pijnlijke seks na bevalling

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door vogue, 24 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. vogue

    vogue Lid

    21 sep 2007
    93
    0
    0
    België
    hallo,

    6 weken na de bevalling ging ik terug op controle bij de gynaecoloog. Tot dan hadden mijn vriend en ik geen sex gehad. Op controle heb ik de gynaecoloog bijna geslaan omdat het zoveel pijn deed toen hij inwendig onderzocht. heb echt moeten wenen. Hij zei dat het mogelijk is dat dat nog wat beurs is door borstvoeding. De week daarop hebben mijn vriend en ik eens geprobeerd te vrijen maar dit is een ware hel. Ik lig heel de tijd verkrampt en dan stoppen we maar. Het is precies alsof er iets in de weg aan de ingang zit en laat ons zeggen 'het dekseltje niet meer op het potje past'. Gisteren weer eens geprobeerd en van hetzelfde. Van de knip bij de bevalling heb ik welgeteld maar 1 dag last gehad, die voel ik gewoonlijk niet dus ik dacht bij de gelukkigen te zijn. Zijn er mensen die dit herkennen en bij wie het toch in orde gekomen is? Misschien moet ik het wat tijd geven maar nu is het net of ik nooit meer ga kunnen genieten van sex en ik word er redelijk depri van.En heeft borstvoeding echt zo een grote invloed? Hopelijk hebben jullie wat opbeurende gesprekken...
     
  2. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.175
    6.709
    113
    Nou laat ik even heel positief zijn, :D

    Ik kon pas na 3 maanden weer een beetje sex hebben. Dat hebben we rustig opgebouwd. Hoe rustiger hoe beter. En BV heeft bij mij een hele grote invloed gehad. Ik ben na 4 maanden gestopt en toen werd het bij mij nog beter. Maar BV is wel erg goed, dus als het goed gaat kun je natuurlijk gewoon doorgaan.

    En eerlijk, ik vind de sex na de bevalling beter dan ooit.

    Het voelt prettiger. Maar ik ben ook van de pil af, en dat geeft ook meer gevoel.

    Dus wees niet bang. Je lichaam is er denk ik nog niet klaar voor. Het herstelt echt wel.
     
  3. cindy21

    cindy21 Fanatiek lid

    11 jun 2007
    1.384
    0
    0
    omgeving oss
    hallo
    ik heb geen bv gegeven dus weet niet of het daar mee te maken heeft....
    maar ik had het ook na de bevalling en tijdens de zwangerschap trouwens ook de seks deed zoooo pijn en lag elke keer verkrampt in elkaar wat jij verteld....
    nu na de bevalling ook weer maar k moet zeggen dat het steeds weer wat beter gaat....
    in het begin d8 ik ook de seks komt nooit meer goed maar dat komt het echt wel ik denk dat het van binnen gewoon tijd nodig heeft en bij de een gewoon langer dan de andere
    ik moet het ook nog voorzichtig doen hoor en das gewoon niet fijn!

    groetjes
     
  4. Kiezeltje

    Kiezeltje Bekend lid

    11 feb 2008
    655
    1
    0
    Veenendaal
    Wat ben ik blij hier een topic over te vinden!

    Ik heb ook steeds pijn bij de sex, precies dat gevoel alsof het dekseltje niet meer goed op het potje past, en vooral het bewegen is pijnlijk. We hebben t 2 keer geprobeerd, maar dat was dus geen succes

    Ben wel erg gescheurd bij de bevalling, net geen totaalruptuur, en ze zijn 1,5 uur bezig geweest met hechten. Ik had zoveel hechtingen dat ze niet meer wisten hoeveel het er waren, maar de VK zei bij de nacontrole dat ik er niet echt last van zou hebben met sex, alleen heeft ze niet meer gekeken hoe het eruit zag ofzo, dus ik vroeg me af hoe ze dat nou kon zeggen?

    Nu las ik dus in zo'n tijdschrift van iemand die te strak gehecht was en geopereerd moest worden, dus ik natuurlijk de schrik van mijn leven :confused: Maar het kan dus ook van de bv komen? Want ik geef wel BV..
    Naja, ik hoop iig dat het bij mij ook wel weer goed komt...
     
  5. girlpower mama

    girlpower mama Actief lid

    6 dec 2006
    258
    0
    0
    Assistent filiaal manager
    Amersfoort
    Bij mij doet het nog steeds pijn. het is net of ik weer een bevaling mee maak. het brand in het begin heel erg. En ik geef geen bv. maar heb een bevalling gehad van een half uurtje dus of het daar mee te maken heeft weet ik niet. verder was ik ook niet ingeknipt of uitgescheurd.
     
  6. Lara1978

    Lara1978 Bekend lid

    14 nov 2007
    614
    0
    0
    Wij zijn ook na 6 weken weer eens de sexdraad op gaan pakken en pffff wat was dat een teleurstelling! Auw auw auw! Ik voelde precies waar die hechting zat!
    Na een paar weken bleef het pijnlijk en toen ben ik maar langs de vk gegaan en die zei dat het heel normaal is dat je die plek blijft voelen en als je na 6 maanden :confused: nog steeds pijn hebt dan moet je naar de gynaecoloog.

    Op een gegeven moment was het alleen in het begin pijnlijk maar toen we eenmaal bezig waren en alles een beetje soepeler werd toen voelde ik niets meer (niets pijnlijks ;) ).
    We hebben ontdekt dat voorspel een heel belangrijke rol is gaan spelen en GLIJMIDDEL!

    Pas na 6 maanden was de pijn weg maar het blijft een gevoelige plek.

    ps: Wanneer je borstvoeding geeft is je vagina minder snel vochtig en ja, als het te droog is dan doet het helemaal pijn :confused: . Lang voorspel en glijmiddel is de oplossing!
     
  7. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.342
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    Hier was het ook pas na een half jaartje weer echt prettig
     
  8. farfan

    farfan Actief lid

    5 jul 2007
    324
    0
    0
    verzorgende
    deventer
    Hoi hoi,

    Ik heb ook hetzelfde probleem! Het is nu ongeveer 9 weken na de bevalling maar het doet nog steeds pijn, niet dat we het zo vaak hebben geprobeerd want ik heb ook gewoon helemaal geen zin!
    En toen we het eens geprobeerd hadden leek het idd net of ik de hechtingen weer voelde tewijl die al lang opgelost zijn volgens mij.
    Het is net of het te strak is, echt zo naar!
    Mijn vriend word er soms een beetje vervelend van die denkt dat het aan hem ligt maar dat is echt niet zo.
    Ik wou dat die me wat meer tijd gunde... hij snapt het ook niet zo geloof ik. Daar word ik best verdrietig van.

    Maar ja afwachten toch maar en kijken wanneer het minder pijnlijk is...

    Liefs Farfan
     
  9. 2e op komst

    20 nov 2008
    31
    0
    0
    Hier na 4 weken na de bevalling weervoor het eerst sex gehad. Gelukkig lukte het bij ons wel, maar ik voelde inderdaad ook wel dat het allemaal een beetje trok en strak stond. Dat kwam denk ik ook wel door de hechtingen (8 stuks). Maar op zich vond ik dat geen vervelend gevoel.

    Ben inderdaad van mening dat je er de tijd voor moet nemen, zowel lichamelijk als geestelijk. Maar ik weet ook uit ervaring, dat je hoofd er vaak niet naar staat door de drukke dagen met zo'n klein mensje. Ik heb geleerd om het dan gewoon te gaan proberen, beginnen met kussen en strelen en het ongeveer een kwartiertje de tijd te gunnen om te ontspannen en je hoofd leeg te maken en opgewonden te raken. Vaak ben ik (ruim) binnen het kwartier dan al opgewonden en volgt de rest dus vanzelf. En soms lukt het niet en dan moet je dat ook eerlijk (kunnen en mogen) zeggen en dan is het fijn om nog gewoon in elkaars armen wat te kletsen en knuffelen (ben je ook dicht bij elkaar).
    Het heeft ons in ieder geval heel erg geholpen!

    Succes en hopelijk veel genieten!
     
  10. Monique4

    Monique4 Niet meer actief

    Wij hebben 2,5 week na de bevalling weer voor t eerst sex gehad.. :oops:
    Dacht zelf nooit dat ik er zo snel klaar voor was, maar deed helemaal geen pijn..
    Ja het eerst keer weer naar binnen gaan om zo maar te zeggen brandde een beetje.
    Was idd wel heel strak volgens mn man, mss door de hechtingen ofzo? Want ben ingeknipt, maar had er geen last van.
    Ik geef trouwens ook bv.
     
  11. Chipske

    Chipske Fanatiek lid

    13 dec 2008
    1.044
    0
    0
    Hallo Vogue,
    hier heeft het veel langer geduurd voor ik er weer aan toe was om sex te hebben (7 maanden !), maar was ook een fiasco vanwege de pijn.
    Ik ben op een gegeven moment zelfs naar de gynaecoloog gegaan en zij vertelde me toen dat ik het gewoon nog veel langer de tijd moest geven.
    Dat hoogstwaarschijnlijk de borstvoeding EN de spanning/angst voor opnieuw pijn ervoor zorgden dat het niet wilde lukken, maar dat ik in ieder geval niet te nauw was geworden of zoiets :oops:

    Ondertussen ben ik met de borstvoeding gestopt en is het zelfs al eens gelukt om fijne sex te hebben, dus heeft inderdaad gewoon tijd nodig allemaal.
    En JA, het kan dus heel goed aan de borstvoeding liggen (is mijn ervaring en volgens de gyn dus ook een duidelijke oorzaak voor klachten)
     
  12. frederike80

    frederike80 Fanatiek lid

    21 feb 2007
    1.923
    0
    0
    oosterwolde (fr)
    hier heeft het ook ongeveer 7 maand voordat we het weer gingen proberen..maar ik vond het maar niks...ik voelde het litteken weefsel nogal !...auw auw auw...ik ben bij de HA geweest en zij heeft gekeken of het niet te strak gehecht was...dit was gelukkig niet het geval...ik heb verdovende vaseline mee gekregen en dat moest ik voor de daad erop smeren...hierdoor lukte het wel...door de vaseline voelde ik de littekens niet meer :D...en konden we het langzaam 'oprekken' ...het was wel gevoelig maar het lukte ...pfieuw...doordat ik er al vanuit ging dat het zeer ging doen verkrampte ik en deed het nog meer pijn...nu lukt het steeds beter inmiddels ook zonder de vaseline...maar het flesje glijmiddel houden we bij de hand ;)...

    ps zie resultaat in mijn banner hieronder ;) :)
     
  13. 4days

    4days Niet meer actief

    Ik ben ne twee maanden naar de dokter gegaan. Ik bleef een gruwelijke open wond houden van binnen! Het ging maar niet dicht... (aan sex was geen denken, ik was van binnen een rauwe lap vlees) Heb toen van de dokter speciale zalf gekregen. En voila, twee weken later was er zelfs niet meer van te zien! :D
     
  14. mamvansam

    mamvansam Actief lid

    20 mei 2008
    239
    0
    0
    Office Manager
    Midden Nederland
    Zo prettig om te lezen dat er meer vrouwen zijn met dit "probleem". Bij mij is het nu 10 maanden geleden dat ik bevallen ben. Ingeknipt en van binnen en buiten gehecht. In de dagen na de bevalling zeiden de kraamhulp en verloskundige beiden bij controles dat het er heel netjes uitzag allemaal.
    Inmiddels een aantal keren sex gehad, maar het kost echt pijn en moeite, zelfs met glijmiddel! Het lijkt net of ik nauwer ben dan voorheen. Heb het zelfs al 1x gehad dat het een klein beetje begon te bloeden (5 druppels, maar toch).
    Zal dit nog vanzelf overgaan, of moet ik me toch een keer over de schaamte heen zetten :oops: en langs de HA gaan?
     
  15. Chipske

    Chipske Fanatiek lid

    13 dec 2008
    1.044
    0
    0
    Ik zou als ik jou was voor de zekerheid toch de huisarts een keertje laten kijken. Dan weet je tenminste zeker of alles in principe oké is en het dus gewoon een kwestie van tijd en ontspannen is.
    Mij heeft het veel rust gegeven dat de gyn gekeken heeft en me liet weten dat ik het gewoon nog langer de tijd moest geven.
    Door omstandigheden komt het er momenteel niet van om te vrijen, maar de keren dat we sex hebben gaat het wel al ietsje beter (wel met glijmiddel nog hoor), het wordt steeds minder pijnlijk.
    Dus het lijkt me zeker goed om eens te laten kijken, dan ben je tenminste gerust gesteld en anders kan er iets aan gedaan worden.
    Heel veel sterkte/succes meid!
    (Is inderdaad effe een drempel die je moet nemen om naar de ha te gaan, weet ik uit ervaring)
     
  16. Chantico

    Chantico Niet meer actief

    Ik was bij de bevalling op drie plekjes gescheurd en gehecht en er zaten een paar schaafwondjes zei de vk. Die had ze niet gehecht, want dan zou het middel zwaarder zijn dan de kwaal.

    De hechtingen voel ik volgens mij niet tijdens het vrijen, maar de schaafwondjes (tenminste, ik denk dat die daar zaten) wel. Het voelde geïrriteerd, echt als schaafwondjes waar je niks langs wil voelen wrijven. De ha zag wat ik bedoelde, maar kon er niets aan doen. Rust geven.

    Na een aantal weken rust (tja, de tijd vliegt nu eenmaal met een kleine :oops: ) ontdekte ik rode bultjes/flubbers die ook pijnlijk waren.

    Via de ha naar de gyn. Die zei dat mijn huid héél erg z'n best had gedaan om te herstellen, zo erg dat er allemaal extra weefsel was gegroeid (weet niet of het nu wild vlees was of niet). Hij kon het ter plekke en onverdoofd weghalen, alleen het dichtschroeien brandde een beetje. Aan één kant is het nu geloof ik over, de andere is weer een beetje gaan irriteren. Hij zei dat dat kon gebeuren en dat ik dan gewoon terug moest komen. Dat ga ik binnenkort dus maar doen.

    Ik heb goede hoop dat het na nog een keer behandelen blijvend weg is en vrijen weer leuk gaat worden!

    Nou ja: lang verhaal, maar de moraal is: zoek hulp, er is misschien heel makkelijk iets aan te doen en dan kan jij weer doen waar je zin in hebt!
     
  17. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Oke niet echt opbeurend maar hier doet de sex pas een paar dagen geen pijn meer. En mijn meisjes zijn toch echt al bijna 5 maanden...
     
  18. madeliefie

    11 sep 2007
    27
    0
    0
    Ik heb het zelf bijna drie maanden niet aangedurfd. Ik had niet heel veel hechtingen. De eerste keer was heel gevoelig en is het niet helemaal gelukt. Ik ben gestopt toen het te gevoelig werd. De keren daarna ging het steeds beter.

    Dus doe vooral rustig aan en niets forceren!
     
  19. babs81

    babs81 Niet meer actief

    ik zit dit zo te lezen

    en ineens zit ik zo te bedenken.... toen bij mijn oudste de kraamverzorgster zei (net bevallen) dat ik geen sex moest hebben

    ik zei nog HOU OP ZEG au haha
    nou zegt ze.. heb 1x meegemaakt bij een gezin... die vrouw had 8 hechtingen ofzo en kwam voor de 3de x en hechtingen waren los en weg
    dus ze vroeg hoe dat kwam
    hadden ze snachts flink bezig geweest
    tis maar net waar je zin in hebt haha AUUUUW

    ik had overigens ook na 2 weken weeg sex
    en was beurs en gevoelig maar na de 2de x ontspan je steeds meer en voelt het steeds meer vertrouwd aan
     
  20. Anna71

    Anna71 Actief lid

    31 jul 2008
    269
    0
    0
    Senna is bijna 9 maanden oud en het vrijen begint nu pas minder pijn te doen. Bij mij stond er lange tijd een soort van randje en de verloskundige had al gezegd dat het tijd zou hebben om weg te weken.
    Dat is gebeurd, maar er is dus wel bijna 9 maanden overheen gegaan.

    Ik geef overigens nog steeds 50 % afgekolfde borstvoeding.
     

Deel Deze Pagina