Wat mankeert mijn kleine meid toch ?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door nicole26, 28 dec 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nicole26

    nicole26 Niet meer actief

    Mijn dochtertje is een ontzettend lief , vrolijk kind .. nooit problemen ze speelt altijd braaf , heeft nu wel last van wat driftbuien maar dat is het dan ook , totdat het op slapen aankomt :rolleyes:

    Ze heeft vanaf de geboorte tot nu nog nooit een nacht doorgeslapen .. word verschillende keren s'avonds en snachts wakker af en toe wel uren dat ze wakker is dan weer een keer heel eventjes .. de ene keer word ze lachend wakker soms totaal in paniek .. krijg haar dan ook niet stil zelfs niet als ik de gekste dingen probeer .. ik mag haar dan op zo'n moment zelfs niet een troosten of aanraken dan slaat ze en gilt ze erop los .. ik maak haar dan expres goed wakker maar dat werkt ook niet .. wat is er toch met dit kleine meisje wat het slapen zo moeilijk maakt , de laatste tijd lijkt het zelfs nog erger te worden ..

    dokter heb ik al geraadpleegd en die gooit het op nachtmerries maar het duurt nu al zo lang dat ik er zelf aan onderdoor lijk te gaan ..

    wie herkent dit of weet raad , ik ben door de ideeen heen ...
     
  2. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Jeetje meid wat ontzettend naar... ik snap goed dat je dit zo niet langer trekt als je kindje al zo lang geen nacht heeft doorgeslapen.

    Ik zou zeggen, gewoon weer terug naar de huisarts en aangeven dat je dit zo niet volhoudt.

    Misschien kun je ook eens proberen om haar kamertje anders in te delen, soms helpt dat en misschien hou je er helemaal niet van maar wellicht is een dromenvanger een optie. Weet je zeker dat het niet te koud of te warm is in haar kamer? Heb je al een nachtlampje geprobeerd?
     
  3. Hoi hoi

    ik had het een poosje terug ook met iris
    hem nu of gewoon het licht aan op hara kamer of haar nachtlampje en sindsdien gaat het redellijk met slapen

    en anders even weer naar de huisarts
     
  4. Lia

    Lia Bekend lid

    10 nov 2006
    989
    0
    0
    Secretaresse
    Ik zou terug gaan naar je huisarts en een verwijzing naar de kinderarts in het ziekenhuis vragen, want dit is niet gewoon.

    Het breekt niet alleen jou op, maar ook je dochter, want die heeft toch ook gewoon haar slaap nodig en voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel waar je niet meer zo gemakkelijk uitkomt.
     
  5. nicole26

    nicole26 Niet meer actief

    De tips die ik kreeg heb ik inderdaad allemaal al uitgeprobeerd inclusief de dromenvanger ;) maar het probleem ligt m niet bij het slapengaan maar het wakker worden als ze al even geslapen heeft .. heb vanmorgen weer gevraagd bij de huisarts maar hij zegt dat een kinderarts ook niets voor mij kan doen omdat ze er overdag wel goed aan is en nergens last van heeft , pfff word er wel een beetje moedeloos van :cry: ...
     
  6. probeer anders gewoon een nachtje het licht aan te laten en kijk eens of het dan effect heeft hier hielp het namelijk wel
    gewoon de slaapkamer ligt de hele nacht aan
     
  7. nicole26

    nicole26 Niet meer actief

    Hoe bedoel je ?
     
  8. prinses

    prinses VIP lid

    20 mei 2006
    18.334
    1
    36
    Klik er maar eens op. Het is een link. ;)
     
  9. nicole26

    nicole26 Niet meer actief

    Owwww , dat had ik niet gezien , beetje blond :) :)
     
  10. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.362
    1.763
    113
    Nicole, een poosje terug had ik ik gelezen over nachtmerries en angstdromen. Tussen die 2 zit een verschil en ik kon er niet meer precies opkomen. Daarom heb ik ff voor je gegoogled. Lees onderstaande link eens en dan vooral het stuk over angstdromen (helemaal naar onder scrollen), volgens mij komt dat erg overeen met jou dochtertje.

    http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/kin ... issen.html

    Het probleem van jou dochter klinkt mij zo herkenbaar, omdat onze zoon dit ook een poos heeft gehad. Ook ontroostbaar, vaak boos als je wilde troosten etc..Wij maakten hem ook weleens wakker (tenminste, àls we dat al voor elkaar kregen, maar dan ging het van kwaad tot erger)..Het enige wat hielp was er rustig naast te gaan zitten en te wachten tot hij weer rustiger werd. Dan aaide ik hem over zijn hoofdje en wachtte tot hij weer normaal sliep..Daarna ging ik (klaarwakker) weer naar bed en bleef het meestal wel weer rustig die nacht, maar het gebeurte ook weleens dat hij nog een keer kwam..

    Nu is hij er redelijk overheen gegroeid, het gebeurt nog zelden dat hij zo'n angstdroom heeft en ze duren ook korter...
     
  11. eko

    eko Actief lid

    22 jul 2007
    244
    1
    0
    Gelderland
    Mijn oudste zoon was ook precies zo. ik had ook vanalles geprobeerd. Dokter kon ons ook niet helpen.
    Hij ging pas doorslapen toen we met de middagslaapjes gingen stoppen (rond 3 jaar).

    Maar nu hebben we weer een ander probleem: hij is elke ochtend rond 6 uur klaarwakker :( . Het is gewoon een kind dat weinig slaap nodig heeft. ik snap ook niet hoe dat kan.

    Mijn jongste heeft tot nu toe ook nooit doorgeslapen (ik bedoel dus nooit de klok rond bv van 19 tot 7 ). Maar gelukkig valt hij laaste tijd van zelf weer in slaap.
     
  12. nicole26

    nicole26 Niet meer actief

    Ja die angstdromen daar had de dokter het inderdaad ook over , vooral vanwege die agressie met wakker worden , dan zijn ze dus helemaal over hun toeren ... zo zielig ..

    Sara heeft zowieso altijd heel weinig slaap nodig , doet al heel lang geen middagdutjes meer en slaapt ook zelden al om 19.00 uur en word ook altijd eerder dan 8 uur wakker , dus de klok rond slaapt ze eigenlijk vrijwel nooit ..

    ben bang dat ik toch maar genoegen ermee moet nemen en wachten tot het beter gaat ..
     

Deel Deze Pagina