15 maanden en nog niet zelf drinken

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Kiwi80, 30 dec 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kiwi80

    Kiwi80 Bekend lid

    24 feb 2007
    530
    0
    0
    Het onderwerp zegt het al ... E is nu 15 maanden en drinkt nog steeds Ik geef haar altijd nog drinken uit een fles. Wel al verschillende tuitbekers geprobeerd en een gewone beker en een beker met handgrepen, maar ze pakt het niet zelf! Ik weet niet wat ik eraan moet doen. De meeste kindjes van deze leeftijd drinken toch wel zelf? Iemand tips, en zijn er meer kindjes van deze leeftijd die nog niet zelf drinken?
     
  2. Twinkeltje

    Twinkeltje Actief lid

    4 jan 2008
    131
    0
    0
    Misschien belonen? Mijn dochter was ook laat. Denk rond die leeftijd ook. Wij gingen klappen als ze dat deed en dat vind ze prachtig.
     
  3. Kiwi80

    Kiwi80 Bekend lid

    24 feb 2007
    530
    0
    0
    Kan ik wel proberen ja. Maar goed, dan moet ze wel de beker pakken, en dat doet ze echt niet. Als ze hem pakt is het om hem weg te gooien.
     
  4. ramona0309

    ramona0309 Niet meer actief

    Hey..

    Mijn zoontje wilde ook niet uit tuitbekers drinken... er is maar 1 beker waar hij uit wilde drinken... en dat is met een "rietje"...
    is van het merk Nuby... heb je die al geprobeerd?

    Laatst had ik een andere beker gekocht... en daaruit wilde hij nog steeds niet drinken....

    succes
     
  5. Kiwi80

    Kiwi80 Bekend lid

    24 feb 2007
    530
    0
    0
    Ik ken ze idd. Nog niet geprobeerd. Hebben ze gelijk door dat ze aan een rietje moeten zuigen dan? Ik heb er al eens aan gedacht, maar ik dacht dat ze dat niet zou snappen ... Ook is me verteld dat een rietje slecht is voor de tanden (?). Ik weet niet of dat zo is hoor ...
     
  6. eko

    eko Actief lid

    22 jul 2007
    244
    1
    0
    Gelderland
    gewoon een leeg bekertje in de handen geven om te laten spelen.
    Soms kan je paar druppeltjes water in doen en dan kijken wat ze gaat doen... misschien zelf ook een beker water pakken en laten zien hoe je uit een beker drinkt.

    Bij ons hielp het toen zijn grote broer gewoon uit de beker ging drinken. Hij wou precies hetzelfde doen als zijn broer :)
     
  7. prinses

    prinses VIP lid

    20 mei 2006
    18.334
    1
    36
    Ik heb een beker in bad. Als hij daar knoeit, is het niet zo erg. ;)
     
  8. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Hier ook alle flessen gebrobeert maar op een gegeven moment van nuby met een rietje en dat ging hier ineens helemaal super.
    Maar de gewone tuitbekers gingen helaas ook hier niet op
     
  9. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.594
    3.483
    113
    Gaat ze naar een kdv ofzo, waar ze andere kindjes ook ziet drinken? Vaak nemen ze dat dan wel over.
    Mijn dochtertje geef ik een tuitbeker zonder zo'n antileksysteem en van de een op de andere dag dronk ze ook uit een rietjesbeker. Je hoort ook wel eens dat kinderen dat allemal overslaan en het liefst gelijk uit een gewone beker drinken, kun je ook nog proberen, wie weet vindt ze dat wel wat.
     
  10. MaryWoods

    MaryWoods Fanatiek lid

    2 mei 2007
    2.637
    2
    0
    hier hetzelfde 'probleem' hoor! Houdt maar kort zijn fles zelf vast. Volgens de fysio is het geen probleem en willen sommige kindjes dat gewoon niet, maar ja,op een gegeven moment zal hij het toch zelf moeten kunnen. Uit een tuitbeker wi hij sowieso niet drinken. Ook niet als ik hem vast hou.
    In bad en mee laten spelen is een goed idee! Kanhij er een beetje aan wennen, want die van mij vint alles wat niewu is 'niet leuk'... ;)
     
  11. Lara11

    Lara11 Niet meer actief

    ik gaf een ieniemienie-beetje drinkyoghurt in een kinderbekertje. Dat vond ze heerlijk, dus al snel greep ze met 2 handen naar de beker en zette hem goed aan haar mond. Het gaat nog steeds goed met wat dikkere, vloeibare dingen, maar een heel glas melk drinken kan ze ook nog niet goed hoor.
    ik hoorde trouwens op het CB dat er geen verschil is tussen fles en tuitbeker. Dat vond ik best raar, ik was al zo trots dat ik haar aan de tuitbeker had gekregen...

    succes!
    Amber
     
  12. luuus

    luuus Niet meer actief

    mijn dochter drinkt ook nog steeds uit een fles, sinds deze week pakt ze hem wel zelf beet, ik heb van difrax van die handgrepen gekocht die je aan de fles kan draaien en zo heeft ze het geleerd miss een idee?

    tuit beker vind ze maar niks, ze pakt hem wel beet neemt er een paar slokken uit maar daarna is ze hem al snel zat.
     
  13. Kiwi80

    Kiwi80 Bekend lid

    24 feb 2007
    530
    0
    0
    Ik heb ook een fles van difrax met handgrepen. Ook al een beker geprobeerd met iets lekkers erin, maar nee. Ze gaat niet naar een KDV waar ze het kan zien bij anderen, dat scheelt misschien ook wel. Ik ga toch nog maar zo'n Nuby beker proberen met een rietje. Ik denk dat het ook komt doordat ze niet zo'n drinker is. Ze vind drinken niet echt lekker. Iig bedankt voor jullie reacties.
     
  14. fioontje

    fioontje Fanatiek lid

    3 jul 2007
    2.748
    0
    0
    Den Burg, Texel
    mij is verteld dat het juist beter is. op het cb kreeg ik met 7.5 maand al het advies een rietjesbeker te gebruiken. dat was volgens de arts net zo goed als een gewone beker omdat ze dezelfde spieren gebruiken en het was ook goed voor de mondmotoriek met het oog op praten.

    kweenie of het zo is, maar ach, ben het gewoon gaan proberen.
    ik zette de beker met water op de tafel en liet lars zelf ontdekken. na ong 2 weken had hij het door. toen ben ik gaan oefenen met een gewone beker, maar eigenlijk nu pas kan hij daar netjes uit drinken zonder dat de helft over zijn trui gaat :D
     
  15. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Eva drinkt ook nog niet zelf, ze is dan wel 3 maanden jonger dan jouw dochter, maar ze maakt ook echt geen aanstalten om zelf de beker vast te pakken (ze krijgt hier sinds ze 7 maanden is drinken uit een gewone beker). Als ze 'm wil pakken, grijpt ze met haar handjes erin in plaats van eromheen. In bad gaat het soms wel goed. Ze is er meer mee aan het spelen dan dat ze eruit wil drinken.
    Ik zou me er niet druk over maken, het komt vanzelf wel. Eva gaat trouwens wel 2 dagen naar het kdv. Maar ze is ook niet zo dol op drinken.
     
  16. jennifer20

    1 jan 2009
    6
    0
    0
    account manager
    eindhoven
    Ik zou haar een gewone beker geven om mee te spelen. Als ze het leuk vind een heel klein beetje drinken in doen wat ze lekker vind.
    Ik heb zelf de bekers van daddy's choise. Mijn zoontje dronk hier uit vanaf dat hij 7 maanden was, met hulp van mij dan.
    Nu is hij 15 maanden en drinkt hij zelf uit de beker en zet deze ook zelf terug. 9 van de 10 keer gaat dit goed.
     
  17. Esli

    Esli Bekend lid

    23 apr 2008
    830
    0
    0
    Groningen
    Angelina drinkt ook niet zelf uit een beker en uit de fles kan ze het alleen als ze plat ligt. Zittend heeft ze gewoon niet door dat ze de fles op moet tillen om er wat uit te krijgen, dus dan gooit ze 'm maar weg.

    Drinken uit een beker lukt haar op zich wel een beetje, maar alleen als ik de beker vast heb. Als ze 'm zelf vastheeft, is het hetzelfde verhaal als met fles, ze houdt 'm rechtop en gaat er met haar mond boven hangen :)

    Ze is wel echt een drinker, als ze op mn schoot ligt met dr fles moet ik niet proberen haar te onderbreken hoor, ze zou t liefst een paar liter drinken geloof ik haha.
     
  18. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    alicia had hier het rietje meteen door en drinkt er al uit sinds 6 maanden. wel ahndig want nam vanaf toen gewoon pakjes drinken mee :).

    denk dat je gewoon wat dingen moet blijven proberen en heb zelf hier eigenlijk nooit last van gehad en mijn dochter heeft alles na 1 x zien wel door. tips heb ik niet echt maar probeer het leuk te maken en hierdoor te stimuleren. laat der bijvoorbeeld zelf een beker pakken uit de kast en deze samen vullen. voor mama ook een (al doe je maar net als of je eruit drinkt) kinderen van deze leeftijd zijn er dol op op mama en papa na te doen dus wie weet werkt het. hier ging het erg snel en vanaf 6 maanden drinkt ze al prima zelf uit een tuit of rietjesbeker en zelfs uit een gewone beker al is dit soms nog wel wat geknoei
     
  19. Kiwi80

    Kiwi80 Bekend lid

    24 feb 2007
    530
    0
    0
    Vandaag een beker gekocht met een rietje (en handvaten). Ze is helemaal weg van de beker en sleept hem overal mee naartoe. Ze praat en lacht ertegen. Stopt het rietje wel in haar mond maar zuigt volgens mij nog niet. Maar dat heeft ze w.s. nig niet door. Het is een antilek rietje waar je een beetje in moet bijten om er wat uit te zuigen. Is dat zo'n zelfde rietje als bij jullie? Het zal wel even wennen zijn ...
     

Deel Deze Pagina