Op de fiets met de baby

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Vash, 19 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vash

    Vash Bekend lid

    24 nov 2008
    889
    0
    0
    Amsterdam
    Hoi iedereen,

    Mijn kindje is pas twee weken oud, dus ik ben nog niet echt in staat om te fietsen met mijn hechting, maar ik vraag me toch af hoe jullie fietsen met je baby.

    Ik heb een draagdoek, kan ik daarmee op de fiets met mijn baby? Ik heb ook zo'n babybjorn achtig ding, ik weet dat je daar wel mee kan fietsen. Hoe doen jullie dat met de fiets?
     
  2. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Draagdoeken of baby bjorns worden afgeraden op de fiets. Ik heb altijd begrepen dat je pas met je kindje kan gaan fietsen als hij zelf kan zitten zodat hij in een goed fietsstoeltje kan.
     
  3. Vash

    Vash Bekend lid

    24 nov 2008
    889
    0
    0
    Amsterdam
    Ja, dat staat idd in de gebruiksaanwijzing, maar in Amsterdam lijkt niemand zich daar aan te houden. Ik ben eigenlijk ook wel van plan om met haar te gaan fietsen.
     
  4. weethetwel

    weethetwel Bekend lid

    20 mrt 2007
    955
    0
    0
    Enschede
    ik Zie wel eens mensen fietsen met zo iets en dan denk ik stel je moet remmen en dan?
    Ze raden het je zo af niet te doen. Ook zie je mensen met een kar er achter en daar de mc in vast gemaakt.. sorry voor de mensen die het ook doen ik vind het dood eng....
    ik w8 wel dat ze kan zitten
     
  5. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Hier een paar keer in de maxicosi op een babymee. Ging hartstikke goed.
     
  6. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Fietsen met een baby op je buik wordt echt afgeraden. Als je perongeluk ergens tegen aanbotst (of iemand tegen jou). en je valt, dan zit de kleine tussen jou en je fiets/de grond.

    Dan is zo'n babymee voor de maxicosi toch veiliger. Dan zitten ze in ieder geval veilig in een nestje.

    En de duurste optie : een fietskar/bakfiets aanschaffen..
     
  7. Vera

    Vera Fanatiek lid

    17 apr 2006
    2.604
    1
    0
    Nee joh, nooit gaan fietsen met draagdoek of draagzak. Levensgevaarlijk voor het kind joh. Wat als je valt en de kop van je kindje valt op het trottoir. Dat vergeef je jezelf nooit volgens mij.
    Koop liever een babymee (drager voor achter op de fiets waar een maxicosi in kan). Deze zijn veilig en tweedehands niet duur. 35 euro ongeveer.
    Het fietst prima.
     
  8. Claartje79

    Claartje79 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    4.862
    1
    0
    huismuts
    Groningen
    hier ook een babymee gehad voor de maxicosi. 20 euro op mp en een hoop plezier van gehad. een draagdoek zou ik ook niet doen.
     
  9. laika10

    laika10 Actief lid

    28 jul 2007
    213
    0
    0
    hilversum
    Ook al zie je het iedereen doen in amsterdam, ik zou het nooit doen. Stel je voor dat er wat gebeurt, je vergeeft het jezelf nooit! Het is het absoluut niet waard!

    Dan maar in de baby mee met de maxicosi, maar daarvan ben ik geen fan...probeer zoveel mogelijk lopend, met de auto of met het OV te doen.
     
  10. marline1983

    marline1983 VIP lid

    11 jun 2006
    9.402
    1
    0
    hengelo
    wij hebben zo'mn kar achter de fiets tja wat moet je dan als je geen auto hebt en openbaar vervoer is hier ook erg bout dus blijft de fiets kar over ik vindt dat veiliger dan in de baby bjorn
     
  11. lillybit

    lillybit Actief lid

    18 sep 2008
    336
    0
    0
    Haarlem
    Maar je kan toch evengoed vallen of er kan wat gebeuren als je kindje in het kinderzitje zit.
    Wat is dan het versschil?
     
  12. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    Ja dat vraag ik me ook af.
     
  13. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Als je kindje in de maxicosi ligt op de fiets heb je altijd de beugel omhoog staan, die werkt als een soort van rolbeugel als je onverhoopt mocht vallen. (net als in een auto) En je valt zelf niet op je baby want die zit dan achterop.

    Ik denk dat er niet 1 manier is om zo'n kleintje echt veilig te vervoeren, het is altijd kiezen uit 2 kwaden, zeg maar.

    Niet iedereen heeft de mogelijkheid om te lopen of het OV te pakken. Ik zit zelf zo'n 5 km van de dichstbijzijnde winkel en er komt hier eens per 2 uur een bus... Niet echt een optie dus... :) Ik ben maar wat blij met mijn auto....
     
  14. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    Ah nou vat ik hem met die maxicosi :D Maar net wat je zegt het is altijd kiezen uit 2 kwaden. Ik kan trouwens goed begrijpen dat jij blij bent met je auto. 1x in de 2 uur een bus :confused: duurt wel heel lang idd
     
  15. laika10

    laika10 Actief lid

    28 jul 2007
    213
    0
    0
    hilversum
    Ok er kan met elke manier wat gebeuren, maar als je bijvoorbeeld op de fiets plotseling moet afstappen met een baby op je buik hoeft er maar weinig te gebeuren en je baby klapt tegen het stuur bijvoorbeeld...

    En TS woont in Amsterdam, OV lijkt me geen probleem...

    Heeft iemand het beste idee van nederland gekeken? Daarin zat de babyturtle, een soort harnas/ bescherm koker voor op de buikdrager, waardoor deze weer veiliger wordt. ben beniuwd of het ook in productie wordt genomen.
     
  16. BrB

    BrB Actief lid

    20 mei 2008
    368
    0
    0
    Leusden
    het gaat denk ik meer om de onverwachte bewegingen zoals Laika10 ook al zegt. Je bent met een kindje op je buik minder flexibel. Als je kindje op je stuur zit (kinderzitje) zul jij wellicht gekke capriolen moeten uithalen om je kindje niet te laten vallen. Als je dit moet doen terwijl je een kindje op je buik draagt heb je natuurlijk veel meer kans dat je je kindje pijn doet.

    Ik snap dat je graag met je kindje wil gaan fietsen. Wij hebben speciaal een bakfiets gekocht (super mooi ding overigens ;) ), zodat we, zolang ze nog niet zelf kon zitten, toch veilig konden fietsen.

    Of nu meer mensen het doen of niet, of het nou Amsterdam is of niet, ik zou persoonlijk gaan voor de veiligheid van mijn kindje en dan maar ff voor alternatieven kijken.
     
  17. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Ik denk idd dat een bakfiets nog de veiligste oplossing is, als je er tenminste de maxicosi in vast kunt klikken. Een bakfiets valt in elk geval niet zo snel om, lijkt me...
     
  18. marline1983

    marline1983 VIP lid

    11 jun 2006
    9.402
    1
    0
    hengelo
    in zo'n fiets kar zit de maxicosi vast met een 5 puntsgordel en v alt ook niet snel om
     
  19. Dandelion

    Dandelion Actief lid

    20 jul 2007
    480
    0
    0
    Office manager/ Student CE
    Amsterdam
    Ik bemoei me er ook maar even mee, ik woon dus ook in Amsterdam (de Pijp) en zie het ook gebeuren, maar ik zou het ook niet doen. Je weet hoe achterlijk iedereen fietst en rijdt!
    Ik liep veel met de wagen, maar de babymee lijkt me ook erg veilig!

    Als ik wilde fietsen en eerst de baby wilde afzetten bij KDV lief ik met de fiets aan de hand en de baby bjorn om. Deed ik die af bij de KDV en fietste ik verder. Was niet ideaal, maar wel veilig.
     
  20. butterfly83

    butterfly83 Fanatiek lid

    14 feb 2008
    2.037
    40
    48
    friesland
    Ik zou nooit fietsen met een draagdoek!

    De oppas heeft ook een fietskar, anders is het onmogelijk om andere kinderen naar school te brengen met een baby en zonder auto! Voordeel van een fietskar is dat je kindje altijd droog zit en beschermd tegen de wind door een regenhoes. En vanmorgen is de oppas met fiets en al onderuit gegaan door de gladde wegen (je denkt dat het nooit gebeurd maar zo je maar...) Maar er zit een veiligheid op de fietskar en die blijft dus gewoon staan! Bovendien zit er vering in de kar zodat je geen last hebt van stoten.

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik het in het begin ook niet een geweldig idee vond, maar ben nu helemaal om. Daarbij moet ik wel zeggen dat zij in een rustig dorp wonen. Amsterdam is natuurlijk wel even anders..

    P.s heb geen aandelen in de fietskar hoor, hihi..
     

Deel Deze Pagina