Wat een grappige combi kippensoep met biefstuk... hihi Ik ken het ultieme lasagne recept (eigenlijk famillie geheim) Heb er tot nu toe elke man mee omgekregen, omdat het niet zo smaakt (want helemaal zelf behalve de lasagnebladen) als uit een pakje en moeilijk is het ook niet... en eigenlijk ok niet zo duur. Dus mocht er ooit iemand interesse hebben... Gek dat ik dit hier aanbied, wil het verder nooit aan iemand vertellen.
Biefstuk en kippensoep is erg lekker hoor, haha.. Vanavond eten wij.. Rode bieten met gebakken ui.. daar naast nog bladspinazie en gekookte aardappelen met een bieflapje en verse worst.
Oke komt ie; 350 gr gehakt rullen in een pan, daar een gesnipperde ui en uitgeperste knoflook bij doen en even meebaken. Voeg een blikje tomatenblokjes erbij (geloof 400 gr) en een rundvleesbouilionblokje. Breng aan de kook en schep door. Strooi en wat marjolein over (marjoraan kaan ook) en laat 20 min. zachtjes inkoken. Ondertussen maak je de bechamelsaus. Hiervoor gebruik je 75 gr boter (ik begruik altijd de margarine van AH) 75 gr. bloem en 1 liter melk. Boter laten smelten (maar niet helemaal bruin laten kleuren. Bloem erbij en op zacht vuur ong. 2 minuutjes bakken. dan scheutje voor scheutje melk erbij. Zorg ervoor dat de melk eerst helemaal opgenomen is voordat je weer nieuw toevoegd, want anders krijg je klontjes. Op laatstt kan je wat meer melk toevoegen en laat het zachtjes heel even koken en indikken. Wel blijven roeren!. Vet een ovenschaal in en doe er wat bechamelsaus in. Leg de lasagne bladen erop (ik gebruik er altijd 1 waar er 3 naast elkaar kunnen en dan zit er nog wat ruimte tussen) Op de lasagnebladen ook weer wat bechamelsaus en dan een laagje gehaktprut. De gehaktprut bestrooi je met een beetje geraspte oude kaas (gebruik ik ook van AH) dan weer lasagnebladen saus, gehakt en weer kaas. (ik doe volgens mij 3 laagjes) Ik maakte me eerst altijd zorgen dat ik niet genoeg gehakt had, maar er hoeft niet giga veel op want dit compenseert het volgende laagje. Tot slot heb je weer lasagnabladen en deze overgiet je met de bechamelsaus (bewaar voor het laatste laagje wat meer saus) en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel een paar dunne klontjes boter over de kaas want dan bruint hij mooier. 40 min in de oven op 180 gr. Klaar. Is wel even werk, maar hij lukt eigenlijk altijd en mijn vriend wil nooit meer uit een pakje (en mijn ex vriendje ook niet haha) Succes!
Leonizzie, super bedankt...Ik ga het van de week proberen...klinkt lekker in ieder geval! Ik laat je weten hoe het was!
Kapucijners schotel ( kapucijners, rookworst, paprika, olijven, knoflook, uien, champignons, mais en zelfgemaakte saus) met rijst.
Witlofstruikjes omwikkeld met een plakje ham en plakje kaas en ik prop er altijd schijfjes tomaat tussen uit de oven. Met aardappeltjes en een kaashamburger (iets nieuws van de slager dus maar eens uitproberen.