School vs. baby

Discussie in 'De lounge' gestart door tinke, 9 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tinke

    tinke Actief lid

    25 jul 2008
    170
    0
    0
    Abcoude
    Hallo mensen,

    Ik zit nogal met een dilemma. Ik doe momenteel volwassenenonderwijs om wiskunde te halen om mijn VWO-diploma te halen.
    Maar eigenlijk boeit het me niet zoveel meer. Ik ga amper naar lessen en vraag me af wat ik nou moet. Ook ben ik 22 mei uitgerekend, en dan is mijn examen ook. Dat is op zich niet onoverkomelijk, ik heb daarna nog twee momenten om mijn examen te halen, namelijk juni en augustus.
    Hierna zijn er twee studies die ik wel graag zou willen studeren. De een gewoon, omdat het mij zo'n verschrikkelijk leuke studie lijkt en de andere omdat ik met die studie het beroep klan uitoefenen wat ik worden wil. Tegelijk weet ik ook dat dat beroep waarschijnlijk nooit mogelijk gaat zijn, aangezien het een beroep is wat veel tijd eist en ik wil er ook nog graag zijn voor mijn kindje.
    Nou vraag ik me af wat ik nou moet gaan doen, doorzetten en het toch proberen te gaan halen, wat nog best moeilijk gaat worden of stoppen en volgend jaar verder gaan en me op één ding tegelijk gaan concentreren, namelijk ons kindje.
    Ik heb namelijk ook zoiets van, ik ben nog jong, school kan later ook nog, maar tegelijk wil ik die ene hele leuke opleiding ook wel graag doen (waar ik dus mijn diploma voor nodig heb). Toch als ik erover nadenk, lijkt het me ook wel zwaar om voor het eerst voor een kindje te gaan zorgen en ook nog een universiteitsopleiding te gaan volgen, wat ook nieuw is voor mij.
    Toch voelt het ook zonde om er nu mee te stoppen (ook al is het tijdelijk), maar dan heb ik ook zoiets van: wat is een jaar op een mensenleven? En bovendien wil ik er gewoon graag zijn voor mijn kindje.
    Het verschil is dus eigenlijk een jaar.
    Ik weet dus niet wat te doen, nu stoppen en de draad volgend jaar weer oppakken of gewoon doorzetten en zien waar en of het schip strand.
    Wat zouden jullie doen?
     
  2. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Ik zal zeker deze opleiding om je vwo diploma te halen afmaken! Het is zo zonde als je dit laat schieten. Daarna kun je eventueel een jaar rust nemen zodat je kan genieten van je kleine!

    Ik ga ook naar school, danwel geen universitaire opleiding maar het is wel zwaar.
     
  3. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Hmm, moeilijk idd. Ik volg zelf 2 studies op de universiteit en ik heb dus ook een kindje, en op zich is 't allemaal wel goed te combineren. Maar in een ideale situatie had ik 't wel anders gedaan (eerst afstuderen en dan een kindje).
    Wat ik zou doen als ik jou was: eerst je vwo diploma halen, je hoeft daar nu nog maar een paar maandjes voor naar school, en nu is de kleine er nog niet. Ik kan uit ervaring zeggen dat 't dan echt allemaal een stuk makkelijker gaat. Sowieso denk ik (dat zou bij mij het geval zijn) dat als je nu stopt, het er nooit meer van gaat komen.
    Daarna is je kindje geboren en dan zou ik verder kijken: meteen gaan studeren, of misschien een jaartje (of 2) fulltime voor je kindje zorgen en daarna verder gaan studeren. Je kan eventueel ook een deeltijdopleiding gaan volgen aan de universiteit (dan heb je 's avonds colleges en tentamens).
     
  4. prinses

    prinses VIP lid

    20 mei 2006
    18.334
    1
    36
    Inderdaad eerst deze studie afmaken, zodat je daar je diploma van op zak hebt. Dan kan je daarna altijd verder kijken. Een baan vinden met diploma op zak, is nog altijd makkelijker, dan zonder diploma. Succes, nog even doorzetten.
     
  5. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.473
    3.149
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ik ben ook met een cursus bezig, de laatste loodjes inmiddels. Door de zwangerschap en de bevalling was ik wel flink achter geraakt, maar gelukkig heb ik het weer in kunnen lopen. Dinsdag is mijn (mondeling) examen. Ik ben zooooo blij dat het dan afgelopen is, maar ik ben toch ook wel blij dat ik doorgezet heb, want wat iemand al zegt: Ik denk dat het er anders nooit meer van gekomen was.
     
  6. Vera

    Vera Fanatiek lid

    17 apr 2006
    2.604
    1
    0
    Meid, je bent nu al zo ver... ff doorbijten en je hebt je VWOdiploma. Dan heb je een basis om op verder te gaan, of dat nu meteen is, of pas als je kindje naar de basisschool gaat, of nog later, of wanneer dan ook. Nu zit je nog in dat ritme en je kindje is er nog niet. Makkelijker wordt het er zeker niet op, dus grijp deze kans nog. Ook is wiskunde geen vak waarvan je zomaar zegt och, dat pik ik na een paar jaar weer heel makkelijk op. Ook daarom al zou ik nu ff doorzetten.
    En dan kan je je daarna gaan richten op je kindje en eventuele vervolgstudies, die je wrs veel meer interesseren, omdat die je interesse hebben.
    Als je nu al weinig puf hebt in dit vak, ben ik bang dat je dadelijk als de kleine er is er helemaal geen puf meer in hebt. En dan ben je verder van huis....
    Dus ik zou zeggen ga ervoor meid, ff doorbijten, maar dan heb je ook wat.
     
  7. eko

    eko Actief lid

    22 jul 2007
    244
    1
    0
    Gelderland
    helemaal mee eens ;)
     
  8. Nynke Jellie

    Nynke Jellie Bekend lid

    1 okt 2008
    745
    0
    0
    Persoonlijk zou ik nu ook nog even doorzetten en je diploma halen, Die kunnen ze je toch niet meer afnemen en blijft voor altijd geldig. Als je kleine er dan eenmaal is en je hebt er weer zin in kan je dan weer verder studeren.
     
  9. roshi

    roshi VIP lid

    8 mei 2006
    6.706
    0
    0
    directie secateresse
    den haag
    ik zou eerst wiskunde afmaken zodat je VWO hebt
    succes meis!
     
  10. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Doorgaan, anders krijg je er zeker spijt van later!

    Ik ben wel gestopt, moest nog 2 certificaten voor mijn vwo. Ik ben toen de havo gaan doen en heb daarna nog wel een mbo 4 opleiding afgerond, dus heb in principe helemaal niet zo'n slechte opleiding, maar heb er wel vaak spijt van dat ik mijn vwo niet heb afgemaakt.
     
  11. Amom22

    Amom22 Niet meer actief

    ik heb geen diploma, nog steeds geen spijt.... en anders kan het altijd nog...

    maar misschien idd wel ff die vwo halen joh, daar ben je nu toch al bijna klaar mee! ff doorzetten! en wat je gaat doen als je kindje er is ? dan is alles zo anders, dat is nu nog moeilijk beslissen joh
     
  12. Cherrylein

    Cherrylein Fanatiek lid

    14 nov 2007
    1.759
    0
    0
    Absoluut afmaken. Ik heb ook een vak over moeten doen van het vwo, toevallig ook wiskunde, en deed ook het volwassen onderwijs. En ookal had ik er geen zin meer in, ik ben maar wat blij dat ik heb door gezet en dat ik mijn vwo papiertje heb. Echt zonde als je er mee stopt! Kom op nog even doorzetten meid!
     
  13. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Wat ik zou doen in jouw situatie:

    Eerst mijn VWO diploma halen en daarna de opleiding doen die mij de meeste kans op werk geeft. Misschien heb je nu een vaste vriend en ziet het er allemaal hartstikke goed voor jullie uit, maar je weet nooit wat de toekomst brengt. Zorg ervoor dat je zelfstandig bent en zelf de kost kunt verdienen. Stel dat het nu niet nodig is om te werken, dan kun je altijd nog later iets met je diploma doen of lekker die studie kiezen die je zo leuk vindt. Dan is je kindje ook wat ouder en krijg je wat meer tijd voor jezelf.

    Die opleiding die je wilt gaan doen, informeer eens naar deeltijdmogelijkheden. Ik geloof dat er ook speciale regelingen zijn voor studerende mama's. Vraag het eens na.

    Ik heb zelf een hbo diploma van een opleiding die ik niet bijster interessant vindt, maar voorlopig heb ik een inkomen en doorgroeimogelijkheden mocht het ooit nodig zijn. Mijn vriend is de hoofd kostverdiener, maar ik zou met mijn diploma ook alle kanten op kunnen. Dus bouw een stukje zekerheid op voor jezelf en je kindje. En je geeft natuurlijk het goede voorbeeld door je school af te maken ;)

    Succes met je keuze ! :)
     
  14. vivianbraak

    vivianbraak Niet meer actief

    Hey Meis,

    Ik zeg afmaken! Het jaar verschil houd wel in dat jullie kleintje er al is en dan valt studeren echt niet mee. Maak het nu af dan ben je er lekker klaar mee en wanneer de kleine er is kan je weer veder kijken. Maar dan heb je hem wel alvast! Succes
     
  15. Roxanne80

    Roxanne80 Actief lid

    27 dec 2008
    146
    0
    0
    Doorzetten !

    Dan kan je altijd later tegen je eigen zeggen dat je je best hebt gedaan mocht je zakken of het niet redden .
    Plus je hebt dan toch maar dat papiertje in je zak als je het haalt .

    En een mooi verhaal voor later voor je kindje om te zeggen dat je noooooooit moet opgeven .

    Kom op meid je kan het !

    Succes ermee ...
     
  16. Arendskelk

    Arendskelk Niet meer actief

    Maak 'm nou maar af hoor! Ik ben van 3 VWO naar het MBO gegegaan en heb dit nooit afgemaakt. En nu denk ik zo vaak; had ik mijn VWO of MBO maar afgemaakt, dan had ik een goede basis. Er komt ook een keer een dag dat je kinderen naar school gaan en jij bij jezelf denkt: hád ik maar...
     

Deel Deze Pagina