Straks ziekenhuisbevalling, kindje 's nachts wegnemen?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Dot, 17 dec 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. beagle78

    beagle78 Bekend lid

    7 feb 2008
    720
    1
    0
    Eerste 4 nachten op de kinderafdeling in de couveuze. Toen werd hij s nachts met een flesje gevoed(borstvoeding kwam totaal niet op gang en mijn kindje was zo licht dat we daar niet op konden wachten)laatste 3 dagen bij mij op de kamer. verpleging deed s nachts de verschoning en kwamen hem dan bij me terug brengen voor de voeding. Ik vond het een heel fijn systeem.
     
  2. moonlight159

    moonlight159 Fanatiek lid

    20 mei 2008
    3.051
    1
    0
    In m'n huis
    Helaas heb onze zoon nooit op de kamer gehad, want de eerste nacht lag hij op de kinderafdeling en ik op de intensive care wegens veel bloedverlies. en de volgende 4 nachten lag hij op neonatologie intensive care. maar ik mocht altijd wanneer ik dit wilde (dag en nacht) naar hem toe. Zelf ben ik 's nachts nooit gegaan, omdat ik echt mijn rust nodig had (hb was gedaald naar 3.6).

    Maar ik zal als ik jou was gewoon afspreken wat jij het liefste wil!
     
  3. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    C sliep ook op de babykamer 'snachts. Ze kwamen hem rond 10-11 uur halen, en rond 6 uur was hij weer terug. Wel kwamen ze midden in de nacht langs voor de borstvoeding.
    C heeft wel kunstvoeding gekregen de 3e ochtend vroeg, maar hij zag zo ontzettend geel, en mijn BV was nog niet op gang. Een gevolg van de vacuumpomp waarschijnlijk. Hij is ook 10% van zijn geboortegewicht verloren. Dus ik was het ook wel eens met dat besluit. Hij was ook suffer aan het worden.

    Van dag 3-5 heeft C op de neonatologie gelegen, omdat hij de borst niet wilde happen, en de kunstvoeding ging ook niet zo goed. Die 2 nachten heb ik op een kamer gelegen voor moeders-zonder-baby. Die lagen allemaal op de neo. Die 2 nachten heb ik heerlijk geslapen. De kleine kreeg gekolfde BV aangevuld met KV.

    Op dag 5 konden we met zijn 2-en naar huis. Ik goed uitgerust, en de kleine goed aan het drinken (wel gekolfde BV en KV uit fles)
     
  4. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Ik woon in België, maar hier zijn ze Alyna ook nooit komen halen.
    Ook niet toen ik er best behoefte aan had eigenlijk, maar durfde het zelf niet te vragen...

    (een van de eerste nachten na m'n KS, wij allebei doodop en overstuur van het vele bezoek.Toen had ik na een paar uur krijsen het echt even gehad, ik wist gewoon niet goed wat ik er mee aanmoest.Er lag nog een andere mama+kindje op de kamer, maakten elkaar constant wakker,...Ze kreeg KV trouwens)

    Vond het in principe heel fijn dat ze bij mij was, maar toen die paar uurtjes...waren best zwaar.
     
  5. Essiegirly

    Essiegirly Fanatiek lid

    14 mrt 2007
    1.712
    0
    0
    Dordrecht
    Mijn dochtertje lag naast me.
    En s'nachts hield ik d'r wiegje vast!
    ( bang dat ze d'r zouden stelen) whahahaahhaha
    Heb 2 dagen in het z-huis gelegen.
    Met 1 oog open en 1 dicht geslapen.
    Slaap het lekkerst in me eigen bed.
     
  6. Linda1975

    Linda1975 Actief lid

    1 mrt 2008
    156
    0
    0
    Mijn zoontje hadden ze de 1e nacht wel meegenomen, in overleg met mij. Ik had een hele zware bevalling achter de rug, mijn zoon is om 21.35u geboren (met vacuumpomp) en uiteindelijk lag ik met hem om 00.30u op de zaal. Ik was uitgeput en ze adviseerden me om mijn zoon mee te nemen elders op de gang, in zo'n speciale kamer, zodat zij die nacht voor hem gingen zorgen en ik even een paar uur kon slapen en bij kon komen. Ik vond dat een uitstekend idee! Heb 4 uur achter elkaar geslapen, daarna werd ik wakker en raakte ik met nog 2 andere kamergenoten in gesprek (we waren allemaal kort na elkaar bevallen die dag / avond). De verpleegkundige hoorde ons en kwam met een grote pot thee rond 5 uur 's ochtends vroeg de kamer in. Toen we allemaal een lekkere kop thee hadden, werden onze kids bij ons gelegd (in zo'n soort plastic wieg) en daarna kregen we hulp bij het aanleggen.

    Ik vond 't prima geregeld zo!
     
  7. Blondie

    Blondie Fanatiek lid

    22 sep 2006
    2.138
    11
    38
    Mijn zoon lag gewoon naast me, als ie veel huilt en jij wilt slapen kunnen ze hem/haar even wegrijden...

    Maak je niet ongerust hoor, het is jouw kindje!
     
  8. Bri

    Bri Niet meer actief

    Als je iets te kiezen hebt, kies dan voor een zkh met een BV-protocol.
    Ze hebben dan iets van 10 regels, dingen als: we geven geen flesje of speen aan de baby, we laten de baby bij mama op de kamer slapen, we helpen je met aanleggen, et cetera.
    Allemaal natuurlijk zolang het medisch verantwoord is voor moeder en kind, maar er moet veel aan de hand zijn voordat je geen BV kunt geven.
     
  9. carolina

    carolina Actief lid

    20 nov 2008
    207
    0
    0
    clientbegeleider gehandicaptenzorg
    bergen op zoom
    Mijn zoontje werd bij me weg gehaald, zodat ik kon gaan slapen. Nou alsof je dat kan als je net bevallen bent! Vond het niet prettig,maar ja.
     
  10. Linda1975

    Linda1975 Actief lid

    1 mrt 2008
    156
    0
    0
    Ik ben inmiddels 1,5wk geleden bevallen van ons 2e kindje (een zoon: Tom). Ook toen moesten we beiden een nachtje in het ziekenhuis blijven.
    Ik wilde FV geven, dus hij lag lekker naast me in zo'n wiegje. Om 2.30 uur 's nachts belde ik de zuster of ze een flesje klaar kon maken en heb ik 'm gevoed. Hij bleef tot een uur daarna wat pruttelen en toen stelden ze voor om 'm ook mee te nemen naar de kinderkamer, zodat ik even een paar uur bij kon slapen (hij was om 18.27u die avond geboren). Ik stemde gelijk mee in en ik heb van 3.30u tot 8 uur de volgende morgen heel vast geslapen. Dan voel je je zo fris! Dus ik ben er een voorstander van als zij een 'gebroken nacht' graag even van je overnemen! Ze zorgen er stikgoed voor hoor!
     
  11. onsukkie

    onsukkie VIP lid

    29 jun 2007
    6.874
    1
    0
    Monnickendam
    Hier ook, ze was alleen weg voor het verschonen, met het in bad doen reden ze me mee (1e dag in bed, dag erna in rolstoel).
     
  12. onsukkie

    onsukkie VIP lid

    29 jun 2007
    6.874
    1
    0
    Monnickendam
    Moet er wel even bij vertellen dat de 2de nacht ze bleef huilen ze toen wel zeiden dat als ze nu niet ging slapen ze haar mee zouden nemen, zodat ik wel slapen kon. Maar was uiteindelijk gelukkig niet nodig.
     
  13. Evelieveling

    Evelieveling Fanatiek lid

    30 okt 2006
    3.158
    0
    0
    Julianadorp
    Ik heb een ks gehad. 1e nacht lag ze gewoon bij me maar ze bleef veel huilen. Ik vond dat heel storend voor mijn buurvrouw die er volledig doorheen zat, dus ik heb gevraagd of ze op de babykamer mocht slapen. Ze brachten haar wel bij me toen ze moest drinken.

    De andere nachten heeft ze bij mij gelegen. Alleen de laatste nacht had ik afgekolfde melk staan om de bv op peil te brengen. Toen stelden ze voor om de bv via fingerfeeding te geven zodat ik nog 1 nacht goed kon bijslapen. Want als ik eenmaal weer thuis was moest ik het allemaal zelf doen.
    Ik vond het een goed voorstel en ben er toen ook op ingegaan.
     

Deel Deze Pagina