Middagdutje

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Setteke, 14 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Setteke

    Setteke Niet meer actief

    Het begint erop te lijken dat Tymen niet zo'n zin meer heeft in het doen van een middagdutje. Meestal ligt hij dan een poos lang te zingen en te spelen, gaat steeds meer lawaai maken, zodat ik hem er dan maar uit haal. Zijn zusje slaapt vlak naast hem en de muren zijn dun, dus dan houdt hij haar wakker. :(

    Ik laat hem nu ook wel beneden als ik merk dat hij niet zo moe is. Even onder een dekentje op de bank, dvdtje aan. Na een uurtje gaat hij dan meestal weer spelen. Maarrr...., aan het einde van de dag veranderd hij in een draakje! Niet te genieten, van de vermoeidheid natuurlijk. Voorheen ging hij 's avonds vrij laat naar bed, zo tegen half acht, acht uur, tegenwoordig leg ik hem al wel om 19 uur in bed. Hij slaapt dan ook ietsje langer en is 's nachts veel minder onrustig (helaas is hij dus 's nachts erg onrustig, veel hulen in zijn slaap. We moeten dan even naar hem toe en dan slaapt hij weer door. Nu hij 's middags niet altijd meer slaapt is dat dus minder geworden.).

    Wat is wijsheid? Doe ik hem tekort door hem 's middags niet meer naar bed te brengen, ook al slaapt hij niet? Kijk, zou mijn dochter er gewoon doorheen slapen dan zou ik hem nog wel naar bed brengen om te proberen, ook al heeft het weinig zin. Maar ja, ik wil ook dat zij lekker slaapt! Anderzijds is hij tegenwoordig zo rond 13 uur, na zijn lunch echt nog niet moe, dat komt later pas. Dan kan ik hem dan nog wel in bed leggen (15 uur) maar dan slaapt hij uren, dat is ook niet de bedoeling.

    *zucht*, wat is dat lastig! Hoe gaan jullie hiermee om.

    Oh ja, Tymen is 2 jaar en 3 maanden oud. Een heel actief baasje, zit bijna nooit stil, allees als hij een dvd kijkt....
     
  2. kikker28

    kikker28 Actief lid

    10 okt 2007
    302
    0
    0
    hallo, hier hetzelfde probleem, al vanaf dat ze 2 jaar is, slaapt ze al niet meer, en nu ze drie is breng ik haar na het eten naar haar kamer, om te spelen, even geen afleiding, een uurtje en als de wekker gaat mag ze van haar kamer komen.want ze heeft haar rust wel nodig.
    öok zij is 's avonds helemaal af! Zij ligt er soms om kwart over 6 half zeven al in, omdat ze het anders niet volhoud. tja, slapen kun je niet dwingen., en zeker niet als ze zo actief zijn.
     
  3. Marleen2109

    Marleen2109 Niet meer actief

    Setteke ik las net bij de aug mama's dat jij ookal spitsuur had met 2 jengelende, hongerige en vermoeide kindjes! Ik zit met Thomas precies met hetzelfde dilemma. Hij is tussen de middag niet moe, maar kan eigenlijk niet zonder zijn slaapje want als hij niet slaapt word ie om 16u strontvervelend.

    Ik leg m nu tussen 13 en 14u op bed of hij nu moe is of niet. Soms speelt hij een uurtje en roept daarna mama, ik ben klaar met slapen (wat ie helemaal niet gedaan heeft :)) en soms slaapt hij 1 tot 2 uur. Ik hou het maar even zo. Hier is het ook erg gehorig, maar de slaapkamers van Thomas en Jasper zijn niet naast elkaar, dus dat is mijn geluk. Ik merk aan Thomas dat hij wel fijn vind om even alleen te zijn, ookal slaapt hij niet.

    Ik heb geen oplossing voor je helaas. Ik kan nu de deur niet uit maar wat ik ook vaak doe is om een uur of 11 naar buiten, boodschappen doen, eendjes voeren, naar het hertenkamp of ff in de tuin laten spelen, daar wordt hij erg moe van.

    Ik vind het ook erg lastig. Straks gaat hij naar de psz en weet ik zeker dat ik het op ma en don minder druk heb. 's Morgens naar de psz en 's middags slapen van de vermoeidheid (hoop ik :oops:).

    Misschien heeft iemand anders een nuttige tip waar ik dan ook gelijk gebruik van kan maken :)!
     
  4. zohra

    zohra Niet meer actief

    hoi,

    nou mssch hier een tip van mn moeder als ze oppaste.

    neem je kind mee in je eigen bed, doe dus net of jezelf ook gaat slapen slaapt je kind dan kun je eruit gaan of je blijft zelf ook nog lekker even liggen.

    kids vinden het vaak geweldig in dat grote bed te mogen liggen wel de favoriete knuffel bv meegeven.

    hier idd een zoontje van bijna 2 slaat idd al eens een middag over in slaap maar ik breng m altijd op dezelfde tijd naar bed. slapen of niet slapen dat is voor ons 2 een rust moment en na een uurtje haal ik m er dan weer uit en breng m dan op avond een uur eerder naar bed.

    helaas kan ik mn zoontje nog niet meenemen naar ons grote bed want dan begint ie te donderjagen hihi.

    ook hier een zeer druk baasje wat niet eens 5 minuten bij je stil zit als ie ziek is dus!
     
  5. Setteke

    Setteke Niet meer actief

    hihihi, je kon het over mijn zoontje hebben!

    Het klinkt als een goede tip, maar ben bang dat het bij mijn zoontje ook niet gaat werken. Die gaat ook alleen maar ouwehoeren...
     
  6. Smallville

    Smallville VIP lid

    1 jul 2006
    10.358
    0
    0
    onze kleine meid zit op het randje

    ene keer goe dslapen andere keer spelen.
    en op kdv soms met middagslaapje slaapzaal op stelten zetten...
    En het trukje op grote bed werkt alleen als papa er is.
    Hij moet verschillende tijden werken en dus vaak niet tijdens middag slaapje, behalve zondags..

    Laat er dan meestal wel lekekr even liggen, soms boekje geven ofzo.
     
  7. ezzie

    ezzie Fanatiek lid

    5 jan 2006
    1.387
    0
    0
    N.H
    Hier ook soms wel soms niet slapen,...vaak als ie de ene dag geen tuk doet gebeurt het de volgende dag wel.
    Op het grote bed slapen werkt hier ook prima, nadeel ervan is dat je wel strijd kan hebben dat ie het voortaan altijd wil.
    Wel steeds rust moment creeren, helaas kan je slaap niet dwingen idd.
    Zou ook een fase kunnen zijn, dat ie met een maandje wel weer een middag tuk nodig heeft en dat ook doet.
     
  8. Littlebird

    6 dec 2006
    55
    0
    0
    Studente en a.s. moeder
    Gelukkig hier nog geen last van middagdutjes staking, maar ik moest wel lachen om de tip samen op het bed gaan liggen, zodra ik namelijk ga liggen en mijn ogen dicht doe, krijg ik een kusje. En zodra mijn ogen dan open gaan (want dat is de bedoeling) roept ie heel hard "wakker!"
     
  9. anja 29

    anja 29 Actief lid

    11 okt 2006
    400
    0
    0
    ik zou je kind niet erg laten verwennen om een middagdutje bij jou in bed te doen ! dadelijk hebben ze dat door en willen ze savonds ook niet in hun eigen bedje! ;) ;)
     
  10. Esin

    Esin Niet meer actief

    Mijn dochter is rond 13.00 uur nog super actief..

    Rond een uur of 15.00 word ze vaak moe en dan breng ik haar naar bed en rond 17.00 haal ik haar uit bed en gaan we bijna eten. Niet ideaal, maar ze word super chagrijnig als ze helemaal geen dutje doet..
     
  11. kissie

    kissie Fanatiek lid

    18 apr 2006
    1.494
    1
    0
    Ik heb met Esmee toen ik hoogzwanger was ook bij mij in bed gelegen. Daar sliep ze soms wel 3 uur! Ik bleef dan ook lekker liggen. Toen de tweede bijna geboren werd heb ik haar weer in haar eigen bedje gelegd en dat ging zomaar goed! Nu heeft ze een dikke maand in haar eigen bedje een middagdutje gedaan en sinds een halve week wil ze niet meer slapen 's middags! Net nu ik mijn rust hard nodig heb met de kleine met de nachtvoedingen... Als ze nou rustig ging babbelen maar ze huilt net zo lang tot wij komen. Zou ik haar gewoon op moeten laten of elke dag weer proberen? "s nachts slaapt ze wel goed, alleen erg vroeg wakker 's ochtends...
     

Deel Deze Pagina