ik ben thuis nanny, vragen?

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door Marieken, 1 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marieken

    Marieken Fanatiek lid

    11 jan 2009
    3.278
    0
    0
    Kinderopvang en dierengeneeskunde
    arnhem
    ik ben een thuis nanny, ik werk 3 volle dagen van gemiddeld 10/12 uur per dag en pas dan op 3 kinderen. 2, 5 en 8 jaar. ben begonnen toen de jongste net geboren was. (2,5 jr geleden)
    dat is inbegrepen: schoonmaken,opruimen, boodschappen doen, koken, met de kinderen eten savonds, naar school brengen, van school ophalen, tussen de middag luchen met ze, na school kunnen ze naar vriendjes of nemen vriendjes mee naar hun huis, sommige dagen zijn er ook sporten waar ze heen moeten en de jongste heeft een klomp voet. bij hem help ik met revalidatie enz. en gaan we 1x per week samen zwemmen. veel dingen van school komen ook op mijn schouders terecht.

    voor dit alles krijg ik 10,65 euro per uur maar dat is incl. reiskosten, benzine en belasting. persoonlijk vind ik het te weinig voor al het werk dat ik doe, maar het werk bevalt me heel erg goed. heb veel vrijheid en aardige bazen.ook de kids zijn super leuk.

    ik werk wel via een gastouder buro MR.Nosey maar hun doen eigelijk bijna niks en vragen daarom ook bijna niks. ze komen 1x per jaar langs voor een gesprekje en controle van de oppasomgeving. bij hun is het wel dat je eerst zelf een oppas zoekt en daarna naar hun gaat. zo is het legaal en kunnen ze het opgeven aan de belasting.

    als iemand vragen heeft over mn werk en hoe het gaat dan kan dat dus.
    ook heb ik een lange tijd op kinderdagverblijven gewerkt. heb daar ook alle diploma's voor. dus je mag daar ook vragen over stellen.

    gr marieken
     
  2. mj24

    mj24 Fanatiek lid

    7 jun 2006
    4.321
    0
    0
    Amsterdam
    hoeveel moeten de ouders aan jou betalen dan? 10,65? per uur. is dat niet per kind?
     
  3. Marieken

    Marieken Fanatiek lid

    11 jan 2009
    3.278
    0
    0
    Kinderopvang en dierengeneeskunde
    arnhem
    ik wou dat het per kind was! nee is totaal, brutto.
     
  4. mj24

    mj24 Fanatiek lid

    7 jun 2006
    4.321
    0
    0
    Amsterdam
    dat is echt goedkoop. ga bijna overwegen om ook een thuis nanny en te schakelen.
     
  5. B en N

    B en N Fanatiek lid

    13 sep 2007
    2.532
    0
    0
    Ik vind ook dat je te weinig verdient hoor voor al het werk wat je verzet, inderdaad als het per kind is zou het wel redelijk zijn maar nee niet voor twee kinderen.
    Zou toch eens gaan praten met zowel de vraag ouders als het bureau waarvoor je werkt.

    Het moet wel leuk en eerlijk blijven natuurlijk
     
  6. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Ik ben gastouder, in mijn eigen huis, dus geen schoonmaken, klusjes, reiskosten enz.
    en ik verdien 3,80 per uur per kind..En dat vind ik al weinig..vaders betaald incl. betaling aan gastoudercentrale 6,00 euro per uur per kind dus die zit op bijna zijn max vergoeding.

    Jij verdient 10,65 per uur dat verdeel ik dan even door 3 ,ook al heb je de jongste meer uur, ik weet nl. niet welke tarieven je gastouder centrale hanteert en wordt er als je bij hun thuis oppast meestal 1 tarief per uur gehanteerd.. maar de ouders moeten op hu belasting toeslag teruggave wel de exatcte uren per kind invullen!

    Zeker aangezien jij naar hun toe gaat en echt alles overneemt vind ik dat veeeeeeelste weinig.
    De ouders krijgen max 6.10 per uur per kind vergoed! de gastouder centrale strijkt daar ook een deel van op zoals ik lees 80 of 90 euro per maand.

    de jongste heb je altijd thuis dus 10/12 uur per dag
    de ander 2 - buitenschools..ik neem aan dat ze gemiddeld 6 uur op school zitten is dus 4/6 uur per dag per kind + 2 uur extra op woensdag.

    dat is dus
    3 dagen de jongste 10/12 uur = 30/36 uur
    3 dagen de middelste 4/6 uur = 12/18 + 2 uur
    3 dagen de oudste 4/6 uur = 12/18 + 2 uur

    de minste uren per week = 58 uur per week
    de meeste uren per week= 76 uur per week!

    56 X (max. vergoeding ouders) 6,10= E 341,50 x 4 weken per maand= E 1366

    56 X (jouw verg. per uur per kind) 3,55= 198,80 x 4 weken per maand= E 795, 20

    76 x 6,10 =463,40 X 4 weken=1853,60
    76 x 3,55 = 269,80 x 4 weken=1079,20

    de ouders betalen hiernaast dus 80 of 90 euro aan gastouder centrale, maar hier zit dus een enorm verschil in! de ouders kunnen gewoon aangeven bij de toelslagen dat jou uurtarief hoger is en dan krijgen ze de max. vergoeding. Daarnaast maak je dus ook schoon e.d. als de ousdste 2 op school zijn! dat heb ik niet meegerekend omdat ik daar geen inzicht in heb..

    jeetje als je het zo ziet staan verdienen we als nanny/gastouder echt niets.. moet je eens in een "gewone "baan 56 uur tot 76 uur per week gaan werken!
     
  7. Marieken

    Marieken Fanatiek lid

    11 jan 2009
    3.278
    0
    0
    Kinderopvang en dierengeneeskunde
    arnhem
    ik vind het een heel mooi verhaal maar moet eerlijk zeggen dat ik niet heel veel snap van de rekensommetjes..
    ik verdien met zn 30 uur in de week gemiddeld zn 1278,00 een redelijk maandloon voor een parttime werker dacht ik..
    en ik weet dat de oppas van de buren daar minder dan ik verdient, maar dan ook amper huishoudelijke taken doet..

    mn vriend loopt ook al tijden te klagen dat ik veel te weinig verdien maar het bevalt me goed daar en wil eigelijk geen onenigheid riskeren door om loonsverhoging te vragen.. maar persoonlijk ben ik het zeker met je eens dat ik te weinig krijg per uur voor wat ik doe.
    de schoon maakster daar krijgt 10 euro per uur zwart, en ik hou zelf gemiddeld 8,75 over per uur na aftrek belasting en benzine. en ik doe zowel het schoonmaken als het oppassen..

    denk dat ik toch morgen eens ga proberen het aan te kaarten..
     
  8. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    ik heb het rekensommetje zo gedaan om dat de belasting dienst rekend per uur per KIND en niet in totalen per uur.. dus voor de belastingdienst werk jij niet 30 uur per week maar 56 of 76 uur, omdat ze per kind per uur rekenen.

    dus zouden de ouders als ze de max. vergoeding aanvragen per kind per kind deze is 6, 10 per uur.
    Dan is de totale vergoeding zeg maar 3 kinderen x 6.10 max. per uur per kind krijgen.. Snap je die?

    dat is dus E 18, 30 wat de ouders van de belastingdienst krijgen per uur in totaal..

    maar omdat je de 2 oudste kinderen niet alle uren hebt en de belastingdienst alleen de uren vergoed aan de ouders voor de tijd dat de kinderen thuis zijn heb ik het per uur gerekend.

    hoop dat je het zo snapt..

    Ik zou het zeker even opnemen, al zou je per uur totaal naar 15 euro gaan dan nog kunnen ze het volledig van hun toeslag betalen( tenzij ze terveel verdienen om volledige toeslag te krijgen., maar dan is het financieel ook niet zo'n probleem.)
     
  9. Marieken

    Marieken Fanatiek lid

    11 jan 2009
    3.278
    0
    0
    Kinderopvang en dierengeneeskunde
    arnhem
    zo snap ik het wel redelijk ja, ik ga het morgen even uitprinten dan kan ik mn baas precies laten zien wat ik bedoel. als ik naar 15 euro ga dan ben ik al erg blij! scheeld heel veel per maand.
    en ze verdienen beide wel erg goed hoor, doctoren enzo.. maar ze mogen niet zeuren vind ik. heb zelfs kinder ehbo diploma's. (en alle kinderdagverblijf diploma's)
     
  10. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    ik zou wel even gewoon de berekening over schrijven en dan eventueel aanvullende informatie uitprinten vanaf toeslagen .nl of google eens op kinderopvangtoeslag..

    Als je dit uitprint sta je niet zo sterk tegen over je baas, als je het over schrijft en dan zo dat jij het snapt is dat veel duidelijker.
     
  11. Marieken

    Marieken Fanatiek lid

    11 jan 2009
    3.278
    0
    0
    Kinderopvang en dierengeneeskunde
    arnhem
    ik ga het vanavond aankaarten, rond 8 uur komt mn baas terug. ben best zenuwachtig want vind het vreselijk om om geld/loonsverhoging te vragen. maar heb vanmiddag zitten rekenen en het is echt zn groot bedrag dat het nu scheeld. ik denk wel dat hun boven het max. toegestane loon zitten van 46.700 per jaar maar dan nog kunnen ze mij daarvan best meer betalen.
    ik moet er nog wel bij zetten dat ik mijn vakantie's wel door betaald krijg. en daarvoor hebben ze elk uur iets minder loon dan anders maar uitgerekend is dat 46 cent per kind. dus nog niks.
    maar goed heb een hele rekensom op papier staan en ben heel benieuwd wat die er van zegt. heb de oudste 2 al in bed liggen dus dan hebben we zo alle rust om te praten.

    nog bedankt he mimi, mn vriend zegt het ook al heel lang maar gek genoeg dringt het pas door als iemand anders het zegt.
     
  12. Marieken

    Marieken Fanatiek lid

    11 jan 2009
    3.278
    0
    0
    Kinderopvang en dierengeneeskunde
    arnhem
    heb het even aangekaart maar hij heeft enkel gezegt dat die het na zou kijken maar dat dit loon heel redelijk was volgens hem...
    ook zitten hun met salaris ruim boven het gemiddelde dus krijgen bijna niks vergoed dus zei ik: het is niet echt eerlijk dat als jullie minder verdiende ik veel meer betaald zou kunnen krijgen. maar aangezien jullie veel meer verdienen ik veel minder krijg. maar hij vond dat het niet zo zwart wit was en nu is het afwachten wat die zegt als die het heeft na gekeken..
    maar ben bang dat die er niks aan gaat doen..
     
  13. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    zo das je makkelijk er van afmaken..

    heb je het al eens opgenomen met de gastouder instatie e.d.
     
  14. Vera

    Vera Fanatiek lid

    17 apr 2006
    2.604
    1
    0
    Dat is idd je er makkelijk vanaf maken. Ik denk dat ze je echt niet kwijt willen hoor, want je kent de kids goed en doet zoveel. Dus je mag best wat meer vragen voor alles wat je doet.
     
  15. Andrea mv Ryan

    Andrea mv Ryan Fanatiek lid

    31 dec 2006
    1.052
    0
    0
    Groepsleidster kinderopvang
    Noord-Brabant
    Ik ben zelf ook gastouder, sta ingeschreven bij een gastouderbureau, maar mag zelf mijn uurprijs bepalen. Dat heb ik op €5,= per uur per kind staan.
    Als ik zie wat jij moet doen met 3 kinderen, verdien je weinig.
     
  16. Marieken

    Marieken Fanatiek lid

    11 jan 2009
    3.278
    0
    0
    Kinderopvang en dierengeneeskunde
    arnhem
    ja vind ik ook. maar hij heeft alles na gezocht en kwam hier mee:
    6.10 is het maximale dat je op mag geven per kind per uur voor kinder opvang. en daarvan krijg je dan een percentage vergoed. dat hangt af van je salaris. maar niemand krijgt het 100% vergoed. maximale is 63,2% maar hun zitten zo hoog dat ze eigelijk niks vergoed krijgen.

    en het is wel zo dat ik die 8,75 netto elk uur krijg, onafhankelijk hoeveel kinderen er thuis zijn. en ik krijg 30uur per week door betaald in de vakantie's. en mag mee eten (lunch en avond).

    en volgens hem zou ik ergens anders niet veel meer verdienen, het CAO voor kinderopvang staat lager zegt die.

    maar goed, ik ga er geen ruzie om maken. dat verpest de sfeer.
    ik krijg wel 3% salarisverhoging vanwege de inflatie. maar goed dat is natuurlijk helemaal niks..

    vind het wel jammer, had echt op meer geld gehoopt.
    toch bedankt dames.
     
  17. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Ik vind dat je voor je 22 jaar wel redelijk verdient hoor. Het zit in ieder geval een stuk boven het minimum en het is ongeschoold werk. Dat je zoveel doet vind ik geen argument, want ik neem aan dat iedereen op zijn of haar werk gewoon hard werkt?

    In ieder geval ken ik zat leeftijdsgenootjes die net zoveel of zelfs minder verdienen dan jij. En die doen qua werk echt niet onder voor jouw werk.
     
  18. Marieken

    Marieken Fanatiek lid

    11 jan 2009
    3.278
    0
    0
    Kinderopvang en dierengeneeskunde
    arnhem
    het is geen ongeschoold werk hoor, ik heb alle diploma's voor werken in de kinderopvang.
     
  19. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Ook goed :) Dan verdien je nog niet weinig wat mij betreft gezien de mensen in mijn omgeving ouderejaars psychologiestudenten zijn en ook in de kinderopvang werken.

    Het is niet veel, maar ik vind het niet overdreven weinig (gezien je leeftijd he... als je 10 jaar ouder was geweest, was het een ander verhaal).
     
  20. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    het gaat eigenlijk puur om het feit dat de belastingdienst al uitgaat van 6.10 per kind per uur en dat is dan incl. bijdrage aan gastoudercentrale.. dus ja dan vind ik 8. 75 (netto dan) wel weinig..

    het is nl. niet haar idee dat die ouders niet zoveel terug krijgen van de belasting dienst, dat ligt aan hun salarisstrookje :) .

    het is voor 30 uur ook een prima salaris , maar stel je voor dat ze 3 kinderen bij haar thuis zou hebben van verschillende ouders.. dan zou ze dus veel meer verdienen. dat is wat er niet klopt..

    ik verdien voor 2 kids bijvoorbeeld(geen huishoudelijke taken) bv. E 7,60 (netto) per uur.. (en dan krijg ik dus 3,80 per kind per uur en gastoudercentrale 2, 20 per kind per uur van vader.. dus die betaald 6 euro per kind per uur in totaal. )

    ik snap wel dat het je geen ruzie waard is maar zo uer toch nog eens goed naar kijken want het percentage wat je terug krijgt van belasting is inkomensafhankelijk.. vul voor jezelf gewoon even een proefberekening in op toeslagen. nl

    dan weet je een beetje waar hij het over heeft..
     

Deel Deze Pagina