Juli 2009 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Nena77, 21 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niet meer actief

    De meeste babyzaken hebben de koopzondag op 2e kerstdag.
    Weet dus niet of er winkels open zijn nu.
     
  2. Mona Lisa Smile

    Mona Lisa Smile Actief lid

    11 jul 2008
    407
    0
    0
    omgeving Eindhoven
    Nee montage zat er bij deze bij. Da's niet altijd zo. Bij setprijzen moet je bv. zelf alles in mekaar zetten. Mijn teergeliefde is niet zo'n handige klusser, dus gratis montage is mooi meegenomen :). En ja je kunt de levertijd kiezen (nu heb je de luxe nog; want idd. Pooh soms zit er 12 tot 16 weken levertijd op!) En bij babydump is echt zo dat je alles gratis annuleren. Ik vind het dubbel zo fijn om er nu van te genieten. En je hebt de voorpret al en het is ook een beetje gemoedsrust dat je alle grote dingen hebt geregeld.

    @ debby: ik hou er niet zo van MP af te struinen en bij mensen langs te gaan. Maar groot gelijk hoor; je kunt er leuke koopjes doen! Ik moet ook zeggen, kinderwagen en helft van het kamertje krijg ik van mijn ouders :)... Dus da's wel lekkerder shoppen :) :)

    Wat gaan jullie vandaag doen? Voor ons een lekkere lazy sunday. Moet nog wel een paar wasjes draaien, maar manlief heeft zojuist de witte was al ingestoken. ( I know; ik heb en lot uit de loterij!) Vertroetelen jullie hubbies je ook heel erg nu je zwanger bent?
     
  3. sarah1987

    sarah1987 Bekend lid

    29 nov 2008
    692
    0
    0
    noord holland noord
    Black daliya-- op de websites van de winkels of winkelsteden staat wanneer het koopzondag is.

    Nicole-- je hebt al goede en lekkere ideeen vind ik.
    Wij eten bij mijn ouders 1e kerstdag, ik moet dan altijd mijn eigen eten meenemen en klaarmaken omdat ik geen vlees eet. En ik moet het toetje voor iedereen verzorgen. 2e kerstdag hebben wij nog geen plannen. Misschien met vrienden wat eten of gewoon met zijn 2en lekker thuis.
     
  4. moeke321

    moeke321 Bekend lid

    17 aug 2008
    723
    0
    0
    moet je even kijken op www.koopzondagen.net
    daar kijk ik elke week op ;)
     
  5. suusje1987

    suusje1987 Niet meer actief

    @mls wat een mooi kamertje heb je uitgezocht, heb je goed gedaan!
     
  6. moeke321

    moeke321 Bekend lid

    17 aug 2008
    723
    0
    0
    jeetje dat is echt balen! hier geldt altijd al een niet rookbeleid, dus ik hoefde er gelukkig nog niemand op aan te spreken, maar snap dat het rot is.
    Ik denk dat ik het toch zou vertellen, of desnoods dat je een luchtweginfectie hebt en even niet wil dat mensen binnen roken ofzo! moeten ze toch wel begrijpen? en zo niet, dan is dat maar jammer denk ik altijd ;)
     
  7. Mona Lisa Smile

    Mona Lisa Smile Actief lid

    11 jul 2008
    407
    0
    0
    omgeving Eindhoven
    Kerstavond naar mijn ouders (België); 1e Kerstdag voor mijn schoonouders koken en 2de kerstdag naar mijn oma en opa met de hele familie, gezellie.

    Ik kook graag, dus vind het het helemaal niet eng voor mijn schoonouders! En trouwens, je maakt het jezelf zo makkelijk of moeilijk als jezelf wilt. De excellence maaltijden van AH zijn de tip van de dag. Weinig zelf doen; zeer indrukkwekend als het op tafel verschijnt :) Ter inspiratie mijn menuutje:

    Apéritief:
    Luxe warme borrelhapjes van AH uit diepvries
    Spiesje van mozarellabolletjes met cherrytomaatjes en basilicumblaadjes

    Voorgerecht
    Romige homemade pompoensoep

    Hoofdgerecht
    Hertegebraad met campignontapenade en gerookt spek eromheen
    Een assortiment groentebundeltjes
    Aardappelgratin

    Nagerecht
    Een dessertbord met frambozesorbet in campagneglas, een chocoladecakje gevuld met vloeibare chocola en een amuseglaase met lycheesorbetis

    Koffie en chocolaatjes

    Succes!
     
  8. Mona Lisa Smile

    Mona Lisa Smile Actief lid

    11 jul 2008
    407
    0
    0
    omgeving Eindhoven
    @ Sarah: weet je omgeving wel dat jullie voor een wondertje aan 't proberen waren? Want dan zou ik bij nog zo'n situatie gewoon zeggen: weet jij veel of ik al zwanger ben en da's niet goed voor het kindje in dit stadium. Of is het zo'n belachelijke eikel dat ie hier niks me doet? Wel balen zeg, dat ie zowiezo jullie nieuw beleid niet respecteert. Ook al was je vriend nu niet daar, je bent toch nog steeds een gast in iemands huis denk ik dan...

    @ spirit: eergisteren is mijn oma een jaar geleden gestorven. Pittig! Maar voor jou nog pittiger met al die herinneringen aan Nick. Sterkte!
     
  9. loel

    loel Fanatiek lid

    17 sep 2007
    2.097
    0
    0
    verkoopster
    Heusden
    @ Mona lisa: mooi kamertje hoor!

    @ Sunshine: Wij hadden de babykamer al klaar staan. Toen het fout ging met Lotte, hebben we haar kamertje op laten halen en kregen we netjes ons geld terug. Dat is allemaal goed geregeld. Je moet ook niet te lang wachten, want je hebt meestal een aantal weken levertijd.

    @ Spirit: sterkte meid. Ik snap het helemaal. Bij de crematie van mijn schoonmoeder beleefde ik ook alles opnieuw. Ik denk dat dat gevoel wel altijd zal blijven :( . Maar we hebben weer een mooie toekomst, dat hebben we wel verdiend toch? ( maar goh, 56 jaar, het kan allemaal zo oneerlijk zijn)

    @ Sarah: wat zal jij blij zijn als je het kan vertellen denk ik. Die vriend is zich vast van geen kwaad bewust. Zal straks wel een stuk duidelijker worden ;)

    Over babykamers gesproken, ik heb hem al staan. Lang leve marktplaats :D
    Een super mooi kamertje voor maar 150 euro, echt lachen. Het is mooi off-white en bestaat uit het ledikantje, kast en commode. Een paar plekjes bijwerken en voila....als nieuw.

    JAAAAAAAAAAA, ik heb vanmorgen met de angelsound het hartje horen kloppen, zit helemaal happy te wezen :D

    Fijne zondag allemaal!
     
  10. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    sarah wat een eikel zeg! Maar waarom laat je je vriend nog binnen roken? Als jullie samen zijn kan die toch gewoon buiten gaan roken. Ik moet er niet aan denken. Ik ben pas 2 en een halve maand gestopt maar ga zowat over mijn nek als iemand in mijn buurt rookt. Je vriend kan toch gewoon zeggen dat hij voor jou buiten rookt omdat je moeite hebt met het stoppen met roken? Ik snap niet zo goed waarom jullie zo een risico willen lopen...

    Gaat het verder wel een beetje met het stoppen met roken? Is af en toe echt irritant he? Ik had af en toe het gevoel dat ik tegen een muur opliep, maar nu heb ik het gevoel alsof ik nooit heb gerookt. En ik rookte 2 pakjes sigaretten per dag! Mijn man heeft het er wel iets moeilijker mee. En doe rookte maar 1 pakje per dag, dus dat zegt ook niet zo heel veel.
     
  11. sarah1987

    sarah1987 Bekend lid

    29 nov 2008
    692
    0
    0
    noord holland noord
    Ja stoppen met roken is me uiteindelijk goed af gegaan. Ik vond het de eerste 3 dagen erg moeilijk, maar nu vind ik het ook stinken. Mijn vriend probeert ook te stoppen, maar heeft er wat meer moeite mee. Hij heeft een bedrijf aan huis, dus hij is veel binnen. Dat hij er nog maar 2 mag roken is al een mega stap terug. Dus ik laat het er even bij. Ik kan er alleen echt van balen als er visite is, dan steekt de ene na de ander een sigaret op en staat het continu blauw.

    Vrienden weten niet dat we bezig waren om zwanger te worden, dus dat kan ik niet gebruiken als reden. Luchtweginfectie is misschien wel een goeie. Bedankt voor de tip.
     
  12. passie83

    passie83 Actief lid

    12 nov 2008
    133
    0
    0
    student
    appingedam (groningen)
    goedemorgen allemaal,

    vandaag ben ik 12 weken, jippiee :) eindelijk die grens bereikt.

    ik heb ook erge last van die afscheiding, echt niet leu meer, ook mn stoelgang gaat de laatste tijd moeilijker pfff, maar goed ik weet waar ik het voor doe he.

    wat betreft de babykamer, mijn vriend heeft alles nog van zn ex haar dochtertje, behalve het ledikantje, maar dat hebben we nu ook, dus de hele kamer is compleet gelukkig.

    1e kerstdag gaan mijn vriend en ik samen met een vriendin van ons en mijn moeder samen eten, weet alleen nog niet wat ik ga eten haha, volgende week maar ff goed kijken in de winkels haha. 2 kerstdag eten mijn vriend en ik bij zijn ouders, zn broers en zus en aanhang komen dan ook mee,17 man in totaal dus dat word een gezellige boel haha.

    ik heb al sinds donderdag lekker vakantie tot 5 januarie, dus lekker uitslapen haha.

    ik wens iedereen een fijne zondag en vakantie toe en mocht ik jullie niet meer spreken dan wens ik iedereen een hele leuke en fijne kerst toe en een zalig nieuwjaar.
     
  13. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    ooh 2 valt wel mee sarah, ik had het verkeerd gelezen. Als hij het dan ook nog een beetje uit je buurt doet (onder de afzuigkap ofzo) dan heb je er niet zo veel last van.

    Knap van je dat je niet meer rookt! Ja ik weet het nog van die eerste 3 dagen, ik dacht dat ik het nooit zou vol houden. Maar echt elke dag dat je minder rookt heb je er minder trek in...
     
  14. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    MLS wat een leuk kamertje! is ook wel mijn smaak! En goede deal zo te lezen, altijd leuk ;) En wat ga je veel eten maken zeg! Ziet er allemaal goed uit!

    Spirit; sterkte meid! vind het al knap dat je bent gegaan....

    Sarah; wat goed zeg dat je bent gestopt! en wat lullig zeg van die vriend!

    Loel wat leuk zeg jullie ook al een baby kamer! en de baby sound, lijkt me ook zo leuk om het hartje zelf te horen. Ik heb dat nooit zelf aangeschaft maar het lijkt me ook zo mooi! Lekker genieten!

    Robine; zo gaan wij het ook doen eigenlijk, alles word door geschoven naar de baby. Wel zo handig en gaat makkelijk nog wel een ronde mee (of 2 ;) )


    #Kamertje; ik heb mijn 'oude' baby kamer nog van mijzelf, het is grenen dus tijdloos, er zit een kleding kast bij, en een kommode en een ledikant. Ik heb het voor al mijn kids gebruikt en nu gaat het weer door naar de 3e baby. Ewout krijgt een boomhut bed, mijn schoonvader gaat die maken. Ik heb hem een beschrijving gegeven, echt een super bed word het! En Marijn krijgt Ewout zijn mee groei bedje. En in de toekomst krijgt hij ook een boomhut bed! :D

    #eten met de kerst; wij gaan lekker gourmetten! de hele schoon familie komt hier eten, dus dat word wel erg gezellig!

    Wat voor thema gaan jullie gebruiken in het kamertje? ik vind thema's altijd erg leuk. Ik heb altijd voor de baby kamer het Snoopy thema gehad. Maar ik heb daar alles al van verkocht, dus dat heb ik helaas niet meer. Ewout heeft nu een Nemo / onderwater kamer. Marijn heeft /krijgt een piraten kamer, daar zijn we nog mee bezig.
    De baby krijgt als het een meisje is een Tinkerbell kamer! dat lijkt me zo leuk, dus niet alles roze haha. En als het een jongen is Cars. ;)
     
  15. sarah1987

    sarah1987 Bekend lid

    29 nov 2008
    692
    0
    0
    noord holland noord
    mijn moeder schilderd veel en goed, normaal alleen schilderijen, maar ik ga vragen of ze 1 muur wil beschilderen. 1 groot schilderij lijkt me heel gaaf. Wij wonen op een boerderij, dus het thema is boerderijdieren, en dan lekker grof met felle kleuren lijkt me heel leuk.
    De rest van de kamer wordt gewoon rustig zodat de kleine ook nog gewoon kan slapen haha.
     
  16. Mona Lisa Smile

    Mona Lisa Smile Actief lid

    11 jul 2008
    407
    0
    0
    omgeving Eindhoven
    Ik hou het allemaal lekker rustig. Ik heb van mijn vriendin de witte klamboe en standaard te leen gekregen. Op de witte klamboe staat een lichte afdruk van nijntje in ecru erop. Dus bedenk me nu dat ipv de felle kleuren van nijntje, ik wl eens op zoek kan gaan naar afbeeldingen van nijntje in wat naturelkleuren. Owel zelf aan de slag met iets inscannen en dan via photoshop wat retro maken...

    Ja dat is het woord: ik pak een retro nijntje kamer :)
     
  17. Sucre

    Sucre Fanatiek lid

    1 feb 2008
    4.877
    0
    0
    Verpleegkundige
    Gelderland
    Sarah, ik zou wat meer voor mezelf opkomen als ik jou was. Het is jouw huis, jij bepaalt of er wel of niet gerookt wordt door anderen. Je moet een volgende keer heel duidelijk tegen die vriend of anderen zeggen, ik rook niet meer, ik vind het vies en ik wil ook niet meer dat er hier gerookt wordt. Dat hebben ze maar te respecteren en anders gaan ze maar weg. Als jij over een tijdje bekend maakt dat je zwanger bent, zullen ze het nog beter snappen, maar dit is toch genoeg voor nu? Anders vind ik ze echt heel aso hoor.

    Spirit, dit was een heftige week voor jou he. Het verdriet over je collega, waarbij ook je eigen herinneringen en verdriet van jullie kindje weer naar boven komt. Ik vind het heel knap dat je bent gegaan! Knuf!

    Kerst: kerstavond eten en pakjes bij mijn schoonouders. Zwager en zwangere schoonzus zijn er ook, dus erg gezellig.

    1e kerstdag samen ontbijten en dan naar mijn ouders in leeuwarden. Daar eten we en blijven we slapen. Mijn oma van 86 komt ook. Zij is morgen jarig en als we morgen de echo hebben gehad wil ik haar bellen en zeggen dat ze overgrootoma wordt. 2e kerstdag hebben mijn ouders een verrassing voor ons. Ben heel benieuwd. Dan eten we daar weer, broer komt ook nog en dan savond weer 2 uur in de auto naar huis.

    Het weekend erna allemaal visite van vrienden/verjaardagen/housewarming, dus een druk programma! Heb er zin in, want dan kunnen we iedereen vertellen dat ik zwanger ben! :D
     
  18. wbpepe

    wbpepe Actief lid

    8 nov 2008
    411
    0
    0
    Graphic Designer
    Alphen aan den Rijn
    Ik maak voor 1e kerstdag voor 8 volwassenen en 3 kinderen een grote kerstrollade, cranberrysaus en een warme saus, roerbakgroentes en gepofte aardappels. Lekker \:D/
     
  19. gerda

    gerda Actief lid

    15 nov 2005
    242
    0
    0
    hier ook een juli mama wij hopen rond 3juli onze 2e teverwelkomen gr gerda
     
  20. spirit70

    spirit70 Fanatiek lid

    3 sep 2007
    1.389
    0
    0
    Friesland
    Allemaal bedankt voor jullie lieve reatie's!

    Wij eten eerste kerstdag bij mijn ouders, we gaan met z´n allen gourmetten. Denk dat we met ongeveer 15 personen zijn wel druk maar wel erg gezellig! 2e kerstdag zijn we gewoon thuis en ik denk dat we dan lekker zelf aan de rollade gaan met van alles erbij. We hebben nu ook al een kiprollade in de pan liggen, heerlijk!
    Zag hier ook al heerlijke gerechten voorbij komen!

    Gerda gefeliciteerd met je zwangerschap en welkom op dit forum!
     

Deel Deze Pagina