cranio sacraal

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door dani, 10 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. dani

    dani Actief lid

    5 mrt 2006
    135
    0
    0
    Zijn er hier meer moeders die ervaring hebben met de cranio sacraal therapie? ik ben hier nl mee begonnen met Mila omdat ze overdag niet tot nauwelijks sliep. Van mensen uit mijn omgeving hoor ik positieve reacties. Wat zijn jullie bevindingen?
     
  2. MissPuma

    MissPuma Fanatiek lid

    29 dec 2005
    4.389
    0
    0
    ik ken het niet, kun je misschien uitleg geven?

    liefs, misspuma
     
  3. gabje20

    gabje20 Bekend lid

    20 jan 2006
    597
    0
    0
    Ja een kleine uitleg graag !

    Die van mij slaapt ook nauwelijks en als ze slaapt meestal hazenslaapjes. Als het helpt !

    Groetjes
     
  4. dani

    dani Actief lid

    5 mrt 2006
    135
    0
    0
    oke komt ie:
    Het is een afgeleide van osteopathie geloof ik. Ze gaan er vanuit dat baby's tijdens de zwangerschap of geboorte een bepaalde spanning hebben kunnen opgebouwd ( niet lekker in hun vel zitten ) Dit kan in de nek, buik, schouders etc. zitten Het heeft ook te maken met het vlies van het ruggenmerg ofzo. Het fijne weet ik er niet precies van. Ik weet alleen dat het niet zweverig is ofzo. Die van mij zit gewoon in een praktijk voor fysiotherapie en het wordt ook vergoed door de verzekering. Baby's worden terug in foetus houding gebracht en op bepaalde plekken wordt gedrukt. Dit is wel even naar om te zien, want Mila moest hard huilen en maakte best vreemde geluiden. Toch is ze nu vanaf woensdag al een stuk rustiger en slaapt veel beter overdag ( houdt zichzelf niet meer zo uit haar slaap met haar armpjes ) Kan toeval zijn, maar begin toch stiekem een beetje te denken dat het effect heeft!
     
  5. loesjes

    loesjes Actief lid

    29 jul 2005
    232
    1
    0
    pedagogisch medewerkster
    gelderland
    Chiem is naar een osteopaat geweest die ook cranio sacraal therapeut is.....beide technieken worden zo inelkaar verweven volgens mij. Chiem heeft er baat bij gehad
     

Deel Deze Pagina