allergie

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door puck29, 15 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. puck29

    puck29 Niet meer actief

    Al maanden is mijn zoontje verkouden en heeft hij eczeem. Vorige week bloed laten prikken en vandaag te horen gekregen dat hij allergisch is voor poezen. En ik heb dus twee schatten van poezen!

    Wat nu? De gezondheid van mijn zoontje gaat natuurlijk voor maar mijn schatten heb ik al 6 en 7 jaar. ik zou niet weten bij wie ik ze onder kan brengen maar naar het assiel wil ik ook niet.

    Iemand ervaring met deze situatie?

    Groet Puck
     
  2. Chebu

    Chebu VIP lid

    17 dec 2007
    7.174
    2
    36
    Midden-Oosten
    Mijn ouders hebben, toen ik kattenallergie bleek te hebben, wel met pijn in hun hart de poezen de deur uitgedaan. Kind ging toch voor.
    En een kattenallergie blijf je houden. Je kunt je kind wel pillen geven, maar wil je je kind dan 18 jaar met pillen volstoppen?
     
  3. pascha

    pascha Actief lid

    11 aug 2006
    265
    0
    0
    mag ik vragen hoe ze daar achter zijn gekomen alleen doormiddel van een bloedtest?
    mijn zoontje heeft ook vreselijk eczeem maar bij ons in het ziekenhuis zeggen ze dat die testen tot een jaar niet betrouwbaar zijn en het dus ook niet doen..
    wij gaan nu naar een homeopaat om m te laten testen..wij hebben namelijk een hond..en wil wel zeker weten waar het vandaan komt voordat we maatregelen moeten gaan treffen..ik hoop zelf ook dat het niet aan de hond ligt want het zou me vreselijk aan mn hart gaan als ik het beestje weg moet doen..

    je hebt ook van die luchtverzuiveraars..
    misschien dat dat eerst een optie is en dan kijken of dat wat helpt

    succes
     
  4. veertje

    veertje Fanatiek lid

    Hier hebben ze ons verteld dat een allergie test voor dat het kind 4 is niet betrouwbaar zijn?
    Gek dat ze verschillende dingen aanhouden
     
  5. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    er zijn ook behandelingen voor om de allergie te verminderen/te doen verdwijnen, ik weet zo niet meer uit het hoofd wat allemaal, maar daar is op internet ook vanalles over te vinden
    volgens mij o.a. bioresonantie (hier voel je niks van, dus ook ideaal voor kinderen), accupunctuur, homeopathisch arts...
    ik heb ooit eens iemand gesproken die van dr allergie af is gekomen door dit middel http://www.alk-abello.com/NL/

    vaak zijn de huidschilfers van katten het probleem, dus dagelijks borstelen en veel stofzuigen is uiteraard aan te bevelen
     
  6. puck29

    puck29 Niet meer actief

    Allemaal bedankt voor het meedenken. De dermatoloog vertelde mij ongeveer zoiets als: als er een allergie aanwezig is dan komt dat er uit maar als de test negatief is dan wil dat niet zeggen dat er niets is. Nu kwam er echt duidelijk uit dat hij echt allergisch is.

    Hij scoorde op de lijst die van 1 tot 5 loopt een 1 voor hond en een 3 voor poezen, echt allergisch dus. In het ziekhuis keken ze helemaal niet raar op dat ik op deze jonge leeftijd voor een allergie test kwam. Er kwamen zelfs extra ervaren zusters kijken of ze hem konden prikken.

    Als jullie nog meer tips/adviezen hebben, graag!

    We zijn al vanalles aan het bedenken voor de poezen maar ik kan ze echt niet weg doen.....
     
  7. BrB

    BrB Actief lid

    20 mei 2008
    368
    0
    0
    Leusden
    he bah, wat vervelend. Wij hebben onze lieve hond moeten herplaatsen (vorige week). Heel erg verdrietig. Bij ons kwam het idd negatief uit de test, maar duidelijk was wel dat als de hond er niet was (logeren) dat het veel beter ging. Uiteindelijk toch voor herplaatsing gekozen, omdat dit voor onze hond ook beter was (was namelijk iedere x bang dat ze te dicht in de buurt van onze dochter zou komen..., dus negatief). Ze heeft een super baasje gekregen, dus voor iedereen beter. Maarrr...erg verdrietig was het wel.

    Ik zou wel oppassen met iedere dag borstelen etc. Ik weet niet hoe het met poezen is, maar bij honden reageert de huid door nog meer schilfers te produceren, dus dat is niet prettig.

    Ook bij ons had de ka aangegeven dat een bloedtest niet altijd betrouwbaar is, idd omdat als de test negatief is het niet wil zeggen dat het er niet is. Alleen als het er nu al uitkomt is het dus overduidelijk dat er een allergie in het spel is.

    Heel veel succes met het nemen van een beslissing. Denk dat je moet afwegen wat de beste oplossing is voor iedereen.
     
  8. Alita

    Alita Niet meer actief

    Ik vindt het een beetje raar dat je ze niet wilt weg doen. Wie is er belangrijker? Wij hebben ook een hondje en zou het verschrikkelijk vinden als ie weg moest maar ik hoefde er in jouw`n situatie niet zo lang over na te denken!
     
  9. laatje

    laatje Fanatiek lid

    5 nov 2006
    1.058
    0
    0
    Schoonhoven
    Ik ben deskundige op allergiegebied. Wat de dermatoloog zegt is inderdaad waar. Als test pos is en jouw kindje heeft er klachten van dan kun je spreken van een allergie, als er niets uit de test komt dan wil dat niet zeggen dat er geen allergie is, dan is ie onbetrouwbaar. Een bloedtest is vanaf 4 jaar betrouwbaar en een huidpriktest vanaf 6 jaar.

    Wat de poezen betreft: ik zou er toch serieus over nadenken om deze weg te doen. Ik adviseer dat ook altijd naar patienten toe. Volwassen kunnen er wel mee omgaan (met de klachten) en die zullen hun huisdier niet zo snel wegdoen, maar een jong kind wat al zo allergisch is heeft een grotere kans op het ontwikkelen van Astma als je hier niets mee doet.

    Wat je wel zou kunnen proberen: de kat een week of 2 uit logeren doen, dan huis goed reinigen. Als de klachten minder worden, dan is het heel duidelijk. Hou er wel rekening mee dat het kattenallergeen wel 5 jaar in huis aanwezig kan blijven. Geeft niet zo veel klachten als wanneer er katten zijn maar goed reinigen is van groot belang!
    Heel veel succes en sterkte met het nemen van je beslissing.
     
  10. puck29

    puck29 Niet meer actief

    @Laatje, dankjewel voor je duidelijke reactie. Ik weet met mijn hoofd echt wel dat de poezen weg moeten maar met mijn hart... Ik had de uitleg van de dermatoloog dus goed begrepen.

    Kan jij me misschien nog met iets anders helpen? Vorige week had ik verse aardbeien aan mijn zoontje gegeven en binnen 2 uur werd zijn huidje/eczeem veel erger (rood en een soort schuurpapier effect) na een dag trok dit weer aardig weg maar een paar dagen later had hij kwark met bosvruchten gegeten en kwam hetzelfde weer terug. voor de zekerheid dus ook op aardbei laten testen maar daar kwam niets uit. Hij kan daar dus wel op reageren toch? Voor de zekerheid krijgt hij geen aardbei meer maar ik had verwacht dat dit ook uit de test zou blijken.

    Groet Puck
     
  11. pascha

    pascha Actief lid

    11 aug 2006
    265
    0
    0
    Laatje..

    zoals ik hierboven ook al had bericht heeft ons zoontje ook heel erg eczeem..omdat ze bij ons in het ziekenhuis zeiden dat een bloedtest niet betrouwbaar is gaan wij nu naar een homeopaat om hem te laten testen..
    wij hebben dus een hond en ben erg bang dat het daar ook mee te maken heeft..
    aangezien jij verstand hebt van allergien..is zo'n luchtzuiveraar niet iets dan?
    ik weet dat mijn zus dr zoontje het ook had en zij had ook zo'n ding in huis staan?
    mijn zus is toendertijd verhuisd..en in het oude huis zat heel veel vocht in het kruipruim en dat hebben ze nu niet meer..en mijn neefje was binnen no time van zn eczee af..
    vocht kan ook vaak boosdoener zijn toch?

    en nog een vraag...zo'n bloedtest doen ze dat bij de dermatoloog? of kun je dan ook aan de huisarts vragen?

    mijn zoontje is pas drie maanden..woensdag moeten we naar de homeopaat dus ben benieuwd

    gr.
     
  12. Rups

    Rups Actief lid

    29 jun 2008
    304
    0
    0
    Den Haag
    Mijn zoon van 5 heeft vanaf toen hij 5 maanden was erge eczeem hij heeft er naderhand toen hij anderhalf was ook astma bij gekregen. Ik heb zovaak gevraagd om een allergietest te doen maar er werd tegen me gezegd dat het geen nut heeft. En dat pas kan na het vierder jaar. Nu is hij vijf en half en ben vorige week weer naar de huisarts geweest en heb gesmeekt om een allergietest, volgende week kan ik dan eindelijk bloed laten prikken. Hij zei dat het nog niet veel zin heeft omdat mijn zoontje volgens hem constitutioneel eczeem zou hebben en dat hij overal gevoelig voor kan zijn.
     
  13. laatje

    laatje Fanatiek lid

    5 nov 2006
    1.058
    0
    0
    Schoonhoven
    Ik ben met name gespecialiseerd in inhalatie allergieen (stofjes die in de lucht zitten: huisstofmijt, pollen, dieren e.d.). Voeding heb ik weinig weet van. Kan zeker wel dat hij daar ook op reageert en dat het nu nog niet uit de test komt. Zie mijn eerdere uitleg over betrouwbaarheid van de testen. Zou hem dan ook geen aardbeien meer geven.
     
  14. laatje

    laatje Fanatiek lid

    5 nov 2006
    1.058
    0
    0
    Schoonhoven
    Als hij alleen eczeem heeft verwacht ik niet dat dit driect met de hond te maken heeft. Als een kind een allergie voor dieren heeft dan reageert hij daar meestal ook op een andere manier op: klachten aan neus, longen en/of ogen. Alleen eczeem heeft vaker een andere oorzaak (denk aan voeding of bv contact allergie).

    Enne, zo'n luchtzuiveraar: helpt echt niet tegen een dierenallergie..
     
  15. pascha

    pascha Actief lid

    11 aug 2006
    265
    0
    0
    laatje..

    hij heeft ook last van traanogen en alsof ie aldoor verkouden is..

    gr.
     
  16. laatje

    laatje Fanatiek lid

    5 nov 2006
    1.058
    0
    0
    Schoonhoven
    Dat heeft mijn dochtertje ook. Dat hoor je wel vaker. Geloof niet dat dit met een allergie te maken heeft.
     
  17. MissFlower

    MissFlower Fanatiek lid

    17 nov 2008
    4.166
    397
    83
    mag ik vragen hoe de exceem er uit ziet?

    mijn dochter heeft ook allemaal droge plekjes over haar lichaam.. op haar beentjes ook wat kleine "korstjes" (weet niet hoe ik het moet noemen) en op haar onderrug en zijkanten heeft ze hele ruwe huid met schilfertjes.. in bad wordt het dan ook helemaal rood.. op haar armpjes heeft ze ook wat droge plekjes..

    Ik gebruik nu alleen balneum en haar huid wordt wel al zachter maar het is nog niet weg ofzo
     
  18. ladyrabbit

    ladyrabbit Bekend lid

    13 apr 2008
    704
    1
    0
    Begeleider psychiatrie
    Noord-Limburg
    Klinkt wel als eczeem, ik zou er even een huisarts naar laten kijken.

    Mijn dochter heeft helaas ook eczeem. Ben inmiddels bij een hemeopaat, hormoonzalfjes doen niets meer :( . En is rommel ook nog. Is erg allergisch voor allerlei voedsel (homeopaat getest), dus mama is op dieet. Heeft nog last maar wel minder. Slaapt inmiddels bij ons in bed, sliep niet meer alleen vanwege de jeuk.

    Balneum hebben we ook een tijd geprobeerd. Tot het erger werd. Begon te krijsen van de pijn van dat spul. Inmiddels gebruiken we cetomacrogol, dat is puur en daar heeft ze geen last van.

    Het blijft tobben met die kleintjes he :(
     
  19. MissFlower

    MissFlower Fanatiek lid

    17 nov 2008
    4.166
    397
    83
    ben je er eerst mee naar een huisarts geweest?

    want lijkt me erg moeilijk om er achter te komen wat het is...
     
  20. ladyrabbit

    ladyrabbit Bekend lid

    13 apr 2008
    704
    1
    0
    Begeleider psychiatrie
    Noord-Limburg
    Ja, ben eerst naar een huisarts geweest. Kreeg toen hormoonzalfjes. Die hielpen even, maar daar wordt je resistent tegen (dan helpt het niet meer zeg maar) en je huid wordt dun. Dus na twee weken had ze van die open, wondvochtlekkende eczeemplekken op haar wangen. Volgens de huisarts zou het na een jaar wel wegtrekken :( Die kunnen dan weinig meer, behalve nog zwaardere middelen.

    Dus toen ben ik naar een homeopaat gegaan. Ze was allergisch voor: melk, noten/pinda, citrusvruchten, appel, ui en knoflook. Maar dus ook voor lactose en melkeiwit. Nou, dat alles zit in een heleboel eten! Maar sinds ik erg goed oplet is het wel al een stuk beter! En toen haar eczeem open ging, krijste ze van de balneum, dus ik zou haar huidje goed in de gaten houden! Dat cetomacrogol kun je ook zelf bij de apotheek kopen. Huid de huid vet en soepel en is een stuk goedkoper.
     

Deel Deze Pagina