alle testen en echo's goed en dan ineens..

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door arc, 24 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. arc

    arc Lid

    24 jan 2009
    54
    0
    0
    Hoi allemaal

    ik ben nu 32 weken zwanger van ons eerste kindje. tot nu toe waren alle testen en echo's goed (ook combinatietest, 20 wkn echo, en 30 wkn groeiecho). Door een medische indicatie zijn we vrij intensief onder controle van de gyn. in week 31 moest ik me weer bij haar melden. ze had al eens eerder opgemerkt en in het dossier genoteerd dat ik wel ruim vruchtwater had. de echoscopiste van de 30wkn echo heeft dit verder niet opgemeten, maar bij deze controle meette de gyn het wel op en ze vond dat ik over de bovengrens was gegaan.
    Ze stuurde ons door voor een uitgebreide echo in het ziekenhuis en die vond afgelopen maandag plaats.

    Wij gingen er vrij onbevangen heen maar kwamen dus helemaal geshockeerd terug. onze kleine jongen had een leeg maagje, ook na weer een uur wachten en opnieuw echoën. Maar dat was niet alles, ondanks de storing/het slechte echobeeld door het vele vruchtwater, dacht de arts-echosopist geen goede 4kamerverdeling van het hartje te zien.

    Hij heeft daarna een ernstig gesprek met ons gevoerd. dingen als mogelijke trisomie, evt een niet met het leven verenigbare vorm enz. zijn daarbij aan de orde gekomen. Zijn advies: een vruchtwaterpunctie.

    komende maandag gaan we daarvoor weer naar hem toe. hij zal eerst weer een uitgebreide echo doen, waarbij hij hoopt eea toch nog duidelijker in beeld te krijgen. daarna hebben we een overlegmoment en daarna zal de punctie plaatsvinden. omdat ik dus te veel vruchtwater heb is door de punctie het risico op vroeggeboorte wel verhoogd. dus de dagen erna moet ik mezelf erg in acht nemen, niet werken, niet tillen enz.

    ik zie er erg tegenop, ben de afgelopen dagen jaren ouder geworden. heeft iemand hier misshcien soortgelijke ervaringen?

    tot nu toe is bij ons nog niets echt zeker. alleen dat guppie niet kan slikken durfte de arts echt met zekerheid te beweren. de rest is nog allemaal open, maar de arts keek denk ik niet voor niets zo zorgelijk.
     
  2. mymiracle

    mymiracle Niet meer actief

    ik wil je alleen maar heel veel sterkte wensen en ik hoop met jullie mee dat alles toch nog mee valt, heel veel succes maandag :(
     
  3. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    jeetje mied wat rot. Ik wil je even een hart onder de riem steken. Ik hoop dat ze maandag op de echo zien dat het toch goed is. Heel veel sterkte. ik begrijp dat het weekend nu alleen maar langer duurt.
     
  4. Majkuh

    Majkuh Fanatiek lid

    1 jun 2008
    2.545
    1
    0
    pfff, jeetje zeg, ik kan je helaas niet helpen, wil je wl graag heel veel sterkte wensen en ik hoop van harte voor jullie dat alles helemaal in orde is!
     
  5. carolina

    carolina Actief lid

    20 nov 2008
    207
    0
    0
    clientbegeleider gehandicaptenzorg
    bergen op zoom
    Veel sterkte en duimen voor goede berichten! liefs carolina
     
  6. Bkoenen

    Bkoenen Niet meer actief

    ach jee, wat een stress ineens :(

    Ik hoop voor je op goed bericht...
     
  7. Sam0110

    Sam0110 Fanatiek lid

    6 sep 2007
    1.567
    1
    0
    Ik duim mee voor je.
    Wat rot om dit nu nog te horen te krijgen, net als je denkt dat alles wel ok zal zijn.
     
  8. arc

    arc Lid

    24 jan 2009
    54
    0
    0
    dank jullie wel. ja voor mijn gevoel was de finish al in zicht en ik zat veel te dromen hoe het zou zijn met zn drietjes.
    maar nu.. nu weet ik het niet meer...
     
  9. sinada

    sinada Niet meer actief

    Ook ik wil je heel veel sterkte wensen. Ik hoop dat alles toch nog meevalt op de echo
     
  10. arc

    arc Lid

    24 jan 2009
    54
    0
    0
    dank je wel :D
     
  11. tascha

    tascha Fanatiek lid

    8 apr 2006
    4.180
    0
    0
    kinderwerkster
    rotterdam
    Ik wil je even heel veel sterkte en veel succes voor morgen wensen. Lijkt me verschrikkelijk en erg moeilijk om ervan uit te gaan dat alles goed is en dan op het einde dit te moeten horen. Ik denk aan je morgen.
     
  12. rce86

    rce86 Bekend lid

    19 sep 2008
    605
    0
    0
    Gastouder
    Utrecht
    Sterkte morgen!
     
  13. Uk80

    Uk80 Fanatiek lid

    Ook vanuit mijn kant wil ik je heel veel sterkte wensen! Ik weet wat een vroeggeboorte inhoudt en de hele rompslomp met intensive care etc.
    Ik hoop dat het toch wel mee blijkt te vallen en dat ze je kindje in ieder geval goed kunnen helpen als het geboren wordt.
    Had je zoontje bij de 20-weken echo wel een gevuld maagje? Daar kijken ze dan toch ook altijd naar?


    Nogmaals heel veel sterkte!
     
  14. Pioen

    Pioen Fanatiek lid

    11 jun 2008
    1.903
    0
    0
    Jeetje meid wat een naar nieuws..
    Ik wens je ook veel sterkte morgen!

    Liefs
     
  15. Kiz

    Kiz Bekend lid

    21 nov 2005
    973
    0
    0
    Och meid, de wereld moet onder je voeten weg geslagen zijn....
    Wat een onzekerheid... :cry:
    Je schrijft dat alle testen goed waren, maar ik begrijp dat je nog geen vlokkentest of vruchtwaterpunctie hebt gehad? Een trisomie was daar natuurlijk al uitgekomen...
    Ik heb niet dezelfde ervaring, maar bij ons werd bij de 20-weken echo een ernstige hartafwijking ontdekt bij onze ongeboren zoon. Daarom kan ik me je gevoel levendig voorstellen. Ook bij ons werd aan een trisomie gedacht en ik was in mijn hoofd al afscheid aan het nemen...
    Onze zoon wordt volgende maand 1 jaar en het gaat uitstekend met hem. Hij is geboren met een ernstige hartafwijking, maar hij is zijn 1e jaar zo goed doorgekomen en zijn hart is zo goed ontwikkeld en in proportie gebleven, dat we het woord ernstig nu zelfs weg mogen laten. Hij moet nog een grote openhartoperatie ondergaan (hij heeft vijf dagen oud een kunstader naast het hart gekregen, en daarmee kan hij tot dusver prima leven, maar deze gaat te klein worden naar mate hij groeit). Ze hopen op een totale reconstructie van zijn hart (er mankeert nogal wat aan _> gaten, grote vaten omgedraaid, dichte longslagader..., maar positief is dat de kamers en boezems evengroot zijn en gebleven zijn en dat alles eromheen zich goed ontwikkeld), al zal het niet bij 1 operatie blijven omdat hij een klep mist/een klep heeft die niet functioneert (niet te zien op de echo wat er mis mee is).

    Wellicht allemaal info, waar je niet direct iets mee kan, maar ik wilde je graag een hart onder de riem steken, door te laten zien dat het ook heel erg positef kan uitpakken. Als je meer wilt weten, kun je me altijd een pm sturen of eens op zijn site kijken. turan.toddler.nl of turan.sibel.toddler.nl

    Ik hoop dat er positieve berichten komen voor jullie! Ik duim
     
  16. fioon

    fioon Fanatiek lid

    9 dec 2006
    1.361
    1
    0
    Flevoland
    Jeetje meid, heel veel sterkte vandaag!
     
  17. ilona24

    ilona24 Actief lid

    11 nov 2008
    312
    0
    0
    limburg
    heel veel sterkte vandaag
     
  18. twinny

    twinny Fanatiek lid

    4 jul 2006
    2.822
    1
    0
    Zuid-Limburg
    tjee meis, dat is schrikken zeg. Hier geen ervaring, kan dus niet met je delen etc. Wens je in iedergeval heel veel sterkte en succes.......

    twinny
     
  19. arc

    arc Lid

    24 jan 2009
    54
    0
    0
    wat een gemeen iets zeg, zo'n punctie.

    "doet bijna geen pijn hoor, blablablabla..". nou dan ben ik zeker de uitzondering op de regel. het voelde heel naar. 3 buisjes moesten ze maar liefst hebben.

    op de echo was nu wel eea wat duidelijker te zien. guppie lag in een iets gunstiger houding dan vorige week maandag. Jammer dat je bij zo'n arts de woorden uit zn tenen moet trekken. er is dus "iets" met het hartje. dat "iets" samen met het vele vruchtwater & het lege maagje, zorgt ervoor dat 1 plus 1 drie is en dat de punctie echt als noodzaak wordt gezien.

    woensdag middag of avond wordt de uitslag aan ons doorgebeld. en dan wil de arts ons donderdag weer zien.
     
  20. mymiracle

    mymiracle Niet meer actief

    jeetje meid wat zul jij een vreselijke paar dagen hebben met die onzekerheid, heel veel sterkte en hopelijk krijg je niet al te slecht nieuws woensdag!

    liefs xx
     

Deel Deze Pagina