Osteopaat

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Inkie24jr, 31 okt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Inkie24jr

    Inkie24jr Actief lid

    13 aug 2006
    295
    0
    0
    Ede
    Wie heeft er allemaal ervaring met osteopathie?
    Ik heb het een en ander gelezen dat de behandelingen aanslaan als de baby een voorkeurshouding heeft.
    Ben meer benieuwd naar ervaringen met baby's die ook veel huilen om welke rede dan ook. Heb gelezen op de website over osteopathie dat ze "huilbaby's" ook behandelen en dat het daardoor ook een stuk minder wordt. Heeft geloof ik wat te maken vaak met de stress van de bevalling?

    Ik wil namelijk met Lucas ook naar de osteopaat. Hij zit toch niet lekker in z'n vel. Heel gespannen als hij niet bij je ligt. Lijkt ook erg bang te zijn als ie maar even alleen gelaten wordt. Heeft ook een voorkeurshouding en is bij m'n vriend heel onrustig en gespannen met drinken van de fles. Hoe hij hem ook maar neerlegt. Echt met van de gespannen vuistjes... En presteerd het om op z'n minst 3 a 4 uur per dag te huilen. Wordt er best moe van en het is niet meer om de krampjes. Sinds ik andere FV heb is dat zo goed als weg.

    Ben benieuwd op de reacties ;)

    Greetz Ingrid :D
     
  2. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    Ik ben met Iman naar de osteopaat gegaan vanwege reflux, voorkeurshouding en veel veel veel huilen. Na 2 behandelingen gaf mevrouw niet meer over, huilde alleen nog met een reden en had geen voorkeurshouding meer!
    Vaak hangt het samen, Iman had een voorkeurshouding omdat er iets geblokkeerd was aan de linkerkant van haar hoofd (die schedels zitten toch nog los zeg maar) en die kant van haar hersens bestuurd ook maag/darm/enz ... Het hing dus allemaal samen!
    Nu ga ik nog 1 x om de 6 weken om het bij te houden. De eerste keren huilde Iman erg, omdat het pijn deed, er kwamen spanningen vrij, maar nu valt ze bijna in slaap op de bank.
    Het kan nooit kwaad om Lucas eens na te laten kijken door een osteopaat!
     
  3. Nala

    Nala Fanatiek lid

    29 okt 2005
    1.236
    1
    0
    Groningen
    Hugo is ook naar de osteopaat geweest en het werkte super! Hij had veel last van krampjes (poepte soms wel 3 dagen niet) en sliep overdag heel moeilijk. Hij moest in slaap gewiegd worden en dan heel voorzichtig neerleggen anders was ie weer wakker.

    Na één behandeling poepte hij elke dag zonder pijn en sliep als een roosje. Hij zat opeens helemaal lekker in zijn vel. Ik vond het een bijzondere behandeling, want het leek alsof er niets gebeurde, maar het resultaat was wonderbaarlijk!
     
  4. Inkie24jr

    Inkie24jr Actief lid

    13 aug 2006
    295
    0
    0
    Ede
    Heb een afspraak gemaakt! 16 november ga ik voor het eerst.
    Lucas heeft ook een enorme voorkeurshouding en huilt heeeeel veel. Dat allemaal overdag. Wil ook niet overdag slapen, behalve als hij bij je ligt en dan soms nog met moeite.
    De osteopaat zij dat het waarschijnlijk te maken heeft dat er iets niet goed is gegaan bij de bevalling. Nu is dat ook supersnel gegaag (7 en half uur) en had hij een hele bult op z'n hoofd omdat hij klem heeft gezeten in de dagen ervoor. Waarschijnlijk is daar ook de oorzaak in te vinden.
    Ik hoop dat ik net zo mooi resultaat krijg bij Lucas als jullie. Al zou het huilen maar een heel stuk minder zijn... :D :D
     
  5. Vicky

    Vicky Fanatiek lid

    11 aug 2005
    1.200
    0
    0
    Enschede
    Bij mijn huilbaby heeft het in ieder geval niet geholpen. Daarbij is ze er ook in geslaagd om mij de slechtste moeder van de wereld te laten voelen.
    Ik zal je het hele verhaal maar besparen.
    Ik hoop dat het bij jullie wel helpt ;)
     
  6. Inkie24jr

    Inkie24jr Actief lid

    13 aug 2006
    295
    0
    0
    Ede
    Lucas gaat ook omdat hij een voorkeurshouding heeft en z'n hoofdje daardoor aan 1 kant al platter is dan de ander...Als hij door de voorkeurshouding last heeft van z'n nek of iets dergelijks en hem dat pijn doet denk ik als ze dat kunnen verhelpen het huilen ook wel minder wordt...
     
  7. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Hoe doet een osteopaat eigenlijk zijn werk? Met instrumenten? Met energie? Massage? Ben er eigenlijk wel heel nieuwschierig naar.
     
  8. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

  9. Secretje

    Secretje Actief lid

    28 aug 2006
    372
    0
    0
    Hier heeft de osteopaat wel geholpen voor mijn huilbaby. Het bleek dat Ruben aan de linkerkant van zijn lichaampje helemaal vast zat. Hij kon zijn armpje, heupje en nek aan die kant niet goed bewegen.
    Nadat de osteopate dit had losgemaakt (in 2 behandelingen), ging Ruben van 8 uur huilen per dag naar minder dan 2 uur en meteen was hij veel vrolijker.
    Ook kregen we tips wat we moesten doen tegen het overstrekken van Ruben en dat hielp echt.
    Deze vrouw (in Sneek) gaf mij juist het gevoel dat ik een goede moeder was doordat ik zelf aan de bel trok terwijl de huisarts en het CB zeiden dat er niets aan de hand was.

    De vrouw had Ruben op een aankleedkussen op de behandeltafel liggen en ging met haar handen zijn hele lichaam bevoelen en zachtjes de bewegingen testen.
    Op de plaatsen waar het vast zat, ging op de botten drukken en het lichaamsdeel in een bepaalde stand houden. Ruben leek dat helemaal niet erg te vinden.
    Wat ik wel verschrikkelijk vond is toen ze bij zijn nek was aanbeland. Ik snap nog steeds niet wat het betekent, maar volgens haar zaten Rubens hersens strak in de schedel en trok zijn onderlijf eraan.
    Het bewerken van zijn hoofd ging gepaard met veel gekrijs en ik had de neiging om met Ruben de deur uit te vluchten.
    We kregen trouwens oefeningen mee voor thuis en bij de tweede keer huilde Ruben bijna niet meer en je kon echt zien en voelen dat hij helemaal symetrisch los was.
     
  10. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    Het lijkt werkelijk alsof je mijn ervaring met osteopathie beschrijft!
    Zo ging het bij Iman ook!
     
  11. loesjes

    loesjes Actief lid

    29 jul 2005
    232
    1
    0
    pedagogisch medewerkster
    gelderland
    BIj Chiem heeft het ook goed geholpen tegen zijn vootkeurshouding en overstrekken.
    Chiem,s osteopaat zei altijd dat Chiem's nekje net een opgedraaid elastiekje was en dat hij door meegaan in de beweging met Chiem het elastiekje weer terugdraaide zoadt alle banen vrij komen en Chiem zich weer vrij kan bewegen. Chiem vond het weleens vervelend met name omdat de osteopaat Chiem wilde leren bij pijn niet te gaan overstrekken (naar achter werpen) maar tebuigen (naar voren ) dit was voor Chiem een onbekende houding en dat heeft hij echt moeten leren. Dus als Chiem pijn had dan hield de psteopaat hem tegen om naar achter te gaan en drulte zijn lijfje langszaam naar voor (buigen), Chiem pakte dit na 2 keer al op en het overstrekken werd steeds minder en daarbij het huilen ook. In totaal zijn we 5 keer geweest. Ik kan het iedereen aanraden met een "huilbaby" of een baby met te veel voorkeur, ze hebben ook een hele duidelijk site....
     
  12. Inkie24jr

    Inkie24jr Actief lid

    13 aug 2006
    295
    0
    0
    Ede
    Heb de site al eens helemaal bekeken. Vandaar dat ik zelf de stap heb genomen om naar de Osteopaat te gaan.
    De eerste behandeling is net 1 dag voor hij naar het CB moet. Ben benieuwd hoe het CB er op reageert. De eerste keer dat ik met Lucas bij het CB ben geweest vonden ze dat er niks aan de hand was en dat het er allemaal bij hoort. Voorkeurshouding gaat vanzelf wel weg. Tja en het afgeplatte hoofdje daardoor dan? En het huilen hoorde er ook bij zeiden ze... Amehoela! Niet als je merkt dat het hem echt ergens pijn doet!
     
  13. Jenny

    Jenny Fanatiek lid

    14 mei 2005
    1.432
    0
    0
    Begeleiding dagbesteding
    WW
    Hallo,
    Ons zoontje heeft een ernstige asymetrie en een voorkeurshouding. woe moeten we naar het ziekenhuis ws krijgt hij een helm. ook wij zijn bij de osteopaat geweest helaas zonder succes. Jasper is nu 15 weken oud en heeft al best wel een 'misvormd' hoodje. hij is vandaag thuisgekomen na een week in het ziekenhuis te hebben gelegen. Daar kwam elke dag de fysio, dat hielp wel. Thuis krijgen we 1x pw fysio. toch hoor je vaak positieve verhalen dus een osteopaat is zeker aan te raden.
    liefs jenny
     

Deel Deze Pagina