zelf de kosten van de brandweer betalen bij ijs redding

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door Amfy, 3 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    ALPHEN AAN DEN RIJN - Mensen die zich ondanks waarschuwingen op dun ijs begeven en dan door het ijs zakken, moeten zelf de kosten van hun reddingsoperatie betalen.



    Dat vindt brandweercommandant Hans Zuidijk van Alphen aan den Rijn. Een woordvoerster van de gemeente bevestigde zaterdag een bericht daarover van Omroep West.

    De brandweer is de laatste tijd veel mensen te hulp gekomen die uit een wak of van het ijs moesten worden gehaald. Zuidijk wil met de gemeente gaan praten over de kosten die komen kijken bij de winterse reddingsacties. De maatregel om zelf voor de kosten op te draaien, zou volgens Zuidijk wellicht ertoe kunnen leiden dat mensen niet het dunne ijs opgaan.

    Volgens de zegsvrouw moet het voorstel worden gezien in de context van het skiën. ,,Daar zie je nu ook veel meer dat mensen buiten de pistes brokken maken. Dat gebeurt nu ook op het ijs.'' Zuidijk wil bekijken of er iets kan worden gedaan aan de kosten ,,als mensen willens en wetens iets doen waarvan ze weten dat het gevaarlijk is'', aldus de woordvoerster.
     
  2. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    ik las dit en ik vond het eigenlijk wel hard.

    maar ik kan me goed voorstellen dat ze dit gaan doen.als je ziet hoeveel mensen zich nu op ijs begeven waarop het niet kan is toch eigenlijk je eigen schuld.en als je na gaat dat alleen de auto al 3000euro kost om uit de kazerne te rijden.snap ik ook wel dat ze dit gaan doen
     
  3. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Door heel veel sukkelig gedrag moeten heel veel hulpdiensten vaak uitrukken.
    Al die oproepen kunnen niet worden besteed aan mensen die ook in nood zitten.

    Tuurlijk, nood is nood, daar is hulp bij nodig maar wie die hulp betaald vind ik wel een discussie waard inderdaad (is trouwens al oud nieuws dacht ik....o.a. ook bij het redden van katten uit bomen etc).
     
  4. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    toevallig dat er vandaag weer een discusie over ik begonnen in alphen aan de rijn. zodoende kom je er weer op.

    maar idd het uit de boom halen van katten etc etc is ook een discusie waard
     
  5. valhalla

    valhalla Niet meer actief

    En die mensen die hun kinderen dan bewust niet laten inenten? Moeten die ook betalen voor de dokters en medische middelen voor hun kind?

    En mensen die op de 1e hulp komen of desnoods een nieuwe lever moeten omdat ze zelf te veel zuipen? Of drugs gebruiken?

    Mensen die hun been breken omdat ze zonder steiger het dak van hun huis beklimmen omdat er een pannetje scheef ligt terwijl het dak spekglad is en ze zelf ook niet meer zo soepel zijn?

    Mensen die alleen maar vette zooi vreten, betalen hun eigen behandeling? Ook allemaal dingen waarvan mensen toch op zijn minst zouden kunnen weten dat het niet zonder (gezondheids)risico's is.

    Zeg niet dat het een slecht plan is.. interessante discussie maar ik kan wel meer voorbeelden noemen waarin ik het verhalen van kosten veel logischer zou vinden dan in deze gevallen....
     
  6. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Zouden ze het daarom beperken tot bepaalde situaties die heel vaak voorkomen en voorkomen zouden kunnen worden ;)
     
  7. Niet meer actief

    Vergis niet dat de brandweercommandant ook gedeeltelijke verantwoordelijkheid draagt in de gemeente Nieuwkoop (daar is alleen een vrijwillige brandweer), dus ook voor de Nieuwkoopse plassen verantwoordelijkheid heeft. Daar gaat het jaar op jaar fout met mensen die denken er te kunnen schaatsen zodra het twee nachten gevroren heeft. Er wordt duidelijk gewaarschuwd dat het niet gaat dus die mensen die dan zo'n fout maken zijn dan ook zelf verantwoordelijk voor de gevolgen.

    Als je bekend bent hier in de omgeving is de discussie wat logischer, aangezien er dit jaar dus al problemen zijn ontstaan met het ijs, vorig jaar er problemen zijn geweest met het ijs, en in 2007 problemen zijn geweest met het ijs. Blijkbaar moeten mensen maar eens beter op de risico's gewezen worden.
     
  8. Marsupilami

    Marsupilami Fanatiek lid

    12 dec 2006
    2.070
    308
    83
    verpleegkundige
    Helemaal mee eens. Dan moet je de mens ook voor alle "domme dingen" die hij doet laten betalen. Of nergens voor.
     
  9. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    14 jul 2006
    35.431
    47
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Hallo
    Ik kom uit Nieuwkoop, en idd er gebeuren hier op de nieuwkoopse plassen regelmatig ongelukken als het gevroren heeft.
    Ik ben zelf gelukkig niet zo'n schaatser dus ik zit er niet zo mee.

    Op zich vind ik het wel een redelijk voorstel,maar dan alleen als het echt is omdat het ijs te dun is. (eigen schuld dikke bult ) maar vind dat dit dan niet geld als je door een wak zakt terwijl de rest van het ijs wel dik genoeg is.
     
  10. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    het is wel zo dat er bij de meeste plassen etc staat of het veilig is ja of nee. wij hebben de afgelopen 5 dagen al een aantal uitrukken gehad naar 4 plassen waar in totaal 28 borden geplaatst zijn dat het ijs niet te betreden is in verband met onderstroom en nog gaan de mensen het ijs op!
    ja en dan zakken ze erdoor wij moeten met 9 man naar de kazerne a 20 euro per uur de wagen kost 3000 9 van de 10 keer moet er een ladderwagen komen a 2000.ondertussen dat wij weer bezig zijn een persoon die denkt onschendbaar te zijn en niet naar waarschuwing luistert krijgen wij een frb inzet maar ja wij kunnen niet weg dus uit een ander dorp de frb inzet komen deze komen te laat en de persoon van de frb inzet is dus inmiddels overleden doordat wij niet weg konden bij een persoon die niet luisterd!
    dit is dus iets wat kan gebeuren en bij een collega korps is gebeurd
     
  11. angelbaby

    angelbaby Fanatiek lid

    Als er echt borden bij staan vind ik het eigenlijk wel goed dat je in ieder geval mee moet betalen aan de actie... Dan doe je het toch echt jezelf aan.

    Even over dat lever gebeuren bij iemand die drinkt... Mijn schoonmoeder rookt als een ketter en heeft een aantal jaar geleden een nieuwe hartklep gekregen. Haar is toen in het ziekenhuis verteld, dat als ze door blijft roken en ze moet weer zo'n soort hartoperatie en op dat moment ligt er ook iemand voor het eerst of iemand die niet rookt, dat die dan voor gaan in de operatie. Ze krijgt de operatie dan dus wel, maar moet eventueel wel wat langer wachten. Ze is overigens gewoon blijven roken. Daar zijn dus echt regels voor.
     
  12. mymiracle

    mymiracle Niet meer actief

    ik vind het terecht als je ondanks waarschuwingen toch met je domme eigenwijse kop dat ijs opgaat dat je dan de kosten zelf moet betalen
     
  13. Marsupilami

    Marsupilami Fanatiek lid

    12 dec 2006
    2.070
    308
    83
    verpleegkundige
    tja dat zijn vervelende dingen die gebeuren. Zo gaat het nu eenmaal. Er zijn nu eenmaal mensen die domme dingen doen.
    Maar even off-topic. Wat doe jij voor beroep. Werk je bij de brandweer of rij je met tankwagens? Ik dacht zelfs ergens gelezen te hebben dat je arbeidsongeschikt was? Gewoon nieuwsgierig hoor. :)
     
  14. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    wij zitten bij de vrijwillige brandweer.mijn man rijd met tankwagens.ik rij zelf heel af toe eens een keer (1 keer in de 3 maand ofzo)
    ik ben deels afgekeurd door een auto ongeluk 5 jaar geleden heb ik mijn gehele linker kant in elkaar gehad.daardoor zet ik me nu in als "vrijwilliger" zodat ik toch af bezig blijf.

    is ook zoiets je wil werken maar het mag niet van de arbo arts :s
     
  15. Gabbel

    Gabbel VIP lid

    21 apr 2008
    6.555
    14
    38
    Gelderland
    en terrecht dat ze het moeten betalen!
    hier aan de ovenkant lig een grote plas er zijn allemaal gezinnen met kleine kinderen aan het schaatsen :( echt niet normaal! ! ! !
    het water ligt gewoon op het ijs en overal zitten scheuren en het kraakt aan alle kanten!
    hoe onvrantwoordelijk kan je zijn ,en vooral met kleine kinderen!
    als ze nu lekker willen schaatsen laats ze dan naar een schaatsbaan gaan !
     
  16. valhalla

    valhalla Niet meer actief

    Wat een gedoe, over een paar dagen vriest het niet meer (en als je kijkt naar de laatste jaren, zal het ook wel weer een jaar of 10 duren voor we weer kunnen schaatsen).

    Kunnen we komende winters gewoon weer lekker ouderwetsch k*nkeren over dat het otverdrie nooit meer lekker vriest, zoals vroegah!
     
  17. muuske64

    muuske64 Fanatiek lid

    15 okt 2006
    4.500
    0
    0
    huismoeder
    Limburg
    Vind ik op zich niet zo'n slecht idee. Laat ze in elk geval meebetalen. Een soort eigen bijdrage zeg maar.

    Vind dit niet hetzelfde als een kat uit de boom halen, want die kat heeft geen hersens, maar een mens wel. Die doet het bewust! Toch? ;)

    Werkte vroeger bij de Rijksinspectie voor het Brandweerwezen en wat je daar soms voor mensen aan de telefoon kreeg....

    Mensen doen vaak ondoordachte dingen en ik vind dat ze zich daarvan bewust mogen zijn.

    Dus ik zou zeggen: Een eigen bijdrage vragen! ;)
     
  18. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Uh, een kat heeft toch echt we hersens hoor :p

    Maar ontopic;
    Wat willen ze doen als die mensen het niet kunnen betalen, gewoon laten verdrinken? Deurwaarder er op af sturen?
    Wat te denken van kinderen van een jaar of 12 die stoer doen en toch het ijs op gaan, je kan mij niet vertellen dat je er als ouder altijd bij bent als je 12 jarige buiten speelt.
    Stupide idee, brandweer is er om te helpen, gaan we dan ook geen branden meer blussen als het door een vergeten kaars of sigaret komt?
     
  19. muuske64

    muuske64 Fanatiek lid

    15 okt 2006
    4.500
    0
    0
    huismoeder
    Limburg
    Denk je dat of weet je het zeker? Hihi....

    Maar ik denk toch niet dat een kat denkt laat ik eens ff lekker in die boor klimmen... Of toch?
    (Geen idee ik ben geen kat)

    :oops: ps: sorry voor het storen.
     

Deel Deze Pagina