wie nogmeer bevallen in ziekenhuis (dordrecht)

Discussie in 'De bevalling' gestart door knuffie 23, 16 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. knuffie 23

    knuffie 23 Bekend lid

    17 jun 2008
    731
    0
    0
    ik ben in mei uitgerekend en moet bevallen in het ziekenhuis

    wie nogmeer ervaring?wat neem je mee?of wanneer bel je je gyn

    heb wel een lijstje gekregen met wanneer je moet bellen enzo en wat je meer moet nemen maar volgens mij is het een beetje te veel van het goede

    ik hoop op goede tips en ervaringen alvast heel erg bedankt

    (sorry ben een beetje onzeker en heel bang voor alles al weet ik dat het goed komt)
     
  2. momhairy

    momhairy Fanatiek lid

    13 aug 2007
    2.180
    0
    36
    kapster
    hoi,

    ik ben zelf niet gelukkig bevallen in het ziekenhuis (woon in papendrecht ) dus het had wel gekunt maar me buurvrouw van een paar deuren verder wel en die was er wel over te spreken.

    alleen toen ze aan kwam (met weeen en al 7 of 8 cm ontsluiting) moest ze nog eerst naar een intake maar ze zei tegen die mevrouw: mevrouw ik moet nu echt bevallen in heb pers drang, die mevrouw zei : nou dat zal wel niet zo snel gaan dan kan nog niet...nou naar even aandringen zei ze ik moet nu bevallen! en toen werd ze gauw naar de vk gebracht en mocht ze gelijk beginnen met persen.(zi is in 2 1/2 uur bevallen) dus advies!

    als ze je niet willen geloven, goed aan drinken of boos worden....

    succes
     
  3. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.496
    3.161
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Ben je al naar een info avond geweest in het ziekenhuis? ik ben zelf in zwijndrecht bevallen, maar naar de info avond in dordrecht geweest. Erg handig en prettig vond ik. Dan weet je echt een beetje wat je te wachten staat (voor zover mogelijk) hoe een verloskamer er uitziet en wat de procedure is zeg maar. Wij vonden het echt verhelderend!
     
  4. knuffie 23

    knuffie 23 Bekend lid

    17 jun 2008
    731
    0
    0
    nee ben nog nie naar z'n avond geweest maar willen we wel doen

    even kijken wanneer dat is

    bedankt
     
  5. Essiegirly

    Essiegirly Fanatiek lid

    14 mrt 2007
    1.712
    0
    0
    Dordrecht
    Ik ben daar bevallen!
    Heel onverwacht, ik zou eigenlijk
    thuis gaan bevallen!



    xxx
     
  6. Onder water

    Onder water Niet meer actief

    Ik ben ook in Dordrecht ASZ bevallen!
    Erg leuke verpleegkundigen daar en erg lief,al ligt het er natuurlijk aan wie je krijgt..
    Sowieso als je twijfelt dat het rommelt, kan je altijd bellen ze nemen je daar echt serieus.
    Toevallig dr Olthof als gyn?
    Ik werd ingeleid , dus hoefde niet te bellen.
    Wat ik heb meegenomen, ja een hele rugzak vol maar had niet eens zoveel nodig.

    Een beval shirt wat onderbroeken , een jogging pak en camera..
    En wat spulletjes voor de beeb.

    *Edit : Die open avonden voor uitleg m.b.t verloskamers en dergelijke lijken mij ook wel erg handig.
    Ikzelf ben er niet naartoe gegaan, mede omdat ik daar gewerkt heb vond het niet zo nodig.
    Maar zeker een aanrader..
     
  7. Marleen2109

    Marleen2109 Niet meer actief

    Nou je kunt maar beter teveel mee hebben als te weinig toch? Wat de lijstjes betreft.

    Ik ben in aug bevallen in Dordwijk. Ik kwam 's middags binnen met gebroken vliezen en in het z'huis vielen de weeen helemaal weg. Ik moest die nacht blijven en zou de volgende morgen ingeleid worden. Ik kreeg om 01.40u ineens hele heftige weeen en om 04.55u is Jasper geboren. Het is zo snel gegaan, maar dankzij mijn man, een ontzettend lieve verpleegster en een arts-assistent heb ik mijn mannetje op de wereld gezet!
    Het enige wat een beetje irritant was, was dat er nogal veel bevallingen waren die nacht en het duurde een uur en 3 kwartier voordat ze gingen hechten nadat Jasper geboren was. Mijn ervaring is ook dat de gynaecologen je daar vrij lang laten lopen en dat ze erg snel zeggen dat je klachten er nu eenmaal bij horen. Mijn eerste kindje was vrij groot en na de KS hebben ze toegegeven dat ze met te lang hebben laten lopen. Bij de 2e kwam ik met 40 wkn en 3 dgn bij Dr Lambers en die heeft me gestript, want ik hoorde wat hem betreft al niet meer met die dikke buik te lopen! Ik heb echt vanaf week 32 met voorweeen gelopen. Ik kan nog wel tig pagina's vol typen met wat er anders had gemoeten, maar de tip die ik je mee wil geven is volg je gevoel en laat je horen!
     
  8. Irma1968

    Irma1968 Actief lid

    12 sep 2008
    145
    0
    0
    Hoi hoi,

    Ik ben bevallen in zwijndrecht. ingeleid en mijn gyn was Dhr. Hogewoning, super gyn lekker losjes. Ivm hoge bloeddruk heeft hij mij bij de zoveelste controle opgenomen en zei: meid, ik trek je nog effe over die 37 weken heen anders moet je naar Dordrecht . ben blij dat dat gelukt is, 5 dagen na mijn bevalling kreeg mijn dochter last van geelzucht en moesten wij met spoed naar dordwijk, na en dag en een nacht daar opgenomen geweest te zijn ben ik blij dat ik in zwijndrecht bevallen ben... lieve verpleegsters, namen alle tijd, super hulp met de borstvoeding en enorme goede uitleg ( heb er dan ook 5 dagen gelegen). Dordwijk is gewoon een stuk groter en drukker, maar verder geen klachten hoor!
     
  9. Onder water

    Onder water Niet meer actief

    Dr. Olthof had mij al gezegd met 38 weken dat hij me niet langer als 40 weken rond zou laten lopen.
    Had niet eens een medische indicatie , ja ik trok het niet meer maarja of dat nou echt een reden is?
    Was er wel blij mee, dat wel!
     
  10. knuffie 23

    knuffie 23 Bekend lid

    17 jun 2008
    731
    0
    0
    bedankt voor jullie antwoord doet me wel goed

    ik ga ook zeker me mond wel open doen als ik het er niet mee eens ben

    ik heb mevr vinkestein als gyn maarja is niet gezegt dat ik haar ook heb met bevalling

    ben al 1 keer op die afdeling geweest omdat ik bloedverlies had en toen waren ze heel aardig
    en lief en stelden me goed gerust

    komt dus allemaal wel goed
     
  11. ilona85

    ilona85 Fanatiek lid

    24 okt 2007
    1.466
    0
    36
    het leukste werk wat er is!
    Wij zijn afgelopen dinsdag (13 jan) naar zo'n info avond geweest. Wat een drukte :( De info die je krijgt was voor mij veel herhaling maar wij wilden graag weten waar we terecht komen straks. Dus de verloskamer hebben we gezien en die vielen mij erg tegen. Maar ben wel blij dat ik weet waar ik terecht kom straks hoe gek dat misschien ook klinkt. Ik heb maar 2 verloskamers kunnen zien (ze hebben er 9 maar er waren er 7 bezet) ik hoop er maar heel even te zijn en neem gewoon mijn eigen planten etc mee haha is wat gezelliger. Ze doen er ook weinig meer aan (qua gezelligheid bedoel onderhoud plegen ze nog wel) omdat het allemaal gaat veranderen.
     
  12. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.496
    3.161
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Vinkestein heeft uiteindelijk ook bij mijn bevalling geholpen. Eén moment, toen het grote chaos was, sloeg dat ook een beetje op haar over (ze moest bij 2 bevallingen gelijk zijn -gaat natuurlijk niet!) , dat was eventjes rottig en toen was ik een beetje bang voor wat komen ging de rest van de bevalling. Maar uiteindelijk was ze hartstikke lief en aardig en toen haar dienst afgelopen was (18.00 uur, ik was al vanaf 9.30 in het ziekenhuis aan het puffen ;) ) , heeft ze alles ontzettend goed achtergelaten, zodat ik zo min mogelijk pijn zou hebben enzo. En mij ook gewoon erg gerustgesteld. Dat laatste is ook wel erg belangrijk ;) dat dat op zo'n moment nog overkomt, wanneer je onderhand denkt dat je je kindje er nooit uit krijgt ;) .

    Overigens: In principe zou ik met de vlos in het ziekenhuis bevallen, maar vanwege de noodzakelijke pijnstilling op een gegeven moment, kwam er dus een gyn bij.
     
  13. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Hier bevallen in het Dordwijk-ziekenhuis. Op zich allemaal goed verlopen, de arts-assistent was er om de bevalling te leiden. Uiteindelijk is Dr Lambers gekomen omdat het niet goed wilde vlotten en de vaccuumpomp tevoorschijn moest komen.

    Wat ik wel minder vond:

    Moest een nachtje blijven ivm Irem's slechte start en het niet kunnen plassen + bloedtransfusie voor mijzelf. Vrijdagochtend 8 uur zijn mijn vliezen thuis gebroken, we zijn om een uur of 7 s'avonds naar het ziekenhuis gegaan.
    Ben om 3 uur snachts bevallen en rond 6 uur was ik op de zaal. Om 7 uur zaterdagochtend kwam het ontbijt dus niet geslapen. Overdag slaap je praktisch niet ivm alle indrukken, kindje etc etc. S'avonds dacht ik wat te kunnen gaan slapen, maar kwam er een mevrouw naast me liggen met reeds weeen die zowat alles bij elkaar schreeuwde. Ze zou naar de ok gaan voor een keizersnede maar moest op de kamer nog een tijdje haar tijd 'uitzitten'. Om 00.00 uur ging ze naar de ok, en s'nachts om 3 uur kwam ze schreeuwend terug met een rij aan dokters, verpleging en bezoek. Dat duurde weer zo'n 1,5 uur en om 6 uur werden we weer gewekt voor het ontbijt. Ik lag daar met mijn pasgeboren dochtertje en had ook een bevalling van 19 uur achter de rug en een hb van 4.1 dus kon wel janken, was echt kapot. Was blij dat ik weer naar huis kon.
     
  14. PBiard

    PBiard Actief lid

    6 mrt 2007
    475
    0
    0
    Management secretaresse
    Hendrik Ido Ambacht
    Hoi,

    Ik ben in 2003 bevallen van de 1e in Dordrecht.
    Dit is mij erg tegengevallen. Ik beviel bij 33 weken zwangerschap en het was toen echt spitsuur op de afdeling met bevallingen. Duurde na afloop ook zeker 2 uur voordat ik eens kon gaan douchen. Al die tijd zijn mijn ouders bij me geweest en vriend bij ons zoontje.
    Ook de zorg na de bevalling vond ik niet geweldig. Werd de 1e nacht al weer naar een andere kamer gebracht omdat er naast me een kersverse moeder met kindje kwam liggen. Ben in die week wel 3 keer van kamer gewisseld :(

    Ik heb er dan ook voor gekozen om in 2007 te bevallen in Zwijndrecht, ondanks dat ik toen nog in Dordrecht woonde. Dit is mij echt super bevallen. Zoontje is binnen 2,5 uur geboren en de verpleegster was echt een schat.

    Als ik jou was zou ik gewoon in beide ziekenhuizen eens gaan kijken. Zwijndrecht is wat kleinschaliger.
    Gewoon info inwinnen, kijken en dan voel je vanzelf bij welk ziekenhuis je je beter op je gemak voelt.
     
  15. zwanger82

    zwanger82 Lid

    26 mei 2008
    45
    0
    0
    Ik ben in 2004 bevallen in Dordwijk. Wel met mijn eigen vk. Kamer was prima, verpleging erg lief.

    Al met al alles prima. Om 7 uur in ziekenhuis aangekomen, om 10.13 is mijn zoontje geboren. Kreeg gelijk beschuit met muisjes. Alles werd gelijk opgeruimd, kon gelijk douchen. Om 14.00 uur weer naar huis gegaan.

    Mijn zoontje heeft ook 2 keer in het ziekenhuis gelegen toen in 2006, prima kamers en verpleging was heel aardig.
     

Deel Deze Pagina