Wat ik me afvraag....

Discussie in 'De lounge' gestart door Devilschase, 31 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mvjason

    Mvjason Fanatiek lid

    30 sep 2007
    1.677
    0
    0
    mama
    Utrecht
    ja natuurlijk gaan ze dat bloed eerst controleren ze gaan je echt geen bloed geven van iemand die aids of wat dan ook heeft


    dat wordt altijd eerst grondig onderzocht

    ik heb nooit zo,n pasje gehad voor me bloedgroep ook niet toen ik zwanger was

    zal eens kijken waar je dat krijgen kan
     
  2. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    Je hebt een geloof dat het idd niet is toegestaan om een bloedtransfusie te krijgen, ook niet van familie
     
  3. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Onder andere jehova's getuigen. Volgens mij mogen zij geen bloedtransfusie hebben.

    Ik heb zelf na mijn vorige bevalling een bloedtransfusie gehad, tja, zat ik misschien ook niet echt op te wachten, maar anders was ik er misschien nu wel niet meer geweest.

    Ik zie het nut van het vermelden op het rijbewijs niet zo, omdat ze toch altijd eerst een standaard controle doen en dat kan heel snel. Stel dat het verkeerd staat, om wat voor reden dan ook, ga je alsnog misschien dood.
     
  4. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Ik heb dat ooit eens in het zh gevraagd, maar voor hun is het heel makkelijk om bloed te prikken en binnen no time weten ze je bloedgroep.
     
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.741
    6.922
    113
    Vrouw
    Brabant
    Donorbloed is nooit 100% veilig helaas. Iemand kan net iets hebben opgelopen, waardoor het nog niet in het bloed zichtbaar is. Daarom wordt je al bloeddonor ook niet betaald, om het zo veilig mogelijk te maken.

    Ik heb dezelfde bloedgroep als mijn vader en mijn vriend. Ik heb bij hun dus ook aangegeven dat als ik bloed nodig zou hebben, ik het van hun zou willen krijgen. Al vraag ik me ten eerste af of dat mogelijk is en ten tweede of ze daaraan zouden denken als ik het nodig zou hebben.

    Je bloedgroep op je ID zou het beste zijn, dan kunnen ze met die foto ook meteen zien of jij het bent. Maar zodra je in het ziekenhuis bent en je hebt bloed nodig is je bloedgroep ook zo bepaald. Ik vraag me trouwens af of ze in ambulance ook bloed hebben en zo ja, ook verschillende bloedgroepen? Ik denk het eigenlijk niet.
     
  6. nou dat is niet helemaal waar, mijn vriendin heeft bloed gekregen na de bevalling, en dat bleek bloed te zijn met een afwijking....
    Hoe het precies zit weet ik niet, maar ze heeft een kaartje bij zich, dat ze bepaald bloed moet hebben.

    en volgens mijn vriendin, kan anders het bloed gaan klonteren
    Dus zo happig hoef je niet te zijn op vreemd bloed.
     
  7. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Ja, happig hoef je er ook niet op te zijn nee. Maar hier in Nederland is de kans niet groot dat er iets mis mee is. En dan nog, wat heb je liever, de kans van 1% ofzo dat er wat mis is of dat je dood bent?

    Zoals ik al zei ik heb een bloedtransfusie gehad en die had ik ook echt nodig. Tijd om mijn ouders of man ofzo te vragen was er simpelweg niet, nou geloof mij maar hoor. Ik ben heel dankbaar voor de transfusie en dat ik nog leef.
    Tuurlijk zat ik hem vorige week wel wat te knijpen toen de vk mij kon bellen voor de bloeduitslag. Je zult maar bij die ene kleine groep horen waarbij er wel wat mis was. Ik had vrijdag gebeld moeten zijn mocht er iets zijn en ben gelukkig niet gebeld. Dus ik ben alleen maar heel blij met het nederlandse bloedtransfusie systeem.
     
  8. evitaaa1983

    evitaaa1983 Actief lid

    5 dec 2007
    397
    0
    0
    België - Lebbeke
    in de bloedbanken wordt bloed van alle types bijgehouden... en zoals vermeld is O- heel gegegeerd omdat iedereen dat bloed "aanvaardt"

    ik wou maar al te graag donor worden, maar mag niet omdat ik te weinig weeg (in B moet je minstens 50 kg wegen!)

    ik houd altijd bloedgroepkaart bij mijn identiteitskaart zo hoeven ze mij niet speciaal O- te geven !
     
  9. tuurlijk zou ik ook blij zijn met een transfusie als ik hem nodig zou hebben, ik gaf alleen maar aan dat het ook wel eens niet goed gaat.

    ik ben ook heel veel bloed verloren bij de bevalling, maar ik zat op het randje , en ze hebben besloten om me geen bloed te geven.
    Achteraf ben ik er blij om, want ik had razendsnel mijn ijzergehalte weer op peil....maar ik heb ook wel eens gezegd in de dagen vlak na de bevalling, ik wou dat ze me maar bloed hadden gegeven.
     

Deel Deze Pagina