wat gevoelig zegmaar. Niet aankomen/afvallen beheerst al jaren mijn leven eigenlijk. En tja met een zwangerschap ga je ongetwijfeld aankomen en afvallen is dan eigenlijk niet de bedoeling. Maar oke, jij nu dus 15 kilo aangekomen, ach straks als de kleine er is ben je het zo weer kwijt joh! Lekker wandelen enzo ;)! Wij hebben onze geboortekaartjes wel gemaakt via geboortepost.nl. En idd wel jammer dat je bijv niet zelf de kleur aan kan passen oid, maar ik ben echt heel blij met onze kaartjes! Zelfs zo blij dat ik in tranen was toen ik erachter kwam dat ze 'ons' lettertype verwijderd hebben! Gelukkig met wat mailtjes heb ik 'mijn' lettertype weer :D! Kraambedankjes doen wij wel, weet alleen nog niet wat, heb hele leuke blokkendoosjes gezien zegmaar of gewoon zo een stukje gaasstof (weet niet hoe je dat noemt) en daar wat van die suikers in met chocolade erin. En misschien wel niks. We weten het nog niet! Wel fijn dat jullie lekker aan het freubelen zijn! En met de naam bezig zijn lijkt me idd super! Hier zijn we met 2 namen bezig haha!

    Naduah,
    Lekker toch, die uren kraamzorg! Je hebt ze maar, mocht je ze niet nodig hebben kan je ze altijd nog niet gebruiken zegmaar! Jullie de kaartjes dus ook al klaar, wel fijn he! Dat bericht, tja wat is levensvatbaar. Ik vind het lastig, kindjes worden naar mijn weten vanaf 24 weken gehopen om in leven te blijven, maar wat voor leven, dat vraag ik me heel soms wel eens af. Maar bij 28 weken is die verwachting toch beter dan met 24 of 26 weken.

    MamaVanSimon,
    Gelukkig dat alles goed was bij de gyn, das wel fijn! Sterkte met het bloedprikken! Grrrr ik haat naalden haha! En heel veel succes bij de fysio, fijn dat je daar heen kan, hoop dat hij/zij iets voor je kan betekenen!

    Miinicole,
    Welkom hier :D! Hier nog niet echt in kerstsfeer, maar moet dan ook zeggen dat ik echt een hekel heb aan kerst :oops:! Wel een boom staan maar dat omdat Leander dat perse wil. Verder hier niks! Ik stuur ook al jaren geen kerstkaarten en nog elk jaar krijg ik een berg kaarten :rolleyes: ;)! Jij al wel lekker in de kerstsfeer? En hoe is het met het wondertje in je buik en met jou?

    Lovelyengeltje,
    Ik weet niet wat er bij de militairsvrouwen aan de hand is geweest ofzo, maar waarom vinden ze je een zeur dan? En als je weet waarom? Moet je misschien even bij jezelf nagaan of je ook vind dat dat is ;)! Verder mag je natuurlijk best af en toe komen klagen hier! Dat doet iedereen toch weleens? Verder kan ik je met je kerstmaaltijd niet echt helpen. Ik ben veel te kieskeurig met eten en lust ook echt een heleboel dingen niet! Zo heb ik een paar weken geleden voor het eerst sinds jaren echte suiker geproeft (witte suiker en rietsuiker). Haha!

    Shenoby,
    Leuk dat jullie jullie kleine wondertje mooi hebben kunnen bewonderen! Fijn zeg! Zal morgen ofzo eens even in je album spieken dan naar jullie wondertje!

    Judith,
    Leuk! Heel veel plezier alvast voor de echo dan! Fijn dat het verder allemaal goed gaat! Dat moeten we hebben ;)!


    Hier gister bij de gynaecoloog geweest, met onze kleine Purk gaat alles goed! Hij/zij is nu volgens de meting op de echo 34cm en 710 gram. Verder waren de harde buiken die ik de laatste tijd steeds heb/had volgens hem vooral omdat mijn baarmoeder flink gegroeid is de laatste weken. Dus gelukkig niet door de borstvoeding (waar ik bang voor was). En ik mag dus gewoon door gaan met de borstvoeding (was bang dat ik daarmee zou moeten stoppen :oops:). Ik heb vanaf nu ongeveer om de 4 weken een afspraak bij de gynaecoloog, dus nog maar een paar keer eigenlijk en dan is het al zover! Een prachtig wondertje in mn armen! Joepie! Ik kijk er eigenlijk nu al naar uit :D!

    Verder gaat het met mij weer beter, keelpijn is weg, hoesten en kuchen een stuk minder. Wel een schimmel van onder :oops: heb ik pillen voor gekregen. Dus die zal snel weer weg zijn hoop ik! Verder gaan we morgen als we bij de kinderarts geweest zijn en ik nog wat energie over heb even langs Prenatal en een andere kinderzaak om te kijken voor een kamertje! Word nu toch wel hoog tijd ;)! En eigenlijk moeten we nog ff de stad in om wat kleertjes te kopen voor Malou&Ruben als wat kleertjes voor Purk!

    Fijne avond nog meiden! En truste alvast! Of goedemorgen :D!
    Liefs, Hanneke!
     
  11. Gezond

    Gezond Niet meer actief

    :baby: Maart Mama's 2009 :baby:
    Graag deze lijst niet zelf aanpassen... lees voor hoe het werkt onderin de lijst!

    28-02-2009
    radna - Didam - 26 jaar - 2e kindje - Jongen

    01-03-2009
    Lovelyengeltje - Lemmer - 24 jaar - 1e kindje - Meisje

    03-03-2009
    Judith1982 - Soest - 26 jaar - 1e kindje - Meisje

    06-03-2009
    Xanado83- Alphen a/d Rijn - 25 jaar - 1e kindje - Meisje
    MamaVanSimon - Tilburg - 28 jaar - 2e kindje - Meisje

    10-03-2009
    Muppie - Kampen - 25 jaar - 1e kindje - Verrassing

    12-03-2009
    Whishgirl - Emmen - 34 jaar - 2e kindje - Jongen
    Naduah - Gennep - 24 jaar - 2e kindje - Geheim
    Sabrina24 - Purmerend - 27 jaar - 2e kindje - Meisje

    13-03-2009
    Marr - Zuid-Holland - 29 jaar - 1e kindje - Meisje
    Luanti - Brabant - 27 jaar - 1e kindje - Verrassing

    14-03-2009
    Jacky78 - Haarlem - 29 jaar - 1e kindje - Verrassing

    15-03-2009
    Shenoby - Klazienaveen - 23 jaar - 1e kindje - Meisje

    19-03-2009
    hartewens - Groningen - 33 jaar - 1e kindje - Verrassing

    21-03-2009
    HelmaSerdar - Brabant - 23 jaar - 1e kindje - Meisje
    Mommy2be - Gelderland - 19 jaar - 1e kindje - Geheim

    22-03-2009
    xlns - Geleen - 29 jaar - 1e kindje - Jongen

    23-03-2009
    Bamjolan - Delft - 25 jaar - 3e kindje - Jongen

    25-03-2009
    bolbuikje - Gelderland - 23 jaar - 3e kindje - Verrassing

    27-03-2009
    Energy84 - Eindhoven - 24 jaar - 1e kindje - Verrassing

    30-03-2009
    Mirjamc - ? - ? jaar - 2e kindje - ?

    Totaal 21 Maart mama's
    Meisjes - 8
    Jongens - 4
    Verrassing - 6
    Geheim - 2


    Afspraken
    December:
    18 dec - Radna - vk en groeiecho, 18.10 uur
    19 dec - Lovelyengeltje - vk, 09.45 uur
    23 dec - Wishgirl - echo, 09.40 uur
    23 dec - Helmaserdar - vk, 13.00 uur
    24 dec - Judith1982 - vk, 11.10 uur
    29 dec - Wishgirl - gyn, 13.40 uur

    Januari:
    02 jan - Jacky78 - vk, 08.40 uur
    05 jan - Xanado83 - vk, 10.30 uur
    06 jan - Naduah - vk, 09.15 uur
    08 jan - bolbuikje - gyn, 09.50 uur
    22 jan - Xanado83 - pretecho, 19.00 uur

    BuddyLijst:

    * Xanado83 - Whishgirl- Jacky78
    * Energy84 - Shenoby

    Wil je ook op de lijst of heb je afspraken enz die op de lijst mogen. Pb ze dan naar Wishgirl!!!
     
  12. Gezond

    Gezond Niet meer actief

    :baby: :baby: :baby: Afspraken voor morgen!!! :baby: :baby: :baby:


    18 dec - Radna - vk en groeiecho, 18.10 uur

    --------------------------------------

    Radna - Heel veel plezier morgen bij de echo en de vk... Ik hoop dat alles weer tip top in orde zal zijn!
     
  13. Humbly89

    Humbly89 VIP lid

    15 apr 2008
    8.363
    2.156
    113
    Vrouw
    Productiemedewerker
    jah hier al wel lekker.. haha ik vind kerst juist geweldig! waarom weet ik eigenlijk niet 8) met mij en de baby gaat alles goed! hij is lekker druk en dan vooral savonds als ik op de bank lig of in bed.. ik heb verder geen klachten hopen dat dit zo blijft..
    Hoe is het met jou dan verder?
     
  14. lovelyengeltje

    lovelyengeltje Fanatiek lid

    8 jul 2008
    2.561
    0
    0
    Friesland
    @miniicole
    welkom hier
    gelukkig schrijven we hier niet zo super snel.
    dus niet elke dag 4 blz nalezen haha.

    @bolbuikje
    iedereen mag toch af en toe klagen.
    ze klaagden daar ook dus dan mag ik toch ook klagen.
    en omdat ik de hele dag alleen thuis zit ga je automatisch over van alles en nog wat nadenken.
    maar voor mijn gevoel is dat niet klagen of zeuren
    maar ja
    gelukkig dat het hoesten en kuchen alweer iets minder is.

    @judith heel veel plezier bij de 3d echo.
    wij wouden het ook heel graag.
    maar het is iets te prijzig voor ons.
    (mn vriend werkt alleen maar)(ik werk 3-4 uurtjes per week)
    dus ja
    baal wel
    maar we hebben ook gewoon mooie echo foto's
     
  15. Goedemorgen!

    @Miinicole: Fijn dat alles goed gaat, meid!

    @Radna: Veel succes en plezier! Hoop dat alles goed is!

    @Bolbuikje: Sinds de bevalling van Storm hier ook de nodige strubbelingen met gewicht, hoor. Heb in het verleden ook boulimia gehad, dus misschien dat dat ook meespeelt. Hier nu 6,3 kg aangekomen, en zit nu dus op 70,3 kg bij een lengte van 1.69.... Hoop dat ik het na de bevalling weer vlug kwijt zal zijn. Heb inmiddels inderdaad begrepen dat vanaf 28 weken de kans op overleving een stuk groter is dan bij 26 weken, ook de kwaliteit van leven dan natuurlijk. Toch een geruststelling.
    Fijn dat alles goed was bij de gyn! :D En natuurlijk ook dat het met jezelf een stuk beter gaat. Veel plezier met shoppen! ;)

    @Judith: Spannend de pretecho! Heel veel plezier! En goed op je houding letten dan, he? ;)

    @Shenoby: Fijn dat de echo goed en leuk was!

    Vandaag 28 weken zwanger! \:D/
     
  16. radna

    radna Bekend lid

    3 dec 2005
    623
    0
    0
    kapster
    He meiden,

    Alles goed met iedereen?

    Shenoby, leuk hoorb 3d echo, lekker naar mini kijken, vind t zelf alleen zo duur, dus twijfel zo, want krijg groeiecho's is wel 2 d maar toch!

    Naduah, gefeliciteerd met de 28 wk! gaat hard nu ineens he, hier zaterdag alweer 30!

    Judith, heel veel plezier met de echo!

    mininicole, welkom hier! Hier sinds maandag de kerstboom staan, voor t eerst een nep, wel grote van 2,30. En moet zeggenziet er best nog moi uit, en is stuk handiger met nu 1 kleine ondeugende man en hond en volgens jaar 2 kleine mannen! En de kerstballen zijn ook niet breekbaar :D :D

    lovelyengeltje, klinkt lekker hoor je kerst dinner, en volgens mijkomt t altijd bij iedereen wel beetje op t zelfde neer toch? Je kan altijd de groentesoep nog voor creme tomaten ofzo vervangen met stukje bruin stokbrood met tomaat pesto en mozarella.
    Ben zelfnooit zo van de vienneta, hebeenkeer kant en klare kleine pannekoekjes gehaald, even opwarmen in de mag, bolletje ijs en lekker sausje erbij eventueel wat vruchtjes en choco vlokken erop.
    hahaha altijd ideeen genoeg nu alleen t maken nog!

    bolbuikje, fijn dat alles goed was met purk! en dat de harde buiken niet aan de borstvoeding liggen!
    Krijgen Ruben en Malou een andere kamer, of krijgt purk een andere!
    Hier zijn de kamers klaar, Mano heeft een nieuwe waar die nu sinds 2 weekjes ook goed slaapt, yeahh! En deander kan ik nu helemaalgaan schoonmkaen en opruimen en alle spulletjes plaatsen!
    Leuk toch ff kleertjes shoppen, zehebben nu opruiming bij de prenatal! helemaal leuk!

    Wish, bij jpu ook alles goed?
    Kamertje was al af bij jou toch, lekker idee is dat he!

    Muppie, he hoe is t met jou, las je berichtje wel aantal dagen terug maar weet niet meer zo goed wat er in stond, jullie zijn ook lekker aan t opschieten met t kamertje he!

    Vanaaf lekker weer even naar mini kijken en luisteren! En krijg spuit voor resus d, is niet zon fijne met van diedikke vloeistof die je dan nadehand voelt lopen, maar ja!
    Laat nog wel evne weten vandaag of morgen hoe t was, moet en vanaaf om 18.10 dus daarna eerst even druk met Mano enzo, dus wordt misschien wel morgen!

    Fijne dag allemaal nog!

    lieffs
     
  17. mabidami

    mabidami Fanatiek lid

    14 apr 2008
    1.021
    2
    38
    hey meiden,
    owwww hoezo zwangerschapsdementie. haha. heel erg maar moest gisteren naar de verloskundige. gewoon controle maar had dit natuurlijk weer niet doorgegeven hier. pff 2e keer al. zal zo direct even wish pben voor mn volgende afspraak.

    maar gelukkig was alles goed. ik heb elke keer wel last van mn ribben.maar dit komt omdat mn baarmoeder in de lengte groeit en dus voor 28 weken zwangerschap erg hoog zit. heb kunnen voelen waar het hoofdje zat en de billen. het ligt met het hoofdje onder mn borstbeen. en dan zit het ook nog lekker met de vuistjes er tegen te trimmen. :D
    en natuurlijk met de voetjes op mn blaas. hihi. tis maar wat.
    bloeddruk was weer goed en ben 1 kilo in de drie weken aangekomen. in totaal dus 8.
    wij weten wat het word maar willen niet dat iedereen het weet dus doen we net of wij het zelf ook niet weten. zo krijg je niet allemaal van die mensen die gaan raden en hopen het goed te hebben zodat ik een kleur krijg. (wat nogal snel gebeurt) dus er was een vriendin/collega mee. en toen vroeg de vk of ik wist wat het zou worden. euhhh haha nee.
    de vk vond het een hartslag van een meisje. het ging erg snel. en omdat het alleen maar aan het schoppen was dacht ze ook dat het een meisje zou zijn. hihi. zo grappig he als je zelf weet wat het word.


    @radna: jeetje wat heb jij een grote kerstboom. hihi. wel gaaf.
    ja ons kamertje schiet al lekker op. echt heerlijk.loop er geregeld even binnen. binnenkort even de spullen uitwassen en strijken. super.
    heel veel plezier vanavond. auwie die spuit klinkt niet lekker. dat is weer wat minder. we horen het wel hoe het is gegaan.

    @naduah: gefeliciteerd met de 28 weken zwangerschap. :thumup:
     
  18. Nieuwe buikfoto's (en eentje van Storm) in mijn album, voor de geïnteresseerden! ;)
     
  19. Humbly89

    Humbly89 VIP lid

    15 apr 2008
    8.363
    2.156
    113
    Vrouw
    Productiemedewerker
    Mooie buik heb je!

    Wat een lief jochie! :D
     
  20. Jacky78

    Jacky78 Fanatiek lid

    3 jun 2008
    3.425
    1
    0
    ** Even een ego-berichtje **

    Vanmiddag vanuit het werk even naar de Hema. Sta ik daar in de rij, wordt ik toch even helemaal niet goed.....
    Alsof ik flauw zou vallen. Snel afgerekend en naar buiten voor frisse lucht.
    Op de fiets terug en halverwege nog 1x gestopt en even wat zoute drop gegeten. Bij thuiskomst even een stukje ontbijtkoek gegeten en rustig bij zitten komen. Daarna even gedouched en nu gaat het wel.... Mijn man natuurlijk onbereikbaar (telefoon doet het af en toe niet), maar hij is nu onderweg naar huis!
    Nu gaat het wel weer.
    Volgens mij wordt het tijd voor kerstvakantie!
    Morgen wordt ik opgehaald door een collega (ipv fietsen) en hij brengt me ook naar het feestje van mijn mans werk. En dan is het EINDELIJK vakantie!


    Ik ga dadelijk maar even lekker rustig in bed liggen.... (voel me net zo'n oudwijf!, maarja het is denk ik beter voor mijn lijf)


    ** einde ego-bericht **
     

Deel Deze Pagina