Wat hebben jullie straks te besteden?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Cherrylein, 27 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.713
    32.574
    113
    Nee, dat klopt en momenteel kunnen we het goed opbrengen hoor. Toch zit het me soms niet lekker omdat het wel veel geld is, maar ja, dan bedenk ik me dat er eigenlijk geen alternatief is en dat het nu eenmaal zo is.
     
  2. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    10 okt 2008
    4.062
    8
    0
    Ik heb weinig geld gehad, ik heb veel geld gehad. Nu verdienen we samen goed. We hebben ook hoge lasten, een hoge huur maar wel voor ons de mooiste plek op aarde om te wonen. En we doen ook veel leuke dingen, dat vinden we belangrijk. Lekker uit eten, op vakantie, weekendjes weg met vrienden, enz. Mijn man werkt ontzettend hard en veel en dit zijn de momenten dat we zonder stress van elkaar gezelschap kunnen genieten. Ik ben ook heel dankbaar dat we het zo goed hebben en ik realiseer me altijd dat er mensen zijn die het een stuk minder goed hebben, ook in Nederland.

    Maar ik blijf me altijd zorgen maken over geld hoor! Vroeger toen ik weinig verdiende en ook nu ik veel meer verdien en we tweeverdieners zijn. En dat mensen sneu zijn die met een hoog inkomen niet rond kunnen komen: lekker kort door de bocht. Weet jij veel waarom niet? Misschien hebben ze een studieschuld, misschien een hoge huur, noem maar op. Maar zelfs dan is het niet aan jou om zo'n oordeel te vellen. Doe ik andersom ook niet (zou niet weten hoe).
     
  3. Arti13

    Arti13 Niet meer actief

    Yinthe, ik heb niemand horen zeggen dat ze niet rondkomen. Ik denk dat het voor iedereen die kinderen krijgt en/of parttime gaat werken gewoon wennen is aan een nieuwe situatie.

    Dat is bij ons ook zo. Ja, wij hebben een geweldig mooi inkomen, maar we werken er ook allebei hard voor. Ik heb 24 vrije dagen per jaar en voor de rest ben ik 50 uur van huis per week voor mijn werk. In de randstad een huis kopen is niet goedkoop (wij hebben een hypotheek van 280.000 voor een doorsnee rijtjeswoning), maar wij kunnen het zeker goed betalen. Het zal gewoon weer zoeken worden naar een levensstandaard waar wij de dingen kunnen doen die we graag doen. Is dat wat luxer dan gemiddeld, het zij zo. Maar het is wel spannend, hoe het straks allemaal gaat lopen.
     
  4. yinte

    yinte Fanatiek lid

    28 jul 2008
    4.513
    1
    0
    mama en huismanager
    omgeving breda
    goh wat springt iedereen meteen in de bres voor een opmerking zeg. interesant zo'n topic. t'is best apart om te zien hoe bij een paar verschillende mensen hun levenstandaard zo uiteen loopt. en dat men dan meteen vind dat ze zich moeten verdedigen. dat vind ik nu zo mooi aan een forum. je komt in contakt met ontzettend veel meningen en mensen en andere zienswijzes.
    zoals ik al zei ieder moet doen wat hij of zij goeddunkt voor de een ligt de prioriteit hier en voor de ander daar. blijft het feit dat je zelf die keuzes hebt gemaakt. dat bedoel ik gewoon.
     
  5. yinte

    yinte Fanatiek lid

    28 jul 2008
    4.513
    1
    0
    mama en huismanager
    omgeving breda
    judith ik had het ook over niemand in het bijzonder. (hun reageerde op mijn niet zo gelukkig gekozen opmerking) ik reageerde op het berichtje van de topicstarter. die met 2800 euro niet rond wist te komen wat op een ander forum bespreekbaar was gemaakt.
     
  6. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    hmm sorry maar het lijkt me vreselijk om overal op te moeten beknibbelen. Mijn man en ik maken wel eens geintjes dat ons schrikbeeld is dat je eerst je lege flessen moet inleveren en dan pas boodschappen kan doen.
    Het lijkt me toch logisch dat iemand die fulltime werkt ongeveer 1500 euro verdient minimaal of heb ikdat verkeerd? (Dat is ook het modale inkomen volgens mij) Als je dat allebei fulltime werkt zou je zo een 3000 euro moeten hebben en bij anderhalve baan ongeveer 2250 euro. Dan hoef je niet een leven te leiden en overal op te beknibbelen en nooit eens op vakantie kunnen met de kids of een dagje naar een pretpark of alleen maar lidl pindakaas...

    sorry yinte als jij vind dat andere mensen "zielig" zijn, ik vind het salaris waar jij van moet rondkomen heel zielig voor jou... maar zal je ziend at je ook weer allerlei toeslagen krijgt.
     
  7. yinte

    yinte Fanatiek lid

    28 jul 2008
    4.513
    1
    0
    mama en huismanager
    omgeving breda
    jammer debby maar de toelagees en subsidies zijn niet zo hoog meer tegenwoordig en ze zijn er ook niet zo scheutig meer eme. bovendien moet ik als gehandicapte veel medische dingen gewoon zelf betalen. zie je hoe gemakkelijk het is om iets voor iemand in te vullen. je doet nu hetzelfde voor mij.
     
  8. yinte

    yinte Fanatiek lid

    28 jul 2008
    4.513
    1
    0
    mama en huismanager
    omgeving breda
    ik heb al gezegd dat mijn opmerking misschien niet zo tactvol was.
     
  9. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    10 okt 2008
    4.062
    8
    0
    Hm, ik was één van de mensen die dat ook vond, maar eerlijk gezegd lees ik nu nog ontactvollere reacties, hihi. Weten mensen echt niet dat 1500 euro pp gewoon een boel geld is? OOK voor mensen die werken hoor! Maar zeker voor mensen die niet 100% kunnen of willen werken.
     
  10. Rosa84

    Rosa84 Bekend lid

    4 nov 2008
    638
    0
    0
    Na een paar jaar werken misschien, maar als starter zit je hier vrijwel altijd onder! Netto heb ik het dan over he.
     
  11. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    wij hebben z'n 2500 per maand en vaste lasten zijn toch wel (auto, hypotheek, verzekeringen, kinderopvang) z'n 2000 per maand. we houden dus 500 over voor de extras en de boodschappen. soms hebben we geld tekort als er een extra uitgave is doordat iets kapot is gegaan of als de kat ziek is etc. dit zijn allemaal extra rekeningen die van het boodschappengeld afgaan.


    nu komt er een 2e bij en ga 1 ochtend extra werken. dit is toch weer ruim 100 euro extra. ook stoppen we er mee om me dochter naar een gastouder te brengen en gaat straks samen met der broertje/zusje naar een tante die gratis oppast. dit scheeld ook weer nu 100 euro en straks 250 euro :) we redden het zo wel en hebben vind ik nog vrij veelluxe. we rijden een dure auto (impreza) en die kunnen we altijd inruilen tegen een die minder zuipt maar dat is nu nog niet nodig. ook doen we nog steeds onze boodschappen bij de albert heijn haha en bestellen regelmatig een heerlijke pizza ofzo.
     
  12. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.713
    32.574
    113
    @debby: ik ken genoeg mensen (ook al werken ze al een tijdje) die onder die 1500 netto zitten hoor. Mijn vriend is net begonnen en die zit er net iets boven, maar die heeft een HBO-opleiding gevolgd. Er zijn ook genoeg mensen met een mbo of lager die echt niet 1500 netto verdienen.
     
  13. Dora

    Dora Bekend lid

    25 apr 2006
    762
    0
    0
    Wij hebben ook een stuk mindern en dan de creche er nog bij... drama, maar het is te doen, je moet wel ;)
     
  14. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    ok... ik woon in de randstad en ken niet veel mensen die minder dan dit verdienen. (Op fulltime basis dan he). Maar goed zal ook wel regio gebonden zijn. Ikzelf ga straks terug naar ongeveer 1300 voor 24 uur. Vind het al een hele stap terug...

    Ik denk dat iedereen het gewoon moet doen zoals ie wel en niet andere mensen zielig moet noemen... ik weet namelijk vanuit mijn beroep dat ook mensen die veel meer dan dit verdienen in de problemen raken.
     
  15. st3phanieej

    st3phanieej Actief lid

    22 aug 2008
    169
    0
    0
    zo hebben jullie allemaal top banen haha
    wij komen samen uit op rond de 2100 en dan heb ik kindertoeslag nog niet erbij gerekend enzo

    ook heeft mijn vriend vaak klusjes die is stucadoor dus das ook wel handig altijd extra geld ik zelf ben kapster dat verdient helaas niet zoveel

    ik ga na me zwangerschap 2 dagen werken en me vriend fulltime gewoon en dan komen we uit op het bedrag 2100 als ik vanuit ga van dat ik 4dagen werk dan hebben we samen 2600 ongeveer te besteden maar ik ga maar 2dagen werken en dan houden we voor leuke dingen en baby spullen wel rond de 600 euro over ongeveer dat moet wel te doen zijn lijkt mij soms loop ik ook wel eens te piekeren maar ja je moet doen met wat je hebt denk ik altijd maar wil ook wel rond de 3000 euro hebben haha maar dat hebben wij gewoon niet.
     
  16. mamavanro

    mamavanro Bekend lid

    6 apr 2008
    610
    0
    0
    huismam
    Mijn man werkt fulltime en ik ben thuis, ons inkomen is per maand anders... maar wij zitten gemiddeld ongeveer 3x modaal .soms meer soms minder..Ik boek als het salaris binnen is altijd alles boven de 3000,- meteen naar de spaarrekening en met die 3000,- doen wij het dus ook...en soms met minder...wij hebben ook best hoge maandelijks lasten, terwijl we niet echt heel duur leven...maar ja, zal wel wat fout doen ;) ..hihi...ik heb wel altijd in mijn achterhoofd dat het financieel ook minder kan en die tijden hebben we ook wel gekend...we sparen nu gewoon veel nu het kan en als de tijden weer anders worden dan zullen we daar ook weer mee leven... ;) ...maar zoals al eerder gezegt is ga je leven naar wat je hebt en dat is voor de een meer dan voor de ander en gelukkig redden de meeste zich op hun eigen manier en juiste keuzes :D
     
  17. Hypnose

    Hypnose Bekend lid

    26 dec 2007
    737
    0
    0
    Ik snap niet waarom mensen zo verontwaardigd reageren op sommige bedragen. Je gaat nou eenmaal leven naar wat je te besteden hebt. Als je meer verdient ga je automatisch ook voor dat grotere huis etc.
     
  18. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    wat ik me afvraag nu dat ik zo gelezen heb ben ik toch benieuwd wat de beroepen zijn die bij de bedragen horen.

    mijn vriend heeft een loon van 2400 euro ongveer meestal rond deze koers dan in hij een chauffeur maar wel iedere dag gewoon thuis en werkt hij 40 tot 50 uur.
    ik ga als ik straks weer mag gaan werken van de uwv 1000 euro netto verdienen voor 18/22 uur als hoofttransport planner
     
  19. Su80

    Su80 Lid

    1 feb 2008
    34
    0
    0
    Wij houden straks ongeveer 2600e netto over. Mijn man is fulltime schilder en ik werk (straks 3 dagen) in de IT.

    Onze vaste lasten zijn totaal 1750e, dit is inclusief kinderopvang.
    Wij houden dus ongeveer 800euro over voor de boodschappen/kleren etc.

    Het moet zeker te doen zijn, maar mocht het niet lukken dan kunnen wij de hypotheekrente aftrek nog per maand laten uitkeren (nu per jaar) of 1 van de leaseauto's (wij hebben allebei een leaseauto) uit de bijtelling halen. Dat scheelt toch per maand al zo'n 300 tot 400e netto.

    Pff wat een gerekening allemaal :)
     
  20. Su80

    Su80 Lid

    1 feb 2008
    34
    0
    0
    Ehm ik bedoel natuurlijk "gereken"....zal de koorts wel zijn, vrees ik :oops:
     

Deel Deze Pagina