Wat eten we vandaag?

Discussie in 'De lounge' gestart door leonietje24, 9 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Kippensoep met salade en biefstuk.
     
  2. mymiracle

    mymiracle Niet meer actief

    lasagna was niet te vreten dus tosti gemaakt :(
     
  3. mooslie

    mooslie Actief lid

    14 jan 2009
    155
    0
    0
    erwtensoep met bruin brood
     
  4. henkie24

    henkie24 Niet meer actief

  5. Leonizzie

    Leonizzie Fanatiek lid

    8 okt 2008
    2.448
    0
    0
    Jeugbeschermer Bureau Jeugdzorg
    Wat een grappige combi kippensoep met biefstuk... hihi

    Ik ken het ultieme lasagne recept (eigenlijk famillie geheim) Heb er tot nu toe elke man mee omgekregen, omdat het niet zo smaakt (want helemaal zelf behalve de lasagnebladen) als uit een pakje en moeilijk is het ook niet... en eigenlijk ok niet zo duur. Dus mocht er ooit iemand interesse hebben...
    Gek dat ik dit hier aanbied, wil het verder nooit aan iemand vertellen.
     
  6. Caruli

    Caruli VIP lid

    15 nov 2007
    31.699
    91
    48
    Zorgverlener
    Noord - Brabant
    erwtensoep :D
     
  7. Rose1982

    Rose1982 Niet meer actief

    zouden pizza eten is toch soep en brood geworden
     
  8. mamavanro

    mamavanro Bekend lid

    6 apr 2008
    610
    0
    0
    huismam
    vertel......?Ben nu wel erg nieuwsgierig ;) ....ben gek op lasagna...... :D
     
  9. mamavanro

    mamavanro Bekend lid

    6 apr 2008
    610
    0
    0
    huismam
    o,ja wij eten stoofvlees of hachee...weet ik nog niet...en rode kool en aardappelpuree.....
     
  10. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Ja hier ook interesse!


    Hier vanavond andijviestamp met verse rookworst
     
  11. Caruli

    Caruli VIP lid

    15 nov 2007
    31.699
    91
    48
    Zorgverlener
    Noord - Brabant
    hutspot met worst
     
  12. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Biefstuk en kippensoep is erg lekker hoor, haha.. :)

    Vanavond eten wij..

    Rode bieten met gebakken ui.. daar naast nog bladspinazie en gekookte aardappelen met een bieflapje en verse worst.
     
  13. Miky

    Miky Bekend lid

    18 jan 2006
    604
    0
    0
    Groningen
    Aardappels, boontjes en verse worst
     
  14. Leonizzie

    Leonizzie Fanatiek lid

    8 okt 2008
    2.448
    0
    0
    Jeugbeschermer Bureau Jeugdzorg
    Oke komt ie;
    350 gr gehakt rullen in een pan, daar een gesnipperde ui en uitgeperste knoflook bij doen en even meebaken. Voeg een blikje tomatenblokjes erbij (geloof 400 gr) en een rundvleesbouilionblokje. Breng aan de kook en schep door. Strooi en wat marjolein over (marjoraan kaan ook) en laat 20 min. zachtjes inkoken.
    Ondertussen maak je de bechamelsaus. Hiervoor gebruik je 75 gr boter (ik begruik altijd de margarine van AH) 75 gr. bloem en 1 liter melk.
    Boter laten smelten (maar niet helemaal bruin laten kleuren. Bloem erbij en op zacht vuur ong. 2 minuutjes bakken. dan scheutje voor scheutje melk erbij. Zorg ervoor dat de melk eerst helemaal opgenomen is voordat je weer nieuw toevoegd, want anders krijg je klontjes. Op laatstt kan je wat meer melk toevoegen en laat het zachtjes heel even koken en indikken. Wel blijven roeren!.
    Vet een ovenschaal in en doe er wat bechamelsaus in. Leg de lasagne bladen erop (ik gebruik er altijd 1 waar er 3 naast elkaar kunnen en dan zit er nog wat ruimte tussen) Op de lasagnebladen ook weer wat bechamelsaus en dan een laagje gehaktprut. De gehaktprut bestrooi je met een beetje geraspte oude kaas (gebruik ik ook van AH) dan weer lasagnebladen saus, gehakt en weer kaas. (ik doe volgens mij 3 laagjes)
    Ik maakte me eerst altijd zorgen dat ik niet genoeg gehakt had, maar er hoeft niet giga veel op want dit compenseert het volgende laagje. Tot slot heb je weer lasagnabladen en deze overgiet je met de bechamelsaus (bewaar voor het laatste laagje wat meer saus) en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel een paar dunne klontjes boter over de kaas want dan bruint hij mooier.
    40 min in de oven op 180 gr. Klaar. Is wel even werk, maar hij lukt eigenlijk altijd en mijn vriend wil nooit meer uit een pakje (en mijn ex vriendje ook niet haha)
    Succes!
     
  15. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Klinkt goed Leonizzie!

    Wij eten vanavond spagetti.
     
  16. mamavanro

    mamavanro Bekend lid

    6 apr 2008
    610
    0
    0
    huismam
    Leonizzie, super bedankt...Ik ga het van de week proberen...klinkt lekker in ieder geval!

    Ik laat je weten hoe het was!
     
  17. mam85

    mam85 Fanatiek lid

    3 jul 2007
    1.729
    0
    0
    mama!
    aardappellen. snijbonen met spekjes en sausijzen..
     
  18. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Kapucijners schotel ( kapucijners, rookworst, paprika, olijven, knoflook, uien, champignons, mais en zelfgemaakte saus) met rijst.
     
  19. Leonizzie

    Leonizzie Fanatiek lid

    8 okt 2008
    2.448
    0
    0
    Jeugbeschermer Bureau Jeugdzorg
    Witlofstruikjes omwikkeld met een plakje ham en plakje kaas en ik prop er altijd schijfjes tomaat tussen uit de oven. Met aardappeltjes en een kaashamburger (iets nieuws van de slager dus maar eens uitproberen.
     
  20. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    64.829
    814
    113
    Bassist
    Brabantse Wal
    erwtensoep.
     

Deel Deze Pagina