De Walvissenmama's, mama m.b.v. vruchtbaarheidsbehandelingen

Discussie in 'De mama's' gestart door Mamamarin, 30 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ElviraR

    ElviraR VIP lid

    28 okt 2005
    5.134
    0
    0
    Ik doe het denk ik net als Fem.
    Tiago zit los in bad en vaak zit ik erbij. Idd lekker veel water, zodat rug lekker warm blijft (die van mama iets minder, dus ga regelmatig ff half liggen tussendoor)
    Ik leg het aankleedkussen op de grond met handdoek of badcape erop en zorgt dat alles klaarligt.
    Als ik eruit stap blijft meneer er nog even in (gaat trouwens tussendoor ook vaak staan, maar door antislipmat gaat dat eigenlijk goed). Tegenwoordig snapt ie het als ik zeg "ga 's zitten". Vaak doet ie dat dan ook. Hij amuseert zich erg goed met badspeeltjes over het algemeen.
    Ik droog me dan snel af. Handdoek over mijn haar, badjas aan en daarna verzorg ik Tiago eerst. Als hij dan aangekleed is laat ik 'm op zijn kamertje ff spelen, terwijl ik me aankleed. Gaat uitstekend!

    Paragnoste bezoek was leuk en dit keer echt alleen op Tiago gericht ;)
    Tiago zou oa een heel sociaal, gevoelig persoon zijn. Heeft graag contact met anderen; is niet graag alleen. Wil graag dat anderen zich goed voelen. Heeft moeite met het maken van keuzes; twijfelt vaak.
    Sterk gevoel voor taal; communicatief vaardig, enz enz. Ben benieuwd wat er in de toekomst van gaat kloppen...

    Verder is meneertje gelukkig weer echt aan de beterende hand. Geen koorts meer bespeurd (*klop klop op hout*) en de hele dag goed gemutst geweest. We hebben een gezellige dag gehad saampjes. Hij heeft ook goed geslapen vanmiddag. Heeft hem ook vast goed gedaan.
    Wat is mama zijn toch geweldig he!

    Ik sjees nog ff naar hyves en ga dan tv kijken op de bank.
    Manlief is sporten en komt daarna met een vriend bakken....waarschijnlijk appelgebakjes. He wat jammer dat ik ook mag proeven :p

    Verder alles goed bij iedereen?
     
  2. ElviraR

    ElviraR VIP lid

    28 okt 2005
    5.134
    0
    0
    Jee Natas, hier schrik ik ook van. Kan me voorstellen dat je helemaal uit je doen bent. Jakkie, helemaal niks als er iets met 1 van je dierbaren is!
    Gelukkig lijkt het niet al te ernstig. Ik hoop dat iets heel onschuldigs is, waar Rick geen last meer van krijgt!
    Dikke knuf meis!

    Elmo; Tiago vindt het tegenwoordig ook helemaal hot om uit een gewone beker te drinken. Hij maakt er dan wel nog een knoeiboel van, dus we oefenen het alleen nog samen. Tussendoor krijgt ie nog gewoon zijn tuitbeker.
     
  3. imani

    imani Bekend lid

    6 nov 2006
    926
    0
    0
    Zo, er was hier een goede conversatie gaande gisteravond. Jammer dat ik er niet aan mee kon doen. Had een vergadering van de mr, en die was effe na tienen afgelopen..
    En om nu nog het e.a. te schrijven voelt een beetje als mosterd na de maaltijd.

    Natas,
    Pfff, dat is schrikken. Gaan ze nu nog verder onderzoeken wat het wel was?
    Sterkte!

    Badderen,
    Zoals al eerder gezegd, hier geen groot bad. Ik doe Lotteke nog steeds in het babybadje op de standaard. Die zet ik half in het douchegedeelte. Terwijl zij in bad zit, douche ik en was ik haar. Dan droog ik me af en badjas aan. In de wastafel ligt haar baddoek, daar zet ik haar dan in (dan hoef ik niet te bukken ;) ). Droog haar een beetje af en neem haar mee naar haar kamer. eerst haar aankleden, laten spelen op de grond, en dan mezelf aankleden.
     
  4. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Imani, het is nooit te laat om nog een toevoeging te doen hoor!
    Je kan hier toch niet ALTIJD rondhangen (zoals sommige ;))
     
  5. ElviraR

    ElviraR VIP lid

    28 okt 2005
    5.134
    0
    0
    Ik ga de weddingplanner voor de tigste keer kijken ;)
    Af en toe wel lekker, zo'n film waar je niet bij na hoeft te denken. Languit op de bank, zakkie chips erbij en klaar is clara :D
     
  6. lieke

    lieke VIP lid

    7 sep 2005
    5.589
    65
    48
    Tjee minee Natas dat is enorm schrikken kan mij voorstellen dat je heel erg bang was.
    Enorme knuf voor je.

    Badderen, hier gaan we samen onder de douche.
    Stopje er in, bad loopt intussen vol.
    Zodra ik klaar ben dan gaat de straal uit en meneer zit vaak nog een half uur na te spelen in bad.
    En doet dan nog wegzwemmen als ik vraag of hij er uit komt hahaha.
    Moet hem echt vangen....
    Ondertussen kleed ik mij aan en vaak doe ik was opvouwen en strijken terwijl hij in bad zit te spetteren.
    Ik doe dit met een open deur terwijl ik op de gang bezig ben.
    Ik heb dan een direct uitzicht op hem.
    Vaak spelen we kiekeboe achter de glaswand haha.
     
  7. Lenneke

    Lenneke Fanatiek lid

    20 sep 2006
    1.961
    0
    0
    Natas, wat een schrik zeg! Hoe voelt Rick zich nu? Zijn de klachten weer over?

    Leuk dat je toch mee kan met je engeland reis.

    Over het gesprek van gisteren, Liek ik kan me nu een beetje voorstellen hoe het toen voor jou was. Het valt me nu ook allemaal veel zwaarder dan de vorige zwangerschap. Door het misselijk zijn en overgeven en de vermoeidheid is het heel moeilijk om normaal te kunnen functioneren. Zeker nu Nicky ook nog alle aandacht vraagt.
    Vandaag mijn collega's maar ingelicht want die snappen er ook niets van.
    Nu een paar dagen niet meer gespuugd, dus ik hoop dat dit door de acupunctuur komt.

    Toen we maandag op de ivf-poli kwamen voor de echo voelde ik me ook helemaal niet op mijn gemak tussen de stellen die zaten te wachten op een tp of intake e.d.
    Alsof er op mijn voorhoofd stond 'zwanger'....

    Kirby, ik kan me jouw twijfels erg goed voorstellen en snap dat je wel eerst wat antwoorden wilt van de gyn. Het is niet niks om nogmaals zo'n zwangerschap te dragen zeker met je kleine meid erbij.

    Laura, Rubie aan het longdrinkglas, hihihi stoere man hoor. Hij wil gewoon even laten zien dat'ie al echt groot is!

    Erna, is Tuur nog uit zijn dilemma's gekomen?
     
  8. imani

    imani Bekend lid

    6 nov 2006
    926
    0
    0
    Wat betreft de conversatie van gisteren,

    Ten eerste voel ik me regelmatig schuldig naar jullie toe. Gewoon, omdat ik zou willen dat jullie niet nog eens die tijd hoeven mee te maken. Het lijken maar woorden, maar het zit me heel vaak dwars.

    Ik was eerst ook van mening dat men niet moest klagen als je eindelijk na een lange tijd zwanger was geworden. femke heeft toen mijn ogen geopend en zei het toen heel mooi: Als er iemand recht op klagen heeft, dan zijn wij het wel.
    Dan heb ik het natuurlijk wel over klagen in de 'normale zin van het woord'.

    Verder is mijn eigen angst, verdriet etc. toch wel een beetje naar de achtergrond geschoven. Ik denk dat dat vooral komt door de spontane zwangerschap. Want ik weet nog dat ik het er toch wel weer heel druk mee had hoe we verder moesten wilden we een tweede kindje.

    Waar ik nog wel heel erg mee bezig ben, en waar ik me druk om kan maken is het onbegrip van de buitenwereld. Mensen die dit niet meegemaakt hebben realiseren zich niet wat voor impact dit op iemands leven kan hebben. Op zich is dat heel fijn voor ze, dat ze er geen weet van hebben. Maar wat mij vaak stoort is dat ze denken dat ze het fijne er wel van weten. En dan kunnen ze met hele ondoordachte/ kwetsende opmerkingen komen.
    Ik denk dat wat dat betreft de mmm mij nooit helemaal zal loslaten, het zal een deel van mijn leven blijven. Maar dat ik het misschien al een plekje heb gegeven, mede door de situatie waar ik nu inzit.

    Maar misschien komt het ook wel hoe mijn zwangerschap van Charlotte is verlopen. Dat is nog wel iets wat mij erg bezighoudt, het feit dat ik met 33 weken opgenomen moest worden etc. Ik merk dat ik dat nog wel een plekje moet geven. Als ik maar even de mogelijkhied heb om daar over te praten met mensen, maak ik er gretig gebruik van. Dat zegt eigenlijk al genoeg.
     
  9. imani

    imani Bekend lid

    6 nov 2006
    926
    0
    0
    Oh ja,
    Hier in het ziekenhuis hebben ze speciaal een zwangere spreekuur/ ochtend, op donderdag.
    Toen ik zelf nog niet zo ver was wilde ik een afspraak maken op donderdag. De assistente gaf toen aan dat dit eigenlijk het zwangere spreekuur was. En ze de kinderloze stellen daar zoveel mogelijk omheen planden, omdat dit erg confronterend voor hun kon zijn. Dus als ik liever op een ander tijdstip wilde komen, dan kon dat.
    Ik vond dat toen heel attent.
     
  10. Aldonza

    Aldonza Fanatiek lid

    16 aug 2006
    2.330
    0
    0
    Noord-Brabant
    Ow Natas wat een schrik...pfff, moet er niet aan denken. Gelukkig niets met het hart, maar de schrik zit er flink in, dat geloof ik wel.
    Ik hoop dat het toch duidelijk wordt wat het dan wel was en dat dit ook gelijk de eerste én laatste keer was dat hij hier last van had.

    Dilemmadagje leek zich grotendeels alleen tot de ochtend te beperken, dus dat scheelde alweer.
    ElviraR fijn dat Tiago ook weer wat op lijkt te knappen; niks aan die zieke kids.
    Haha..je opmerking over met de swiffer door de woonkamer..moest even denken aan stukje van Arie Koomen....kan het niet herhalen...is toch niet leuk dan...maar ging over swiffer en schwaffelen..
    Bezoekje aan paragnoste dus geslaagd...enne....kunnen er niet wat appelgebakjes deze kant op komen...zover zit ik nou ook weer niet van je vandaan...haha.
    En niet teveel sjippies..krijg je dikke buik van! Onee, krijg je sowieso wel!
    Elmo kan natuurlijk ook beetje fase zijn..hij is sowieso ook wel meer hangerig aan mama de laatste tijd (maar meestal vind ik dat heel zo erg niet..dat geknuffel).
    Leuk he...zo'n berg strijkgoed. Heb er laatst ook weer een hele tijd tegenaan zitten hikken, maar er toch maar aan begonnen...achteraf viel het toen wel mee, maar je ertoe zetten, he?!
    En jouw Ruben zit al aan het glas te lurken..haha. Beter starten met beker ja...geeft meestal iets minder scherven als het misgaat...hoef je niet met de swiffer aan de slag (haha...stukje blijft nu in mijn hoofd zitten).
    Hier ga ik trouwens heel vaak alleen met Tuur in bad. Ik gebruik nog wel het zitje als ik er dan zelf uitga, gewoon omdat ik me dan iets relaxter kan afdrogen en aankleden, ook al blijf ik bij hem op de douche. Eigenlijk heb ik het nog niet eens geprobeerd zonder...zou natuurlijk best eens moeten kunnen...sta er gewoon naast (heb je dat schijtwijf weer).
    Lenneke ik hoop dat het dan te danken is aan de acupunctuur en dat je het zo onder controle kunt houden.
    In het Radboud zit trouwens de IVF poli wel apart...is wel prettig moet ik zeggen.
    Lieve Imani ik hoop dat wij dat schuldgevoel bij je weg kunnen krijgen, want het is alleen maar prachtig en met recht weer een wonder dat een brusje van Lotteke in je buik groeit.
    Ik snap ook heel goed dat je nu zoveel bezig bent met de vroeggeboorte van Charlotte...dat is een hele heftige tijd geweest en inmiddels ben je bijna op die termijn, logisch dat het gevoel dus terugkomt. Maar deze keer ga je het mooi volmaken tot minimaal 37 weken hoor meis! En hopelijk mag je nu wel genieten van een goede kraamperiode.
    En als je je verhaal aan ons kwijt wilt weet je ons ook te vinden toch?!

    Hier vanavond weer lekker zitten mollen...ow heerlijk vind ik dat.
    Vanmorgen geslaagd voor outfit voor afdelingsfeest (morgenavond) en daarmee gelijk voor de carnaval. Zag ook nog schattige pakjes voor Tuur...misschien van de week nog maar even terug.
    Ik ga morgen lekker helemaal in het knalroze...heel pak, pruik en boa in roze en natuurlijk een superfoute glitterbril.
    Ga nog even rondsurfen op het net en dan snel naar bed. Morgen gaan we onze 'nieuwe' 2e hands bolide ophalen.

    Kus en alvast welterusten, Erna.
     
  11. Aldonza

    Aldonza Fanatiek lid

    16 aug 2006
    2.330
    0
    0
    Noord-Brabant
    Ow...Prinses nog proficiat met je 14 jarige jubileum!!!
     
  12. ElviraR

    ElviraR VIP lid

    28 okt 2005
    5.134
    0
    0
    Lenneke; ik kan me helemaal voorstellen dat de zwangerschap je momenteel nog zwaar valt. Misselijk en moe zijn is nu eenmaal geen leuke combinatie. Blij te lezen dat je al een paar dagen niet hebt hoeven spugen. Ik hoop met je mee dat de accupunctuur zijn werk doet!

    Imani; het schuldgevoel mbt spontaan zwanger zijn herken ik helemaal. Ik besef me ook maar al te goed hoe "makkelijk"wij het toch nog hebben gekregen (zowel bij Tiago, als nu). Ik vind het dan ook zo balen voor alle andere meiden die weer de molen in moeten :cry:
    Maar ook al ben ik tot 2 x toe spontaan zwanger geraakt; het onderzoektraject en de uitslag van het megaslechte zaad van manlief heeft er behoorlijk ingehakt. Zoals toen ook in mijn blog te lezen was was ik erg bezig over hoe het allemaal zou moeten gaan bij de wens voor een 2de.
    Ook herken ik idd de kritiek van mensen aan de zijlijn die echt niet weten waar ze het over hebben. Het meest verdrietig ben ik geworden toen zelfs mijn beste vriendin zei dat ik er vast teveel mee bezig was. Toen ik eenmaal zwanger bleek (en zij wist inmiddels wat er aan de hand was) durfde ze ook nog te zeggen; zie je wel dat je er teveel mee bezig was :x
    Wb de vroeggeboorte van Lotteke; ik vind het heel begrijpelijk dat je daar juist nu weer veel mee bezig bent. Zoals je al eerder hebt beschreven, moet dit gewoon een verschrikkelijke periode zijn geweest. Ik hoop net als iedereen dat dit beebje lekker bij je blijft wonen, tot min 37 wkn. En dat je idd een geweldige kraamtijd tegemoet mag gaan!
    Is de oorzaak van de vroeggeboorte trouwens ook bekend? Moet ik nog eens ff teruglezen...

    Erna; mooi dat Tuur zich in de middag alweer bedacht en toch maar gezellig is gaan doen ;)
    Klinkt leuk je roze outfit met glitterbril! Jij gaat dus volop carnaval vieren zo te horen? Hier niet zo van de carnaval. Voor Tiago gingen we altijd skieen. Nu optocht kijken en denk dat het daarbij blijft. Heb een boevenpak voor Tiago. Vond ik wel toepasselijk hihi

    Prinses; gefeli met jullie jubileum idd! Had manlief er ook aan gedacht?

    Tiago is straks 1 x flink huilend wakker geworden. Hij leek erge last van zijn tanden te hebben. Even gedruppeld en gelukkig weer snel in slaap. Hopelijk lekker rustige nacht verder.

    XXX en welterusten allemaal!
     
  13. prinses

    prinses VIP lid

    20 mei 2006
    18.334
    1
    36
    Manlief is het straalvergeten. :(

    Ik kom straks nog wel even reageren.
     
  14. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    Ik zal nog even uitleggen wat we gister allemaal hebben gedaan.
    Rick werd dus op zijn werk ineens niet lekker, pijn op zijn borst, zweten, slecht zien. Collega is toen met hem naar een dokter gegaan, alleen was er alleen maar een praktijk ondersteuner. Die heeft wel het een en ander gecontroleerd (bloedruk enz) maar was er niet op gerust, dus hij heeft toen onze huisarts gebeld en hij moest komen. Hij wilde zelf rijden vanuit Zeist (pfff mannen) aangekomen bij de dokter, was zijn bloeddruk wat hoog en de dokter belde de met de cardioloog, van hem moest Rick naar het ziekenhuis komen. Hij mocht niet zelf rijden, normaal zou ze de ambulance bellen maar omdat hij zelf terug was gereden naar huis, mochten we ook nog wel met de auto. Ik dus met knikkende knieen achter het stuur...
    Daar aangekomen werden er gelijk 5 buisjes bloed afgenomen.. daarna werd er een hartfilmpje gemaakt. Ook een foto van zijn borstkas werd genomen en hij moest daarna aan een monitor liggen.
    Uiteindelijk zag het er allemaal rustig uit. gelukkig.. was zo bang!
    Nu gaan ze nog wat bloedtesten doen (de huisarts, omdat ze toch wel wil weten wat er aan de hand is) Hij kan ook terecht op de POB poli (pijn op je borst poli) om verder onderzocht te worden.
    Zijn hart is helemaal uitgesloten gelukkig.
     
  15. prinses

    prinses VIP lid

    20 mei 2006
    18.334
    1
    36
    Schrikken Natas. Gelukkig geen harttoestanden, ben benieuwd wat het dan wel is. Misschien een erge griep onder de leden of zo. Wel raar, en dan ineens slecht zien. Jeetje zeg/ Gaat het vandaag weer een stukje beter?
     
  16. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    Zijn borst doet nog wel wat zeer, maar heb hem wat adem technieken geleerd en zo kan hij het zelf een beetje onder controle houden. (anders een beetje paniek en verkeerd ademen)

    (smorgens heeft hij al tijden zeer aan zijn borst..dus griep denk ik niet ;) )
     
  17. imani

    imani Bekend lid

    6 nov 2006
    926
    0
    0
    Natas,
    Gelukkig is het hart uitgesloten. Maar toch ook wel weer akelig dat jullie nog niet weten wat er wel aan de hand is.

    ElviraR,
    Nee, ze hebben nooit de oorzaak kunnen achterhalen van de vroeggeboorte. Op zich is dat gunstig, minder kans dan dat het weer gebeurt. Aan de andere kant hou ik er niet van om in het onwetende te blijven.
    Heb jij al een outfit voor Tiago voor de carnaval?

    Aldonza,
    Wat voor bolide is het geworden?
    Enne....... foto van outfit?

    Ik heb nog eens na zitten denken over alles,
    Als ik me zelf vergelijk met andere meiden hier, vind ik dat ik enorme mazzel heb gehad.
    Ja, wij zijn 2 en half jaar bezig geweest en hebben de nodige onderzoeken gehad. Een stukje extra onzekerheid bij mij was het feit dat ik DES-dochter ben. Uit alle onderzoeken kwam het resultaat: Onbegrepen onvruchtbaarheid. Hoewel dit me toen niet rustig stemde, was dit alleen maar positief.
    Wij hebben maar 2 IUI behandelingen nodig gehad. Wederom heel positief, wetende dat IUI niet zoveel kans van slagen heeft.
    Voor mij (ik spreek dus echt voor mezelf, hoe mijn gevoel is, wil niemand hier dus mee kwetsen) valt dit alles in het niet bij wat sommige van jullie hebben moeten doorstaan.
    Ben echt van mening dat ik mijn handjes mag knijpen van geluk.

    Natas,
    Even een vraagje voor jou. Ik ben op zoek naar engelse quotes/ treffende gedichtjes voor op het geboortekaartje. Heb jij wat voorbeelden of titels van boekjes daarvan. Ik heb al op het net gekeken, maar vind vooral de engelse gecihtjes erg zoetsappig.
     
  18. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    @Imani, ik zal voor je kijken! Heb misschien wel wat ergens op de computer staan.

    Wat betreft het zwanger worden verhaal.. iedereen heeft zijn eigen verhaal. Ik doe hetzelfde als jij hoor.. ik heb ook gezegt dat ik mijn behandelingen niet te vergelijken vind.. maar eigenlijk is dat best stom. Ook ik heb 5 behandelingen nodig gehad. en heb moeten slikken en spuiten.. we moeten dat niet vergeten hoor.

    Dean loopt achter de loopkar! hahahahaha zie zijn site voor een filmpje!
     
  19. Kirby

    Kirby Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.175
    0
    0
    Roeselare
    Elvira, wanneer moet je weer naar de vk? Snap dat je het heel spannend vind hoor!

    Natasja, dat is idd heel erg schrikken! Gelukkig komt het dus niet van zijn hart! Hoop dat jullie snel weten wat het dan wel is.

    Imani, ik hoop dat beebje nu lekker lang blijft zitten... maar ook wel niet te lang he :) Dat je ook lekker kan genieten van je kraamperiode en je nieuwe beebje ipv te stressen en je zorgen te maken. Ik ben er ook altijd voor je als wil praten!

    Bij mij is de oorzaak dus baarmoederhalsinsufficientie (wat een woord) en premature weeën door een overgevoelige baarmoeder, bijna alleen maar kans op herhaling dus, tenzij er een mirakel gebeurt. Ik grijp ook elke kans aan om te kunnen praten over mijn zwangerschappen en Assia... heb het nog lang niet verwerkt.

    Aldonza, ben benieuwd naar je outfit haha, jammer dat ik het niet te zien krijg :) Welke auto hebben jullie nu gekocht?

    Prinses, nog gefeliciteerd met jullie jubileum, doe ik goed he, een dag ervoor en een dag erna feliciteren en de dag zelf er niet aan denken :s

    Lydia, is Naomi nu helemaal beter?

    Nog even over de behandeling... ook ik heb maar 2 IUI behandelingen nodig gehad maar het was wel erg zwaar voor mij, de behandelingen niet zo, maar gewoon mijn gevoelens..., nadat we Assia* verloren waren was ik zoooo bang dat ik nooit meer een kindje van mezelf in m'n armen zou kunnen houden.

    Vandaag echt een k*tdag, eerst die gek in dat kdv daar.... en dan ga ik daarnet naar een kruidenierszaak op de terugweg van de bib en zegt die vrouw zo plots tegen me: "Je moet niet aan kinderen beginnen, veel te veel problemen...," zomaar uit het niets... ik stond daar echt zo van huh? Je moest eens weten mens...

    Straks komen m'n mams en m'n zusje langs en hubbie heeft onverwachts een nachtje vrij, dat is dan wel weer leuk :) En m'n meisje doet ook haar best om mama op te vrolijken, ze zei daarnet: "Doos, stout." Ze had een doosje op haar tenen laten vallen hahahaha.
     
  20. prinses

    prinses VIP lid

    20 mei 2006
    18.334
    1
    36
    Euh.... Natas, wil je me de link nog even sturen? :oops:
     

Deel Deze Pagina