Wie nog meer een lichtgewicht...?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Fem, 22 dec 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pareltje2212

    pareltje2212 Fanatiek lid

    17 mei 2007
    1.260
    232
    63
    huismoeder
    Leusden
    Ook hier een klein meisje, bij haar geboorte was ze 3390 gram en 51 cm. Bij 11 maanden was ze 69,5 cm en 7440 gram. En ze eet als een bootwerker. Haar boterhammen (4 stuks) gaan op en ook haar andere dingen, behalve avondeten. Dat vindt ze wat minder.

    Op het CB moet ik haar elke keer weer verdedigen, wordt daar soms wel eens moe en onzeker van. Maar het is een vrolijke en gezonde meid en waarschijnlijk net als haar papa een snelle verbranding en nogal beweeglijk.
     
  2. Noebie

    Noebie Actief lid

    21 feb 2006
    305
    0
    0
    Adm. Medewerkster
    Bonaire N.A
    Ook hier een lichtgewichtje. Onze dochter is 22 maanden en weegt nog geen 9 (!) kilo bij een lengte van 81cm. Bij de geboorte was ze 2970gr en 50cm. Ze eet helaas niet zo goed (eigenlijk alleen geen warme maaltijd) maar tis ook geen vel over been. Ze krijgt nou al ruim 10 maanden op aanraden van mijn huisarts Pediasure (sondevoeding voor kinderen vanaf 1 tot 13) zodat ze iig een deel van haar vitamientjes binnen krijgt. Pediasure verkopen ze overigens gewoon in flesjes, dus niet dat ze een sonde heeft ofzo hihi (komt anders een beetje raar over).
     
  3. ingepinge

    ingepinge Actief lid

    18 mei 2007
    385
    0
    0
    Hier precies hetzelfde, met 1 jaar 8,9 kilo en 79 cm.
    Ze eet gewoon normaal, niet heel weinig maar zeker ook niet veel.
    Mijn meisje is gewoon heel actief en bewegelijk, dus alle energie gaat daarin zitten. Kruipen, lopen, trap op- en afklimmen, ze doet alle capriolen zelf.
    Ze heeft haar eigen lijn in de curve, dus op het CB maken ze zich er ( nog) geen zorgen om.
    Ik heb me er ook maar bij neergelegd dat het gewoon een licht poppetje is en met eten dwing ik haar nooit. Ze geeft zelf wel aan als het genoeg is.

    Laatst kreeg ik zelfs de opmerking dat ze zo lekker stevig is.. Nou dat is ze dus helemaal niet, daar heb ik toen wel wat van gezegd ( zeg normaal niet zo snel ergens van maar als ze zeggen dat ze een dikke toet en dikke billen heeft...)
     
  4. Lon enTijn

    Lon enTijn Fanatiek lid

    23 mrt 2007
    1.783
    0
    0
    Hier ook een kleine actieve uk. Hij is nu zo'n 73 centimeter en weegt ongeveer 8,5 kilo. Hij is nu ruim 14 maanden.
    Hij eet erg goed en met smaak, het is een heel actief kind, zit nooit stil.
    We krijgen ook vaak opmerkingen omdat hij zo klein is. hij loopt al sinds zijn verjaardag, dus dat ziet er wel grappig uit zo'n klein jongetje wat al loopt.
    Op het cb vragen ze iedere keer of hij ziek is geweest omdat hij dan weer maar een klein stukje is gegroeid. Hij is trouwens nooit ziek.
     
  5. LaDi

    LaDi Fanatiek lid

    Hier ook een kleine. Ben was 2500 gram en 47 cm bij de geboorte, zat toen zelfs onder de curve en ik begreep later dat ze zich nog wel zorgen hebben gemaakt die eerste week (de vk en kraamhulp), maar hij was direct al supergezond en dat is hij nog steeds. Is in al die tijd nog maar 1 keer verkouden geweest en eet hartstikke goed. Zelf was ik 6 pond met de geboorte en mijn vriend 5,5 pond. Dus zal ook wel erfelijkheid zijn.

    De laatste keer dat hij gewogen en gemeten is was half november toen was hij bijna 8 maanden en woog hij 7560 gram en was hij 70 cm. Maar gewoon netjes in de curve en hij heeft nu sinds hij vanaf 6 maanden bijvoeding krijgt ook echt een klein speklaagje op zijn buikje en beentjes gekregen. Hier willen de wat stevigere broekjes ook niet goed zitten, zakken meestal af moet echt flink wat elastiek in zitten haha.

    Vervelend dat sommige mensen kritiek krijgen erover, gelukkig heb ik dat nog niet gehad.
     
  6. batje

    batje Actief lid

    6 sep 2008
    113
    0
    16
    Welke luiers gebruiken jullie?
    Mijn ventje is nu 68cm en bijna 6kg, Pampers baby dry mt 2 zijn te kort en mt 3 te breed bij de buik, naturecare mt 3 is te ruim bij de beentjes.

    Mijn zoontje was bij de geboorte 52cm en 3200gr, hij is idd ook heel bewegelijk en altijd bezig, volgens mij is hij daarom vrij slank (idd jammer dat mama dat niet is ;) ) hij ziet er wel gewoon gezond uit..
     
  7. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Bedankt voor al jullie reacties, ik ben blij dat ik niet de enige ben met een slank kindje :) zonder 'plooien' ;).

    Hier heb ik trouwens ook 'problemen' met broeken, alles zakt van haar billen af (thank god voor de bretels ;)) maar ze groeit er in de lengte zo weer uit....

    Fijne dagen allemaal :)
     
  8. mejon

    mejon Bekend lid

    12 apr 2006
    750
    0
    0
    secretaresse
    noord-brabant
    ons meisje wordt vrijdag 2 jaar en weegt 11 kg.
    moet wel zeggen dat ze wel al een paar weekjes ziekjes is en veel heeft overgegeven en diarree heeft, maar ze is nooit zwaar geweest.
     
  9. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Oei, hopelijk is ze weer lekker opgeknapt!

    En verder, onze spruit is toch gezond (zeg ik nu heel wijs ;))?!?!
     
  10. marissie

    marissie Actief lid

    14 jun 2007
    348
    1
    0
    Hey Maud, mijn zoontje was precies even lang en zwaar (nou ja licht eigenlijk dus ;) )

    Hij is in de curve wel stukje geklommen. Was met 9,5 maand 8380 en 73 cm lang. Hij is laatste weken veel ziek geweest, diarree en spugen en volgens mij wat afgevallen. Ook denk ik dat hij in de lengte weer wat gegroeid is, dus is echt een lange slanke baby. Maar ik vind hem niet dun om te zien zelf. Alleen zijn bovenarmen vind ik wat mager. Komt wel weer goed als ie weer helemaal lekker is. Ben zelf ook heel slank, dus maak me verder geen zorgen.
     
  11. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Ik las over jouw vraag heen, sorry :oops:. Sharonz it nu in maat 4 van Huggies én pampers, maar die zijn nog wel erg wijd want de plakstrips gaan over elkaar heen zeg maar. Hier ziet ze er ook gezond en slank uit (duidelijk de genen van papa, mama heeft ook geen slankheids-gen meegekregen ;))
     
  12. butterfly83

    butterfly83 Fanatiek lid

    14 feb 2008
    2.037
    40
    48
    friesland
    Wat herkenbaar allemaal! Mijn ventje woog de laatste keer ongeveer 6,5 kilo. Te licht.. Hij draagt nog steeds maatje 62 anders zakken de broekjes van zijn kont! Ook hij is heel bewegelijk en voor! Kan niet stil zitten en wil van alles.. Heb er ondertussen vele tranen om gelaten omdat ik soms bang ben dat er wat aan de hand is. Maar hij is zo gezond als een vis (op een ernstige koemelkallergie na) Hier spreken ze me juist moed in op het cb bureau, kom er altijd weer vol vertrouwen vandaan! Maar de opmerkingen van anderen vind ik het ergst, hoe reageren jullie daarop? Krijg vaak de opmerking, goh wat is hij kein! of dat is echt nog een kleintje hé, en dan raar kijken als ik zeg dat hij al dik zeven maand is.
    Laatst was toevallig de verpleegkundige van het cb bureau erbij toen iemand een opmerking plaatste, zij antwoorde voor mij: klein maar fijn!

    Eigenlijk vond ik dat best wel een goeie, hoef je niks uit te leggen of in de verdediging te schieten (doe ik altijd..) en je bent van het 'gezeur' af..

    Enne.. wij zitten inderdaad niet met die lastige plooien! ;)
     
  13. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Meestal reageer ik heel vriendelijk of verbaasd; 'Dun? Nee, ze is gewoon tenger gebouwd hoor', eerlijk gezegd sta ik er zelf eigenlijk weleens verbaasd van te kijken, alsof ieder kindje hetzelfde is, nee toch? Het liefste zou ik iets bijdehandts terug willen zeggen maar 1) ik zou dan niet weten wat en 2) ik durf het toch niet, whahahahaha.

    Dus dat zeg ik meestal; 'Ze heeft gewoon een mooie tengere bouw'. Ik ben ook wel benieuwd wat andere mama's zeggen!?
     
  14. marianne1984

    marianne1984 Actief lid

    15 aug 2007
    402
    0
    0
    onze dochter was eerst ook best wel dun, je voelde haar ribben en ruggegraat goed, maar ze zit qua gewicht wel goed maar omdat ze lang is gaat dat natuurlijk in de lengte zitten.
    Nu sinds een paar weken merk ik dat ze een bollere toet krijgt, en dat is wel gebleken op het cb want haar lijn steeg omhoog. met 6 maand was ze 7680gram en 7,5 maand 8385gram
     
  15. Sann

    Sann VIP lid

    27 jan 2007
    16.307
    1
    38
    Brabant
    Hoe licht is ze dan Char? Ivy zit ook met de lengte boven het gemiddelde en met het gewicht er onder maar daar wordt nooit moeilijk over gedaan.
    Ook Ivy was rond de 15 % afgevallen na de geboorte.
     
  16. Sann

    Sann VIP lid

    27 jan 2007
    16.307
    1
    38
    Brabant
    Ik heb luiers maat 3 van kruidvat, die zijn wat smaller dan pampers. Bij pampers moet ik die plakstrips helemaal over elkaar plakken.
     
  17. Hier hebben we een dochter van inmiddels bijna 6 ze is 1meter 28 en lang en ze weegt 22 kilo....
    Ze is gewoon echt mager, maar zo is ze altijd al geweest, heel lang en mager.

    Ik moest me ook altijd verantwoorden toen ze klein was, maar het is nu eenmaal geen grote eter...
    En ik ga niet dwingen, ik zorg dat ze de goede vitamines en bouwstoffen krijgt.
    En verder laat ik dr gewoon eten wat ze wil...
    Het enigste nadeel van het heel mager zijn vindt ik, is als ze een keer ziek is, dat ze zoveel inlevert...

    Als kinderen wat molliger zijn hebben ze meer *reserves* zeg maar
     
  18. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Louise is met haar anderhalf jaar precies 10 kilo (vanavond even op de weegschaal gezet).

    Ze is lang en slank maar dat zijn haar papa en zijn zus ook. Ik maak me dus geen zorgen, zolang ze goed eet en drinkt en lekker actief is vind ik het prima. Ik heb er overigens nog nooit opmerkingen over gehad.
     
  19. batje

    batje Actief lid

    6 sep 2008
    113
    0
    16
    Als mensen Daniel mager noemen corrigeer ik ze vaak met een glimlach en noem hem slank (en dan dat hij het niet van zijn moeder heeft.. ik heb nog 'wat' overtollige zwangerschapskilootjes ;) )
    tja, ik weet ook niet waarom hij lang en slank is, wij zijn namelijk beide vrij klein en stevig.. maar ja, tis zijn bouw, dus ik ga daar niet voor in de verdediging.

    Bedankt voor de Kruidvat tip, ga ik proberen! Hoop dat het past, ik heb inmiddels 4 pakken luiers staan die niet passen ;)
     
  20. LaDi

    LaDi Fanatiek lid

    Ik schreef gister nog dat wij eigenlijk nooit opmerkingen erover krijgen, maar dat is eigenlijk niet waar. Mensen zeggen best vaak goh wat een kleintje of zoiets, maar daar voel ik me niet door aangevallen ofzo. Het is tenslotte ook gewoon zo, ik zeg ook gewoon dat hij inderdaad een slankerd is en dat hij ook maar 5 pond was met de geboorte. Maar als iemand iets zou zeggen wat als een soort beschuldiging zou klinken (bv krijgt hij wel genoeg te eten enzo) dan zou ik me wel aangevallen voelen en ook wel boos worden. Want inderdaad niet alle kindjes zijn hetzelfde en ach er zijn vast ook genoeg moeders met wat dikkere kindjes die ook daar weer vervelende opmerkingen over krijgen. Wat dat betreft is het ook nooit goed en hebben sommige mensen gewoon altijd kritiek.

    Ik gebruik nu al heeeel lang baby dry maat 3. Die passen nog steeds heel goed, ook van die smalle heupjes he haha.
     

Deel Deze Pagina