uitwasbare luiers

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door miss rettekatet, 26 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. miss rettekatet

    29 jul 2008
    59
    0
    0
    leerkracht
    Rotterdam
    wie heeft er ervaring met uitwasbare luiers?
     
  2. Nathalie01

    Nathalie01 Actief lid

    7 dec 2008
    419
    0
    0
  3. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Ik niet. Moet er niet aan denken elke dag 15 luiers te moeten uitspoelen,wassen, ophangen en strijken.
    Wat een werk! En veel voordeliger is het ook niet. Als je op de lijn droogt dan scheelt het iets, droog je in de wasdroger dan zijn wegwerpluiers net zo goedkoop
     
  4. Boterkoek

    Boterkoek Bekend lid

    19 apr 2006
    818
    0
    16
    Wij gaan wasbare luiers gebruiken! Er is echt heel veel informatie te vinden op google als je zoekt op 'katoenen luiers'.

    Hier zie je bijvoorbeeld er een aantal:
    http://www.ollekebolleke.net/Luiers/herbruikbare%20katoenen%20luiers.html

    Wij gaan zelf de strikluiers gebruiken, die zijn te gebruiken vanaf baby tot dat ze uit de luiers zijn. Inlegger erin, en een wolbroekje erover.
     
  5. kaatje k

    kaatje k Fanatiek lid

    ik gebruik de bamboozles van totsbots, en ik vind ze super. je kunt eens kijken op www.kaatjekatoen.nl, die verkopen ze. Het voordeel van bamoe is dat het beter is voor het milieu dan katoen, 60% meer vocht opneemt en antibacterieel is.

    Het zijn een soort badstoffen broekjes (hele leuke kleurtjes!), daaroverheen een waterdichte wrap. Erin gaat een inlegvel dat de poep opvangt en zo door de wc kan! Dus geen poepschrapen en inweken meer, gewoon in de wasmachine op 40 graden met was desinfectiemiddel!
     
  6. Suuz750

    Suuz750 Actief lid

    4 dec 2008
    419
    0
    0
    Ervaring heb ik nog niet, maar hier liggen de Popolini's in de kast van Kaatje Katoen.

    En uitspoelen en strijken is met de moderne wasbare luier niet nodig!
     
  7. Amom22

    Amom22 Niet meer actief

    gewoon de lueir afdoen, de bende (lees inlegvel) in de wc mikken, in de emmer, in de was...en drogen maar (als je ze buiten hangt zij ze zo droog!)

    Hier van alle merken wat, bambino mio, maar ook bamboo luiers, die ivnd ik helemaal geweldig. Nemen veel op en er hoeft geen bestrijdingsmiddelen aan te pas komen bij het laten groeien van bamboe!

    Misschien is het nog geeneens zo heel veel goedkoper (zeker wel een paar honderd) maar vooral ook voor het milieu (mits je natuurlijk, natuurlijk wasmiddel gebruikt)
     
  8. kaatje k

    kaatje k Fanatiek lid

    Precies, het is goedkoper en beter voor het milieu (vooral de bamboe) dus wat wil je nog meer? En tegenwoordig helemaal niet veel werk meer.

    Bovendien vind ik dat ze minder vaak doorlekken dan pampers, en je hebt niet al die chemicalien aan je babies billen!
     
  9. schaapie123

    schaapie123 Niet meer actief

    heb ze oook, nog geen ervaringmee, aangezien anne te klein is moeten we het nu doen met wegwerp
     
  10. suske13

    suske13 Actief lid

    2 mei 2008
    279
    0
    0
    Sinds vorige week de Flexitots in huis, maar de kleine is er nog niet dus ervaring is alleen nog maar gebaseerd op oefenen op de knuffelbeer! :)

    Is misschien net iets meer werk dan wegwerp, maar met de voorgevormde luiers van nu valt t denk ik nogal mee.

    Kijk gewoon ns wat rond op internet. Hier nog n handige link mbt ervaring ed.

    http://katoenenluiers.prikpagina.nl/
     
  11. kaatje k

    kaatje k Fanatiek lid

    mijn zoontje was de eerste weken ook wat klein voor de luiers. wij zijn er na een maand ofzo mee begonnen. toen vond ik ze pas goed zitten. hij was ook maar 2900 g bij de geboorte, als je een groter kindje hebt kun je ze denk ik wel sneller gebruiken, en het ligt ook aan het merk..
     
  12. Mvjason

    Mvjason Fanatiek lid

    30 sep 2007
    1.677
    0
    0
    mama
    Utrecht
    geen ervaring doe mij maar gewoon de wegwerp pampers veel makkelijker
     
  13. kaatje k

    kaatje k Fanatiek lid

    als je deze eenmaal gewend bent vind je ze juist makkelijker dan pampers. ik zit altijd te klooien als ik een keer pampers gebruik (op vakantie ofzo) dus het is gewoon een kwestie van wennen!
     
  14. Suuz750

    Suuz750 Actief lid

    4 dec 2008
    419
    0
    0
    En inmiddels anderhalve week ervaring! :)

    Ze bevallen prima. Ze nemen goed vocht op, met de inlegger is poep zo verwijders en wassen is een eitje. Onze kleine paste ze vanaf de eerste dag.
     
  15. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    precies als je echt ALLES telt scheelt het amper wat, en dan heb ik het nog geeneens over de moeite die je erin stopt (ik ga liever even in bad, of boekje lezen ipv wassen als ik als moe ben haha)

    MAAR moet toegeven vind ze er keileuk uitzien maar ik ga toch echt voor gemak...
     
  16. Suuz750

    Suuz750 Actief lid

    4 dec 2008
    419
    0
    0
    15 luiers per dag? Hier gebruiken we een stuk of 8/10 voor ons ventje van nog geen 2 weken. Uitspoelen is niet nodig (hooguit het weggooi inleggertje met poep in de wc gooien) en strijken is ook overbodig. Blijft alleen wassen en drogen over: peanuts!

    (vind ik dan).
     
  17. kaatje k

    kaatje k Fanatiek lid

    mee eens Suus, en je hoeft ze niet op te vouwen ofzo dus het is echt zo gebeurd. met 15 maanden zijn het er nog 5 a 6 per dag, dus om de 2-3 dagen even een wasje doen. En ik doe er meerdere kinderen mee dus het is zeker goedkoper! Ik vind de rest van de babywas meer werk. Pfff, wassen, ophangen, opvouwen.... ik ben eecht een wasvrouw. maar die luiers doet me nou net helemaal niet qua wassen. Maar misschien piep ik anders als ik starks twee kids in de luiers heb, dan wordt het waarschijnlijk elke dag wassen! Ik moet om te beginnen maar eens een grotere luieremmer gaan kopen!

    Maar ik moet zeggen, vanmorgen had ik hem even een wegwerpluier aangedaan (te laat gewassen....) en ja hoor, meteen weer de poep ernaast! Dat gebeurd met mijn luiers dus echt nooit, heel soms wat urine, maar nooit of te nimmer poep ernaast!
     
  18. MamaDeluxe

    MamaDeluxe Fanatiek lid

    4 sep 2007
    4.576
    82
    48
    Ik heb in het verleden wasbare luiers gebruikt, ik wil wel graag milieuvriendelijk blijven maar ook met 5 kinderen niet extra bergen was, naast de Himalaya's die ik al heb liggen in de badkamer, dusss... heb ik bij mijn zoontje gekozen voor de Nature Care luiers van Etos, ze doen niet onder voor Pampers, qua kwaliteit en comfort maar ze zijn wel volledig biologisch afbreekbaar (staat op de verpakking) Ze zijn namelijk van natuurlijke materialen gemaakt (mais dacht ik).
    Voor mij is dit de ideale oplossing sta er echt 100% achter.
    Ook vind ik dat ze van die dikke konten krijgen en sommige spijkerbroekjes er amper om heen wilden met die wasbare luiers.
    Ook gebruik ik de billendoekjes van hetzelfde merk, want ja, die zwitsal prut is ook niet bepaald goed voor het milieu en dan is het hele idee van wasbare luiers en het milieu ook verdwenen he :)
    Al vind ik de doekjes wat aan de dure kant, dat wel.

    ff spammen http://www.naty.com/naty.aspx

    Ow ja, als je je aanmeldt voor "ambasadeur" krijg je een bon voor een gratis pak, is absoluut het proberen waard!
     
  19. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    ik heb bij mijn eerste de voorgevormde luiers van kakaloe gebruikt.. en ik vond ze vreselijk!
    inlegger bleef niet zitten, dus alsnog die dunne ontlasting door dat katoen heen.. luiers kon ik voorweken, ik vond het echt vies.
    ze krompen in de droger ookal zouden ze er in kunnen.. alles netjes volgens wasvoorschrift gedaan.. dus 1e lading paste al heel snel niet meer.
    ben na maand dan ook overgestapt op papieren luiers, wat een luxe was dat.
    nope, voor mij dus geen katoenen luiers meer!
     
  20. kaatje k

    kaatje k Fanatiek lid

    limmeke, ik denk dat het er heel erg aan ligt welk merk je gebruikt. ik ben zeer tevreden met mijn bamboozles van totsbots. ik heb een blauwe maandag wat andere soorten uitgeprobeerd en die vond ik helemaal niets!

    mamadeluxe, die naturecare luiers gebruik ik ook altijd als ik even het gemak wil van wegwerp, bijvoorbeeld bij een dagje weg. Ik vind het alleen onhandig dat je ze niet goed dicht kunt vouwen. verder passen ze mijn zoontje heel erg goed.
     

Deel Deze Pagina